Moje dijete trenutno spava

Sala, trenutno se borimo sa nekim stvarima koje smo trebali ranije rijesiti, ali dobro...Kiara je ovisnica o bocici, pila je ogromne kolicina tecnosti, sto je ok....,ali imam osjecaj da je to bilo vise zbog bocice, da je to bila njena utjeha, zabava ,igracka... Juce je doslo do toga da sam rekla dosta , Kiara bocicu sam bacila u smece , od sad ces piti iz case....oplakala je jednom i sad idemo polako. Pije puno puno punooo manje, manje piski, ali zna piti iz case, samo me brine da li pije dovoljno, da nece slucajno dehidrirati i takva tipicna majcinska pitanja....
Tvrdoglavost joj je jos glavna karakterna osobina, na sve je odgovor ne i necu.... kad vidi da mora i da niko ne popusta odradi sta treba. Puno je napredovala u pjesacenju, prije su i male relacije bile problem, sad je bitno da zna cilj, objasnim joj gdje idemo i hoda... ima tu jos zezanja, ali niti se nosi , niti sjeda na pod ,baca ,ni ista sto je prije radila....
Pricalica je, svaki dan su rijeci sve cistije... preslatka mi je kad kaze na ljulji "jos... JAKOO" al tako cisto izgovori to "jako " da se zacudim svaki put... tepa jos ,ali je razumljivo i drugima ono sto govori...
Jako su joj zanimljiva imena sve djece koju poznaje, pa onda nabrajmo tu djecu ,ona o svakom nesto kaze ili da beba "plica da da da" ili da se igrala sa nekim , bacala loptu itd....
Vizuelno isto sve zivo pamti...ulice ,puteve ,slicice... obozava svog misa kojeg smo nabavili i rad na kompjuteru, vec je shvatila da pokretima kugle pokrece strelicu ....tako da vjezbamo mouse skills , ChooseIt i sl.
Ono na cemu sad pored ove bocice cemo poraditi jeste pelena, koju smo skinuli... ne zna jos reci prije nego sto pocne piskiti, vec kad pocne onda kaze "Piki tutu"... Mora poceti jesti sama ,to isto zna,ali uvijek meni uvali kasiku u ruke i kaze "daj" ... i oblacenje i skidanje...idemo jedno po jedno ,valjda uspijemo sve rijesiti polako....
....Vjerujem u andjele...poznam ih po očima....