Sada je: 30 srp 2026, 20:48.

Smeđi iscjedak u trudnoći

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Smeđi iscjedak u trudnoći

PostPostao/la tamara1981 » 13 vel 2011, 16:52

Zato što je presladak(avatar).. :luv
D-2008.
˝Nikad nisi prestar da sebi postaviš jos jedan cilj ili da sanjaš još jedan san˝
International Asherman´s association
tamara1981
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Gloria's Mum » 13 vel 2011, 17:31

pa slatko mi..to malo :mali
Gloria-28.01.2005
Laura-26.12.2007
Nella-11.09.2011
Gloria's Mum
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ruzica18 » 14 vel 2011, 09:02

Hvala cure. A eto i mi smo imali problema pa je sad sve super hvala Bogu! :ne
ruzica18
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Lenkica » 22 ožu 2011, 15:27

Ja sam imala smedji iscjedak kroz cijeli 6. tjedan trudnoce, cijelo vrijeme sam na Utrogestanima. Tad sam se prepala I otisla k doktoru, s bebom je sve u redu, preporucio mi je da pijem Utrogestan umjesto da ga stavljam vaginalno. Nakon toga iscjedak je nestao. Sad ih ponovo koristim vaginalno jer mi ih je neizdrzivo piti.[code][/code]
Lenkica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la kiki i lara » 22 ožu 2011, 17:21

evo da ti i ja ispričam ukraatko svoju priču.nemoj brinuti nego neka naprave sve kontrole koje mogu.ukratko ovo mi se dogadalo u drugoj trudnoći tako da sam znala da nešto nije uredu.od prvog dana me očajno boljelo kao da ću dobiti menstruaciju.znam da je to normalno prvih mj.dana ali i ne konstantno i nakon par mj.doktoru sam se žalila da mi se stomak stiska-kontrakcije maternice i da mi zna bit tračak sukrvice kao i kad pukne kapilara u nosu i još manje.a on je non stop slijegao ramenima ili još gore pravio se kao da mu ništa nisam rekla.prvi put kad sam završila u bolnicu bila je subota.pojavio mi se smećkasto-roskasti iscjedak svijetle boje i očajno me boljelo u leđima u području bubrega.to su kao lagani trudovi.bio je dežurni doktor koji me na moju sreću prokrvario prilikom pregleda.pa sam završila u bolnici u kojoj su mi napokon nakon 23 .tj trudnoće izvađeni brisevi.imala sam ureoplasmu koja itekako može bit opasna za plod....popila sumamed i ležala strogo 15 dana.išla na kontrolu kod svog dok.koji nije tražio kontrolne briseve te mi je rekao da ne moram strogo ležati.i nakon 10 dana od pregleda pukla mi je plodna voda .dobila infekciju u krvi i sto drugih čuda te rodila svoju ljepoticu sa 27.tj +1.pročitaj lara-925 g.na temi nedonoščad.nemoj se ništa brinuti srećom nije nam svima isto.al moj ti je savijet inzistiraj na brisevima.jer ja sam ih svome čak i spominjala al on nije htio vadit.mogu samo zahvalit bogu da smo ja i moja beba preživjele i da imam svoju malu zdravu curicu.i još nešto kad se posteljica vratila sa analize u njoj su nađena 2 hematoma promjera 2X5 cm nisu bila baš mala ali ih nitko nije vidio.meni se ipak ono sve dešavalo od bakterije.bakterije su opasne.vjerovatno mi je bakterija nagrizla posteljicu i došlo je do prsnuća vodenjaka...zato traži reci da si zabrinuta i da bi voljela izvaditi za svaki slučaj briseve.zato brisevi i postoje jer se ultrazvukom ne može sve vidjeti...i meni bude smiješno kad kažu pa radili smo ti briseve recimo ima mj dana.pa kakve to ima veze bakterija ima na svakom koraku i može se zaraziti u bilo koje doba.želim da sve bude u redu. :kiss
Zadnja izmjena: kiki i lara; 23 ožu 2011, 00:35; ukupno mijenjano 1 put/a.
kiki i lara
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ruzica18 » 22 ožu 2011, 17:37

Hvala Bogu što se nama to nije dogodilo, a stalno sam imala smeđi iscjedak pa i sad.
ruzica18
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la michelle1 » 23 ožu 2011, 11:01

hej
nova sam na forumu, evo i mog prvog posta
eto, ja neki dan ošla u bolnicu isto zbog problema sa smeđim iscjetkom i u jednom trenutku mi je na ulošku bilo krvi
doktorica (koja je btw bila izrazito neljubazna) mi je rekla kako do toga može doći zbog xy razloga, dala mi je duphastone i prepisala mirovanje
naravno da sam se prepala prvi dan kad sam vidjela iscjetke na ulošku, a oni mi još i sad traju, a i nalazi urina mi nisu baš sjajni
ugl., na moja pitanja doktori mi ništa ne govore (ni dr-ica u bolnici ni ginekolog u domu zdravlja), ginekolog mi je samo rekao da to može biti normalno u ranoj trudnoći, nek ponovim nalaze urina kroz 2-4tj i zabrinuo se što mi se još ne čuju bebini otkucaji srca
u petak sam naručena na uzv u bolnicu (danas mi je 7tj trudnoće), ali ovaj put u drugu bolnicu i kod drugog doktora, pa se nadam da ću možda nešto više saznati i da će srčeko zakucati
od kada te znam ja vjerujem u anđele
od kada te znam ja vjerujem da postoje
michelle1
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la thinkPINK » 23 ožu 2011, 15:47

Michelle, dobrodosla i cestitam na trudnoci!
Kako ti je doktor i rekao mirovanje i lijekovi.
Vibram da u petak cujete srceko!
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ruzica18 » 23 ožu 2011, 15:59

Samo strpljenja i biti će sve u redu.Ja sam imala jaku upalu i naravno nisu mi ju rekli do kraja trudnoće i morala sam na porodu dobivati injekcije da ne prijeđe upala na dijete i još kk tome svemu morala sam paziti da mi se ne vrti uglavi, jer je to jako štetno za bebu...baš od tih trudova sam mogla razmišljati da li mi se vrti. Normalno je da krvari se u prvom tromjesjećju, jer može pući neka kapilarica prilikom rastezanja maternice, a može biti hematom ili jednostavno neka ranica. Ako ste u 7tj trudnoće još ne možete osjetiti bebu.
ruzica18
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la michelle1 » 23 ožu 2011, 16:57

tnx žemkse
:kiss
naravno da sam prvi dan bila isprepadana kad sam vidla nešto na dnevnom ulošku, zato sam otišla na hitnu jer nisam mogla čekati petak kad sam naručena za uzv, opreza nikad dosta
al eto, sad doma mirujem, nastojim biti pozitivna i očekujem da sve bude ok
javim se u petak
:mah
michelle1
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la danna » 23 ožu 2011, 17:53

Ne brini, vidjet ćeš u petak što je i čuti mišljenje još jednog doktora.
Također sam imala krvarenje na početku i prepisan mi je duphaston te mirovanje, odonda više nisam imala krvarenje nikako i evo do sad je sve pod kontrolom hvala bogu, jedino sam tad radila urinokulturu i bris, koji su nažalost bili pozitivni pa se s tim borim kroz trudnoću. Meni je ginekolog rekao da su ta krvarenja česta u prvom tromjesečju zbog širenja maternice, može doći do pucanja kapilara, a bakterije također ne pogoduju.
Samo se pridržavaj uputa o mirovanju i pij duphaston, on je zaštitnik trudnoće. Naravno, dobro je da češće radiš kontrolne briseve i nalaze urina, vidi sa svojim ginekologom što će ti reći.
slikaslika
danna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ninamm » 25 ožu 2011, 12:14

Pozdrav cure,

Evo da Vam se i ja pridružim.
Sada sam u 5. tj. trudnoće , prošli tjedan tek nakon što sam saznala da sam trudna pojavio mi se
lagani smeđi iscjedak, koji je nestao nakon tri dana.
Kako sam prije ovoga ali ima od toga dosta godina imala dva spontana u 8 tj., a počelo bi sve na isti način
smrzla sam se.
Međutim tada mi je nakon svih pretraga utvrđena klamidija.
Sad su svi brisevi uredni, u srijedu prošlu sam predigla nalaze i saznala da sam trudna.
Čula sam se s doktorom, koji je stvarno ljubazan i trudi se objasnit sve, te mi je rekao da mirujem i uzimam urtogestani da nema razloga za paniku, da je to česta pojava.
I sad sam se uspjela nekako smirit, guram dan po dan, mirujem i nastojim bit pozitivna.
ninamm
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la danna » 25 ožu 2011, 12:18

Pozdrav ninamm,

sad samo hrabro dalje i s pozitivnim mislima, i miruj, smanji izloženost stresu koliko god možeš.
slikaslika
danna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la michelle1 » 25 ožu 2011, 12:36

evo mene iz bolnice
dns sam 7+2
na uzv je vidljiva ŽV 2mm
čini se tek inicijalni odjek ploda
na desnom jajniku žuto tijelo 17mm
učiniti beta hcg i ponovna kontrola utorak 29.03.

otišla ja s time kod ginića u dom zdravlja i kaže da nema smisla raditi betu jer dokle god je prisutno žuto tijelo na jajniku naravno da će beta biti vidljiva (za pretpostaviti u velikoj vrijednosti) i nije mi dao uputnicu za betu, već samo za ponovni uzv u utorak
i ništa, ja ošla privat u polikl. sunce vaditi betu, nalazi za cca 1h na mail, pa da se ipak s čime imam javiti giniću u bolnicu jer mi se iskreno neda raspravljati, živcirati... sva sreća pa me ima tko voziti jer inače ne znam kako bih tramvajem uspjela s jednog kraja grada, pa na drugi, pa na treći...
što se tiče odjeka ploda ginić mi je rekao da je moguće da nema odjeka (samo inicijalni) ili zato što ciklus svake žene nije isti pa je moguće da će do odjeka doći u daljnjim tjednima trudnoće ili se trudnoća ne razvija kako treba
sad čekam utorak...
:dunno

iscjetka jučer uopće nije bilo (prvi dan da ga nema), jutros mi je nešto lagano svijetlosmeđe curkalo...za to mi ginić dns nije ništa govorio

iskreno, da nam je situacija malo drugačija, sve ovo što idem bih išla pratiti kod privat ginića i obavljala bih sve na jednom mjestu, ovo vozikanje, čekanje, stajanje, gužve, zagušljivost i to da ti nitko ne kaže dvije suvisle zbilja umara i iritira, a kao trebala bih mirovati.

sorry na dosta dugom postu, ali moram olakšati dušu
:kima
michelle1
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ninamm » 25 ožu 2011, 13:02

Cure hvala na dobrim željama i dobrodošlici.

Michelle1, samo hrabro i pokušaj bit što pozitvnija, znam da nije lako, ali neki veliki izbor nam ne preostaje osim čekanja i

nadanja najboljem.

Šaljem puno pozitivnih misli i dobrih želja.
ninamm
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la danna » 25 ožu 2011, 13:12

Draga Michelle1,

sad u ovakvoj situaciji ne preostaje ti ništa drugo nego sačuvati mirnu glavu i mirovati. :hug

Nažalost, da smo svi nekako financijski bolje potkovani, vjerojatno bi prije išli privatnom ginekologu, nego primarnom, ne kažem da su oni lošiji ili nestručniji, ali privatnik će ipak odvojiti više vremena i za pregled kao i detaljno objašnjenje nalaza i otklanjanja naših nedoumica, naravno i bolje su opremljeni za rad. Primarni ginekolozi nastoje uštedjeti, kao uostalom i svi primarni doktori, na receptima, uputnicama i pretragama, i njih kontroliraju, pa onda valjda moraju raditi po principu prioritetnosti za pretrage, ali to je moje mišljenje.

Osobno sam kod svog ginekologa tražila UZV na zadnjem kontrolnom pregledu, nisam ga dobila, jer redovan nadzor trudnoće kaže obuhvaća 3 UZV pregleda (svako tromjesječje 1 pregled uzv) pod uvjetom da je s trudnoćom sve uredu. Nije mi se baš svidjelo to objašnjenje, ali što je tu je. Preživjet ću do početka idućeg mjeseca kad uzv pregled imam za obaviti.

Misli pozitivno i glavu gore! Naoružaj se sa strpljenjem. :yess
slikaslika
danna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la michelle1 » 25 ožu 2011, 13:53

pusek curke
:mah

shvaćam to, u bolnicama ima nezainteresiranih i zločestih doktora i sestara, čast izuzecima ima i onih dobrih
istina, doktori prebacuju sve jedni na druge i kako kažeš kontroliraju ih, pa štede na čem god mogu i stignu

sad ću leć, surfat, strpit se

btw - beta hcg mi je na 15493

i čekat bebicu da mi se javi sa svojim prvim kuc-kuc
:luv
michelle1
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la michelle1 » 25 ožu 2011, 13:56

ninamm - mislim na tebe i držim vam sretne fige
:srca
michelle1
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ruzica18 » 25 ožu 2011, 16:58

Draga Michelle 1 znam kako ti je. Svaki dan je kao vječnost!Meni je isto išlo na živce krvarenje, smeđi iscjedak, mirovanje, plakanje, živciranje...ali eto sad imam sina s kojim svaki dan provodim vrijeme i nebi ga sa nićime mjerila. A što se tiče ginekologa, meni je moja ginekologica poželjela da nemam sljedećih 7 godina dijete, jer joj je bilo dosta moha dolaženja zbog krvarenja, a pa sad sam se ja premjestila pa joj valjda neću biti teret. :kiss
ruzica18
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la michelle1 » 25 ožu 2011, 19:57

ružice, drago mi je da je sve ispalo dobro i da vas dvoje uživate jedno u drugome
:zivili

vidim da svi imamo nekako slična iskustva, što loša što dobra, al sve ćemo preživjeti
michelle1
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MON » 25 ožu 2011, 22:30

cure moje, držim fige i šaljem cmokse da sve krene u najboljem redu :kiss

ninamm, dobrodošla i pridruži se našim...hmmm, ček da moj polovni trudnički mozak izračuna...ljetnicama :mrgreen
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la ninamm » 26 ožu 2011, 18:39

Još jednmo hvala na dobrodošlici...Evo ja baš disciplinirano mirujem
i razmišljam kako osmisliti sebi dane. Za sda je sve ok... jučer je bilo malo
straha radi laganog traga, ali brzo sam se iskulirala. Sad su mi i mučnine
postale intezivne i cjelodnevne, ali samo da sve prođe ok i meni i svima nama tu :))), pa lako ćemo
s mučninama. :mah
ninamm
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MON » 26 ožu 2011, 19:07

ajmeeeeeee, niš ja sam vidjela da si 5 mj, a ne 5 tj :ajme :oops:

dakleeeee, stvarno sam "izlapila" totalno...kako bi moj stari rekao - ošla u kvasinu.
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la crnkaaa » 30 ožu 2011, 13:04

Pozdrav!!! Ja sam trudna 25 tjedana i pojavio mi se smeđi iscjedak nakon spolnog odnosa. Neki dan sam bila na kontroli i sve je ok, zatvorena sam i nemam nikakvih problema! Ne znam dali bi trebala panicarit!
crnkaaa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la danna » 30 ožu 2011, 13:35

Pozdrav crnkaaa,

ako je pregledom utvrđeno da si zatvorena, mislim da nema mjesta panici, vjerojatno je kapilara pukla.
slikaslika
danna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IINA » 30 ožu 2011, 15:37

Ja ne bih paničarila, ali bih se do idućeg pregleda suzdržala od odnosa.
za svaki slučaj.
Naime, začas se stanje na cerviksu promijeni, u samo par sati.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la MON » 30 ožu 2011, 18:11

crnkaa, dobro nam došla i čestitam na trudnoći :mah

što se tiče iscjetka, potpisujem iinu :dada
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la ruzica18 » 30 ožu 2011, 19:05

I ja potpisujem. Malo se suzdržite i biti će sve u redu!
ruzica18
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la crnkaaa » 31 ožu 2011, 23:48

Hvala curke puno, evo danas ga vise hvala Bogu nema pa sam mirnija, al mi odnos ne pada na pamet :nana
crnkaaa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la michelle1 » 04 tra 2011, 19:40

nije me bilo neko vrijeme
al samo da vam javim da prošli tjedan na uzv nije bilo ničeg novog
vadila sam u međuvremenu betu - jedan dan mi je bila na 15500 a nakon par dana na 33700
tako da dr. kaže da je moguće da se radi o manjoj trudnoći nego što oni računaju i da je bebica još mala pa se ne vidi kako treba
:mah dok ne bude nekih novosti
pusaaa svima
michelle1
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.