Sada je: 01 svi 2026, 10:15.

Vodene kozice-lavanda, smilje, homeopatija

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Vodene kozice-lavanda, smilje, homeopatija

PostPostao/la Nada » 06 ožu 2011, 19:19

Savjet molim.

Tara dobila kozice.
Sinoć komada 40, jutros, nakon što sam nabrojala 100 komada, prestala sam brojati...

Čitala stare postove, razne informacije na netu pa smo, osim kupke od hipermangana prakticirali čisto hvarsko lavandino ulje. Čim se požali da ju svrbi, ja trljam ulje
Samo...svagdje piše da treba štapićem za uši tunkati kozicu po kozicu, da se ne pošire, ali 100 i nešto kozica da mažem jednu po jednu...jadna moja Tara...

Nedavno sam dobila i bočicu eteričnog ulja smilja. Navodno ima snažna regenerativna svojstva. Smije li, kao lavandino, direktno na dječju kožu i ima li smisla kombinirati ga sa lavandinim u slučaju kozica. (da ne bi bilo više štete nego koristi)

Koji homeopatski pripravci se preporučaju za vodene kozice? Da li je potrebna preporuka homeopate? Čim sam jutros snimila kozice, odmah sam počela davati globulice Thymo 7c (to koristimo za imunitet, prema preporuci homeopatice, od ranije).

Hvala
Nada
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: Vodene kozice-lavanda, smilje, homeopatija

PostPostao/la melita » 07 ožu 2011, 19:03

Nado, Zita je dobila kozice na isti dan :mrgreen, nisam se ni trudila brojati ih. Posvuda su, u vlasištu, ustima, ušima, čak i s unutrašnje strane kapaka, a najviše ih ima na piši i tamo je i najviše muče. Imala je i visoku temperaturu (do 39), baš je sva jadna i razdražljiva. prošle noći nije spavala uopće. Pomaže li lavanda? Ja sam kupila sprej u apoteci (nije homeopatski), poprilično je skup ali ne pomaže ništa. Jedino što joj olakšava muke je kupanje u hipermanganu pa me zanima koliko puta dnavno smijemo prakticirati "ružičastu vodu"? Koliko dana traje ova napast, molim info?
žuti pojas prvi dan :sumo
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la korny » 07 ožu 2011, 19:14

Sad ću reći nešto što se ne smije :mrgreen Ali, kad sam ja prošle godine imala kozice, luđački me svrbilo (prvu noć sam plakala od svrbeža, osjećaj je bio kao da je koža izgorena).
Drugu večer sam leđa istuširala mlakom vodom, a nakon toga ih čistim suhim ručnikom malo i istrljala. Nisu mi ostali ožiljci, samo da se zna. :mah
I popila sam Claritin. :loce
korny
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IINA » 07 ožu 2011, 19:40

Ništa ne pomaže.
Jedino kupanje i Claritine. Kupat možeš koliko treba, ali pazit da ne
staviš previše hipermangana, par mrvica je dovoljno.
Traje u ovom obliku i četiri do šest dana, znači temp i izbijanje, svrbež...
Traje sve zahedno desetak dana, ali nakon cca šest dana se smiruje. :bidan
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la direktorica svemira » 07 ožu 2011, 23:49

Lavandu i smilje radije čuvaj za fazu kad bolest ko bolest prođe, pa za regeneraciju kože tj spriječavanje ožiljaka. Naravno, ne nerazrijeđeno na kožu, ni jedno ni drugo.

U akutnoj fazi pomaže eterično ulje ravensare - jer ima antivirusno djelovanje. Napravi koncentraciju do 10% u nekom biljnom ulju (npr badem, makadamija, avokado) i time premazuj tijelo nekoliko puta dnevno.
direktorica svemira
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la swenova mama » 08 ožu 2011, 11:28

ovako kako iina kaze- antihistaminik na usta, kupka hipermangana, mi smo jos doma imali neku pjenu poxclin u spreju s kojom smo mazali tri puta na dan.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la iris » 08 ožu 2011, 11:41

što se kupki tiče mojoj je curi isto pomagala soda bikarbona u vodi jer nismo htjeli pretjerivati sa hipermanganom - ja sam stavljala dvije one kutijice, otprilike jednu veliku šaku na pola kade. kad je legla u to rekla je - ovo mi je najbolji trenutak u životu :)

ona je isto bila koma, krastica na krastici, sve smo morali skinuti s nje, naročito po noći, gaćice su joj bile neizdržive pa sam joj obukla moju veliku majicu da je bar ništa ne stišće. Držite se :hug

čitala sam da sličan učinak ima kupka od zobi ali nisam probala - 1 šalica zobenih pahuljica u blenderu sa vodom, pa onda staviti u gazu i to sve skupa u vodu

ovo nisam probala ali imam kopirano na kompu iz tih dana - skinuto je negdje sa neta

Dijete možete okupati i 2 puta dnevno. Nakon toga našpricati kombinacijom hidrolata (na primjer, hidrolata matičnjaka, hamamelisa, lavande), koji će ostaviti na koži lagan osjećaj hlađenja i smiriti crvenilo, te špricati svaki put kada vidite da se dijete počinje svrbjeti.

Homeopatski pripravak Rhus Tox se također pokazao vrlo djelotvoran u sprečavanju svrbeži, te Mercurius, ako su natečeni limfni čvorovi. Kada sve krastice otpadnu, ožiljke, koji ostanu, možete tretirati mješavinom ulja pšeničnih klica, ploda divlje ruže i eteričnih ulja, koje djeluju na ožiljke (eterično ulje smilja, sjemena mrkve, neroli, niauli itd).
L. Jesenarka 2002.
V. Zmajica 2004.
iris
slavonska gazela

PostPostao/la melita » 08 ožu 2011, 15:13

Uf, probat ćemo danas sa sodom bikarbonom, već su joj noktići potamnili od hipermangana. Stanje je neizdrživo, mišica nije spavala već tri dana.
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la boysmama » 08 ožu 2011, 15:38

melita je napisao/la:Uf, probat ćemo danas sa sodom bikarbonom, već su joj noktići potamnili od hipermangana.

ond si previše hipermangana stavljala u kupku, to se i nama jednom dogodilo, stavljaj svega nekoliko kristalića, voda mora biti blago roza ili skoro potpuno prozirna, a ne ljubičasta...
A... bebica...... 06.10.'16.
M... hrabrica... 02.07.'11.
R... mazica...... 06.10.'09.
L... mrcina ..... 21.04.'08.

"Sve mogu u Onome koji me jača" (Fil 4,13)
boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la korny » 09 ožu 2011, 14:21

Mojim klincima je pomogao poxiclin, meni ne. Hipermangan - meni donekle. U očaju sam namazala i onaj tekući puder. Od njega mi je bilo još gore.
korny
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Nada » 10 ožu 2011, 17:20

Nama je super, osim što je sva točkasta, ta kao da nema kozice.
Kurtizana, hvala na savjetima.

Priznajem, vaticu sam smočila pa na to par kapi lavandina ulja i time sam joj tapkala po tijelu, jer sam mislila da lavanda smije direktno na kožu. Čim je rekla da ju svrbi a ja tup...lavanda.

Od subote sam ju, do danas, 5-6x kupala u hipermanganu (blago roza vodica) i tapkala lavandino ulje. Već u nedjelju su nastale krastice a do danas su sve suhe i otpadaju. Ne svrbi ju, ne peče (prva 2 dana su joj smetale kozice na pišici).
Hvala Bogu!

Cure i dečki želim vam brzo ozdravljenje

edit: ovo za zob sam i ja čitala i čula na više strana. Vidiš, i to ću kupiti, samljeti u prah pa u kadu. Meni to pije vodu. Lora mi je imala atopični dermatitis i njoj je pomagalo mlijeko A-derma Exomega, upravo na bazi zobi (protiv svrbeži)
Nada
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la direktorica svemira » 10 ožu 2011, 18:06

Nada je napisao/la:Priznajem, vaticu sam smočila pa na to par kapi lavandina ulja i time sam joj tapkala po tijelu, jer sam mislila da lavanda smije direktno na kožu. Čim je rekla da ju svrbi a ja tup...lavanda.

Kao smije, ali nakon učestalog korištenja čiste lavande direktno na kožu postoji VELIKA mogućnost za razvijanje alergije na sastavnice eteričnog ulja lavande, a onda zbogom i lavandi i sličnim uljima.
direktorica svemira
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la melita » 11 ožu 2011, 11:43

Uh, mi smo se, hvala nebesima, čini se riješili najgoreg. Stvarno je imala gadan oblik. Visoka temepratura ju je dotukla, tri dana je samo ležala u krevetu. Iako je još prekjučer kurila 39, jučer ujutro se probudila u puno boljem izdanju, nije više imala temperaturu, a kozice su se sve posušile i sad čekamo da otpadnu. A čekamo i da ih bracek dobije. :/
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Nada » 12 ožu 2011, 12:48

Kurtizana opet hvala, sada mi je jasno i zašto je tomu tako.

Melita i mi čekamo obiteljski nastavak kozica. Srećom pa su naše cure dobile kozice za vrijeme makara pa sam iskoristila beštije u tu svrhu. Malo smo se zabavili i nasmijali a Tari olakšali i cijelu priču okrenuli u vedrijem smijeru.
Tara nije uopće imala temperaturu pa je bilo daleko lakše.

Nego...svi me upozoravaju da se sa kozicama NE SMIJE van, na zrak. Imamo malo dvorište a ja bih ju makar malo pustila ali se ne usudim a zapravo ne znam zašto, nisam dobila konkretne argumente.

Kao, na hladnoću ne smije jer bi se kozice povukle a potom nataložile, nedajbože, na unutarnjim organima. Točno?

Na hitnoj su mi samo rekli da ne smije direktno na sunce. Zašto?

Nakon koliko vremena smije u kolektiv?

Lora (starija curka) nema kozice ali ju svejedno nisam dala u vrtić. Tko zna u kojem trenutku će ih dobiti pa da ne zarazi drugu dječicu. Kada ona smije u kolektiv?
Nada
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IINA » 14 ožu 2011, 09:18

Smije na zrak, ali ne na sunce.
Sunčeve zrake mogu izazvati komplikacije u obliku
meningitisa, koji kad je izazvan od kozica nikako nije bezazlen.
Ali mislim da se ti ne moraš brinuti, jer sunca ionako niti nema.
Može u kolektiv nakon dva tjedna, minimum deset dana.
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la melita » 14 ožu 2011, 09:34

Hm, Valter ih još nije dobio, ne znam koliko traje inkubacija, odnosno, kada možemo biti sigurni da ih neće ni dobiti u ovoj garnituri. :dunno

Nado, ja mislim da kozice ionako izbijaju na unutrašnjim organima, ova priča o hladnoći i povlačenju prema unutra mi je malo čudnovata. Frendica mi veli kako joj je pedijatrica objasnila da su odbačene zastarjele metode postupanja s kozicama i da čim se počnu sušiti dijete može sve najnormalnije raditi, čak se i kupati u moru.
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Potica » 14 ožu 2011, 09:37

Nada je napisao/la:a potom nataložile, nedajbože, na unutarnjim organima.

Ovo se meni dogodilo kao maloj, samo ne od zime nego do antbiotika kojeg sam dobila na kozice jer je doktroica liječila anginu a bile su i/ili kozice. Provela sam mjesec dana u zaraznoj, u potpunoj karenteni (ni roditelji nisu mogli do mene nego samo preko stakla) i višegodišnje kontrole dok sve nije došlo na svoje mjesto.
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la IINA » 14 ožu 2011, 09:48

Inkubacija najčešće traje 14 dana, ali može i tri tjedna.
melita, mislim da nakon mjesec dana možete tek biti sigurni.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la melita » 14 ožu 2011, 10:54

Ajoj, sad sam išla malo čitati o meningitisu i vodenim kozicama i sva sam se naježila. Polako kužim frendicu koja je malog cijepila protiv svega.
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IINA » 14 ožu 2011, 13:31

Ma nije baš tako strašno, kad jednom prođe :mrgreen
A imate sreće da ste ih dobili sada, a ne u kasno proljeće, kao mi ili
kao neki u ljetu.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Nada » 17 ožu 2011, 20:28

Da, Iina, baš smo to MM i ja nekidan komentirali da je ovo, zapravo "najbolje" vrijeme za dobiti kozice.

Kaže mi Lora maloprije: "Mama, mene tu svrbi, mislim da mi je to kozica narasla".
Pogledam a kad ono...stvarno :drink

Ako bude kao i kod Tare, biti će to super.
Nada
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la titirlica » 17 ožu 2011, 21:59

zna li netko koliko im treba vremena da otpadnu, nama su prestale izbijati prije dva dana , ali ne čini mi se kao da će to skoro ispasti :dunno
Mažete li s nečim posebno da im ne ostano ožiljci ?
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IINA » 18 ožu 2011, 09:21

Od samih kozica ne ostaju ožiljci.
Ostaju od upaljenih, inficiranih, a da to spriječić koristiš
hipermangan i kupanje u njemu i paziš da se dijete ne češe,
jer noktima može inficirati kozicu.
Ničime ne treba mazati.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la titirlica » 18 ožu 2011, 10:27

kupam ga u hipermanganu i pazim da se ne češe , samo me buni jer sam čula da kad one ispadnu ostaju tamne flekice neko vrijeme , a s obzirom da ide lijepo vrijeme i sunce bojim se da mu ne ostanu trajno pa sam mislila s nečim mazati :dunno
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IINA » 18 ožu 2011, 10:33

Fleke ostaju i do pola godine, a onda same nestanu. Ne možeš ih ukloniti mazanjem.
Na sunce ne ići barem mjesec dana, zbog drugih stvari, ne zbog fleka. A onda mazati kremom sa zaštitnim faktorom.
To je sve.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la titirlica » 18 ožu 2011, 17:09

okej, :kisichagic
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mala princeza » 18 ožu 2011, 18:22

Princeza ih je dobila u utorak. Odn, prva se pojavila u ponedjeljak vece, ali sam mislila da ce biti mali pristic, samo mala crvena tackica.
Ima ih puno, po svuda. Ne moze jesti/gutati jer ima dvije na nepcu. Imala je i 3 dana temperaturu ali ne preko 38.2.
Znate li mozda koliko dana kozice izlaze? Sve se nadam da bi joj vec danas trebale prestati izbijati.
mala princeza
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la titirlica » 18 ožu 2011, 18:53

nama je isto prvi dan izbila jedna i onda naredna dva-tri dana buknulo brdo po leđima, trbuhu, kosi najviše ...imao je dvije i na jeziku :/ uglavnom nakon četvrtog dana gotovo kod nas, sad se suše , neke su već i otpale :yess
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mala princeza » 18 ožu 2011, 21:13

Nadam se da ce i nama sutra biti bolje.
Neke su se pocele i susiti. Smizla place kad joj mazem (Pruriced gel) tako da gotovo nismo ni mazali. Citam da kupate djecu u blagom rastvoru hipermangana. Koliko cesto je mogu u tome kupati?
mala princeza
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la titirlica » 19 ožu 2011, 11:11

ajme ti nju ne kupaš u hipermanganu , mislim da bi MORALA :shock , ja sad D više ne kupam , ali prvih 4-5 dana jesam 2 puta dnevno :dada
imamo i mi puriced gel i meni se D bunio , plakao kad ga mažem , ali zato mi je ona pjena mrak , žao mi kaj sam bacila novce na puriced :/
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

Sljedeća

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.