Sada je: 13 kol 2026, 06:45.

Školarci 2010/2011.

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: Školarci 2010/2011.

PostPostao/la nadicab » 08 lip 2011, 21:14

ovo citirano je objašnjenje defektologice iz naše škole; konačno da imamo neku stručnu osobu koja zna što treba. Jedini problem je što je ona samo pola vremena u ovoj školi, a drugu polovicu u drugoj školi.
I zapravo je veoma interesantno kako i nakon toliko godina integracije djece s pp (tj nismo od jučer u toj priči), učiteljice i dalje rade potpuno iste greške u cijeloj Hrvatskoj :ajme
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la flipper » 09 lip 2011, 09:08

Fliper, ajme meni, pa zar tvoja učiteljica nije čitala HNOS????

Pa ako nije onda stvarno...
Ma ne, učiteljica je dobra i da je moj malac zdravo dijete ne bi a rekla, u svome poslu je ok, sa djetetom sa više oštečenja se nemože snaći... ma uf, da krenemo od ravnatelja o i njegom stavu o toj temi pa preko glavnih u gradu ( javni radovi-pomoćnici u nastavi) šta da onda očekujem... sve mi je to tako jadno i žalosno...
npr. on ima jednu jedinu ocijenu 3 iz tjelesnog za cijelu godinu jer nezna kako da ga ocjenjuje i šta da s njim radi a nema stručnu podrušku a ona nije stručnjak ona je samo učitelj... ( tako kaže )

Nju jako muči pojam redovni program ind. pristupom i tu pod redovni smatra da treba proći sve kao i zdrava djeca od gradiva, javljanje i aktivnost na satu svaki dio za koji treba dobiti ocjenu on to treba proći eventualno prilagoditi veličinu fonta slova, prilagođena olovka, i sl. da sa ostalim prilagodbama prelazimo granicu ind. na prilagođeni.
U matematici npr. Luka zbraja i oduzima do 20 s brojevnom crtom, kuži geometrijeske oblike, crte, točke, kuži veče-manje... Ok, za sve treba mu više vremena, ako nepazi zbuni se i sl. Za sada ja mislim da je to ok a kako bude bilo dalje budemo vidjeli pa ćemo onda prilagođavati program ako treba a dok može i ovako dalje ja bi tako dalje onda i gurala...
I istina je da dobije manje zadataka ali obuhvati se sve.

Neznam najgore mi je što moram tvrditi kako on može, kako on radi, kako bi trebalo ... kao da molim za nešto što nije za nas, jel trebam reči kako se onda osjećam :(
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la flipper » 09 lip 2011, 09:17

breg, hvala na izvješću :mah
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la martina mama » 09 lip 2011, 09:50

Flipper, tvoja uciteljica ima jedan negativan stav i to je lose u samom pocetku. To sto drvi oko tjekesnog i tu postavlja pitanja je blesavo. Sta, nek mu skrati program. Al za odgojni predmet drviti neko veliko pracenje programa, ma to je bedasto. I naravno da izvedba djeteta s fizickim ogranicenjem nije za pet, ali trud koji ta djeca ulazu je za deset. Samim time ne bi uopce trebalo drviti oko ocjene iz tjelesnog nego njome stimulirati djetetovo samopouzdanje. Ako po njoj ne moze dobiti pet, nek mu skrati program i to rijesi na taj nacin. Ovo neicjenjivanje jer ona kao ne zna sto bi je teska diskriminacija.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IRENA » 09 lip 2011, 22:53

Ne bih ja rekla ( ovako na prvu - ne poznajem učiteljicu>) da ona ima negativan stav .. pa i fliper kaže " da se teško može snaći" --- pa kako se i snaći kad imaš još x učenika u razredu ( pa pomnoži x sa bar puta 2 roditelja), bez neke SUSTAVNE podrške... a zakoni i pravilnici nedorečeni... a inspekcije često nemušte, stručne službe nekad od iznimne pomoći -a počesto ni od koje - a nekad,bogami i odmažu...
Učiteljice naših klinaca su ( gotovo uvijek , često ) u istom dreku ( pardon maj frenč) kao i mi..
Zato komunikaciju s njima treba čuvati ko oko u glavi i kap vode na dlanu... naravno da ima i onih koji namjerno nešto opstruiraju ( rijetki al ima ih) i s takvima oštro i na prvu .. ali.. nekako je moj dojam da se i one trude ( većina) da najbolje naprave u ovom miš mašu od ( ne) sustava...
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 09 lip 2011, 23:28

Slazem se da uciteljice same plivaju u svemu. Snalaze se, dovijavaju se raznim nacinima za preskakanje prepreka, ali da je dijete cijeli semestar dobilo samo trojku iz tjelesnog mi govori da uciteljica bas ne pliva najbolje. Tk to moze djetetu s motorickim poteskocama, koje je vjezbalo za svaki mm napretka dati trojku? Ili je bez duse ili ne razumije u cemu je bit.
Cesto susrecemo stavove kako je bitno to provodjenje programa, svi se na to pozivaju. Pa bi li skratili, ne bi li....
Dijete s motorickim poteskocama ne moze imati izvedbu ravnu djetetu bez istih poteskoca. Samim time i ocjena njegovih sposobnosti se ne moze usporedjivati s ocjenom sposobnosti zdravog djeteta. Bar na odgojnim predmetima ne bi trebalo drviti. Marta recimo ne moze sama hodati po gredi. Ali njen prelazak po gredi uz uciteljicinu ruku sazluzuje peticu. Tu uopce nema diskusije. Sto ce na tu ocjenu reci inspekcija? Ma, nek se nadje onaj koji ce mi pokazati kako bi trebao izgledati njen performans za peticu.
Nasa uciteljica ima stav da tu di je marta slaba, da ju treba nagraditi i za pokusaj. Malo po malo ju gura i nikad nije rekla da ona nesto ne moze i ne radi za pet.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la flipper » 10 lip 2011, 04:59

Naravno da nespavam i mučim samu sebe :roll .
Ali evo, još danas odradimo zadnji godišnji ispit a za popodne moram smisliti bilo što da se nagradimo za naš trud.

martina mama je napisao/la:Malo po malo ju gura i nikad nije rekla da ona nesto ne moze

nažalost često čujem "on to ne može"
IRENA je napisao/la:Učiteljice naših klinaca su ( gotovo uvijek , često ) u istom dreku ( pardon maj frenč) kao i mi..
Zato komunikaciju s njima treba čuvati ko oko u glavi i kap vode na dlanu... naravno da ima i onih koji namjerno nešto opstruiraju ( rijetki al ima ih) i s takvima oštro i na prvu .. ali.. nekako je moj dojam da se i one trude ( većina) da najbolje naprave u ovom miš mašu od ( ne) sustava...

Irena u pravu si, znam da im je jaaaako teško, ja se trudim održati dobru komunikaciju, to mi je najbitnije ipak mi ona treba svaki dan. Jednostavno se nije snašla i gotovo, od početka do kraja 1 razreda niti psih. niti defektolog nisu bili niti na jednom školskom satu niti on kod njih u kabinetu. Ono što su napravili potpisali ind. pristup i nikakva razrada plana i programa sa učiteljicom. Ona ga gleda kao učenika koji po programu treba savladati to i to i šlus. Dobre komunikacije između " stručnog tima" i učiteljice nema. Ona nema pomoći on nikoga.
Za hrvatski i matematiku neću ništa forsirati, preko ljeto obavimo kontrole psihologa, def, logo i po njihovim nalazima i preporukama dalje u drugi razred ali ovo za tjelesni, neznam, sa takvim stavom bolje bi i ja da onda tamo nije a da ga za to vrijeme odvedem na bazan ili u park...
trojka je iz koluta, on je to napravio na istoj toj strunjači kao i ostala djeca uz pomoć pomoćnice i učiteljice ( držali su mu glavu i ramena i tako se prebacio i kolut napravio ) ... po standardima ocjene iz tjelesnog bi trebale biti 3,4,5 je li tako? Dobio je tricu, ok nema veze neka je, ali koja nam je poruka... da bi trebao bolje, da bi mogao bolje, da treba više truda? A preskakanje užeta nije ocjenila jer on to ne može! a po redovnom programu bi trebao ne! I tako ostalo što bi trebao iz tjelesnog po p.s.-u ne može a trebao bi pa nema niti ocjena... :dunno
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la martina mama » 10 lip 2011, 08:37

Preskakanje uzeta su marta i uciteljica vjezbale na nacin da marta prekoraci uze i onda ga zavrti oko glave. Kad je to uspjela, dobila je pet.

Sto se tice komunikacije s uciteljicom, tu se potpuno slazem s irenom. Treba ju cuvati po cijenu da ne kazes sve. Mi smo vodili rasprave s nasom uciteljicom. Objasnjavali nase stavove, ali uvijek pazeci na to da ne forsiramo da ona to mora prihvatiti. Nekad nije bilo lako, ali nasa uciteljica je stvarno iznimna osoba. Nije zaboravila da je cilj da dijete nesto nauci i da mora upotrijebiti svu svoju mastovitost i znanje kako bi zaista doznala sto dijete zna i onda to znanje ocijenila.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 10 lip 2011, 08:47

I jos da nadodam da je stvarno pravo cudo u kupusu naseg obrazovnog sustava da se uopce nadju osobe koje zele raditi taj posao i jos da ga rade dobro.
Za martinu uciteljicu mogu reci da je jedna od takvih ljudi. I zato ne guram sve svoje ideje nego pustim uciteljicu da sama radi svoj posao. Nije to lako. Ima ona i druge djake u razredu, a tu ima i svakakvih roditelja i situacija. Sve u svemu mislim da cemo dalje tesko naici na takvo razumijevanje, no vec smo puno napravili.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la flipper » 10 lip 2011, 13:09

Eto, nakon hala buke danas zaključena petica iz tjelesnog, poklonjena, sigurno da učiteljica nema grižnju savjesti ( definitivno joj nije lako). A baš jučer kopirala i odnjela u školu dio HNOS-a ( ak im je slučajno nešt promaklo... e Nadice, što učini ;) )gdje stoji o posebnosti za učenike s tjelesnom invalidnošću i o radu s učenicima s posebnim potrebama, ali ne zbog ocjene već da joj bude lakše i da joj to budu smjernice. Draža bi mi bila četvorka ( a za trojku sam u gornjem postu njamrala pa da sad ne pričam nešto drugo) a da je ocjenjen ovako kao Marta:
martina mama je napisao/la:Preskakanje uzeta su marta i uciteljica vjezbale na nacin da marta prekoraci uze i onda ga zavrti oko glave. Kad je to uspjela, dobila je pet.

Toliko razbijam glavu oko ocjena, ili su mi premale ( u odnosu na uloženi trud ) ili pak prevelike ( s obzirom što smo postigli) a nisu toliko bitne već je bitan napredak u ovih godinu dana.
Hvala vam cure na savjetima i primjerima. :kiss
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la martina mama » 10 lip 2011, 15:29

Flipper, bas mi je drago. Sto se tice ocjena, i jesu i nisu bitne. Za ocjene iz matematike, hr, eng, prirode stvarno mislim da bi trebale biti ogledalo znanja, koliko god da je. Nacin provjere znanja svakako mora biti takav da dijete uspije pokazato sve sto zna.
Trud tu mora biti vrednovan kroz ocjenu iz zalaganja, a nikako biti uteg koji ce vagu prevagnuti da dobije vecu ocjenu.
Kod odgojnih predmeta mislim da je pristup drugaciji. Oni u neke ruku sluze za razvoj samopouzdanja. Za te predmete trud vrijedi vise od same izvedbe.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IRENA » 10 lip 2011, 16:26

E flipper baš mi je drago - ne ( samo) zbog petice već poradi toga što se zavrzlama nekako dovela kraju ( bar za ovu šk godinu) ..
Ja jeeeedvaaaa čekam kraj ove šk godine - već sam umorna od svega.... I klinci su mi već na rubu snaga i volje.... Sve mi ih je teže motivirati - ma jedva sebe motiviram... :roll
Neko jutro sam pomislila ostati u krevetu a da MM zove na posao i veli da sam u Vrapču.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 10 lip 2011, 16:53

U smislu izbjegavanja Vrapca, ja martu u skolu, emu teti cuvalici i dosla na pice na Bacvice. Ocjene su zakljucene i marta je zadovoljna. Ja i vise od toga, a najvise zato sto je gotovoooooo. Dok cekam drustvo, narucila sam zasluzeno pivce za zivce i cirnula na omiljeni pdf. La vita è bella!
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la fancy » 12 lip 2011, 14:54

Martina mama, :zivili Tako dobro dodje ponekad se opustiti i ne razmisljati o problemima :yess
Meni jutros pala na pamet moja draga, posebna djevojcica iz skolice. Svaki dan je imala poneki biser koji obara s nogu. Dolazi jednom i lupa na vrata kancelarije i pita cim je usla ''E, a s kim spavas, jel sa sestrom :conf '', ja objasnim kako smo seka i ja vec velike, pa ne spavamo zajedno, pa onda pita spavam li s mamom i tatom, pa ja opet objasnjavanje. Pa onda dodjemo do toga da sam se udala i da spavam sa muzem, i da sam trudna i da cu imati bebu i bla bla...I onda ona meni objasnjava kako ona spava sa mamom, tatom i sekom. I ode...Kad se vraca nakon pet minuta i upada u kancelariju i kao iz topa ''Znaaaam, ti sigurno spavas sa diretkorom, on je isto rek'o da je muz'' :hahaha :ajme :shock
A u stvari je dan ranije i njega pitala s kim spava, pa smo objasnjavali kako on ima zenu, i kako je on njen muz, pa oni eto spavaju zajedno, i kako su i njeni mama i tata muz i zena, pa isto spavaju zajedno, i onda ona hoda po skoli i pita ko je ciji muz :ajme
I onda objasnjavanje ispocetka....
I won't put my hands up and surrender...
There will be no white flag above my door...
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la fancy » 12 lip 2011, 15:02

A prvacici jedan dan pitaju hocu li ja biti u skoli i kad budu bili drugi razred. I ja objasnim kako cu na raspustu da rodim bebu, pa cu morati da budem sa njom, a kad beba malo poraste onda cu mozda opet raditi u njihovoj skol. I onda krene prica o tome otkud bebe u stomaku :ajme I ''objasni'' nama jedna djevojcica kako je njoj striko rekao da tata ima bebu u stomaku dok jes maaaala, kao mrvica, pa onda kad se mama i tata zaljube, onda tata da tu bebu mami da je ona stavi u svoj stomak i beba tu raste, pa kad poraste, mama je rodi. I onda ce na sav glas moj posebni djecak ''EEEeee, znam sta cemo...Ajde sad lijepo uzmi tu bebu iz svog stomaka, pa je vrati njenom tati da je on ipak jos malo drzi u svom stomaku, pa kad mi porastemo, onda neka je on tebi opet da. A, covjeka, sad ti nas'o davat' bebu, kad mi trebamo u drugi razred...'' :hahaha :rolf
Fale mi, bas mi fale...
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la flipper » 13 lip 2011, 07:05

fancy je napisao/la:''Znaaaam, ti sigurno spavas sa diretkorom, on je isto rek'o da je muz''

:lol
fancy je napisao/la:A, covjeka, sad ti nas'o davat' bebu, kad mi trebamo u drugi razred...''

:lol
preslatki su klinci, koliko sam si puta već rekla da ih treba zapisivati pa kada postanu "veliki" i kada nam pubertet bude zadavao glavobolje, otvoriti bilježnicu i prisjetiti se njihovih bisera.
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 13 lip 2011, 21:27

sutra ga pita obujam i kocku, te piši kvazi inicijalni iz matematike i hrvatskog za 5. razred. Srijeda je samo zabava :rodj
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la IRENA » 13 lip 2011, 21:30

nadicab je napisao/la:sutra ga pita obujam i kocku, te piši kvazi inicijalni iz matematike i hrvatskog za 5. razred. Srijeda je samo zabava :rodj

Ajde dršte se još sutra :kiss
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 13 lip 2011, 23:40

Nama gotovo!!!! Objavili opci nerad i lijenost. Veceras smo knjige spremili otprilike. Jos sutra i gotovo!!!! Jako se veselimo sto konacno mozemo odahnuti.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la a zakaj » 15 lip 2011, 00:00

Nama su proteklih 10 dana bili skroz ludi. A ja sam zivcana kao pas, i ne prolazi me.
Uciteljica je stvorila presing pred sam kraj, sto nikad ne bih od nje ocekivala. Prosli tjedan svaki dan test iz nekog predmeta, i to uglavnom oni cjelogodisnji. U utorak su radili svibanjsku lektiru, a za ovaj ponedjeljak su trebali napisati lipanjsku. Mi to obicno obavimo na vrijeme, ali ovaj put stvarno nismo imali kad. Pa smo nakon subotnjeg cjelodnevnog izleta-oprostaljke, citavu nedjelju radili lektiru i ponavljali prirodu za veliki najavljeni test iz prirode. Onda smo u ponedjeljak u skoli saznali da lektiru zapravo nije trebalo napisati, sto je uciteljica rekla na izletu (samo nekima, a mi eto nismo valjda bili dovoljno blizu), a test iz prirode ne moraju pisati oni koji imaju do tad ciste ocjene. Dugo se vec nisam osjecala tak popisano. Iz testa iz hrvatskog (iz jezika) dobio je trojku, pa je najavila da ce ga danas pitati. A mi smo odlucili danas ga ne poslati u skolu! Nema on vise energije za to! A i taj test je bio za njega skroz neprimjeren (taman sam vec bila uvjerena da je odlicno skuzila kako i na koji nacin ga ispitivati). Ne kuzim to treniranje strogoce (i nedosljednosti) na samom finisu.

Pedagogicu sam uspjela navesti da organizira da im iz AZOO-a odrze edukaciju o radu s djecom s pp. Ali kad sam rekla da mislim da bi bilo dobro da i ja budem prisutna na edukaciji, dobila sam odgovor da je to samo za nastavnike. Mislim, wtf? Sad moram zvati agenciju i raspitivati se o tome kako zapravo izgleda ta edukacija, i pokusati ih brifirati o Antunovom stanju i mogucnostima i potrebama prilagodbe jer uopce ne znam kakve su tocno informacije dobili i na koji nacin se prilagoditi edukaciju konkretnoj situaciji. Je li u nekoj od vasih skola odrzavana takva edukacija?

Inace, jos od prvog polugodista se dogovaramo da ce profesori koji ce mu predavati u 5. razredu dolaziti na nastavu u Antunov razred (na jedan sat) da vide kako Antun funkcionira (i kako funkcionira suradnja s asistentom). Na kraju ce na sat doci samo jedna profesorica (koja je sama pokazala inicijativu) i to sutra(!) kad asistenta vise nema.

Osim toga, pedagogica nas je uputila na Centar Goljak gdje se odrzava edukacija za koristenje racunala u nastavi. Trebala bih se u ponedjeljak sastati s njihovom defektologicom (je li netko od vasih klinaca to prolazio?). S jedne strane, to mi se svakako cini korisnim. S druge strane, malo me i strah, jer imam osjecaj da nas guraju u to da bi naizgled rijesili problem. Dobili su od grada laptop, Antun nek nauci tipkati, i voila, pisanje rijeseno! Meni se to ne cini tako jednostavnim (iako je i njegov logoped veliki zagovornik koristenja racunala u nastavi i kroz citavu ovu godinu s Antunom radi na tome); i imam dojam da racunalo ipak moze biti korisno u nekom ogranicenom broju situacija, ili da u suprotnom trazi veliki angazman nastavnika.

Uf, oduljila sam. Em sam nova na forumu, em sam rijetko ovdje, i onda jos uvijek udavim s nekom jadikovkom :ajme
Ali skroz sam u nekom povisenom raspolozenju (trebao bi mi neki smajlic koji ostri nozeve, a zapravo sam i o ovom razmisljala :loce )
a zakaj
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la flipper » 15 lip 2011, 07:06

U našoj školi je održana edukacija ( bio je tim sa Goljaka ). Bili smo mi roditelji djece s pp, pomoćnici u nastavi i učitelji i nastavnici cijele škole.
Ja sam za korištenje računala na nastavi, zašto ne ako mu se tako može olakšati pogotovo sada kada kreće u 5. razred, a nastavnici bi se tome trebali prilagoditi...
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la fancy » 15 lip 2011, 11:48

Svim skolarcima zelomo da se fino odmore, da uzivaju u ljetu, da okupaju guze malo u moru, i naravno, da se puuunoooo maze i vole sa mamicama i taticama :kiss Oni veci mozda se i zaljube, ko ce im znati :mrgreen :dada
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Dinkic » 15 lip 2011, 12:24

Treba svima odmora, spavanja, mira i uzivanja, posebno djeci jer su vec na izmaku. U RH je slijedeci tjedan idealan za pocetak odmaranja i nas roditelja (tko jos ima dana GO).

Godina je bila jako uspjesna i jako smo sretni i ponosni, jako puno smo napredovali i puno naucili. Sutra nas jos ceka podjela diploma na privatnom engleskom i onda smo slobodni do 4.7. nema ni logopeda ni engleskog ni skole. Po knjizicu idemo 4.7. a i logopedica nam se vraca s GO pa ce opet krenuti bar 1-2 tjedno ucenje i rad i puno uzivanja u pijesku i sportu, malo i moru i opet u krug.

Cestitke svim sklolarcima na zavrsetku skolske godine i puno lijepih dana odmaranja.
F 15.12.2000.
"Kada Bog ima za tebe plan onda su svi tvoji planovi samo zrnca pijeska na obali morskoj."
Dinkic
kraljevna bez zrna graska

PostPostao/la nadicab » 15 lip 2011, 13:11

a zakaj
da, baš je stupidno da roditelji "ne mogu" prisustvovati edukaciji kada ionako najveći dio vremena provedemo u edukaciji naše djece i to sve po principu otkrivanja tople vode :roll
U našem slučaju ispada da bih ja svima njima trebala vršiti edukaciju jer se uglavnom te edukacije svode na vrlo jednostavne primjere iz udžbenika (a čak i to nastavnici jako brzo zaborave) a još kada se uzmu u obzir sve Denisove teškoće :roll
Jučer je Denis zakurio na preko 38 s velikom glavoboljom pa smo posljedično danas doma. Tako se nismo uspjeli počastiti u razredu, oprostititi se od nove asistentice, a danas je i podjela diploma na engleskom :whew glavno da možemo reći
GOTOVO JE!!!!

:rodj :rodj :rodj
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la nora28 » 15 lip 2011, 13:26

danas nam je zadnji dan, prošli tjedan dobila je diplomicu s "male filozofije", ne znam da li vaši idu na tu radionicu, Eva je oduševljena. Ne znam kad im je po knjižicu, imati će jednu četvorku, sve ostalo su petice. Pred kraj nam je već bilo dosta svega, i domaćeg i lektire, jedva smo čekali današnji dan! Ove ljetne praznike započinjemo sa jednim malim dodatkom :tru pozdrav svim školarcima i želim nam svima ugodne praznike :luv
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 15 lip 2011, 13:28

pa NORA!!!!
Pa čestitam :kiss
pa daj više detalja, ne tako skromno
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la nora28 » 15 lip 2011, 13:39

nadice,hvala :mah ne znam što bih napisala, trudna sam tek pet tjedana, proučavam ove naše trudnice već mjesecima, sad mi nekako izgleda kao da mi je prvi put. Valjda i mora biti tako kad sam stara majka :lol Trbuh mi je nadut kao da sam u 5. mjesecu. Eva mi je plačljiva zadnjih tjedan dana otkad smo joj rekli za bebicu. Imam osjećaj kao dam sam njoj nešto krivo napravila :dunno Eto neću zachatavati školarce, samo da sve bude u redu.
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la flipper » 15 lip 2011, 14:02

I mi smo gotovi, jeeeeee! Danas je bilo samo druženje i igra i pitam Luku kako mu je bilo danas u školi, kaže on dobro, nemam ništa za zadaću. :)
Uz svakojake peripetije tokom šk. godine na kraju smo jako zadovoljni.

Čestitke svim školarcima i želimo nam svima vesele praznike!!! :nana

Nora čestitke i sretno! :srca
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la breg » 15 lip 2011, 14:04

Nora, bravo za Evu, svaka čast. :kiss
A tebi želim školsku trudnoću.
Mi završili OŠ, hvala, dragom Bogu.
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la DomiMama » 15 lip 2011, 14:07

nora28 je napisao/la: Ove ljetne praznike započinjemo sa jednim malim dodatkom :tru pozdrav svim školarcima i želim nam svima ugodne praznike :luv

BRAVO! Cestitke! TO!

i ja ti zelim mirnodosadnoskolsku trudnocu! :le
Srecica Borna 5.3.2004.
BAOKULJG Dominik 6.9.2005.
Ljetnica Marta 18.6.2012.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.