Sada je: 25 kol 2026, 19:45.

vježbanje poslije poroda

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

vježbanje poslije poroda

PostPostao/la analia » 19 pro 2010, 11:16

rodila sam prije 2 i pol mjeseca spremam se lagano u teretanu pa imam par pitanja. prije trudnoce nekakvih 10god konstantno sam vjezbala - teretana, pilates, aerobik, nogomet u zenskoj ekipi, trcanje i tae bo - kad sam ostala trudna prestala sam sa svime. bilo mi je uzasno jednostavno sam imala viska energije koju nisam imala di potrositi. sad je vec krajnje vrijeme da krenem. zanima me da li da nastavim vjezbati kao do sad ili mora biti neka faza prilagođavanja ( ne znam kako bi se drukcije izrazila ) zbog poroda?! da li da vjezbam sa steznikom ili bez? trenutno bi krenula samo u teretanu. molim Vas da mi pomognete. :ajme
Ljubav je staklo koje se lomi ako ga čovjek primi suviše nesigurno ili suviše čvrsto.
analia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: vježbanje poslije poroda

PostPostao/la Krumpirić » 19 pro 2010, 12:12

rodila si vaginalno bez komplikacija?
ti si u formi, ne treba tebi neka ekstra prilagodba (mada ne znam zašto nisi vježbala i u trudnoći?)
bez steznika (al dobro, ja sam inače protivnik tih pomagala :oops: )
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la analia » 19 pro 2010, 22:52

da rodila sam vaginalno lakse mi je kad nosim steznik jer me jako boli dojnji dio leđa. beba je bila velika ( 4kg i 52cm ) i imala sam jako veliki trbuh a inace imam problema od prije s leđima. hvala na odgovoru. nisam u trudnoci prestala skroz sa vjezbanjem hodala sam puno jer naravno nisam mogla vise trcati, kod kuce sam si ljepila utege na noge i ruke ali ipak to nije bilo to.
Ljubav je staklo koje se lomi ako ga čovjek primi suviše nesigurno ili suviše čvrsto.
analia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la su » 22 pro 2010, 15:45

analia je napisao/la:zanima me da li da nastavim vjezbati kao do sad ili mora biti neka faza prilagođavanja ( ne znam kako bi se drukcije izrazila ) zbog poroda?! da li da vjezbam sa steznikom ili bez? trenutno bi krenula samo u teretanu. molim Vas da mi pomognete. :ajme

tijelo će ti samo reći dokle možeš ići...

a kaj se tiče leđa, bilo bi ti najbolje da prije nego kreneš sa vježbanjem posjetiš doktora da vidiš zašto te tako jako bole
su
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la fancy » 04 sij 2011, 19:41

meni je dr rekla da tri mjeseca nakon poroda nije preporucljivo vjezbati maltene nikako, a do sestog mjeseca samo neka lagane vjezbice...Sad nemam pojma, najbolje ti je da pitas doktora.
I won't put my hands up and surrender...
There will be no white flag above my door...
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la analia » 08 sij 2011, 23:24

ma pitala ja ginekologa za teretanu, kaze on da mogu bez problema. ma ja imam od prije problema sa sa leđima od posla. radim kao med. sestra na neurologiji (tamo su 99% nepokretni pacijenti) pa od navlacenja njih jer radimo po 12h dan i 12h noc, a okrecemo ih i presvlacimo svaka 2h. ma cim ja krenem u teretanu i ucvrstim misice bol ce prestati.
mene je samo zanimalo da li da pocetak vjezbanja krenem sa steznikom ili bez. meni je sad 3 mjeseca od poroda pa me jos uvijek malo strah.
analia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la fancy » 09 sij 2011, 20:01

Meni je proslo 4 mjeseca, jos se ne usudim :( Nemam pojma, nekako su me istraumirali, pa cu radije sacekati jos dva mjeseca i s mirom prionuti na skidanje kila :ajme
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la tajci » 23 sij 2011, 08:54

nema razloga zašto ne bi počela sa vježbom ako imaš volje i snage za to. Ne treba forsirati preko svojih granica a vježba se bez steznika.
tajci
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la analia » 19 vel 2011, 12:08

juuuhuuuu ja pocela sa vjezbama i laganom dijetom :yess hmmm vidjet cemo rezultate ipak nisu ovo kile kao one prije :ne ..... moja draga riza i limunceki ufff nije bas da mi ide kao prije poroda ali trudim se :/ javit cu vam rezultate .....
molim vas ako ima netko kao ja da mi se javi kao podrska jedna drugoj :place moooolimmm vassss nekako mi je uz vas sve lakse :luv
analia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la skarabej29 » 22 vel 2011, 17:05

analia sa kojom dietom pocinjes? ja jos uvek doim pa se ne usudjujem na dietu. trebam 10 kg smrsat a nikako nemogu, jede mi se i jede mi se, sta ces...
slika slika
skarabej29
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Julija29 » 23 vel 2011, 18:24

Evo, ja cu s tobom... Rodila prije nepunih 4 mjeseca, vratila se pilatesu prije skoro mjesec i po. Tokom trudnoce nisam mogla vjezbati zbog konstantnih mucnina, sve do porodjaja. Dobila 20, na porodjaju otislo samo 5 kila.

Glede vjezbanja, izbjegavam jos uvijek skakutanje (po savjetu trenerke koja je i sama dvostruka mama) i prejake napore. Namjeravan ne skakati dok bebac napuni nekih 6 mjeseci.

U pocetku sam najcesce zabusavala vjezbe, na primjer, u polozaju "sto", ako su svi drzali loptu na potkoljenicama, ja nisam, a i ugao potkoljenica-natkoljenica nije bio savrsen prav, vec sam koljena drzala blize tijelu. Isto tako, "olovka" nije bila pravim nogama, vec blago savijenim koljenima... Kontas sta hocu da kazem... Sad vec vjezbe snage odradjujem manje-vise kao i prije trudnoce, donji stomacic je jos malo tu, ali se povlaci, a kilaza - sad sam na +5, dakle izgubila 10, jos prije povratka vjezbama. Iskljucivo dojim pa dijetu ne sprovodim, mada sam ishranu redukovala kolicinski, a i trudim se (daleko od toga da uvijek uspijevam) da ne jedem poslije 7, 8 uvece. S druge strane, organizam mi urla za slatkim, pa mu ja dam to sto trazi, makar to bilo i 200 grama cokolade dnevno :dunno Za dorucak sam vratila mjesavinu zitarica sa jogurtom, ostalo sve jedem, sem sto izbjegavam przeno.

I sto je najvaznije - ne zaboravljam da mi je za kile i rastezanje stomaka bilo potrebno 8 mjeseci, pa ne ocekujem da se sve vrati na staro za mjesec dana.

Dakle,dijetu ti ne bih preporucila,a ni kardio sprave, bar za jos mjesec-dva. Inace, dobro bi bilo da provjeris da li su se stomacni misici vratili na mjesto: pipni ispod pupka da li su dva vertikalnma misica jos uvijek razdvojena, t.j.da li se pipa rupa. Ako da, odlozi vece vjezbe tih misica za jedan mjesec. Ako ne, mzes poceti s laganijim trbusnjacima.

Nadam se da je pomoglo. Sretno i ... polako ;)
Moja prva ljubav 27.04.2005.
Vragolanka 16.11.2007.
Sisoljubac 31.10.2010.
Julija29
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la analia » 01 ožu 2011, 09:03

juuuhuuu nisam sama :grligrli uf sad mi je vec nekako lakse. pa ja sam odlucila na rizinu dijetu posto ne dojim a ta mi se vec godinama pokazala najboljom. vjezbice sam krenula lagano za ruke i noge jos mi je nekako nelagoda u trbuhu kad krenem trbusnjake pa sam ih ipak odlucila ostaviti za kasnije. ja imam jedan veliki problem za mjesec dana ( sa 6 mjeseci ) krecem raditi pa bi trebala bar malo ucvrstiti misice jer radim na Neurologiji kao med. sestra ne znam koliko znate ali tamo su mozdani udari, tumori mozga i sve najgore stvari uglavnom 99% nepokretni a radimo po 12h dan i 12h noc tako da cu crknut ako nesto ne poduzmem :ne . meni je ostalo poslije poroda 10kg. u porodu mi je otislo 10kg i ovo sto je ostalo luda sam nisam ja navikla da to tako sporo ide. ja sam nekad kad bi se udebljala na dijetu i max 3 tjedna ja sam smrsavila ovo je koma :ajme
ajmo ovako napravimo si tablice i pisemo tezinu svakih tjedan dana jer se tako i vazemo npr. srijeda u 8h i ne vazemo se sve do druge srijede pa cemo onda razmijeniti iskustva i kilice :oops:

skarabej29 ako te zanima dijeta s rizom ja cu ti je napisati i objasniti ( nije kompliciranio al postoji par stvarcica sto moras znati prije nego ides na dijetu) ;)
analia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Julija29 » 07 ožu 2011, 15:26

Ja ti nemam sto pisati u tako kratkom roku. Kod mene pravilo: kile prvo idu dolje, a onda zaglave na nekoj "adaptivnoj" kilazi, pa stoje, stoje... pa opet naglo krenu, doduse, u tom drugom naletu se izgubi manje, pa opet stoje, stoje...

Tako sam protekle dvije sedmice na 65 kila. Sporo, sporo...ali ide. Ciljna kilaza: 59.

edit: makla sliku. Dosta ste imali priliku da se divite mom zmijskom tijelu :D
Zadnja izmjena: Julija29; 13 ožu 2011, 20:33; ukupno mijenjano 1 put/a.
Moja prva ljubav 27.04.2005.
Vragolanka 16.11.2007.
Sisoljubac 31.10.2010.
Julija29
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la fancy » 09 ožu 2011, 14:34

Evo i mene :) Bebuska ima sest i po mjeseci, a ja prije nekih mjesec dana krenula na aerobik :dada Krepala prvih par puta :ajme A kile, ni makac :ajme Vage se bojim :ajme Ne dojim vise, pa mogu jesti kako hocu, al' mi se ne da nesto...Super je do 8-9 navece, tad me glaaad uhvati, i ja se nazderem :ajme
Toliko... ;)
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mrs. eastwood » 09 ožu 2011, 15:54

a ovo vježbanje s bebama - bilo na TVu?
je li tko ide? čini se super atmosfera...
kažu da mogu bebe od 6 tjedana, ali mi se to čini malo malo..
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la mihaelam » 27 ožu 2011, 00:18

Najbolje krenit vježbat s bebom kad napuni bar 3 mjeseca :mah
Mihaela 24.12.2011.
mihaelam
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.