Sada je: 14 lip 2026, 05:42.

Izletišta - kamo danas/sutra/za vikend

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Re: Izletišta - kamo danas/sutra/za vikend

PostPostao/la Sunshine » 23 stu 2010, 14:01

Ovu subotu (27.11.) u Lisinskom-Jozo Bozo i prijatelji. Predstave su u Maloj dvorani u 10h, 12h i 14h. Cijena ulaznice-50kn.

U HNK-Orašar (http://www.hnk.hr/hr/balet).
D. 03/2003.
M. 05/2005.
Sunshine
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lara72 » 23 stu 2010, 15:00

Jesu i sve je već prodano :/ Nadam se da će Orašar biti na programu i u siječnju.
Karte za vješticu Hillary smo čekali dva mjeseca. Jednostavno, moraš nekoliko puta dnevno baciti oko na on-line prodaju jer ulaznice u trenu nestanu.
Za Bozu imamo ulaznice :dada
lara72
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la VIPmama » 23 stu 2010, 15:39

Evo nešto za matematičare :)

Računanje štapom i jezikom / Logaritamska računala
IZLOŽBA
mjesto održavanja: Tehnički muzej, Savska cesta 18, Zagreb
datum početka/završetka: 24.11.2010. / 02.01.2011.
otvorenje: 12.00
radno vrijeme: utorak - petak: 9.00 - 17.00; subotom i nedjeljom: 9.00 - 13.00; ponedjeljkom i blagdanima: zatvoreno
organizator: Tehnički muzej

Logaritamsko računalo nekada je bilo nezaobilazno pomagalo inženjerima raznih struka. Danas je zaboravljeno zahvaljujući jednostavnijim i bržim elektroničkim kalkulatorima.

Bez muke nema ni nauke! Stare narodne poslovice s nostalgijom će se sjetiti nekadašnji studenti tehničkih studija kojima je ispit iz logaritamskog računala (popularno su ga zvali šiber) zagorčavao život sve do sredine sedamdesetih godina prošloga stoljeća. Bez toga položenog ispita bio im je praktično onemogućen daljnji nastavak studija.

Logaritamsko računalo je zapravo kombinacija matematike (logaritamske skale) i mehanike (pomicanje letvica sa skalama). Sastoji se od nepomičnog dijela (štapa) i pomičnog jezika te prozirne pločice sa crtom koja služi za namještanje brojeva i očitavanje rezultata. Uz pomoć logaritamskih računala mogla se obavljati većina računskih operacija, osim zbrajanja i oduzimanja. Za rad s tom interesantnom napravom trebalo je, pored mirne ruke i oštroga oka, dosta znanja matematike. Zato vas ne mora čuditi olakšanje s kojim su učenici i studenti dočekali širu uporabu jednostavnijeg i bržeg elektroničkog kalkulatora.

Povijest logaritamskih računala, kako ona uopće izgledaju i koje su sve vrste bile u upotrebi, kako se s njima računa… Odgovore na sva ta pitanja možete pronaći na izložbi Računanje štapom i jezikom / Logaritamska računala, koja je u Tehničkom muzeju otvorena od 24.11.2010. do 2.01.2011.

Uz izložbu je tiskan i prigodni katalog koji možete od 24.11.2010. kupiti na blagajni Muzeja ili putem suvenirnice na web stranici Tehničkog muzeja.

Autori koncepcije izložbe su Vesna Dakić i Božidar Kanajet, a autor likovnog postava Dejan Dragosavac.
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la Imge » 24 stu 2010, 12:24

U subotu, 27.11.2010., od 10-18 sati će se na staroj lokaciji održati X. Susret željezničkih modelara.
Adresa je Trg žrtava fašizma 14 a uz uobičajenu prodaju, izložena će biti modularna maketa, vitrine sa modelima i poneko iznenađenje.
Ulaz je besplatan i svi ste pozvani!
Kako raditi manje, a zaraditi više? Kako?!
Imge
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Imge » 24 stu 2010, 12:25

Kako raditi manje, a zaraditi više? Kako?!
Imge
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Adorabla » 24 sij 2011, 16:00

Adorabla
Medena

PostPostao/la IdaH » 24 sij 2011, 16:44

Da li je netko bio ili je već negdje pisano o sanjkalištu na Kupjaku? Vidjela danas u novinama pa me baš zanimaju iskustva...
IdaH
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la palunkica » 24 sij 2011, 16:51

Evo, i mene je zainteresiralo kad sam vidjela u novinama.

Evo web stranica

http://www.gorskikotar-sanjkanje.hr/
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la IdaH » 24 sij 2011, 16:59

Hvala Palunkice - stranicu sam već bila otvorila, izgleda super ovako na slikama, ali ima li netko info iz prve ruke?
Sviđa mi se ono
Roditelji, mislili smo i na vas - u neposrednoj blizini i s pogledom na stazu moći ćete se ugrijati uz šalicu čaja ili čašu kuhanog vina u
.
E da, još jedno pitanjce - koji bi to bio izlaz s auto-ceste? Ima google-ova karta ali nisam baš sigurna koji je to izlaz...
IdaH
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la palunkica » 24 sij 2011, 17:09

Ako sam dobro shvatila, bila je Ivy http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=94&t=56096&p=2456252#p2456252

Dozvat ćemo ju na ovu temu da napiše iskustva :mah
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la ANA CASH » 24 sij 2011, 18:36

izlaz s autoceste vam je Ravna Gora pa onda ne idete prema mjestu nego kad siđete s autoceste krenete desno. mjesto se zove Kupjak, tamo vam je sanjkalište.
to mi je 5 min od kuće ;)
ANA CASH
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la suzica » 24 sij 2011, 18:44

:oft Ana, ti si iz Kupjaka?
suzica
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ANA CASH » 24 sij 2011, 19:28

nisam :D
ANA CASH
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lara72 » 25 sij 2011, 14:13

Izgleda zgodno za provesti vikend u prirodi a nije ni daleko. Jedino što mi je sanjkanje po onoj stazi prebrzo ili bar tako izgleda na promotivnom spotu. Čekamo Ivy :mah
lara72
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Ivy26 » 25 sij 2011, 15:30

Na Kupjaku je samo sanjkalište. To se još sve uređaju.Imaš jednu brvnaru u njoj je kafić i imaju na katu pansion za smještaj.Nude piće i hranu.Nažalost fali prostora kada je više posjetitelja.Okoliš se isto još mora urediti,ali je staza odlična i onak za par sati zabave skroz ok mjesto za posjetiti.
One snow tubby staze još nisu postavljene i vjerojatno neće biti do proljeća.

Izalzite s auto ceste na izlazu Ravna Gora i onda prek puta Vatrogasnog doma u Kupjaku je staza.Ulaznica 35 kn za 30 vožnji (uvrh glave) .Kažu da karta vrijedi po osobi(za stariju djecu od 7 na gore) i meni žao kaj mm sve sluša,a ne mene jer striček na pokretnoj gumenoj traci koja vas vuče na vrh staze cvika jednu kartu 2 puta ako je dvoje ,a ponekad i samo 1 cvikne bez obzira na dob djeteta.Bolje kupiti jednu za sebe i dijete jer se ovako ko nama može dogoditi da jedna karta ostane na pola neiskorištena, na njoj je otisnut datum pa ne vrijedi za drugi put, a ako prifali uvijek možete kupiti još jednu kartu.

Mi ćemo sigurno ići još jednom,iako planiram prije škicnuti i vidjeti kako je na Petehovcu,tamo je i sanjkalište i skijalište,ali nema za sanjkalište vučnica,što možda nije loše jer ovak dok miruješ na traci bude ti hladno,ali se bar ne narintaš vukući čeljade ;)
zvrkica 29.12.2002.
* 12.09.2004
poletarac 08.04.2007.

Often times we question why life is short for some and long for others,The Truth is....Life begins at birth and never dies,Those who leave before us,are only in a different place....
Ivy26
Sveta krava

PostPostao/la lara72 » 25 sij 2011, 20:16

Jel ovaj pansion Gina otvoren?
Petehovac je ok za sanjkanje, iako moraš puno hodati, problem je što tamo dolaze riječani za vikend pa je prekrcato. Ovo za skijanje ne bi komentirala. To nije staza to je nešto :ajme :ajme :ajme presmiješno. Ništa bolja nije ni staza u Mrkoplju. Tuga :(
lara72
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Ivy26 » 25 sij 2011, 20:35

Lara, to kaj sam opisala je Gina.

Znači ne vrijedi reuda ići na Petehovac ???
zvrkica 29.12.2002.
* 12.09.2004
poletarac 08.04.2007.

Often times we question why life is short for some and long for others,The Truth is....Life begins at birth and never dies,Those who leave before us,are only in a different place....
Ivy26
Sveta krava

PostPostao/la lara72 » 26 sij 2011, 14:22

Radije bih uvijek išla na Platak, Begovo razdolje ili Mrkopalj. :mah
lara72
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IdaH » 26 sij 2011, 16:29

Cure, hvala na korisnim informacijama. Kad dođem vidjet ću da li se uopće plaća i za dijete ispod 7 godina (moja još spada pod to ;) ...
IdaH
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la VIPmama » 27 sij 2011, 09:37

NOĆ MUZEJA sutra 28.1.

U petak, 28. siječnja 2011. Hrvatsko muzejsko društvo u suradnji s hrvatskim muzejima i galerijama organizira veliku akciju, u cilju popularizacije muzejskih sadržaja i dovođenja publike svih uzrasta u muzejske prostore.
Noć muzeja odvija se u brojnim hrvatskim muzejima koji za trajanja manifestacije, u kasnim večernjim i noćnim satima, nude posjetiteljima raznovrsne programe - od tematskih vođenja kroz izložbe i postave, do glazbenih priredbi, gastronomskih prezentacija i sl

Vrijeme: 28.1.2011. - 28.1.2011., od 18 do 01 sat
Mjesto: Muzeji i galerije diljem Hrvatske
Organizator: Hrvatsko muzejsko društvo
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la Ivy26 » 28 sij 2011, 09:57

IdaH moj malac ima 3ipol i ne plaćaš za njega ;)
zvrkica 29.12.2002.
* 12.09.2004
poletarac 08.04.2007.

Ivy26
Sveta krava

PostPostao/la SunčicaVŽ » 28 sij 2011, 10:29

Šmrc :place u Varaždinu nema
A 01.03.2000. - Filozof
B 17.10.2003. - Mudirca
L 28.01.2009. - Princeza
SunčicaVŽ
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la palunkica » 31 sij 2011, 10:57

Ovako, bili smo jučer u Kupjaku. Put od Zagreba traje cca 1,15, izlaz Ravna Gora, kod izlaska s autoputa se skrene desno, imaju putokazi. Nakon nekog vremena se dođe do stare ceste Rijeka-Zagreb i u Kupjaku, točno iza bivše Drvne industrije Kupjak se skrene lijevo prema sanjkalištu. Bila je dosta gužva i mi smo stali na glavnoj cesti i prošetali se (jedno 500-tinjak metara). Na sanjkalištu je bila prilična gužva, ali sve ide brzo, žičara (tepih) je brza i sve ide stvarno brzo, međutim, staza je dosta strma, s obzirom da rade umjetni snijeg, u donjem dijelu je bilo zaleđeno, ne može se kočiti pa se svako malo netko zaleti u dole okupljene ljude, jer nije napravljeno mjesto za zaustavljanje, odnosno ljudi većinom stoje u tom dijelu i gledaju djecu kako se sanjkaju. To može biti opasno jer ima dosta malo veće djece s raznoraznim sanjkama.

Cijena za 30 vožnji je 45 kuna, djeca do 5 godina ne plaćaju. Frajer na žičari odštanca samo jedan bod za odraslog i dijete, odnosno po sanjkama. Mi kad smo došli i krenuli kupiti karte, odmah su nam neki ljudi uvalili svoje, kupili su dvije, a potrošili po 8 od svakoga, a malo kasnije su nam još neki ljudi uvalili još dvije. Mi smo sve skupa potrošili negdje 40 vožnji a bilo nas je 9, 5 odraslih i 4 djece. Našim klincima je nakon što su se dva puta spustili bilo zanimljivije spuštati se po obližnjem brdašcu uz koje su sami vukli sanjke i istraživati okoliš.

Nastavak u idućem postu, preskače mi
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la palunkica » 31 sij 2011, 11:02

Okoliš je još nedovršen i sve je prilično neorganizirano, vidi se da se ljudi koji su to otvorili nisu bavili ugostiteljstvom ranije. Restoran (Krčma Gina) je krasno uređena, međutim totalno nefunkcionalna, unutra je cca 8 masivnih stolova s premalim stolcima i kapacitet definitivno ne odgovara broju posjetitelja. Cijene su inače normalne, mi smo se držali kuhanog vina (10 kuna - odlično) i čaja (8 kuna loš), a jesti smo išli kasnije.

Ima jedan jedincati WC koji je čist i ima tople vode, a u restoranu je i kamin kraj kojeg se može osušiti i zagrijati, jer je vani klima prilično sibirska :lol

Sama staza je prilično strma i nije za manju djecu, odnosno ne može ih se pustiti same, ali ima tih brdašaca okolo gdje se i mali sami sanjkaju.

Kasnije smo išli na ručak u Ravnu goru, restoran Bijela ruža (hvala ANA JOB :kiss ), jeli smo dobro, divljač je mogla biti malo manje žilava, ali sve OK.

Zaključak - isplati se ići kombinirati s nečim, doći iz Zagreba na izlet samo zbog sanjkanja se, po mom mišljenju, s obzirom na sve popratne troškove (80 kuna autoput + karta za sanjkanje + klopa) ne isplati.
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la Ivy26 » 31 sij 2011, 11:37

Okoliš je još nedovršen i sve je prilično neorganizirano, vidi se da se ljudi koji su to otvorili nisu bavili ugostiteljstvom ranije. Restoran (Krčma Gina) je krasno uređena, međutim totalno nefunkcionalna, unutra je cca 8 masivnih stolova s premalim stolcima i kapacitet definitivno ne odgovara broju posjetitelja
kao što rekoh ;)

Meni je brdo ok,moglo se kočiti jedino ne valja to zaustavljanje jer klinci ne čekaju da se drugi maknu.Za manje klince same nije za ići,ali moja L.se sama spuštala no stane na pol brda,pa je rađe jurila u dvoje.
Možda je stvard do vremena,nama okrenulo na jugo
zvrkica 29.12.2002.
* 12.09.2004
poletarac 08.04.2007.

Ivy26
Sveta krava

PostPostao/la lara72 » 31 sij 2011, 12:00

Fala cure za info. Inače vlasnici imaju dvije prelijepe drvene kuće u Ravnoj gori koje iznajmljuju.
http://www.luxurychalets.com.hr
Poznavajući ih sigurna sam da će i sanjkalište dovesti u red. :mah
lara72
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la † nina i nika » 31 sij 2011, 12:02

palunkica, cini se da smo bile u isto vrijeme :)

i meni se cini da je napravljena velika reklama, a nisu nije sve spremno zaprimiti toliko ljudi. Moj se stariji (skoro 7) sam spustao i ja sam ga docekivala na podnozju. Cak su se jedno dvaput obojica zajedno spustili (5 i 7). Meni je vise smetalo to sto im je kapacitet u krcmi mali, a kad je ovakva namjena citavog "kompleksa", onda je bitno da se ljudi imaju gdje sjesti i odmoriti i pojesti, ako zele. Mi smo i rucali tamo i cak mi se cini dosta povoljno. Bolonjez za djecu (2kom), grah s kobasicama i gulas s knedlama, fanta, pivo 0,25 i pago sok nas je doslo 165kn.
† nina i nika
bosoglava karmelićanka

PostPostao/la palunkica » 31 sij 2011, 12:13

ninainika, naši su isto veći, ali Tinu i njegovom frendu (8 godišnjaci) nije bilo ugodno se samima spuštati pa je netko išao s njima uvijek. Pokušali su samo jednom sami.

lara, naravno, još je novo, trebaju se uhodati. Najsmješnije mi je bilo kad je moja kuma došla na šank po kuhano vino, a oni joj daju gulaš. Ona kaže - "ne, nije to za mene", a žena na šanku kaže kako je totalno zbunjena i sve joj se pomiješalo jer je masa ljudi stigla :hahaha Kad sam s Tinom s razbijenim nosom došla unutra po čaj, tražim čaj od šumskog voća, a vlasnik mi natoči mentu i još me uvjerava da je to šumsko voće. A ovaj moj naravno ne želi mentu nego baš šumsko voće :lol

Sigurno će biti bolje kad proradi i snow tubby, a imaju i neku kućicu vani, koja, po meni, izgleda idealno da se stavi par stolova i priručni šank. Možda će joj to i biti namjena jednom.

Uglavnom, kad smo odlazili vlasnik nas je pitao kako nam je bilo i bio je jako ljubazan, pa sam mu rekla da mislim da je previše tih 30 vožnji (ne bi ja bila ja da ne prigovorim bar malo :starac ), pa mi je rekao da oni ne mogu manje naplaćivati jer kubik vode plaćaju 16 kuna, a top im troši 20 kubika na sat, a treba raditi 12 sati da zasniježi i tak.... ne bi im se isplatilo.

Uglavnom, uložili su puno, definitivno, nadam se da će proraditi. Gorski kotar je stvarno prekrasan, koji kontrast od suhog Zagreba
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la Ivy26 » 01 vel 2011, 10:03

Meni je vise smetalo to sto im je kapacitet u krcmi mali, a kad je ovakva namjena citavog "kompleksa", onda je bitno da se ljudi imaju gdje sjesti i odmoriti i pojesti, ako zele
xxx,ali isto se nadam da će kako kaže lara to dovesti u red,jer kada vani promrzneš baš ti fali mali mirni kutak da sjedneš,odahneš i ugriješ se bez naguravanaj i opreza da te netko ne zali vrućim čajem.

Palunkica to su i nama rekli za kartu da nemaju računice,zato idući put neću kupovati za L.
zvrkica 29.12.2002.
* 12.09.2004
poletarac 08.04.2007.

Ivy26
Sveta krava

PostPostao/la palunkica » 01 vel 2011, 10:34

Ivy, smiješno ali istinito, mi nismo kupili niti jednu kartu, ne bi se trebala žaliti, karte smo dobili, poluiskorištene. Kad smo odlazili ja sam pokušala uvaliti naše karte nekome, svi, sli baš svi su imali po 10tak iskorištenih vožnji i rekli su da imaju dosta i da im ne treba.

Ovako ispada da se ljudi osjećaju prevarenima, bolje bi bilo da stave istu cijenu za npr. dnevnu kartu pa se vozi koliko hoćeš. Bolji bi bio osjećaj.

Plus, kad si ti bila je karta bila 35, a sad je 45 :dunno
zvrkic 12/02
palunkica

PrethodnaSljedeća

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.