Zgrada je stara malo manje od 5 godina, nismo ništa dirali ni radili po zidu. Baš sam razočarana, ljuta, osjećam se prevareno. Baš mi trebaju izdaci i radovi u stanu s troje djece.
Što sada, imam li pravo na popravak iz pričuve, da idem izvođaču?
Sada je: 08 kol 2026, 19:27.
Moderatori/ce: Potica, Nana1971

to je minimalno, al pogledaj šta piše u kupoprodajnom ugovoru.

Skriveni nedostaci
Članak 605.
(1) Ako se kasnije pokaže neki nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom,
naručitelj se ipak može pozvati na njega, pod uvjetom da o njemu obavijesti izvođača što prije, a
najkasnije u roku od mjesec dana od njegova otkrivanja.
(2) Istekom dviju godina od primitka obavljenog posla, naručitelj se više ne može pozvati na
nedostatke.
Članak 633.
(1) Izvođač odgovara za nedostatke građevine koji se tiču ispunjavanja zakonom određenih bitnih
zahtjeva za građevinu ako se ti nedostaci pokažu za vrijeme od deset godina od predaje i primitka
radova.

Lena je napisao/la:odljepile se frendici prije 10 dana. zgrada stara 4 godine. i pristali su zamijeniti, ali samo taj zid, a pločice se više ne proizvode.

Nana1971 je napisao/la:ne mogu ti iz pričuve to mijenjati, to su plocice unutar tvog stana, znaci samo tvoje. Da su pukle cijevi koje idu kroz cijelu zgradu, to je zajednicko i unutar tvog stana i popravlja se iz pricuve. Plocice nazalost ne spadaju u takve zahvate.

sjemenka je napisao/la:Lena je napisao/la:odljepile se frendici prije 10 dana. zgrada stara 4 godine. i pristali su zamijeniti, ali samo taj zid, a pločice se više ne proizvode.
A tko e pristao? Izvođač ili predstavnik stanara da ide iz pričuve?
Naš predstavnik je samo trekao da nismo mi prvi ni jedini koima se odliepilo i da idemo spašavati pločice ako možemo.![]()
Firma od koje smo kupili stan je u blizini, ali nismo išli vikati, možda bi mogli iskamčiti nešto od njih.

Natrag na Mame (i tate!) u akciji
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.