Sada je: 08 kol 2026, 11:15.

Upomoć! Odlijepilo mi se 10m2 pločica!

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Upomoć! Odlijepilo mi se 10m2 pločica!

PostPostao/la sjemenka » 15 vel 2011, 23:04

Večeras se u stanu začuo zvuk kao da nešto dugo pada, uđem u kupaonu, a ono se odlijepilo 10m2 pločica na zidu, sad stoje u obliku slova A, dosta velika površina.
Zgrada je stara malo manje od 5 godina, nismo ništa dirali ni radili po zidu. Baš sam razočarana, ljuta, osjećam se prevareno. Baš mi trebaju izdaci i radovi u stanu s troje djece. :baba

Što sada, imam li pravo na popravak iz pričuve, da idem izvođaču?
M. i R. 9.6.2005.
V. 19.11.2009.
sjemenka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: Upomoć! Odlijepilo mi se 10m2 pločica!

PostPostao/la Mama Mia28 » 15 vel 2011, 23:08

mislim da izvođač radova daje garanciju samo 2 godine :dunno to je minimalno, al pogledaj šta piše u kupoprodajnom ugovoru.
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mimi321 » 16 vel 2011, 09:47

To je pod Zakonom o obveznim odnosima pa ga prouči ako misliš od izvođača tražiti nadoknadu štete.
Ovo je iz dijela Ugovora o djelu
Skriveni nedostaci
Članak 605.
(1) Ako se kasnije pokaže neki nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom,
naručitelj se ipak može pozvati na njega, pod uvjetom da o njemu obavijesti izvođača što prije, a
najkasnije u roku od mjesec dana od njegova otkrivanja.
(2) Istekom dviju godina od primitka obavljenog posla, naručitelj se više ne može pozvati na
nedostatke.

Ovo je iz dijela Ugovora o građenju
Članak 633.
(1) Izvođač odgovara za nedostatke građevine koji se tiču ispunjavanja zakonom određenih bitnih
zahtjeva za građevinu ako se ti nedostaci pokažu za vrijeme od deset godina od predaje i primitka
radova.
C. skorpion 2007.
D. vaga 2002
mimi321
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sjemenka » 01 ožu 2011, 22:13

Hvala cure. :kiss

Pročitala sam međuvlasnički ugovor, ništa od toga. Garancija je klasično 2 godine.

Pločice još stoje odlijepljene dok se mm ne odluči hoće li se sam upustiti u avanturu ili će tražiti keramičara. :ajme

Trenutno sam sretna što sam uopće pronašla tko je zastupnik za ove pločice koje imamo jer se firma od koje smo kupili prije 5 godina više ne bavi keramikom.
M. i R. 9.6.2005.
V. 19.11.2009.
sjemenka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Lena » 01 ožu 2011, 22:30

odljepile se frendici prije 10 dana. zgrada stara 4 godine. i pristali su zamijeniti, ali samo taj zid, a pločice se više ne proizvode.
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la sjemenka » 02 ožu 2011, 00:35

Lena je napisao/la:odljepile se frendici prije 10 dana. zgrada stara 4 godine. i pristali su zamijeniti, ali samo taj zid, a pločice se više ne proizvode.

A tko e pristao? Izvođač ili predstavnik stanara da ide iz pričuve?
Naš predstavnik je samo trekao da nismo mi prvi ni jedini koima se odliepilo i da idemo spašavati pločice ako možemo. :roll
Firma od koje smo kupili stan je u blizini, ali nismo išli vikati, možda bi mogli iskamčiti nešto od njih. :dunno
M. i R. 9.6.2005.
V. 19.11.2009.
sjemenka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Nana1971 » 02 ožu 2011, 09:56

ne mogu ti iz pričuve to mijenjati, to su plocice unutar tvog stana, znaci samo tvoje. Da su pukle cijevi koje idu kroz cijelu zgradu, to je zajednicko i unutar tvog stana i popravlja se iz pricuve. Plocice nazalost ne spadaju u takve zahvate.
Zemlja je smrtnim sjemenom posijana Ali smrt nije kraj Jer smrti zapravo i nema
I nema kraja Smrću je samo obasjana Staza uspona od gnijezda do zvijezda. Mak Dizdar
Nana1971
blissful reduša

PostPostao/la sjemenka » 08 ožu 2011, 03:06

Nana1971 je napisao/la:ne mogu ti iz pričuve to mijenjati, to su plocice unutar tvog stana, znaci samo tvoje. Da su pukle cijevi koje idu kroz cijelu zgradu, to je zajednicko i unutar tvog stana i popravlja se iz pricuve. Plocice nazalost ne spadaju u takve zahvate.

Ma znam, a i išla sam detaljno čitati što sve spada u zajedničke prostore. Načelno spada zid koji je do vanjskog hodnika, ali ne i keramika s unutrašnje strane.
Nego sam se polakomila za ovim Leninim postom pa sam tako postavila pitanje. :mrgreen
Ustvari, ako sam dobro pokopčala sličnu tematiku s forum.hr-a, moglo bi se ako se drugi stanari usuglase, a to nema šanse. Ako sam što krivo pokopčala, to je zbog moje poslovične brzopletosti.
M. i R. 9.6.2005.
V. 19.11.2009.
sjemenka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Lena » 08 ožu 2011, 11:16

sjemenka je napisao/la:
Lena je napisao/la:odljepile se frendici prije 10 dana. zgrada stara 4 godine. i pristali su zamijeniti, ali samo taj zid, a pločice se više ne proizvode.

A tko e pristao? Izvođač ili predstavnik stanara da ide iz pričuve?
Naš predstavnik je samo trekao da nismo mi prvi ni jedini koima se odliepilo i da idemo spašavati pločice ako možemo. :roll
Firma od koje smo kupili stan je u blizini, ali nismo išli vikati, možda bi mogli iskamčiti nešto od njih. :dunno

izvođač je pristao na pola jer su oni već ne znam koji stan u kojem se to dogodilo. i, navodno, se to dešava samo na dvije etaže zgrade. ostale dvije je izvodio netko drugi pa je tamo sve ok.
sjemenka, jel vam zgrada osigurana? navodno bi pričuva trebala platiti vidljivo oštećenje i dobiti odštetu od osiguranja za to. to sam sad saznala od frendice.
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.