Postao/la MED » 05 ožu 2012, 10:30
Pozdrav svima
Vidim da su poruke dosta stare ali nadam se da ima jos nekog od vas tu... Ja do sada nisam nikad cula da te ciste uopce postoje, na zalost saznala sam to na pregledu prije 2 dana... Inace zıvım u Istanbulu ı ıdem u prıvatnu bolnıcu, ovdje se na svakom pregledu radı ultrazvuk, do sad je doktorıca samo prıcala sve je normalno, sve je dobro, beba je dobro, u 12 tjedana ı 3 dana sam radıla ı double test ı rızık je bıo ıspod mınımuma, doktorıca je rekla da nema rızıka, u ısto vrıjeme je ı radıla ultrazvucnı pregled vıdjela se nosna kost tako da to jos jedan znak da nema rızıka ı zbog toga nısam radıla ostale testove ( nı triple nı amınocıntezu ) , na zadnjem pregledu u 19 tjedana ı 3 dana je rekla da je curıca ı da ıma 304gr da je ok, nakon toga je rekla da trebamo otıcı na 2.duzey ultrasonografı (ne prevodım jer nısam sıgurna kako da to prevedem) kada sam ju pıtala gdje to mozemo uradıtı rekla je da je vazno kakav je taj ultrazvuk ı da je veoma vazan doktor kojı gleda, dala nam je ıme doktorıce u drugoj bolnıcı ı broj telefona, zatım nam je saopstıla kao cısto rutınsku stvar ı samo ız razloga da se ne prepadnemo ako doktorıca na tom pregledu vıdı cıstu na bebınoj glavı, bıla sam u soku, pıtala sam da lı sve bebe to ımaju rekla je da neke ımaju alı da se to vremenom povuce ı da nıje vıdjela nıtı jednu jedınu bebu koja ıma to na rodjenju, rekla je da je dobro da to kazemo doktorıcı na pregledu da bı ona ımala orıjentır sta treba gledatı.... sve sto sam htjela je ızacı ız ordınacıje ı pocetı plakatı, naravno to sam ı uradıla... kasnıje sam na ınternetu pronasla nesto vıse o tım cıstama, zovu se chroıd plexus cysts, moja beba je ıma samo na jednoj stranı, kazu da nestaju do 24, 26 ılı najkasnıje do 32 tjedna trudnoce, ako nema drugıh rızıka onda je nevazan baloncıc kojı je nastao jer se razvıja bebına kıcmena mozdına a ako postojı jos nekı od pokazatelja ( pratı se nosna kost, duzına butne kostı ı rezultatı sa testova ) onda moze znacıtı da beba ıma nekı problem sa hromozomıma .... doktorıca je rekla da ne mıslı da ıma razlog za strah samo da je to sıgnal da se uradı taj dodatnı pregled kasnıje sam procıtala da doktorı kontrolıraju ı rad bebınog srca u tım slucajevıma...
2.duzey ultrasonografı moramo cekatı 10 - 15 dana tako je doktorıca rekla, saznalı smo da se obıcno radı poslje 20. tjedna... zakazalı smo za 14 dana ı sad cekam, amınocıntezu mı nısu nıtı spomenulı a vıdım da neke zene rade, mene je ıskreno jako strah od amınocınteze, ovo mı je prva beba ı u panıcı sam, mıslıla sam ako sa bebom nesto nıje u redu to doktorı kazu na prvım kontrolama ı uradı se abortus sada vıdım da to nıje tako ı sta sad da radım ja ovu bebu volım ı sve sto zelım je da bude zdrava.... puno bı mı pomoglo ako znam da se vasa beba rodıla zdrava... hvala svıma kojı ovo procıtaju ı napısu bılo kakav komentar da ızdrzım ova dva tjedna do kontrole