Postao/la Solea » 14 ožu 2006, 12:25
REFORM TORTA<
><
><
>Tijesto:<
>25 bjelanjka istuci u cvrst snijeg, samo malo posoliti, dodati 30 dag ssecera, 30 dag mljevenih oraha i 30 dag mljevenih badema te 2 žlice krusnih mrvica. <
>Pecnicu zagrijati na 170°C pa na masnom papiru ispeci 5 kora, jednu po jednu, svaku peci 10-ak min.<
>Kore oblikujte u krug na velicinu koju zelite (za 5 kora idealan promjer bi bio oko 28 cm).<
><
>Krema:<
>25 žumanjka izmiksati sa 20 dag secera, mijesati na pari pa dodati 25 dag otopljene cokolade za kuh. i 2 žlicice instant kave. stalno mijesati u istom smjeru , na laganoj vatri, dok se krema fino izradi, zgusne.<
><
>U ohladjenu kremu dodati 2 maslaca ranije izmiksana sa 5-7 dag staub secera.<
><
>Hladnom kremom premazati jednu po jednu koru a zatim i cijelu tortu. Omazanu tortu posuti mljevenim orasima i ostaviti na zraku, mislim bez zvona (poklopca) da se malo "posusi", odnosno da se kore sjedine sa kremom.<
>Rezati ju i jesti 24 sata nakon pripreme.<
><
><
>e sad malo mojih napomena. 25 bjelanj. je ogromna kolicina i odjednom se ne mogu izraditi mikserom zato je bolje izraditi ih u npr. 3 runde. (10/10/5) pa dok se peku prve dvije (ako imas fen pecnicu peces odjednom, na razlicitim nivoima dvije kore ) ti pripremas bjelanjke za druge dvije kore i opet, dok se te peku ostane ti 5 bj. za zadnju koru.<
><
>krema od zumanjaka se moze odjednom raditi <
>moja je preporuka da se zumanjci jako do
o mikserom izrade sa secerom, da se barem podupla volumen i onda u npr. zepterovoj posdi (ili nekoj sl. koja ima debelo dno) kuha na laganoj vatri, uz povremeno izmicanje, jako paziti da se ne zaljepi za dno, stalno mijesati u istom smjeru <
> <
> V.98. <i></i>