07 srp 2011, 16:57
aina je napisao/la:Eh - jos nesto - jel mi moze netko reci sto je s tim podocnjacima??! Aina ih STALNO ima - bezobzira koliko jela i koliko spavala. Jel to primjecujete i kod vase djece? Ni jedan doktor mi to jos nije mogao objasniti.
07 srp 2011, 18:57
Pisala sam i stvari koje nikom dosad nisam, sve u zelji da joj olaksam, da joj pomognem da prihvati stanje, pa sam joj pisala o Gabici, o Kiari, o svim klincima koji nisu na forumu, a ja ih poznajem jer su iz BL, sve opcije predlozila, sve na sta ima pravo rekla...ma sve sto mi je faliko kad sam tek rodila princezu, a nisam znala koga pitati, gdje traziti... Preporucila sam joj i ovaj forum, ako bude htjela pisati. Vec dva dana mi se vise ne javlja, nadam se da je sve OK, i da je malo bolje ona. A Marija je predivna
07 srp 2011, 18:58
Kako se svidja onima koji su isli
07 srp 2011, 21:31
08 srp 2011, 00:03
08 srp 2011, 04:16
08 srp 2011, 11:52
Aina, tvoja curica je predivna.Prava mala frajerica.
08 srp 2011, 13:02
08 srp 2011, 13:50
09 srp 2011, 22:40
Imam tonu lijepih uspomena tih ljetnih praznika i nadam se da ce moja djeca isto tako
ali sada isto tako razumijem svoje roditelje puno bolje - koliko ti je lijepo se malo odmoriti od djece toliko ti isto je tesko bez njih. a pogotovo kada znas da bi mogao u ovom trenutku lezati na terasi vikendice i citati knjigu, ili se kupati s djecom, ili bilo sto raditi osim sjediti u uredu
ali opet bolje biti ovdje nego bez posla, to isto dobro znam!! a ono cega se isto dobro sjecam je da tih dva mjeseca nikad nam nisu falili mama i tata toliko smo se dobro zabavljali. jel to znaci da ni ja ne falim svojoj djeci?
28 srp 2011, 21:54
31 srp 2011, 14:55
01 kol 2011, 09:18
02 kol 2011, 12:26
Obecela sam je odvesti u udruzenje, posto je izrazila zelju da upozna jos roditelja i djecice. Uglavnom, cini mi se da je lagano prihvatila situaciju i da se dovela u red, i neizmjerno mi je drago zbog toga. Bilo mi je glupo da je napadam zbog pomisli da dijete napusti, jer i sama znam hiljadu razlicitih osjecaja koji su joj prolazili tih dana kroz zivot, pa sam je jednostavno pustila da se zaljubi u princezu. I jeste
Rekla sam joj da mi se javi ako joj bilo sta zatreba, bilo razgovor, informacije, ili bilo sta drugo...
02 kol 2011, 12:35
Samo se smije, cim ugleda nekoga ko bi mogao da je uzme, gnjavi, mazi, prica ili bilo sta drugo... Defektolog, logoped, vjezbice...sve nas opet ceka u septembru, sad su bili godisnji, a u avgustu cemo vjerovatno u Pulu na 10 dana, pa joj onda ide rodjendan, pa hiljadu nekih stvari vezano za moj posao, tako da stvarno niti mogu finansijski ovaj mjesec ista, niti imam snage, niti mi se da gnjaviti dijete po nesnosnim vrucinama i vuci je sa jednog kraja grada na drugi. Zato od septembra krecemo u nove pobjede...Zuba jos nemamo, niti jednog, a vec od 5 - 6 mjeseci je krenula da glodje sve zivo, da slini i svasta nesto
Jel Ok da sa skoro godinu jos nema zube? Vjezbice radimo cesto, sad manje jer odmaramo, a u Puli ce valjda stosta da rade sa njom, pa sam nam dala odmora. Stoji na nogama uz pridrzavanje za nesto, koracice pravi neke nakaradne, pa guza vuce dole, pa sjedne, pa se opet digne, pa sve ispocetka...Postaje sve tvrdoglavija, a ja se bojim da ne postanem Hitler, pokusavajuci je ne razmaziti, a isto tako se bojim da je nerazmazim i da kasnije imam problema pri uklapanju u vrtic, skolu i sve ostalo...02 kol 2011, 12:39
03 kol 2011, 11:57
fancy je napisao/la:Bosancero...natjerao si mi suze na oci...Mada, to i nije tako tesko, kakav sam pekmez, samo nesto placem i raznjezim se za svaku sitnicu...Cula sam se prije par dana sa tom mamom o kojoj sam pisala...Preporucila sam joj da se obrati psihologu sa kojim sam ja razgovarala, nakon hiljadu sokova koje sam dozivjela u jako kratkom periodu, pa mi se javila da se zahvali, i da kaze da joj je puno pomogao razgovor. DJEVOJKA RADI SAMO SA DJECOM SA PP I NJIHOVIM RODITELJIMA, PA JE VJEROVATNO I ONA VEC PRONASLA NEKI NACIN DA POMOGNE ljudima da sloze kockice. Uglavnom, sad su vec odavno izasle iz babina, a i vrijeme se popravlja, pa cemo u narednom periodu u setnjicu, da nam se nase princeze malo upoznaju, a nadam se da ce se i druziti daljeObecela sam je odvesti u udruzenje, posto je izrazila zelju da upozna jos roditelja i djecice. Uglavnom, cini mi se da je lagano prihvatila situaciju i da se dovela u red, i neizmjerno mi je drago zbog toga. Bilo mi je glupo da je napadam zbog pomisli da dijete napusti, jer i sama znam hiljadu razlicitih osjecaja koji su joj prolazili tih dana kroz zivot, pa sam je jednostavno pustila da se zaljubi u princezu. I jeste
![]()
Rekla sam joj da mi se javi ako joj bilo sta zatreba, bilo razgovor, informacije, ili bilo sta drugo...
04 kol 2011, 17:06
Mi smo se vratile sa turneje po Slavoniji i Bosni.Gabica je uživala kod djeda i bake, naravno da je bila glavna i u centru pažnje cijelo vrijeme što joj je godilo.
08 kol 2011, 19:49
Malo mi je falilo da se rasplacem, kad je Gabrijela usla u sobu, ugledala Ducu na trosjedu i prisla i pocela da je grli, a i Duca nju
Dijete je bukvalno prepusteno samo sebi, dobro je sto se zbog toga toliko osamostalila, da je bukvalno ona preuzela ulogu mame. A zalosno je vidjeti DS dijete koje toliko toga moze da postigne, a ne postize, jer mama ima pametnijeg posla /pivce u sred bijela dana u lokalnoj birtiji/
Mozda jer je jako, jako vruce, pa se svi topimo, a mozda joj naisla zuta minuta
09 kol 2011, 23:32
10 kol 2011, 12:40
10 kol 2011, 12:43
10 kol 2011, 13:00
10 kol 2011, 14:04
10 kol 2011, 14:23
Ja sam ono sve sto si mi poslala sebi ostavila po jedan primjerak, a druge sam iskopirala, pa sam ostavila kod mene u skoli po jednu kopiju, ako bude kome trebalo, ostavila u savjetovalistu za bebe par primjeraka, bas sam nekidan od one mame o kojoj sam pisala cula da su joj ponudili da uzme kad je bila, bas mi nesto bilo drago da nisu u smecu zavrsili
A originalne sam ostavila u nasem udruzenju, nije da nesto rade, ali ima roditelja koji su se posluzili
svima...
10 kol 2011, 14:45
Sala, trenutno se borimo sa nekim stvarima koje smo trebali ranije rijesiti, ali dobro...Kiara je ovisnica o bocici, pila je ogromne kolicina tecnosti, sto je ok....,ali imam osjecaj da je to bilo vise zbog bocice, da je to bila njena utjeha, zabava ,igracka... Juce je doslo do toga da sam rekla dosta , Kiara bocicu sam bacila u smece , od sad ces piti iz case....oplakala je jednom i sad idemo polako. Pije puno puno punooo manje, manje piski, ali zna piti iz case, samo me brine da li pije dovoljno, da nece slucajno dehidrirati i takva tipicna majcinska pitanja.... 10 kol 2011, 14:52
bubamaric je napisao/la:Dinkic na koji nacin mi iz BiH mozemo doci do prirucnika, podijelila bi clanovima nase Udruge, mozda ostavila koji u bolnici, vrticu !?
10 kol 2011, 14:54
fancy je napisao/la:I nama bi trebalo![]()
10 kol 2011, 18:56
10 kol 2011, 22:00
Nemoj bez nje da mi se pojavljujes