Joooj, drage moje, kako god vam stanje bilo grozno, ja vam pomalo zavidim

U ovoj mojoj sugavoj drzavi se ne zna vise ko je lud...Zahtjev za kategorizaciju predala kad mi je dijete imalo mjesec dana. Zvali me tek kad je imala tri i po. Odradili, jedva nekako. Hrpa nesposobnih ljudi na jednom mjestu, koji je nisu ni pogledali, uzeli kopije nalaza i rekli da ce zvati za koji dan, dok otkucaju to sve. Zanci, tri dana treba da se otkuca jedan list

I ne zovu...Ja odem, a oni ''zagubili'' nase papire

Zar moze to da se desi

i zakazu ponovo. Dodjemo ponovo, dzaba im objasnjavati da je vani minus sto stepeni, da mi je dijete prehladjeno i da auto nemam. Njih se to ne tice. Odemo opet. Opet ista prica. I jos se nisu udostojili da jedan list otkucaju, a proslo je vise od mjesec dana. I sve to jer mi djeciji dodatak ide od dana zahtjeva za to, koji mogu da podnesem tek kad dobijem taj papir sa kategorizacije. Uzas. I jos me ubjedjuju da ja na to nemam pravo. Ja ponese,m sve zakone, i bukvalno zeni pod nos stavim da vidi sta pise. I kao bice to sve OK. Vjerovatno su navikli da ljudima nakon njihovog razvlacenja dosadi da se tim zamaraju, pa lijepo prestanu. Ja necu. I sad jos cekamo... I kazu kako nemamo pravo na dodatak za tudju njegu i pomoc, jer je ona jos mala. Ja opet zakon pod nos. A za invalidninu sam se raspitala i kod nas je NEMA. Ne postoji

Nema je ni jedno jedino dijete sa pp, bez obzira o cemu se radi. I kad ja skontam da je djeciji dodatak 45 eura, glava me zaboli. Dodatak za tudju njegu i pomoc 20 eura. Uzas

I jos moram da cekam sto godina da moje dijete dobije taj svoj papir da bi mogla da ostavri prava. Ljudskost i empatiju su ocigledno ostavili kuci
A u istoj drzavi, ali u federaciji, ukupna primanja za dijete sa pp iznose skoro 200 eura. I to je malo, kad se sabere koliko sta kosta, ali je opet lakse. Ove nase treba oderati majke mi.
Posto radim u skoli, kazu da nema potrebe da imam skraceno radno vrijeme nekad, jer svakako mi ''ne radimo nista''. To da kaze meni kao roditelju jedan socijalni radnik. Kako je nije sramota. Sta je ona uopste uradila za to moje, ili bilo cije dijete

Uffff...idem na spavanje...glava me boli

I won't put my hands up and surrender...
There will be no white flag above my door...