Sada je: 07 kol 2026, 23:28.
), strpas ih pecnicu sa krupmirima, mrkvicom, lukom...jos pride napravis mlince (cas posla) i salatu i gotovo. mozes ih i napuniti, to je efektno i fiiiiiino, pa imas jos jedan prilog ekstra.
svojevremeno sam radila "punjenje" od starog kruha, jaja, luka, cesnjaka i persina, time se moze puniti perad ili staviti kao prilog uz meso .... nevjerovatno, ali toga se nisam sjetila ima sigurno godina dana!salate bi isto pripremila prije (oprala, izrezala)
paprike punjene rizom, to sam isto znala raditi kao prilog, ne moram stajati iznad toga, a brzo je gotovo i ne treba velika priprema.
Trini je napisao/la:ne znam bas nista sto bi se u velikoj kolicini moglo krckati dva sata u loncu GORE na plinu (u nekom umaku od povrca
juneće šnicle dobro nalupati, posoliti i popapriti, rauno povrće narezati na trakice ili podjendake kockice i slagati red povrća red mesa, na vrh ide povrće, pokriti sa folijom i peći dok meso nije mekano.
a za ovog mog malog gnjavatora sam znala dio povrća izmiksati i dati mu to kao saft sa mesom. 

Trini je napisao/la:A da cca 2 kg junecih snicli tako poslazem u visoki lonac, stavim povrce, zalijem i pustim da krcka na plinu?

ja bi ispekla veliki komad krmenadla u pećnici i servirala uz rizi-bizi ili pire
ali to mi je nekako samo nedjeljni rucak
, nesto bih sto se rjedje kuha jer je posebna prigoda.
sutradan možeš servirati i hladno ili podgrij u loncu na plinu zajedno sa toćem kojeg je meso pustilo.

Ocigledno moze. Samo jos nikad nisam nista KUHALA u vatrostalnoj zdjeli na plinu 

nisam nego purece, Mtata ne jede piletinu (a ni ja nisam neki ljubite). S druge strane, puretina moze proci pod "normalno" meso. Zato sam editirala.Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.