Sada je: 17 tra 2026, 14:46.

Kako smo MI provele dan

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: Kako smo MI provele dan

PostPostao/la lulamae » 10 ožu 2011, 16:07

ma znam..inace se ne nerviram toliko..cuvam snagu za ono za sto mi treba..ali ovo u zadnje vrijeme je preslo svaku granicu..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 10 ožu 2011, 20:36

jučer mi liječnica obiteljske medicine koaj je bila na prosvjedima pred HZZO-om rekla da SVA djeca imaju pravo na anknadu prijevoza BEZ OBZIRA na udaljenost tj kilometražu. Samo za odrasle vrijedi ograničenje od min 50 km. Rekla je da ako je to naknada za tramv. kartu - dijete ima pravo.
Eto, čovjek uči dok je živ :yess
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la martina mama » 10 ožu 2011, 23:17

Ja uopce ne gledam vijesti, ne citam novine. Ne mogu. Upadnem u depresiju i crne misli. Zato politiku preskacem. Pomaze
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 12 ožu 2011, 02:36

ja sam danas s malim 4 sata cekala na red na rebru kod neuropedijatra!poludila sam!
rekla sam doktorici kad je prolazila kad smo naruceni a ona mi je rekla da ih ima i prije nas i da su ambulantni prioritet itd ( a mi smo ambulantni)..kad smo joj dosli na red,onda je rekla sto nismo prije usli :ne jer tek sad vidi iz njegovih papira o cemu se radi i da je on invalid i da ima pravo prije doci na red i da kazem sestrama..ona nije vidjela vani da je on invalid..pa stvarno cu mu isprintati nes na majicu!! ..a ja sam rekla da znam sestrama reci a da onda one odgovore da su svi invalidi..a to se desilo i mojim roditeljima kad ga ponekad znaju voditi na pregled..ma...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 12 ožu 2011, 18:17

pa samo trebaš dati iskaznicu udruge - nemoj se ustručavati :mrgreen
a s druge strane je pohvalno da on tako dobro funkcionira da ga se na prvu ne prepozna da je dijete s pp-om; imaš biti ponosna što si uspjela s njime dobiti :up
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lulamae » 13 ožu 2011, 00:15

u pravu si ;) on je to izdrzao ko veliki :srca
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 15 ožu 2011, 20:09

Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la fancy » 16 ožu 2011, 10:06

Van sam sebe, ne mogu vjerovati da ovako nesto bilo kome moze da padne na pamet...Uzas...
I won't put my hands up and surrender...
There will be no white flag above my door...
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la flipper » 16 ožu 2011, 10:10

Jučer ujutro sam vidjela prvu obavijest u vijestima o požaru i rekli su da se istražuje uzrok požara ( klima, instalacije ... ) ali ovako nešto nikome nije bilo niti na kraj pameti... grozno!
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 16 ožu 2011, 13:23

ni ja nisam mogla vjerovati kad sam cula :shock
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 17 ožu 2011, 21:06

plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Nikolina_S » 17 ožu 2011, 22:09

o da...
Lucija, 01.01.2010. - svijetlo u mom životu :)
Nikolina_S
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la IRENA » 17 ožu 2011, 23:17

Plava je napisao/la:http://danas.net.hr/svijet/page/2011/03/16/0148006.html

fascinantno....

Moram priznati da sam do sada Japance nekako doživljavala ko "hladne" ljude ... "predisciplinirane" ... ne znam pravi izraz...( i to osnovom napisa po novinama - ne znam nit jednog Japanca ili Japanku) no sad im se divim .. koliko su organizirani i istovremeno okrenuti čovjeku do sebe... i koliko su sabrani a istovremeno topli...
Ovo pismo baš to dobro opisuje ...
.. sad na vijestima " svi koji mogu rade preko interneta.." .. fascinantno zaista..
:klanja
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 18 ožu 2011, 14:00

Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Fantasy » 18 ožu 2011, 16:06

Nadice-to se ne odnosi i na onaj Goljak na Zelenkgaju gdje je odjel Majka-dijete ili? Bilo bi odlično da tamo naprave jednu veću prostoriju za boravak djece i roditelja kad su slobodni, jer između terapija svi vise po hodniku i onda klinci gmižu po tom zmazanom podu i nemaju se čime igrati. Sestre su nam bile rekle da se za to nema novaca, šteta. Baš fali tako nešto na tom odjelu.
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 18 ožu 2011, 17:27

Goljaku bi bila potrebnija promjena ljudi....meni je manje bitno da bolnica izgleda kao "galerija"...važniji su mi osmjesi i ljubaznost, ovo iscrtavanje mi je previše..nevidim svrhu toga...djeca predivno reagiraju na male stvari, smjeh, zagrljaj, lijepa riječ....a i mi odrasli također...
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Fantasy » 18 ožu 2011, 21:50

Plava, slažem se da treba poraditi malo na osoblju i da bi oni mogli puno više pridonijeti ugođaju. A ovo sa uljepšanom Klaićevom nije pomoglo da se moja mala osjeća bolje, dapače- čini mi se da bude sad i zamrzila i vrtiće i sve tome slično jer ju bude asociralo na bolnicu :lol Ali definitivno treba i ovo što sam napisala gore na odjelu Goljaka, jer je po zimi koma kad se ne može van, klinci polude, a nemaju se gdje igrati.
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la fancy » 20 ožu 2011, 17:23

Da se i ovdje malo javim :) Aerobik super napreduje, kile stoje, ali sam malo zivahnija :D Cura koja radi sa nama je Hitler, blago receno...Ovih ana ne radim nista posebno za sebe, curka bila bolesna, pa sam oko nje titrala, i aerobik sam prosle sedmice preskocila, ali, od sutra nastavljam. U haosu sam zivom, i nikako da se organizujem kako treba :ajme Trcim na faks, pa trcim oko nje, pa trcim traziti posao, pa opet trcim oko nje...Ako i smugnem na neku kafu, vodfim je sa sobom, jer me svi bojkotuju ako nije i ona sa mnom, to mi je bas drago :luv Kad ona zaspi navece, prvo se razletim da sredim haos, pa onda malo ucim ako bas nisam preumorna, i onda sam slomljena, jedva se dovucem do kreveta :(
Sta vi raduckate za sebe ovih dana :conf
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 20 ožu 2011, 23:08

fancy,zvucis super :5 sva puna energije!tako sam i ja prije..studij..adrian..ovo..ono..
ja trenutno ne radim nis posebno..sva sam kao i inace u razmisljanjima sto s adrianom..razmisljam o jednoj operaciji (pisala na drugoj temi)...sto cemo,kako cemo,da li ici,kako platiti,sto poslije toga...pa o razmisljanjima vezano za terapijskog psa..pa sto cu u 6.mj. kad ostanem bez novaca od dopusta..pa kako naci dobrog asistenta za skolu i sta ce sve biti oko skole i upisa..joooooj...sto muka..do neki dan sam cak mislila da sam trudna,ali ipak nisam..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 23 ožu 2011, 18:12

oooooooo, lu, kod tebe nije dosadno :naughty
nego, mi smo se ove zime izvukli bez atb-a za upalu grla jer smo uspjeli konačno izvući sve šmrklje (Denis ne može puhati nos).
http://www.babyvac.si/
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Fantasy » 23 ožu 2011, 19:08

A to je ono ko Arianna, samo tri put jeftinije? A nama je Vojta pomogla da mala svlada puhati nos, dobra nuspojava :hahaha . Svi joj se smiju kak zdušno puše, a to je baš počela ko znak protesta na Vojti i baš nam je dobro došlo :lol , makar unatoč tome nismo izbjegli gripu.
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 23 ožu 2011, 20:41

plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 24 ožu 2011, 00:32

i mi smo to neki dan isprobavali kod moje sestre..ona ima malog klinca i naravno nakupovala mu je sto stvari..cak i duplo (nakupovali kumovi,rodaci..ima se) ;) i tako kupila i taj aspirator a adrianu je naravno najzanimljivije od svega sto to radi na usisavac :rolf

a kako sam ja provela dan...ma najljepse od svega mi je bilo sto je adrian danas jahao konja i pri tom je prvi put uzeo uzde u ruke i usmjeravao konja :joy i to stvarno!kad bi pomaknuo desno on bi isao desno i tako lijevo i njemu je to bilo fantasticno :) trenerica je stajala ispred njega i pratio je njezin glas i prema tome se kretao...naravno da je jos jedna vodila konja (kao i inace) ali ovaj put ga je stvarno bezveze drzala...tek toliko a on je upravljao,ona nije nista radila..i tako je trenerica lupala po ogradi da se zna orijentirati a on mi je rekao 'vidis mama,kako ja znam kuda idem,cujem gdje je ograda'..srce mi je bilo veliko ko kuca :kiss tako sam ponosna mama :)
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la flipper » 24 ožu 2011, 08:04

lulamae je napisao/la: 'vidis mama,kako ja znam kuda idem,cujem gdje je ograda'..srce mi je bilo veliko ko kuca tako sam ponosna mama

Prekrasno !!! :srca
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la flipper » 24 ožu 2011, 08:10

nadicab je napisao/la:nego, mi smo se ove zime izvukli bez atb-a za upalu grla jer smo uspjeli konačno izvući sve šmrklje (Denis ne može puhati nos).

Nama je ova zima bila dosta jaka što se tiče viroza, bakterija i sl. i tako da je ovaj nastavak za usisavač radio svako malo. Dugo sam se dvoumila da li da ga kupim ili ne ali Luka isto tako neispuše nos do kraja i uvijek mu ostaje unutra a sa ovim uzvučemo čuda!!!
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Plava » 24 ožu 2011, 08:31

Lu.. :srca
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 24 ožu 2011, 12:06

Lu :nana
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la fancy » 24 ožu 2011, 19:20

Lu, divnoooo :srca Ja nekidan razmisljam o tebi /nakon citanja/, tj. o tome kako vremenom sve dodje na svoje mjesto, i onda sam tu noc sanjala kao Dunja vec velika, ima 4-5 godina, trci, prica i smije se, a ja trudna, sa veeeelikim stomakom...I onda se kao pojavljuje moj muzic, pravi macan, visok, fin, ma divan, Ona mu trci i zove ga tata, i onda mi tako svi zajedno setamo :ajme :hahaha Luda zenska, pa sta ces ;) Mada, nadam se da ce to sve biti tako nekako jednog dana...
Danas smo provele stvarno divan dan...setale sa kumom, mazile se, igrale, vjezbale...Sad gospodjica zaspala, a ja se spremam lagano za aerobik. Bas sam nesto sretna nakon dugo, duuugo vremena..Svaki dan sam sve vise zahvalna sto sam je rodila. Nekako je na savrsen nacin slozila kockice u mom zivotu, neki ljudi jednostavno ne trebaju da budu u nasim zivotima, i zato i nisu tu. Neki ljudi su pokazali svoje pravo lice, iznevjerili u najgorim momentima. A opet, neki prijatelji su dokazali da to zaista jesu. Puno se manje zamaram glupostima, nekako vise uzivam u sitnicama /i prije sam, a sad i vise/, ne opterecujem se kojekakvim bespotrebnim stvarima...Zivim dan po dan, i svaki novi sam srecna jer je sve tako kako jeste. Da nije bilo nje, puno dobrih ljudi ne bih upoznala. Svaki njen osmjeh, malo napredak, korak naprijed daje smisao svemu...
Uf, jesam nesto se raspisala, oprostite :ajme
Lubite djecicu...
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Prethodna

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju.