u doba kada on nije pokazivao puno (lako je sada vjerovati u njega, ali pred 6 godina ...)Sada je: 17 tra 2026, 16:14.
Moderator/ica: nadicab
u doba kada on nije pokazivao puno (lako je sada vjerovati u njega, ali pred 6 godina ...)
malo se igrala s njim ali nenametljivo,znaci da nije ni skuzio da zapravo zeli vidjeti sto sve zna..igrali su se na velikoj pilates lopti..pokusavao ju je naci po zvuku ( i uspio svaki put)..pa ga je ljuljala na onoj mrezastoj ljuljacki,tu je uzivao..govorio joj 'lijevo,desno,naprijed,nazad,pa sad lagano i tiho do sutra'
pa su bili na trampolinu,on je htio leci a da ona skace tako da mu glava skace (to smo radili na jarunu proslo ljeto)..i rekla mi je da je odradila praksu u maloj kuci
ja sam mislila da je to truba a kad ono drvo
pa deblo je izgledalo kao truba!
rekoh joj da on zna kako izgleda drvo,da se po njemu penjao,da zna da ima lisce itd..e a onda nesto najbolje od svega!
veli ona njemu da ce sad dobiti nesto za jesti da im pokaze kako jede..a on je poceo negodovati pa ona veli 'sto je?'..a on 'smeta mi to'...'sto ti smeta?'..'smeta mi to sto moram pokazati kako se jede..necu pokazati,pokazao sam prosli put'!!!
to je bilo pregenijalno! evo i sad se smijem..

(premda je imala priliku doživjet vizualno)....

na tebi je da odlučiš da li to želiš, neće te ni jedan doktor ili stručnjak tjerat na to i reći ti: vi morate radit skraćeno. skupiš dokumentaciju, napišeš zahtjev u kojem TI napišeš da želiš srv i predaš na komisiju.sneki je napisao/la:Molim sve da mi se jave koji imaju problema sa djetetovim adaptiranjem u vrtiću. Naime moje dijete ima problema sa senzornom integracijom, komunicira na nivou dvogodišnjaka a star je 3,7 godina, nema nikakvu igru niti komunikaciju sa svojim vršnjacima. Puno hvala

Pet ih je - prvo pozdrav i dobrodošla.Pet ih je je napisao/la:ja imam blizance od 4 godine javljam se prvi put.curica je skroz ok ali je decko imao zdravstvenih problema...operisao je 2 puta srce,iz bolnice je izasao tek sa nepunih 6 mjeseci,prohodao sa skoro 2 godine.u vrtic smo krenuli sa tri i pol godine.naravno savjetovano nam je 4satni boravak radi adaptacije s obzirom da ima poremecaj govorne komunikacije.nakon 3 mjeseca su nam ponovno produzili ugovor na tri mjeseca po 4 sata mada se on uklopio super cak bolje nego sestra i obozava vrtic bez plakanja kod polaska.Sad je isteklo ta tri mjeseca i ja sam trazila da ostaje po osam sati jer bi trebala poceti raditi puno radno vrijeme.Moram napomenuti da otkako je krenuo u vrtic da je sve bolje i bolje i to su mi i tete rekle poceo je jako lijepo da govori u svakom pogledu je napredovao.Problem pocinje kad psiholog u vrticu procjeni da je za njega dovoljan skraceni boravak.Neznam samo kako to ona moze zakljuciti na osnovu cega jer ga vida jednom tjedno po par minuta i sad mu je dala nekakav test,koji on nije dobro rijesio´bar je tako rekla.On nije agresivan nestvara nikakve probleme to je i ona sama rekla,a ja mislim da bi njemu pomoglo jos vise kad bi duze ostajao.Kome da se obratim za pomoc,zna li neko ili je imao slican problem.Da li postoji kakva procjena djeteta vezano za sposobnost ostajanja u vrticu na 8 sati.Ako ko zna molim da se javi
no ako oni opet nude ugovor za skraćeni boravak - ugovor treba odbiti i argumentirano se žaliti osnivaču/ vlasniku vrtića - to su lokalne uprave - u Gradu Zagrebu je to Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=826

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.