Sada je: 06 kol 2026, 11:42.

Kada kuci nakon poroda?

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Kada kuci nakon poroda?

PostPostao/la Tii » 09 vel 2011, 00:58

nije ali nekad su sestre prale i kupale rodilje koje se nisu dizale(u vrijeme moje mame), mijenjale djecu po potrebi a danas im je sve problem. pa ako već ne mogu promjenit bebu i moraš sama imala 2 ili 32 punta onda mogu i otpustit iz rodilišta , a sta ne?!
18.2. princezica :)
Tii
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tii » 09 vel 2011, 01:00

za takve koje zahtjevaju više promjena ili trebaju wc papir predstojnik klinike izjavio da imaju čudne hig. navike :hahaha :hahaha :hahaha
Tii
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mrs. eastwood » 09 vel 2011, 09:29

na SD su nama su rekli da same mijenjamo pelene, ne zato jer se njima neda ili nešto - nego da se mi naučimo ;)
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la srecica tara » 09 vel 2011, 11:10

skorpionka je sve lipo u detalj opisala. mislim za svoje i bebino zdravlje bi ostala i neznam koliko i neznam di.
meni bi bia tramak sa puntima, i malom bebom ic treci dan u bolnicu ponovo na vadenje bilirubina. meni to bas nije bistro,al dobro. svako ima svoj nacin razmisljanja, i mozemo mi neznam sta napisat sad tu,ako je doticna odlucila napustit prvi ili drugi dan rodiliste nece je sprijecit nista sta joj napisemo. meni je malena ostala radi visokoga bilirubina na neonatologiji 4 dana iza mene, ja sam se prosvercala jos dva dana da ostanem radi nje, mogla sam komodno ic kuci, spavat u svom krevetu u miru....al nisam, nego sam ostala spavat u bolnici, sa zenama koje hrcu, tusirala se u wc-u u poluhladnoj vodi itd. sve radi nje. a kad sam doslovno zaskocila pedijatricu d aocu da mi i dite otpuste skupa samnom samo mi je odgovorila: " nema problema, ja cu vam napisat otp. pismo i potpisat cete da djete vodite na vlastitu odgovornost doma,ali budite sigurni da necete doc do kuci, vratit cete se nazad" i sta ja imam njoj vise rec.

svima je nama neudobno tih par dana boravit tamo,al sta se mora nije tesko.

:mah
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

U životu nije važno koliko puta padneš, već koliko si se puta spreman dignuti.
srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Krumpirić » 09 vel 2011, 11:13

Tii, ne kužim zašto netko drugi treba mijenjat tvoje dijete 3 dana, kad ćeš ga ti mijenjat četvrti. To je tvoje dijete.
Ako te boli,ne možeš se dignuti, imaš puno šavova, sigurno će ti netko pomoći :dunno
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la srecica tara » 09 vel 2011, 11:23

tii- sad mozes i sama minjat bebu, al ako mislis da neces moc prvi put sama, zamolis sestru i ona ce ti pokazat bez problema. nisu one toliko strasne, nego jadne nemogu sve povatat, i njima su uvjeti rada ograniceni. saljem ti ja svoju jednu samo vici ako sta triba ;)
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ivancica » 09 vel 2011, 13:34

malo off, ta priča s vlastitim pelenama u splitskom rodilištu (splitsko je bilo u novinama zbog toga, za druge ne znam) je stvarno bezvezna i čisto cjepidlačenje ...
ja sam sve svoje nosila jer su mi rekli da treba, moja cimerica se tri dana pravila blesava, nije imala svoje pelene, da bi kad je izlazila kupila sestri (koja joj je možda i sugerirala da se pravi blesava, a nisu se znale otprije) buket cvijeća, liker , kavu i bombonjeru :roll
a pelene za ta 3 dana dođu valjda 20,00 kn i oko toga se stvara takva priča
a da, sve bi mi da možemo nositi svoje spavaćice, djeci robicu ..., a problem je 20 pelena :conf

možda sam ja imala sreću pa sam s dr i sestrama uvijek imala dobra iskustva (ne mislim samo na rodilište) i općenito vjerujem struci, ali mislim da postoji razlog zašto su neke stvari takve kakve jesu ...

samo sam u jedno sigurna da bih prkosila odluci dr - borila bih se rukama i nogama da ostanem uz svoje dijete u slučaju da mora ostati u rodilištu duže (nažalost, svjedočila groznoj situaciji u starom rodilištu kad su mamu gotovo nasilu izbacili jer nije bilo mjesta, a imala je i deeeeeebele veze)

mislim da u st rodilištu treba prespavati 3 noći nakon poroda, tako računaju
slika slika
ivancica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mirbi » 09 vel 2011, 13:41

Ja ili nisam rađala ili imam amneziju? A rađala sam u starom splitskom rodilištu (zapravo, srednje starom, postoji jako staro rodilište :lol ), u lošim uvjetima, ali niti su bebe bile nepresvučene, niti rodilje zapuštene. A prvi sam put bila 5 dana, drugi put 18. I baš su se lipo ponašali, i doktori i sestre.

Ja uvijek kažem da je to do osobe.
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
-----------------------------
S 2000 / R 2005
-----------------------------
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PostPostao/la Sreca najveca » 09 vel 2011, 14:12

dok sam zadnja dva mjeseca trudnoce lezala na groznom odjelu patologije, bilo je par zena koje su na vlastitu odgovornost potpisale odlazak kuci. jer kao, leze tu, lezat ce i doma - ista stvar. naravno da nije ista.

isto tako tih par dana nakon poroda (pa i da je 13 kao sto se nekom zna dogoditi) - nije to vjecno, znas da ces kad tad ici doma. a okolnosti kao sto su neljubazne sestre, grozna hrana, koma cimerice ili uzasna kupaona s hladnom vodom za tusiranje - to stvarno ne bi trebale biti stvari koje jedna mama ne moze podnijeti za svoje dijete. na kraju krajeva, i za svoje zdravlje.
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la ivancica » 09 vel 2011, 14:17

Sreca najveca je napisao/la:na kraju krajeva, i za svoje zdravlje.

:dada

moja poznanica ostala duže zbog bebine žutice, a usput dobila fibricu pa joj otkrili urinoinfekciju. kad je bebi bilo bolje, tražila je da ih puste kući, ali je odustala kad su joj objasnili da ako izađe iz rodilišta i bude se morala vratiti u bolnicu, beba se, naravno, ne može vratiti s njom :dada
ostala je i šutila do kraja :dada
slika slika
ivancica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tii » 09 vel 2011, 14:28

stvar je u tome što se onda žene trebaju na to upozoriti da donesu pelene , kremice i ostalo a ne kao svega ima, a to nije istina. i hvala na pljuvačini i drugi put!!!
Tii
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la zauvijekmama » 09 vel 2011, 14:33

Tii je napisao/la:stvar je u tome što se onda žene trebaju na to upozoriti da donesu pelene , kremice i ostalo a ne kao svega ima, a to nije istina. i hvala na pljuvačini i drugi put!!!

ja stvarno ne vidim da te netko "popljuvao"
:shock
zene su ti bas sve lijepo objasnile
nadam se da su to tebi samo trudnicki hormoni malo proradili
:ajme
R. - 2008.:cool
L. - 2015.
:mali
L. -2017. :mala
zauvijekmama
Najljepše je biti mama!

PostPostao/la Sreca najveca » 09 vel 2011, 14:42

Tii je napisao/la:stvar je u tome što se onda žene trebaju na to upozoriti da donesu pelene , kremice i ostalo a ne kao svega ima, a to nije istina. i hvala na pljuvačini i drugi put!!!

pa to ti moze donijeti muz ako vidis da treba. imaju oni svoje pelene i naravno da ukoliko netko nije donio svoje, nece ostaviti to dijete golo. meni su pri prvom donosenju bebe rekli da trebaju pelene. mm ih je donio kroz pola sata i onda sam im ih dala pri drugom donosenju. nista problematicno.
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la bubsek » 09 vel 2011, 14:47

ja mislim da je jako neodgovorno otic iz bolnice prije vremena jer se TI ne osjecas dobro u bolnici...
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Krumpirić » 09 vel 2011, 14:48

zašto? :dunno
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la bubsek » 09 vel 2011, 14:51

zato sto je dijete na prvom mjestu...i da se nedaj Boze nesto desi koliko god nije ugodno u bolnici pomoc ce...
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Krumpirić » 09 vel 2011, 14:51

bubsek je napisao/la:zato sto je dijete na prvom mjestu...i da se nedaj Boze nesto desi koliko god nije ugodno u bolnici pomoc ce...

ja sam već pitala srećicu, što ako se djetetu nešto desi četvrti dan? :dunno
doduše, škorpi je objasnila razliku između 1., 2., 3. i 4. dana života, istina.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la mala princeza » 09 vel 2011, 15:06

Nas u Sarajevu otpustaju kuci 24h nakon poroda. Mislim da je to grozno. Kod velikog broja djece bilirubin se poveca vec treci dan, neki se moraju hospitalizirati,ne mozes se s bebom vratiti u bolnicu nego, recimo,treci dan nakon poroda, sa 12 savova, sjedis na drvenim stolicama i svaka tri sata ides bebu dojiti. Ne mora biti bilirubin, u prva 2-3 dana bebe zanju gubiti puno na tezini, mogu dehidrirati (to se nedavno desilo bebi moje susjede), zasto riskirati ako ne moras?! Mislim da trebas biti sretna sto imate mogucnost ostanka u bolnici min 72h.
Ali, kad mi u Sarajevu moramo ici kuci 24h nakon poroda, ne vidim zasto ti ne bi mogla uz pismenu saglasnost. :dunno
mala princeza
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Hajdi » 09 vel 2011, 15:08

U LJ su prije slali doma 3. dan (nulti dan poroda se ne računa) a sad su pomaknuli na 2. dan ako želiš, ali smatram da je to prerano jer dojenje još ne krene, dijete još nije počelo dobivati na težini (da se zabilježi bar neki plus - to se s mojom djecom dogodilo tek treći dan). Ja sam s G ostala 3 dana, a bila je cimerica koja je otišla prerano, doma zaradila ružan mastitis (panično se izdajala uz dojenje), vratila se nazad u rodilište s visokom temperaturom i zeznula sebi dojenje, dobila antibiotike, na kraju je zahtijevala bromergon.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Krumpirić » 09 vel 2011, 15:11

hajdi, ja nekako mislim da bi se to dogodilo jednako 2., 3....dan, čim nije pod nadzorom i ne "zna" što činiti :/
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la srecica tara » 09 vel 2011, 15:15

Kumpiric ti si izasla na svoju odgovornost i eto na svu srecu i ti i beba ste bili ok, sta u nekom drugom slucaju ne mora bit, moglo se i tebi taj 3.dan nedaj boze zalomit nesto, pa bi se trebala vracat sa bebom. a ta jedna noc koju odspavas duze u rodilistu ne znaci nista,a nekad moze znacit puno. Ja osobno bi za sebe i svoju bebu ostala i u neznam kakvim ruznim bolnickim uvjetima,al opet kazem to sam ja. :dunno
neke zene nisu navikle na tako nesto, pa je pokretacici teme bitno da budeu udobnome kucnom krevetu i naspavana, i da joj ima ko bebu cuvat dok ona spava. ja bi na njenom mjestu prije razmislila da nadem neko podobnije rodlisite sa boljim higjenskim uvjetima pa ostala koliko moram, nego riskirala u bilo cemu.
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Krumpirić » 09 vel 2011, 15:22

ja nisam izašla ranije nakon poroda, izašla sam regularno. :dunno
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la srecica tara » 09 vel 2011, 16:46

Krumpirić je napisao/la:ja nisam izašla ranije nakon poroda, izašla sam regularno. :dunno

skuzaj onda, ja sam krivo razumila iz tvog posta .

a zasto je onda prva 72 sata od poroda kriticna i za mamu i bebu. da nije tako, onda se nebi stalo koliko se stoji. :dunno

al cemu onda njeno pitanje, to ne kuzim, vec je jednom radala u isto rodiliste, i isla je prije vrimena, ako zna, mislim onda cemu mi raspravljamo ovde?!
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Krumpirić » 09 vel 2011, 16:47

pa ona pita zašto je nužno stajati 72h
takva je praksa u RH, škorpi je nabrojala zašto
tako nije u puno država.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la petunia » 10 vel 2011, 11:14

po meni ovisi o puno faktora. Kakva je bila trudnoća, kako je prošao porod, kako je beba, ima li doma netko pomoći i naravno koliko ste udaljeni od bolnica.
Ja sam išla doma 2. dan, tj. rodila sam nulti dan ujutro a išla doma 2. dan u rano posljepodne.
Prvo sam pitala pediatricu što misli o tome, rekla nema probl, pa svoju doktoricu.
Trudnoća ja prošla super, imali smo stolicu i ja i mali, porod je bio relativno lagan i brz pa nije bilo nekog posebnog razloga za ostajanje. A živim 5 min od bolnice...
Mjerila sam temp idućih par dana, a patronažna je ionako došla doma k nama idući dan i pregledala malog.
Smatram da nisam nešto ludo riskirala malo ranijim odlaskom iz bolnice....
L. 05.04.2010.
slika
petunia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Thannya » 10 vel 2011, 19:40

Dakle, prvo sam mislila sutjeti, ali moram reci...

Krumpiric, mmar, hvala na razumijevanju - razumijevanju i pitanja i mene :)

Inace se ne smucam po forumima i ne vodim rasprave s ljudima na nevidjeno, ali sam se ovdje registrirala i postavila obicno pitanje jer sam upravo htjela saznati konkretniju informaciju - mogu li ranije van ili ne. I naglasila sam da govorim o situaciji da je sve s bebom u redu kao i prvi put. Pod ranije (kao sto sam i rekla) sam mislila dan ranije, dan i pol eventualno, ne dva sata nakon poroda.

Hvala svima koji su svojim odgovorom uspjeli ili pokusali makar odgovoriti na moje pitanje, a iskreno receno, od vecine se osjecam napadnuto zbog svojeg pitanja kao da sam osoba koja osobnu komociju pretpostavlja dobrobiti djeteta... :( :(
Thannya
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Bubidea » 10 vel 2011, 20:28

to ti je tak. nemres cut samo ono sto hoces. moras se i na napad spremiti.
a i ne bi bilo smisla da cujes samo jednu stranu price, samo jedan nacin razmisljanja.
nitko nista protiv tebe nema, nitko te niti ne poznaje, zene samo pisu ono sto misle, pa ne uzimaj to k srcu,ak te nesto povrijedilo.

nakon malo staza, shvatiti ces da nista nije bilo zlonamjerno :hug
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la mala princeza » 10 vel 2011, 21:55

mala princeza je napisao/la:Ali, kad mi u Sarajevu moramo ici kuci 24h nakon poroda, ne vidim zasto ti ne bi mogla uz pismenu saglasnost. :dunno

Evo, ja cu quote sama sebe. Sve i jedna od nas, koje smo pokusale odgovoriti na tvoje pitanje, je bila dobronamjerna. I one koje smatraju da je sasvim normalno odmah poslije poroda otici kucu i one koje to ne smatraju.
mala princeza
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Sreca najveca » 10 vel 2011, 22:12

mi smo samo izrazile misljenje na tu temu potaknute tvojim pitanjima i razmisljanjima. a kao i uvijek u zivotu (ne samo na forumu), sto ljudi, sto cudi.
ali ipak te moram pitati: sto ti stvarno taj jedan dan ili dan i pol (kako pises u zadnjem postu) toliko puno znaci? pa to je svega nekoliko sati :dunno
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la srecica tara » 12 vel 2011, 01:12

okolnosti kao sto su neljubazne sestre, grozna hrana, koma cimerice ili uzasna kupaona s hladnom vodom za tusiranje - to stvarno ne bi trebale biti stvari koje jedna mama ne moze podnijeti za svoje dijete. na kraju krajeva, i za svoje zdravlje.

:zivili :zivili
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.