Sada je: 17 tra 2026, 17:49.

SVAKOGA DANA U SVAKOM POGLEDU (iz dana u dan čavrljajući)

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: SVAKOGA DANA U SVAKOM POGLEDU (iz dana u dan čavrljajući)

PostPostao/la IRENA » 27 sij 2011, 21:07

Čestitke lotti - a još je malac Jan - sviđa mi se :dada
Veli mi MM da mu je SRV došlo danas, invalidnina po poštaru neki dan... A što se tiče ovoih 200 od grada zgb ne znam ( mi nikad nismo tražili) ali dobivamo za Giticu jednom godišnje za treće dijete - i ove je godine kasnilo par mjeseci..... No zvala me iz grada službenica još prije 2 tjedna da joj trebam dostaviti original karticu tekućeg + kopiju iste kako bi to stavili u fajl ... ? Ja još nisam odnijela jer ionako ne očekujem za Giticu ništa prije 10 mj 2011 ( ako ne ukinu) no bilo mi blesavo što sad to traže kad mi je isti tekući , a ionak valjda ne bi dala broj tekućeg nekog bezveze - hoću da lova ide meni .
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 27 sij 2011, 21:31

lotta..ne mogu vjerovati da si se napokon javila! :joy pa stvarno si nam falila..
tako mi je drago za prinovu..bas sam happy..zelim vam sve najbolje :srca
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 27 sij 2011, 22:28

Lotta :luv
da, danas je sjela lova :yess
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lulamae » 28 sij 2011, 01:27

sjela je lova?idem odmah provjeriti na racun.. ;)
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 28 sij 2011, 08:29

:dada
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MBee » 28 sij 2011, 10:08

Stiglo 200kn ali opet preko pošte, ništa od uplate na račun?!?
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la † zmijac » 28 sij 2011, 10:51

Lotta, pusa dečkima :yess
Mi jučer odradili popravak šestice - je da je trajalo 20-tak minuta i novi Burago ali odradili :cool
Jedino da je svaki put isto - nije da se baš privkne :conf makar godinama hodamo na kontrole.
nije više AKO,već KAD !
† zmijac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 28 sij 2011, 12:46

200 kn došetalo se danas :yess
Zmijac, super za zubara, mi idemo u ponedjeljak
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lulamae » 28 sij 2011, 16:47

mi upravo dosli od zubara :) klima se i drugi zubic :) zubarica ga htjela izvadit al on bas i nije pa su radili nes drugo..pecatili kutnjak..moram pohvaliti zubaricu u nazorovoj..stvarno je prekrasna..i sestra takoder..sve,ali apsolutno sve mu objasni i na svako pitanje mu odgovori i sve mu da u ruku da vidi..znaci niti jednu jedinu stvar mu ne stavlja u usta prije nego mu je dala u ruke..i one tuferice i ono sto sprica vodu i zrak i sisaljku..i stisce gumb da si stolicu podigne..ma njemu je tamo genijalno..skoro dobro kao i na vlaku..svaki put veli da mu je bilo lijepo.. :)

eh da..jos htjedoh reci..bili mi u savezu slijepih danas..uzeli rucni sat i bijeli stap..prvo sam mislila uzeti neki plasticni djecji na engleskom ali on bi postiskao sve te gumbe i od toga ne bi bilo nis..a i trebao bi dobro nauciti engleski..ok,nije to takav problem..ali ipak sam uzela drugi sat..taj drugi je puno skuplji a buduci da je na doznaku meni svejedno...ima metalno kuciste,ono srebrno ...i crni kozni remen..ali taj remen mogu zamijeniti i staviti neki djecji..mogu se skinuti neki gumbi da ih ne stisce,da ostane samo jedan koji govori koliko je sati..i na hrvatskom je :yess
a stap..sretna sam da ga je dobro prihvatio..odmah ga je htio primiti u ruku i hodati s njim..i drago mi je da se osamostali sto prije i tako to..ali! kad smo izasli na cestu ljudi su blejali da je to bilo strasno..meni je to bilo tako cudno..taj osjecaj..bili smo u centru paznje..osjecala sam se kao da smo na prepunom Trgu na pozornici i svi gledaju u nas..tako je vjerojatno svima vama koji imate djecu u kolicima i slicno..ali mi smo do sad bili nevidljivi..invalidi ali nevidljivi..koji cudan osjecaj..zapravo to sam i htjela,da se ne zaletavaju u nas kao sto su znali,vec da primjete da ipak tebaju pripaziti..samo stu cu se morati naviknuti na takve poglede..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Daisy » 28 sij 2011, 18:12

Lu, :hug .
Mi smo u kolicima, već smo navikli na te eventualne poglede. Ponekad čak i uživam u tom našem statusu...otvaraju nam svugdje vrata (u zgradu, lift). Ispočetka me to jako smetalo, sad nastojim gledati situaciju što pozitivnije...i gledam dobro u ljudima... :joy
Sve dok dišem, nadam se!
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 28 sij 2011, 20:10

ako sam i uočavala te poglede koji bi me smetali, zaboravila sam na to :whew
Znači, imaju dječji sat? Pred par godina nisu imali. Super za Adriana :yess
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lulamae » 29 sij 2011, 01:05

ma nije ti to djecji sat nego neki najmanji za odrasle kojem maknes onaj ruzan crni kozni remen i stavis neki djecji..i maknes par gumbica da dijete ne bi stiskalo bez veze..zapravo ga skroz modificiras :)
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la alexandra » 29 sij 2011, 20:00

bravo svima za zubare, a adrijanu poseban bravo i za sat i za štap.
lu, sad bi ti rekla - ko ih je.... - nek gledaju i nek se miču i naprave vam mjesta. super je da počne tako rano i nauči, poslije kad bude dovoljno velik će dobit psa i biti pravi samostalac :yess

mi smo isto nevidljivi ;) što je neloše, ali opet kada ona počne plakat u tramvaju odmah se nađu dobre duše koje joj krenu objašnjavat da je ona velika cura, joj daj kaj se sad plačeš.....ja bi ih najrađe podavila.....ali onda im ja srežem da se ne trebaju trudit jer ona ne govori pa zamuknu samo tako i gledaju u pod :mrgreen
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la lulamae » 29 sij 2011, 22:14

alexandra je napisao/la:bravo svima za zubare, a adrijanu poseban bravo i za sat i za štap.
lu, sad bi ti rekla - ko ih je.... - nek gledaju i nek se miču i naprave vam mjesta. super je da počne tako rano i nauči, poslije kad bude dovoljno velik će dobit psa i biti pravi samostalac :yess

mi smo isto nevidljivi ;) što je neloše, ali opet kada ona počne plakat u tramvaju odmah se nađu dobre duše koje joj krenu objašnjavat da je ona velika cura, joj daj kaj se sad plačeš.....ja bi ih najrađe podavila.....ali onda im ja srežem da se ne trebaju trudit jer ona ne govori pa zamuknu samo tako i gledaju u pod :mrgreen

ahahhaaah.. ;)
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 29 sij 2011, 23:41

da da i mi smo nevidljivi, pa se i nama puno puta dogodilo da ljudi jednostavno ne prestaju sa pitanjima tipa, kako se zoveš? i ja onda kažem da ne govori. prije mi je to jako išlo na živce ali sad sam oguglala, jednostavno objasnim u kratko i gotovo..
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 01 vel 2011, 22:43

danas sam u Misiji od Roberta Zubera vidjela prilog o Stjepanu
[url]http://www.hrt.hr/?id=enz&tx_ttnews[cat]=392[/url]
Za to isto dijete koje zapravo ne hoda, građani su dali preko 200.000 kn u džep M.R.N.
Roditelji vjeruju u Tomatos terapiju da će dijete zahvaljujući tome progovoriti.
Nitko ih nije podučio da postoji i nadomjesna terapija.
Poštujem ljubav tih roditelja ali moje mišljenje je da im netko zbilja mora objasniti da ni sav novac svijeta ponekad ne može izliječiti dijete.
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la juhu-juhu » 02 vel 2011, 11:35

Slažem se u potpunosti stobom Nadice.Nažalost nema kod nas ljudi koji bi te upozorili na sve.To je ista situacija kad dolazimo doma sa klincima kao što je moj i slično,pa te nitko ne upozori što se sve može desiti pa da pripazimo.Nego ti kažu neku nebulozu i vozi doma.Ja danas isto bi toliko ljudi kad me nešto pitaju rekla što ih očekuje i na što da pripaze,a onda se zapitam pa svi ovdje to manje više znaju a nitko se ne usudi tj neće ništa reći,pa zašto bi to bila ja.Konkretno nije se ništa radilo na ovom forumu,ali nije bitno.Mislim da ja polazim od sebe voljela bih da sam puno više stvari znala i bila upućena prije dolaska Tina doma ali nisam.S druge strane mislim da ima ljudi kojima baš nije stalo do informacija pa upočetku sve negiraju.Npr ja sam samo znala treba vježbat,vježbat,a nitko me nije upozorio na trbuh općenito o nedonoščadi i njihovim problemima ili da mi je netko samo rekao pripazi može dobit napade oni se najčešće javljaju tad i tad.Ma općenito sustav je nula a i oni koji nešto znaju toliko važu a kad i kažu toliko povrijede,ma ubiti sve je to žalosno.Drži se one uzdaj se use i u svoje kljuse.Malo sam pretjerala s previše filozofije ali znate na što mislim.Svi smo slične stvari prošli i prolazimo i prolazit ćemo
juhu-juhu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Fantasy » 02 vel 2011, 12:44

Kod nas sve ide po principu, snađi se sam. Tak vjerojatno i roditelji malog Stjepana, sami pokušavaju pronaći bilo što da mu pomognu. Ne znam kakva je to terapija, i možda ga neće izliječiti, ali nikad ne znaš dokad ne probaš-valjda i roditelji tako razmišljaju.

Juhu-juhu, tak sam se ja osramotila, kad me doktorica pitala jel mala imala konvulzije, a ja pitam a kaj je to? Pa kad mi nitko nije točno objasnio. A jedna frendica ima klinca s epilepsijom i slučajno je čula doktoricu da ispituje nekog jel dijete zna ostati onak zabuljeno u nešto, umiriti se, kao da nije prisebno- a moju frendicu skoro šlagiralo- ispalo da i njen mali ponekad ima takve epizode i da treba povećati dozu lijekova, a nju nitko nije na to upozorio.

Na koju nadomjesnu terapiju ti misliš Nadice?
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 02 vel 2011, 15:37

nadomjesna komunikacija, sorry krivo napisano.
PO mom mišljenju, ako dijete od 5 godina ne zna komunicirati na niti jedan način, zakazali su stručnjaci, pogotovo u današnje doba kada postoje raznovrsne nadomjesne komunikacije. Ali, to je naša realnost, nažalost.
mene najviše ljuti to što su tolike pare dali MRN jer iste rezultate su mogli dobiti i s terapijama koje su puuuuuuuuuno jeftinije
http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=13257
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la juhu-juhu » 02 vel 2011, 18:16

joj ma znam o čemu pričate,ali tih stručnjaka kod nas nema ili ih ima jako malo.Problem je naći nekog.Kod nas ih nema na mapi.Nemože se otić ni po savjet.Ma strašno.Nažalost smo prepušteni sami sebi i to je realnost.
juhu-juhu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la martina mama » 03 vel 2011, 01:04

Nisam uspjela pogledati ovaj prvi link, ali ovaj drugi jesam. Svojedobdno sam proucavala tomatis u uopce mozart efekt i meni ta cijela prica drzi vodu. Zbog toga sto nam u podrucju govora nije gorilo pod nogama, kao i zbog toga sto tomatis nije jeftin i imas ga najblize u becu, nismo se za tu varijantu odlucili. Nabavila sam mozartovu glazbu za razna raspolozenja i slusamo ju godinama vec svaki dan. Cini nam dobro i svakome bih ju preporucila. Moja djeca obozavaju mozarta i ako ikad smognemo neke ekstra novce, zasigurno ce tomatis biti ta investicija.
Nedavno me jedna prijateljica pitala sto mislim o terapiji mare roje novak pa sam pregledavala site. Ne mogu reci da "zvijezde" te ordinacije, mislim na djecu cije su snimke na siteu, nisu dozivjela nikakav napredak, ali moram primijetiti da nijedno dijete nije dozivjelo neki spetkakularni napredak. Dapace, redom se radi o djeci koja su vjezbala vrlo malo pa je sasvim za ocekuvati da na cetverosatnom programu dozive napredak. Ono sto sam jos primiejtila je da vjezbe koje se rade nisu nesto ludo zahtjevne za nauciti pa ne vidim razloga da se ne provode kod kuce. Ove ostale stvari: vitamine i homeipatske injekcije, necu komentirati jer ne pise sto ukljucuju. Ali, moram priznati da kad bi se ovaj dio fizikalne privodio kod kuce, da bi terapija u toj ordinaciji bila puno pristupacnija. Nemoralan mi je stav da se roditelje drzi za ovce koji su samo u stanju dijete dovesti na terapiju kada ce ga "strucni tim" uzesti u svoje ruke.
Da smo mi placali nekoga da nam vjezba s djetetom, vec bismo bili bez gaca.
Ja se ne cudim ljudima koji pokusavaju iznaci nacine da sami traze solucije koje ce pomoci njihovom djetetu. I sama sam jedna od tih, s malom razlikom da ne vjerujem u terapije koje ce provoditi netko drugi zato sto je to neka luda struka. Vjerujem da sam za svoje dijete u stanju nauciti sve sto treba i da mogu sama raditi doma. Jedino cemu se ovdje cudim je da netko ima dijete s takvim poteskocama, a da jos nije skuzio da mora sam nauciti i sam raditi doma. Puno se toga moze doma kad te netko nauci. Dobro, tomatis se provodi u njihovim laboratorijima, ali fizikalna, to se moze nauciti.
I da, slazem se sa svima koji misle da nas strucanjaci premalo educuraju. Rijetki su oni koji nas ne drze za ovce. Podupirem svaku inicijativu da ljudi sami traze puteve za svoje dijete, izvan naseg zdravstvenog sustava. Nama su i za polovinu govorili da ce nam "uzeti novce". Da, nije bilo besplatno, ali mi nije zao ni kune koju smo u tu svrhu dali. Placali smo da nas netko osposobi kako bismo sami mogli raditi s martom. Po meni nema bolje investicije. No, velim, sve skupa bi nam to bilo nedostupno da smo se oslonili samo na strucnu pomoc, a ne na vlastite snage.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 03 vel 2011, 22:59

Imam pitanjce za ekipu iz Zagreba. Gdje u zg ima najbolji izbor kostima za maskare? Radi li jos koji turbo limac i je li opustosen kao i ovi u st? Ovdje sam gledala u Muleru i bez veze im je izbor. Dajte ideju jer smo u subotu u zg na kontroli pa ce ionako trebati kupiti nagradu. Zna li netko imaju li u hlapicevom ducanu kostime likova iz hlapica? Amadeus?
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 04 vel 2011, 19:34

ja ne znam sto trazis tocno..ali cak sam vidjela da u getrou imaju maske..ali to su vecinom princeze,vjestice i slicno..
a ima i u turbo limachu (na zitnjaku)..bar je bilo prije tjedan-dva..ne znam kak je sad..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 04 vel 2011, 21:01

Ma, marta spominje maskare. Ovdje jos nisu ni poceli s prodajom, a otkad je tl propao, nema se bas ni gdje. Ok, mozda ipak navratimo do avenue malla u tl. Tamo ima i one2play. Thanks, svejedno
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 05 vel 2011, 00:08

sretan vam put, imat ćete lijepo vrijeme :yess
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la MAJA Skopje » 05 vel 2011, 23:38

Evo da se pohvalimo Jovan stao na skije. Prvi put u zivotu. I za prvi put bilo je prilicno dobro. :dada

Lotta bas si me prijatno iznenadila. Cestitam na bebici i puno pozdravi starog vjezbaca. :mah
Potrebna je jedna minuta da donesete odluku koja moze da vam promeni ostatak zivota, ali potreban je celi zivot da otkrijete dali je ta odluka bila pravi izbor.
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la martina mama » 05 vel 2011, 23:51

Evo se vratili iz zg. Uglavnom, marta hod, rolanje, skijanje....sve pohvale. Radi loseg drzanja, pojacati nintendo wii, rolati s utegicem. Za dva mjeseca cemo vidjeti hocemo li malo vjezbati ledja. Teta milena je bacila dogovor s martom da vise koristi ruku. Ona to moze, ali joj jw lakse lijevom pa joj muskulatura na desnoj stagnira. Nista strasno, ali treba paziti.
Pogledala je i emu na moje inzistiranje jer ja sam ipak zagrizeni vjezbac pa mi muka da nam sta promakne. Zakljucak je da je emica zdrava i da je sve u redu.
Inace smo imali avanturu jer je gospodin spoki odlutao na jelenovac. Vrata dvorista su bila otvorena, a do sada nikad nije izasao van. U jednom momentu smo izasli i vidjeli da ga nema. Pala je potjera. Ja sam upala u komu da ce se izgubiti i sve crne varijante. Netko tko ga je nasao ga je doveo u obliznju veterinarsku ambulantu jer je imao ormu. U ambulatni su preko cipa saznali ime vlasnika i nasli nas u imeniku. Sve se dobro zavrsilo. Ja sam jos u komi jer me sve skupa podsjetilo da nam je pseto duboko pod kozom. Sama pomisao da nam ga netko ukrade ili da mu se nesto dogodi, me bacila u totalni ocaj. Ipak, marta je zakkjucila da ima jos dobrih ljudi. Slazem se u potpunosti s njom.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 05 vel 2011, 23:54

Zaboravih skoro, bravo zele!!!!! (za skijanje)
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dory » 06 vel 2011, 19:58

Martina mama - bio je to dakle sve u svemu lijep i uzbudljiv dan...bitno da je spoki natrag u domu svom :zivili
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Plava » 06 vel 2011, 22:25

ja bi umrla od straha da mi pas nestane...
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 19 gostiju.