Sada je: 06 kol 2026, 19:48.

dvogodisnjakinja pocela hodati na prstima

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

dvogodisnjakinja pocela hodati na prstima

PostPostao/la supermama » 10 lip 2011, 10:50

dakle imamo tocno dvije godine i par dana, prohodali smo sa jedno cca 14 mjeseci prije toga lijepo puzali, uglavnom motoiricki sve bilo ok....
mozda nema nikakve veze, ali prije dva tri dana je jednostavno pocela hodati na prstima, ne uvijek ne cijeli dan, ali vidim sve cesce i duze...kada joj kazem veronika lijepo hodaj ona krene normalno...ali prvopitanje...zasto je uopce pocela to raditi i drugo pitanej...sto trebam ja sada napraviti???
supermama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: dvogodisnjak pocela hodati na prstima

PostPostao/la rena7 » 10 lip 2011, 11:28

Eh, znam kako ti je. Moj sin je isto to radio- prohodao, lijepo hodao i onda negdje baš u toj dobi počeo je hodati na prstima. Nisam to primijetila samo ja, već i okolina. Pitala sam pedijatricu za savjet, malo googlala i skužila da je to normalno. Djeca to tako rade. Vidjet ćeš, brzo će početi hodati punim stopalom.
Ako griješim, neka me netko ispravi :)
rena7
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la latica » 10 lip 2011, 11:30

supermama, moj M isto u zadnje vrijeme nekad hoda na prstima, ali kad je bos i kad hoda po betonu. po travi recimo hoda normalno i onda pređe na beton i odmah na prste. ja mislim da je to normalno - njega valjda nešto smeta kod toga betona pa mu je to fora. a valjda isto tako i za Veroniku - možda je to negdje vidjela, kod nekog djeteta i sl., pa joj je fora. u svakom slučaju ako nije često i ako inače normalno hoda, to joj može biti i dobra vježba za stopala jer sam negdje čitala da neka djeca moraju tako vježbat, ne znam više za šta je to bilo ...
isto znam da sam negdje čitala da djeca ponekad u neadekvatnoj obući znaju hodat na prstima, ali mislim da je to bilo više vezano uz period prohodavanja, ne za ovu njihovu dob!
to je moje mišljenje, a cure nek kažu ako netko ima više iskustva s tim :mah mene isto baš zanima ;)
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la supermama » 10 lip 2011, 11:37

hDB na ovom forumu....
ja sam isto tako negdje procitala i malo surfajuci nasla da sad to malo kao vjezbaju isprobavaju cupkaju i slicno...
najvise me je zbunilo sto je stvarno normalno simetricno i sve ono drugo sto se gleda za hod radila....
kupujem joj stvarno uredne cipele, broj, model, gledam na sve i uvijek su ciciban( nije reklama nekako su nam drage tete uvijek nadjemo neku akcuiju i sigurna sam u njih iako ko zna...ovo je sada kao opravdavanej)
i poludila sam kad mi je i okolina rekla kako hoda na prstima ( ali isto je tada ili bosa, ili u carapicama...nisam sada sto posto sigurna da to radi u cipelama)
nista...pratim pa vidim kako ce se stvari odvijati
supermama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la boysmama » 10 lip 2011, 11:49

supermama, nemoj se, molim te, ustrašiti, ja ću samo napisati jedan primjer u svojoj bliskoj okolini, ne mora to biti uopće vaš slučaj:

šogorica mi ima maloga od 4 i pol godine koji je sam od sebe odjednom počeo hodati na prstima, nitko na to nije obraćao pažnju jer su njoj njeni roditelji rekli da je i s njom bilo tako i da je to očito nasljedno... e, onda prije otprilike godinu dana, ne znam sad kojim spletom okolnosti i čijom intervencijom, je mali završio kod fizijatra na Goljaku uz preporuku teških i učestalih (svakodnevnih) vježbi, uz ubavezno ortopedske cipelice i 3x tjedno plivanje u bazenu... to je za njih bio veliki šok, ali dijete je zaista tad već stalno hodalo na prstima i hoda i dan danas, uz stalne opomene i vježbe... navodno je to jako teško ispraviti kad je dijete starije :dunno

e, sad, stvarno nisam stručnjak da bih ti isto mogla reći i za veroniku, pogotovo jer ju nisam vidjela kako hoda, ali moj savjet je, otiđi do svog pedijatra, nek' ju pogleda i da svoj sud, eventualno te proslijedi dalje s uputnicom, ne možeš pogriješiti... jer ovo što sad taj mali prolazi je blago mučenje zbog zakašnjele reakcije...
A... bebica...... 06.10.'16.
M... hrabrica... 02.07.'11.
R... mazica...... 06.10.'09.
L... mrcina ..... 21.04.'08.

"Sve mogu u Onome koji me jača" (Fil 4,13)
boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la supermama » 10 lip 2011, 12:05

boysmama...pa to je i meni nit vodilja, da ili je ovo neka prolazna faza ( kazem pocelo je prije dva tri dana) ili se nesto dogadja sto se treba zaustaviti necim...
ali svakako treba pratiti ( ne dvije godine nego kroz par dana )
idemo mi popodne na more pa ako se ne sredi dok se ne vratimo odmorni idemo rjesavati probleme
supermama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: dvogodisnjakinja pocela hodati na prstima

PostPostao/la Hajdi » 14 lip 2011, 16:49

sami možete kroz igru potaknuti ju da gazi cijelim stopalom .. npr na moru nek ostavlja otiske mokrih nogu
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la nevenera » 14 lip 2011, 16:50

tin isto hoda na pratima povremeno. mi smo bili kod fizijatra i rekla je da je sve ok
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la supermama » 15 lip 2011, 07:23

ma to špovremeno nije nista, trebaju malo vjezbati i razgibavati stopala...prsti peta i slicno ali ona je pocela samo na prstima hodati...ali prestalo je

mi prestali u potpunosti, znaci od subote ni jednom nije vise krenula hodati na prstima...s tim da sam ja to povezala sa stres situacijom u kojoj se nasla...mozda nema osnove ali meni je to nekako simptomaticno...dakle
u ponedjeljak sam je odvela teti cuvalici ( jer su mi bakla i deda i dominik otisli na more) i ona je kod te tete pocela hodati na prstima, ali je pocela i plakati i sve skupa u cetvrtak joj je bio zadnji dan cuvanja kod tete i u petak smo otisli i nas dvije na more i ljudi moji ona to vise ne radi....sada dali to moze imatio veze ili ne ne znam ali meni je povezano s tim
supermama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la boysmama » 15 lip 2011, 08:09

ajde, supermama, dobro da je tako :zivili sad, moguće da je to razlog, ah... ko će ih znati... valjda ne bude više...
A... bebica...... 06.10.'16.
M... hrabrica... 02.07.'11.
R... mazica...... 06.10.'09.
L... mrcina ..... 21.04.'08.

"Sve mogu u Onome koji me jača" (Fil 4,13)
boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la skorpionka » 15 lip 2011, 08:59

Nama je ortoped naglasio na zadnjoj kontroli za kukiće da se ne vidimo više na kontrolama, ali da se svakako treba javiti ukoliko dijete počne hodati na prstima :dunno
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.