što se kupki tiče mojoj je curi isto pomagala soda bikarbona u vodi jer nismo htjeli pretjerivati sa hipermanganom - ja sam stavljala dvije one kutijice, otprilike jednu veliku šaku na pola kade. kad je legla u to rekla je - ovo mi je najbolji trenutak u životu
ona je isto bila koma, krastica na krastici, sve smo morali skinuti s nje, naročito po noći, gaćice su joj bile neizdržive pa sam joj obukla moju veliku majicu da je bar ništa ne stišće. Držite se
čitala sam da sličan učinak ima kupka od zobi ali nisam probala - 1 šalica zobenih pahuljica u blenderu sa vodom, pa onda staviti u gazu i to sve skupa u vodu
ovo nisam probala ali imam kopirano na kompu iz tih dana - skinuto je negdje sa neta
Dijete možete okupati i 2 puta dnevno. Nakon toga našpricati kombinacijom hidrolata (na primjer, hidrolata matičnjaka, hamamelisa, lavande), koji će ostaviti na koži lagan osjećaj hlađenja i smiriti crvenilo, te špricati svaki put kada vidite da se dijete počinje svrbjeti.
Homeopatski pripravak Rhus Tox se također pokazao vrlo djelotvoran u sprečavanju svrbeži, te Mercurius, ako su natečeni limfni čvorovi. Kada sve krastice otpadnu, ožiljke, koji ostanu, možete tretirati mješavinom ulja pšeničnih klica, ploda divlje ruže i eteričnih ulja, koje djeluju na ožiljke (eterično ulje smilja, sjemena mrkve, neroli, niauli itd).
L. Jesenarka 2002.
V. Zmajica 2004.