Sada je: 14 kol 2026, 19:17.
Moderator/ica: nadicab

alexandra je napisao/la:nemoj puzzle, uzmi mu one umetaljke - gdje se cijeli lik stavlja u predviđenu rupu na ploči - to će mu bit lakše. imaš takve s raznim likovima, a imaš i abecedu drvenu pa usput učite i slova.
ja bi mu ruku za žlicom za početak vodila, dok ne savlada sam. a probajte i sa viljuškom, zajedno napiknite pa onda u usta.
olja je napisao/la:možda bi vam i ovako nešto bilo ok:
onda slaganje kocki i razne vrste umetaljki:
možeš mu dati npr. kvačice da ih ubacuje u plastičnu bocu, ili možda da pokušate finger painting? (mada mu se to možda ne bi dopalo, kao i plastelin)
breg je napisao/la:možda pika slika,tj. čavlići
crtanje s debelim pastelama,
trganje i gužvanje papirića pa stavljanje u neku bocu sa širokim grlom

a morala bih i otići tamo, da ne kupim preko neta nešto presitno.

alexandra je napisao/la:pogledaj ove slagalice s ravnim rubovima. jel bi mu te slike bile dosta velike?
http://www.zoratoys.hr/posebnepotrebe/igracke-za-djecu-s-posebnim-potrebama/

alexandra je napisao/la:s tim da smo mi to radili sami, pofotkali sebe, predmete, isprintali, zalijepili na debeli karton, izrezali na par dijelova i to je to.

: uz to što su ruke morale biti uvijek čiste, počela je jest sa žlicom s 3 godine.

mamashnita od noje je napisao/la:danijela, za koordinaciju ruka - oko, jako su dobre vjezbe lupanje cekicem (imas za kupiti onaj kao drveni radni stolic sa stapicima i cekicem, znas li na sto mislim? i one plutene ploce s malim dasicicama u boji i cavlicima od kojih se radi kojesta, ali to mu je mozda trenutno presitno), puhanje balona od sapunice - ti puses, a on ih lovi i busi prstom, bacanje i hvatanje loptica, ili jos bolje za njega balona (jer su sporiji) takodjer ti je odlicna vjezba za vizuomotorni razvoj, pikado (ne znam bas moze li to), pa onda npr. izrezes krug promjera 20 cm (za njega mozda mozes i veci) od papira i negdje ga zaljepis tako da predstavlja metu i neka ga v. gadja balonom ili loptom iz razlicitih udaljenosti...

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 21 gostiju.