Sada je: 06 kol 2026, 01:42.

Bye bye, pelene!

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Bye bye, pelene!

PostPostao/la LTL » 13 tra 2011, 14:48

ja sam i lani pokušavala ,imala sam pune mašine gaćica, s leonardom koji mi je prvi rješila sam se brige u tjedan dana!imao je dvije i pol godine,on je nakon par dana počeo govoriti da mu se piša,one uopće ne ,ni nakon deset dana ništa! ali ovo ljeto to rješavamo!
LTL
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kandy » 13 tra 2011, 15:32

I moji roditelji su pokusali proslo ljeto. Dva mjeseca je bio bez pelena i rijetko kad se popiskio u gace. Znate zasto? Zato jer je bio vani, u dvoristu, od jutra do mraka i kad je trebao piskiti, samo bi spustio gace i obavio. Kad smo se vratili ovdje, zivimo u stanu, i nije mogao vise to raditi. Nije bio naucen pitati i zato se svaki put popiskio u gace. Mislila sam da ce oko trece godine biti spreman, al jok, jos uvijek ne pita. Al ne dam se ja!
D. 29.04.2008.
kandy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la titirlica » 14 tra 2011, 12:21

kandy upravo tako :dada , ja mislim da ljeto i more nisu idealno vrijeme za odvikavanje . Poanta je u tome da oni trebaju savladati kontrolu nad mokraćom-stolicom i kad osjeti potrebu ode na predviđeno mjesto to obaviti , a ne da skida gačice i piški po dvorištu , moru, parku jer je eto toplo , ak me kužite kaj sam htjela reći :roll

držim fige i mamama i mališanima :mah
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la LTL » 14 tra 2011, 13:20

ja svoje odvikavam ljeti zato što je vani toplo i ostavim ih u bodiću ili haljinici,ako to popišaju nikom ništa,zimi imaju bodi,štramplice, hlaćice i majicu , pa puta dva i tako nebrojeni put presvlačenje,ne mogu to!
one su lani na ljeto popišale po 7 do 8 gaćica na dan i to svaka tako ,uopće nisu kontrolirale nimalo!

l se je isto odviknuo ljeti i nije bilo nikakvih problema,svaki put je rekao da ide pišat,kako vani, tako u kući!
LTL
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la LTL » 14 tra 2011, 13:24

mmar,zaboravila sam reći,blago tebi,ja se valjda više bojim kako će ići zato što su dvije,uf
LTL
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IvaV » 14 tra 2011, 13:29

Pitam ja danas mog sinka, nakon sto se sakrio da kaka, jel on to kaka.
on ce 'ladno: nisam!
Ja kazem: a sto to smrdi?
on: Paua (sestra mu):lol
ja: hoces ici na wc kakati, kao veliki decko?
on: nece, ja maji.

:ajme
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PostPostao/la LTL » 14 tra 2011, 13:31

iva :hahaha pametno malo :lol
i moje su se jedno vrijeme sakrivale,sad ih baš briga,pokakaju se i vele mama ja sam kakana,ali na njima nemreš skužiti da kakaju uopće :lol
LTL
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la latica » 14 tra 2011, 14:19

joj iva, super ti je sinko :lol
meni su oni fascinantni s tim svojim skrivanjima i sličnim forama - tko zna šta oni sebi zabriju u vezi tog piškenja i kakanja. sigurno se pitaju - šta je ovim ludim mamam da su opsjednute s tim?!

čitam cure kak vam ide, a vidim da vam ide super, psihički se spremam da i mi krenemo isto zato što mi se čini da je bolje krenut prije nego kasnije.
moj M ima 20 mjeseci za sada jedino što mogu reć da se ustalilo već koji mjesec je da ujutro nakon buđenja sjedi na tuti i obično se i popiški (osim ako je dulje ležao u krevetu budan i drijemao - onda to obavi u pelenu). nekad ga nudimo i preko dana na tutu, nekad bude malo bez pelene da se guza zrači ... čini mi se da se voli pokakat u tutu samo zato da može to nosit do WC-a i bacit i sam pustit vodu, ne da da netko drugi baci to :lol

od priprema smo smislili pjesmicu na glazbu od lambade jer nam tako tuta svira kad se napuni pa sad pjevamo i plešemo na to kad god piški i kaka, u pelenu ili tutu.
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la kandy » 15 tra 2011, 09:28

Latice, bolje je poceti prije nego kasnije, ko mi. Vidi kako me sada mali zafrkava! A mislim da bi tvoj i mogao biti spreman za skidanje s obzirom da vec bneko vrijeme sjedi na tutu bez problema.

latica je napisao/la: čini mi se da se voli pokakat u tutu samo zato da može to nosit do WC-a i bacit i sam pustit vodu, ne da da netko drugi baci to :lol

Jasno, njegovo je to! :hahaha

latica je napisao/la:od priprema smo smislili pjesmicu na glazbu od lambade jer nam tako tuta svira kad se napuni pa sad pjevamo i plešemo na to kad god piški i kaka, u pelenu ili tutu.

Ovo je prva liga! Meni nije nikada palo da napravim od piskenja i kakanja u tutu nesto tako zabavno! :)

iva-Pametna mala glavica!!! Mene fascinira kako imaju spreman odgovor za sve. Moj Dominik je veliki decko kad mu odgovara biti veliki, a mali kad nema volje za nesto napraviti (npr. sada vodimo rat oko skidanja i oblacenja. Totalno je lijen!).

Ostatak ekipe, kako ide?

Kod nas se nista nije promjenilo. Iz vrtica dolazi u istoj robici kao sto je i otisao. teta kaze da svako toliko pita. Kad je kuci, imam tone robe za prat jer mu ne pada na pamet pitati. :dunno

Al' ne dam se ja!
D. 29.04.2008.
kandy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la LTL » 15 tra 2011, 13:46

i mi smo počele,sad mi je dosta :lol :lol
tina se do sad tri put upišala u hlaća,nije se dala na wc,plakala je ,obučem ju i odmah se popišala :ajme pitala sam ju svako malo, stalno veli da ne treba
lanu sam nakon što smo se probudili odnijela na wc i popišala se u školjku :yess ,nakon par sati htjela sam ju opet staviti, ali nije htjela,ali uz molbu moju je pristala i popišala se :lol ali da su same tražile ništa!

sad čekam kakanje :strah :lol

mmar,bravoooooooooo
LTL
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la LTL » 15 tra 2011, 15:34

ostali smo bez hlaća čistih :ajme :lol
u jednom momentu sam ih uspjela dobiti obje u kupaonu,jednu na š koljku s nastavkom,a drugu u tutu,sjede one, sjede i ništa,obućem ih za 5 minuta obje popišane! ne odustajem ;)
mmar obećajemo mi njima svašta,ali ne i ne! u ned idemo u zoo kao nagradu ak se ne popišaju,naravno ići čemo u oba slučaja ,ali one to neznaju,možda upali!
ali uglavnom dok smo doma nema više pelene po danu
LTL
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la LTL » 15 tra 2011, 20:04

za vikend nas nema doma pa odgađamo do ponedjeljka,joj,baš se veselim onom kliku kad će početi shvaćati!
LTL
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kandy » 16 tra 2011, 18:56

Danasnji rezultat ( do sada): dva kaknja u gace, jedne gace popisane. Nije strasno. Ne pita vec ga mi stavljamo. Kad je poceo kakat, poceo je vikati da kaka. Mali korak naprijed jer do sada bi obavio bez da ista kaze. :zivili

A imam ja jedno pitanje za vas. Do sada smo stalno stavljali pelenu kad smo izlazili iz kuce na neki duzi period (npr. u parkic sa ostalom djecom), ali bih htjela prestati s tim. Sta ako se popiski u gace u parkicu i ostala djeca ga pocnu zezati? Hoce li nam to odmoci u skidanju pelene???
D. 29.04.2008.
kandy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la titirlica » 16 tra 2011, 20:40

kandy moje mišljenje je da nije pametno stavljati pelenu kad se ide van, to ih samo zbunjuje , kako mu objasniti da sad malo može u pelenu , pa onda opet ne...to nikako ne vodi brzom skidanju pelene. Zato sam ja mišljenja da je bolje pelenu skidati po zimi kad se ne ide van, mi smo odvojili 3 dana i bili isključivo kući i u ta 3 dana je savladao piškenje u tutu, ali ako već ideš van nikako mu nemoj stavljati pelenu , pa šta i ako se popiški, presvučeš ga, kažeš mu da to nije lijepo da niti jedno dijete u parku nije piškilo u gaće nego u travu :mrgreen i idemo dalje , možda čak i prije tako skuži.
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la LTL » 16 tra 2011, 20:47

titirlica.blago vama u tri dana? bravoooooooooooooo :kiss
kandy,bravo i vama za napredak :mah
LTL
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la titirlica » 16 tra 2011, 20:52

LTL i mene je iznenadio , imao je samo dvije godine i probala sam eto tek tako iz znatiželje , nisam ni sanjala da će nam uspjeti jer sam mislila da je premali. Počeli smo u petak poslije vrtića i cijeli vikend je piškio po kući gdje je stigao , u subotu mi mm kaže daj mu stavi tu pelenu šta mućiš i njega i nas :whew , a ja se zainatila probati do nedjelje :mrgreen
U nedjelju se popiškio samo dva-tri puta u gaćice a ostalo u tutu :yess u ponedjeljak kad sam ga vodila u vrtić natovarila sam ruksak sa hrpom robe , dođem po njega u 16 h a on u istoj robi :le niti jednom ga nisu :le morali presvuči :yess
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la LTL » 16 tra 2011, 20:58

svaka čast,mama zna najbolje :luv
LTL
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la justdoit » 17 tra 2011, 15:03

bok curke, mogu se i ja pridružiti?

moja Lara ima 20 mjeseci. prije 2 tjedna je sama skinula pelenu i rekla gaćeeeee :mrgreen mm i ja, totalno nespremni, smo ipak prihvatili tu igru. i od tad smo u gačicama. ona prijavljuje gotovo svaki put, doduše još joj se često desi da prijavi tek kad krene piškiti, ali mi ju redovito nudimo tutom, pa nam dnevni rezultat ne bude gori od dvije nezgodice. i idemo van, pa piškimo po livadama ili u gostima na wc, i dnevni spavanjac smo bez pelene jer se popiškimo pred spavanje. ali noću smo u peleni, jer se nacicavamo puno i spavamo skupa, pa ne znamo kako da to izvedemo. ujutro je pelena preeepuna.

mene zanima koliko traje taj prijelazni period? i :dada , znam da je za svako dijete individualno, ali onako... od prilike :mrgreen
Lara 13.8.2009.
slika
justdoit
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la kandy » 17 tra 2011, 15:54

Danas se popiskio samo jednom, ali to zato jer smo bili zaposleni s pripremom rucka i nismo odmah reagirali kad nam je rekao da piski. Inace, ne pita on bas, ali ga ja svakih sat vremena stavljam na tutu i sjedne se bez prigovora. Danas se cak i sam jednom skinuo, iako se popiskio 20 minuta prije, i sjeo na tutu. Pokako se jednom i sutio je, nije nam nista rekao. Sta je najgore, nije ni smrdio kao sta inace zna tako da sam skuzila samo zato jer je cudno hodao i kad sam mu se dovoljno priblizila, vidjela sam loptu izmedu nogu. :hahaha
D. 29.04.2008.
kandy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la fićo » 18 tra 2011, 10:28

Mi na sreću nismo imali puno problema oko pelena kčerka mi je ostavila sa 20 mjeseci a sin sa 23 mjesecu .Nismo imali nikakih problema ,na početku sam ih često ispitivala da li moraju na wc ali svega par dana a poslje su več sami tražili.
fićo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la fićo » 18 tra 2011, 10:32

justdoit je napisao/la:bok curke, mogu se i ja pridružiti?

moja Lara ima 20 mjeseci. prije 2 tjedna je sama skinula pelenu i rekla gaćeeeee :mrgreen mm i ja, totalno nespremni, smo ipak prihvatili tu igru. i od tad smo u gačicama. ona prijavljuje gotovo svaki put, doduše još joj se često desi da prijavi tek kad krene piškiti, ali mi ju redovito nudimo tutom, pa nam dnevni rezultat ne bude gori od dvije nezgodice. i idemo van, pa piškimo po livadama ili u gostima na wc, i dnevni spavanjac smo bez pelene jer se popiškimo pred spavanje. ali noću smo u peleni, jer se nacicavamo puno i spavamo skupa, pa ne znamo kako da to izvedemo. ujutro je pelena preeepuna.

mene zanima koliko traje taj prijelazni period? i :dada , znam da je za svako dijete individualno, ali onako... od prilike :mrgreen

Od moje kolegice je malecka piškila samo noću u krevet ali je jako puno pila noću,prestala je tek kad joj je maknila bočicu pa je i prestala pit toliko puno.
fićo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la LTL » 18 tra 2011, 13:37

napredak,danas nam je drugi dan,vikend smo bili vani

lana je pišala ujutro na wc,a onda je konačno rekla čarobne riječi,mama piša mi se :yess :yess ,onda se i popišala i pokakala oko 11
toliko sam sretna bila! poslije je rekla daj mi pelenu,ali sam ju stavila na wc i opet je pišala!

tina je za čudo rekla da joj se piša :joy ,prvo sam mislila da je to lana :lol ,na wc vidim ,o pa to je tina,ali nije pišala,koda se ne usudi,neznam,na kraju se popišala u hlače,ali nema veze,nije to bile 4 pišanja ko do sad,nego jedno!
juuuuuuuopi,ja sam zadovoljna!

to mi je jako brzo,nadam se da će se nastaviti tako!
LTL
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kandy » 19 tra 2011, 09:47

LTL-Pa to je odlicno!! :joy Jos malo i vi ste uspjeli.

I D. ima prepunu pelenu ujutro, a ne koristimo bocicu vec vise od godinu dana, po noci nista ne pije. Zato si i necu jos razbijati glavu skidanjem nocne. Najprije da skinemo dnevnu.

Kod nas mali zastoj. Od jucer ima temperaturu 39.5 (najvisa) i nikako da je spustim ispod 38. Totalno je u komi, bez snage tako da ga ne zelim muciti jos i razmisljanjem da li se treba popiskiti ili ne. Krecemo ponovo kad bude ozdravio!
D. 29.04.2008.
kandy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la justdoit » 19 tra 2011, 10:31

koliko ste dugo u skidanju iz pelena?
Lara 13.8.2009.
slika
justdoit
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la justdoit » 19 tra 2011, 11:25

jesam, jesam. i tebe, ali ostale :mrgreen
a vama pohvale, pratim zadnjih dana vašu priču i odlične ste!
Lara 13.8.2009.
slika
justdoit
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la LTL » 20 tra 2011, 16:51

mi od ponedjeljka,imali smo probu u petak :lol
danas se lana nije dala ne wc,plakala je da hoće pelenu,nisam popustila nego sam ju zagrlila pa smo malo pričale i za čas zaboravila i trčala nasmijana po kući! ali... popišala se samo jednom u tutu ostalo sve u gaćice i onda mi govori,zloooooćesta pišica,oprosti mama,i kaj da joj napravim :luv :lol

tina i dalje u gaćice i kaka i piša,na tutu i wc se neda!
znaći jučer super dan,danas loš,idemo dalje!
LTL
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la LTL » 20 tra 2011, 19:37

mmar,obožavaju igrice pa im govorim da će igrati ako vele kad im se piša,to ih privlači :lol
vidjet ćemo sutra!
LTL
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la LTL » 23 tra 2011, 16:46

dan 6 ti,zakooooooooon,cure su skroz bez pelena,po noći im još stavljam,ali tina se ovo jutro probudila suhe pelene!
lana piša i kaka u tutu bez problema,tina se još tu i tamo popiša,ali zanemarivo! :yess :yess
LTL
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la olja » 23 tra 2011, 16:52

Bravo, cure! Bravo za vaše klince :yess
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la kandy » 23 tra 2011, 17:57

Mi smo od ponedjeljka sa pelenom. Dobio je gnojnu anginu, temperaturu 40 pa ga nisam htjela muciti jos i sa tim. Jos uvijek nije bas najbolje, pije antibiotik pa ne bih htjela riskirati da gologuz sjedi na tutu.
Medutim, jucer me jako ugodno iznenadio i rekao mi je da mu se kaka i da zeli na tutu. Dok sam ga skinula, on se vec malo pokakao i nije nista obavio na tut,al barem je pitao. I danas isto.
Kad sam mu danas stavila pelenu nakon sto se pokakao, rekao mi je da mu se pelene vise ne svidaju, da su mu draze gace. :lol
Cini mi se da smo na dobrom putu.

LTL, cestitaaammm!!!! :joy
D. 29.04.2008.
kandy
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.