Sada je: 17 tra 2026, 13:23.

asistent u nastavi

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: asistent u nastavi

PostPostao/la nadicab » 08 srp 2011, 13:13

hmm, mi isto tražimo asistenta za Denisa za 5. razred - nisam dobila dojam da je škola išta poduzela (bila na razgovoru prošli tjedan, na sve upite je rečeno da se ne brinem ... što je najbolji pokazatelj da SE trebam brinuti :lol ).
Idem se čuti s defektologicom naše škole da li zna za to ...
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Dinkic » 08 srp 2011, 13:39

flipper je napisao/la:Dinkić pomagaj!
Gdje mogu naći službeni podatak o tome?
HZZ Bjelovar ne zna ništa o ovome, da li je moguće da se to samo negdje provodi???

Ja znam za ZG i Pulu, vidjela sam i dopise, no trebala bih malo prokopati po internetu sigurno imaju te mjere Vlade negdje. Probat cu preko vikenda prokopati pa ti javim. Vjerujem da ne pise sve kao i u dopisima sto sam ih vidjela no vjerujem da je dopis i rezultat razgovora po toj mjeri.
Ono sto jedino mozes reci tvojima u HZZ Bjelovar neka kontaktiraju HZZ Zagreb.

Jesu li ono kod vas bili ukljuceni ljudi po "javnim radovima" ili se ja krivo sjecam?
F 15.12.2000.
"Kada Bog ima za tebe plan onda su svi tvoji planovi samo zrnca pijeska na obali morskoj."
Dinkic
kraljevna bez zrna graska

PostPostao/la flipper » 08 srp 2011, 14:00

Evo, otvrila sam stranice HZZ-a, našla sam otvorene natječaje za asistente, poslodavac škola ta i ta, ima kontakt i nazvala sam.
Javila mi se ravnateljica, rekla sam da se ne javljam na natječaj za posao već da me zanima na koji način oni sada provode taj zahtjev za asistenta. Gospođe mi je sve ljepo objasnila slično ovako kao ti Dinkić ali ne zna da li je to ideja gradskog ureda samo za Zg ili je na nivou cijele Hr. I onda sam opet zvala naš HZZ i tako im prenjela i oni zada zovu Zagreb i obećali su da će mi se do kraja radnog vremena javiti sa informacijama
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la flipper » 08 srp 2011, 14:12

Dinkic je napisao/la:Jesu li ono kod vas bili ukljuceni ljudi po "javnim radovima" ili se ja krivo sjecam?

Da, bili su preko javnih radova i bio je plan i dalje tako provoditi a sada u ovom razgovoru sa Zavodom saznam da su za sada javni radovi obustavljeni :dunno i da li će do 9 mj. država naći novce za j. radove sada se ne zna.
Baš smo u banani, grad nema novaca za asistente, HZZ nema javnih radova a o mjeri str. osposobljavanja im je prvi glas...
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 08 srp 2011, 14:36

flip, daj link na to od HZZ-a
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Dinkic » 08 srp 2011, 14:37

Ja sam prvo znala za ovu mogucnost kada me je Ravnateljica skole iz Pule pitala da li joj mogu pomoci u jednom dijelu oko cijelog procesa prije 10-15 dana, pa to znaci da ipak i neki drugi HZZ znaju za ovu opciju. Sigurno da je pitanje i sredstava koje je Vlada odobrila za cijelu mjeru.

Kako smo mi dobili odobrenje i sredstva za pomocnika od MOBMS za jednu ucenicu u Puli, Ravnateljica je trazila opcije za drugu ucenicu koja do sada nije ukljucena u nas projekt za mjesta u RH gdje nema udruga za DS.
F 15.12.2000.
"Kada Bog ima za tebe plan onda su svi tvoji planovi samo zrnca pijeska na obali morskoj."
Dinkic

PostPostao/la flipper » 08 srp 2011, 14:44

http://burzarada.hzz.hr/Posloprimac_Rad ... %20nastavi
ima više oglasa, ja sam se npr. javila na ovaj O.Š. Dragutina Tadijanovića
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la flipper » 08 srp 2011, 14:55

javili si mi se iz HZZ-a i gle čuda može se to i kod nas provesti blaženi forum :klanja
ali .... kod mene uvijek ali .... kod nas nema tog kadra slobodnog a da su do 29 god, da nemaju radnog iskustva i u obzir dolazi samo logo, def, psiholog, pedagog i eventualno soc. radnik i kažu mi da učitelj razredne nastave ne.

sada pokušavam saznati da li je netko pri završetku faksa
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la bosancero » 11 srp 2011, 11:55

Koliko sam cuo preko Ministarstva znanosti biti ce otvoren "grant" u IV komponenti IPA predpristupnih fondova upravo na ovu temu.
bosancero
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la breg » 11 srp 2011, 12:27

ako nekom treba asistent , a živi na području Dubrave,nek mi se javi
pasalo bi mi zbog djece,a imam i završeni odgovarajući faks
jedino što nemam 29 god., al imam iskustva
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la nadicab » 11 srp 2011, 20:37

bravo Breg, svaka čast :up
meni je javljeno da se i naša škola javila na taj način dobiti asistenta
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Dinkic » 11 srp 2011, 23:54

bosancero je napisao/la:Koliko sam cuo preko Ministarstva znanosti biti ce otvoren "grant" u IV komponenti IPA predpristupnih fondova upravo na ovu temu.

Hvala ti. Nisam sigurna no mislim da je vec ovo isto iz IPAe. Bilo bi super kada bi se nastavilo, godina dana stvarno bi nam jako, jako puno znacila.
F 15.12.2000.
Dinkic

PostPostao/la martina mama » 13 srp 2011, 01:24

Dinkic, ove sifre mi zvuce ko FOE i OE iz studentskih dana. Teska muka. Pretpostavljam da je lova koju je Vlada izdvojila za ovaj projekt zapravo lova EU fondova. Jesam li skroz fulala?
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dinkic » 14 srp 2011, 23:06

martina mama, bas si me nasmijala i podsjetila na faks, bolje da ne kazem koliko je vec godina proslo otkada sam polagala ova dva predmeta. Bas sam razmisljala sto je teze poloziti ta dva ispita na FERu ili voditi projekte EUa. Mozda bi ti trenutno samo Lidija iz PUZa mogla odgovoriti na ovo pitanje, ja se jos nisam usudila ici na projekte EUa za udruge.

IPA projekti su projekti predpristupnih fondova, a neki od njih se nastavljaju i kada udjemo u EU kao i neki novi nam se otvaraju. Nedavno sam bila na recimo uvodnom predavanju sto to sve postoji i kako se i tko te gdje moze uopce javiti.

EU zemlje se dogovore sto im je bitno za rijesiti i sto su problemi zemalja EUa, starih kao i novih i onda svakih 7 godina definiraju podrucja te se natjecaji za dodjelu sredstava "ponavljaju" svake godine. U tim projektima nekad EU sudjeliuje s 50% ili 75% (ili neko drugi dogovoreni postotak), a ostalo ili treba drzava dodati odnosno udruga, mora imati svoja sredstva. Kod nas i drzava potpomaze jer je vrlo tesko udruzi da ima puno svojih sredstava koje moze uvuci u projekt i odraditi ga do kraja jer dolazak uplata je vrlo rigorozan. Naime moras odraditi aktivnosti, a novce se dobije kasnije osim nekog manjeg pocetnog iznosa. Ja ovo vec imam i na malom projektu grada Zagreba dali su nam 3/4 sredstava, a 1/4 cemo dobiti kada realiziramo projekt i posaljemo im izvjesce, sto znaci da iako se radi o 5.000,00 kn moramo imati ili prikupiti od donacija taj iznos da zavrsimo projekt kako bi naknadno dobili novac. Na EU projektima to je sve puno, puno vise i u EURima.

Znaci kao sto EU ima plan tako i zemlja kandidat odnosno clanica mora imati svoje planove (mjere) pa tako bih rekla i nasa je Vlada u tim okvirima EU fondova definirala gdje bi se i sto moglo ostvariti i realizirati. Potom se to spusta na razine ministarstava te oni onda sudjeluju u pripremama, svatko prema svom podrucju ili ovlastima. Kako sam cesto isla u Ljubljanu svaki put sam gledala kako oni rade ceste uz financiranje EUa, a mi smo sve sami radili i zaduzili se. Nazalost u sadasnjem 7godisnjem planu nema puno infrastrukture i nazalost lose za nas u tom podrucju. Sjecam se i sto je sve Spanjolska napravila dok su bili kandidat, novi vlakovi, prekrasno, na cestama sve potrebne signalizacije, tada je to isto bilo aktualno.

Buduci sam od nedavno pocela proucavati sve fondove, mozda Bosancero moze me malo nadopuniti jer mislim da vise zna nego ja. Naravno da Lidija ima vremena ona bi nam mogla napisati traktate na racun ovih natjecaja, PUZ ima dva projekta.

Mi cemo na nivou cijele EU imati edukaciju od nasih starijih clanica Europske Down sindrom udruge pa cemo se malo uciti uz njih i sudjelovati u projektima s njima jer projekti traze pravi profesionalizam i jako puno dokumentacije i strogog pracenja svega. Mi jos nemamo puno udruga koje imaju stalno zaposlene osobe i koji bi kompetentno mogli voditi ove projekte pa tako sigurno jos dugo necemo sigurno samostalno ici na ove projekte.

Kada RH bude punooravni clan onda ce dosta tesko dobiti projekte ako stvarno nisu fantasticni jer se onda natjecemo za sredstva zajedno sa svim zemljama EUa. Dok ne udjemo sluzbeno novci se alociraju za nasu zemlju i onda je ipak malo lakse uci na listu onih koji bi mogli dobiti sredstva, naravno opet uz vrlo kvalitetne projekte i programe. No slusajuci iskustva na tom predavanju jasno je da se puno napravilo i kako smo mi dosta napravili no rekla bih jako malo se prica o tim dobrim praksama i uspjesima. Opet nas grozni jal.

Ja sam za firmu radila na projektima koji su financirani od Europske banke i to ti je isto vrlo detaljno i vrlo zahtjevno.

A da svi vole kratice bar to znas iz nase struke.
F 15.12.2000.
Dinkic

PostPostao/la nadicab » 15 srp 2011, 21:39

ja sve teže pratim naše odjelne sastanke jer kada počnu koristiti kratice naših sustava, pa aplikacija, pa odjela, pa puno anglicizma :roll osjećam se kao da sam pala na Mars :ajme
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la martina mama » 22 srp 2011, 15:40

Dinkic, hvala. Mislim da ce dobiti novce od projekata eu biti puno teze nego poloziti foe, oe....i sve za sto je trebalo samo zagrijati stolicu.

Nadice, nedavno sam se sokirala koliko ljudi koji sa mnom rade ne znaju sto znaci adsl, al zato svi koriste taj naziv i prave se da sve znaju. :-)
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 26 srp 2011, 13:55

mi jos uvijek nis ne znamo vezano za asistenta..samo smo dobili rjesenje da ide po individualiziranom programu uz pomoc defektologa..nis vise..zvala sam skolu i rekli su da cemo rjesenje za asistenta dobiti posebno..jos uvijek mi nista nisu javili..nemam pojma sto se dogada i kad cemo znati vise..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 26 srp 2011, 16:47

lu, ja sam pisala dopis Gradskom uredu i cc školi - na pisani trag ne mogu reći da nisu znali ;)
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lulamae » 26 srp 2011, 19:32

imas njihov mail da mi posaljes?kome se trebam obratiti?
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 26 srp 2011, 22:11

poslat ću ti mail :dada
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lulamae » 09 kol 2011, 23:36

poslala sam mail..nitko nis ne odgovara....
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 10 kol 2011, 12:55

zakonski imaju pravo 30 dana na odgovor
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la flipper » 01 ruj 2011, 07:02

Kakvo je ove šk. godine stanje s asistentima kod vas?

Kod nas je ona stara priča preko javnih radova... Kako su preko ljeta stopirali javne radove i rekli da ih početkom šk. godine neće biti, tako smo se nadali da će grad nači rješenje na naki drugi način ( čak se na tome i radilo ), ali prije par dana osvanuli novi javni radovi (a našima u gradskom pao veliki teret s leđa ) i tako ove godine opet na ovaj način. Šta reči, tužna sam i jadna sam, na ovaj način samo nam gase vatru i šalju od vrata do vrata... i zbilja se osijećam kao građanin drugog reda...
Uglavnom danas imamo upoznavanje, držite mi fige da je ženica o.k. ( da je upola kao naša lanjska biti će super )!
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Dinkic » 01 ruj 2011, 12:18

U Zagrebu isto kao i prosle godine u jednom dijelu (studenti-apsolventi - studentski ugovor i zavrseni-ugovor o djelu) te s dodatkom od ove godine preko ZZZ (strucno osposobljavanje bez zaposljavanja - pripravnicki). Neke su skole uspjele vise neke manje preko ZZZ dobiti pomocnike, a ostali su na stari nacin dosli do njih. Ovaj program preko ZZZ je na godinu dana sto je jako, jako dobro.

Javni radovi nisu nikako dobri za skolsku djecu, a kako idu preko ZZZ da li postoji mogucnost da se ipak prebace na ovu gore navedenu mogucnost? flipper da li si mozda pitala za ovu drugu opciju?
F 15.12.2000.
Dinkic

PostPostao/la flipper » 01 ruj 2011, 13:14

Jesam, i kod nas postoji ta mogučnost ali za sada nemamo osobu ( def., logo., pedagog, psih., soc. radnik- mislim da taj profil prolazi pod taj program) slobodnu da je prijavljena na zavod, one osobe koje su prijavljene a te su struke opet imaju staža i opet ništa ( mala smo sredina).

Mi smo baš obavili upoznavanje. Žena je onak sasvim ok. Možemo ljepo porazgovarati i to mi je bitno ali još bitnije kako će se snaći. Nije njen zadatak samo čuvati dijete več i velika pomoč u svladavanju gradiva a ona se tu sada treba snalaziti sama bez ikakve DODATNE EDUKACIJE, NIŠTA- BAŠ NIŠTA. Sva ostaje opet kao i lani između nje, mene i učiteljice.
u prvom razredu sam bila zadovoljna kako smo sve uspjeli uspješno odraditi i imala sam jednu divnu ženu na 6 mjeseci, koja mi je do kraja šk. godine volontirala a sada ja ova nova potpisala ugovor na tri mjeseca :ajme s tim da su joj rekli da će nakon isteka biti produžen ugovor još za tri ( to je sad isto veliko pitanje ).
I ljuti me što joj kćer 22 god sijedi doma nezaposlena, nemam ništa protiv srednjih-zlatnih godina ali vjerujem da bi se mlađa osoba lakše snašla.
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la a zakaj » 01 ruj 2011, 13:26

flipper, ne mora biti samo ovih struka koje si nabrojala - mogu biti i ucitelji predmetne i razredne nastave, ili profesori bilo koje struke.

Nasa skola je preko tog programa HZZZ nasla dvije asistentice, nasa je uciteljica razredne nastave, a u paralelnom razredu je talijanistica-kroatistica.
a zakaj
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la flipper » 01 ruj 2011, 15:41

hvala na info!
nama su objasnili ( u zavodu za zapoš.) da ne može ta struka jer oni u svome obrazovanju ne prolaze o djeci/osobama s pp
ali evo po vašem primjeru vidim da se ipak može
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Dinkic » 01 ruj 2011, 16:16

Ma tko je prosao ili ima bilo koji semestar o djeci s pp osim ERFa.?

Ja sam vidjela dopis od Ureda i tamo je jasno pisalo ucitelji razredne, predmetne, pedagozi, psiholzi i edukacijsko rehabilitacijski strucnjaci. To je doslo iz ZZZ pa mi nije jasno kako su ti mogli to reci u uredu kod vas.

Bez obzira na zavrseni faks ili srednju skolu najbolji pomocnici su osobe koje to zele, vole djecu i koje imaju senzibilitet.
F 15.12.2000.
Dinkic

PostPostao/la flipper » 02 ruj 2011, 06:41

Dinkic je napisao/la: To je doslo iz ZZZ pa mi nije jasno kako su ti mogli to reci u uredu kod vas.

Niti prvi niti zadnji primjer da svaki zavod ( bilo za zapoš., centar za soc. skrb., HZZO, ...) rade onako kako si oni to protumače pa zato dolazi do zavrzlama i ono što vrijedi npr. u Rijeci ne vrijedi u Zagrebu ili obrnuto...
Ali zato smo mi tu ( i po 100-ti put -blaženi forum-) da ukazujemo na to i naravno da ću se sa ovom informacijom ponovno javiti kod nas u Zavod za zapošljavanje.
Jedino je problem njima objasniti od kuda meni ta info. jer ja naprimjer dopis nisam vidjela i da mi nisi ovdje napisala ja to ne bi znala.
Javim vam što su mi rekli.
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 03 ruj 2011, 00:07

nas su pozvali tek prije 3-4 dana iz skole da nam kazu da mu je odobren asistent...a pisala sam vec mail u gradski ured itd i zvala telefonom i rekli su mi da je odobren..ugl sad oni mene u skoli pitaju imam li ja kogau vidu :shock a ja cijele godine pokusavam srediti asistenta..bila sam vec vise puta u Idemu na razgovoru i pitala u skoli i uputila na Idem ali sve ce oni sami srediti..i sad oni mene pitaju imam li ja koga?pa naravno da nemam kad su rekli da nis ne poduzimam..i sto da sad radim?velim ja pa valjda ce do ponedjeljka imati asistenta jer kao oni ce ga naci..da..da..naci ce ga sigurno ali nisu sigurni da ce biti do ponedjeljka vec..i ja pitam pa tko ce biti s njim?zar ja?i pod normalno mi vele da da... :shock a odkud oni znaju moje radno vrijeme i mogu li ja to?pa nevjerojatno!i ne bi mi ni rekli da nisam pitala..i vec sam zvala vinko bek i mali dom da pitam znaju li koga zainteresiranog..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.