Kako da im objasnim da je majku obuzela manija dohrane zdravom domaćom korabicom, a dijete ionako budno već od pola šest pa nam to čisto lijepa jutarnja šetnja prije vrućine
Sada je: 10 kol 2026, 21:06.
Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy
)nešto što ga može zamijeniti npr. i po nešto za doručak se ne mora ići prije doručka (pričam iz pozicije ekipe koja obavezno doručkuje i nikad sastojke ne kupuje netom prije
), ne mogu se sjetiti ničeg čega bi mi pofalilo da moram baš hitno van da malo dijete mora ostati (mislim, da ta kupovina ne može pričekati spremanje i neki zajednički izlazak koji bi bio i šetnja) - evo pada mi na pamet neki lijek jedino ali u tom bih slučaju pozvala nekog da ostane s djetetom. Mislim, nismo svi isti (srećom) , različito se organiziramo i različite navike imamo, ali evo svatko može štogod od ideja korisno pokupiti - npr. da marama ili klokanica nisu bacanje novca jer se novac uštedi jednom većom tjednom kupovinom u većem dućanu umjesto svakodnevne kupovine svega u manjem (jer su tamo cijene provjereno više) 

Bome ni meniZbilja mi nije jasno kad netko ne može ništa obaviti s djecom.

Barbi je napisao/la:
Vodila sam ih uvijek svuda sa mnom, ne toliko zato da oni ne naprave neku glupost nego mi je padalo na pamet šta da se meni nešto desi u tih par minuta, nek me auto pregazi na parkingu dok idem u dućan a on/ ona sami u stanu?
mmar je napisao/la:Moja ljubav mi se više čini kao da provocira, nego kao da to stvarno radi.
A kad bih znala nekog tko to stvarno radi prijavila bih ga iz istih stopa.
Samo mi se čini da moja ljubav više ne zna ni sama što je napisala, malo skokne deset minuta do dućana, malo dvije, tri minute, malo zatvoreni prozori, malo otvoreni, tako da mi izgleda puno toga izmišljeno. Duboko se nadam da je i ovo ostavljanje djeteta izmišljeno i samo provokacija ovdje da se sjatimo i objašnjavamo.
A to da ti može zatrebati nešto toliko silno da moraš sama do dućana je zapravo glupo objašnjavati i uvjeravati, nema toga od životne važnosti da moraš po to sama, dok se trogodišnjak sam uči preživljavanju doma. Ili nedajbože četverogodišnjak s malom bebom. Ma zato mi sve i zvuči kao navlakuša, sprda se žena iz svih
Bingo malo me pucaju hormoni a nema koga drugog zezati SOOORY

radila sam nešto čemu se svaki atom mog bića protivio jer sam znala da radim krivo, ali naprosto neimanje izbora

ISPRICAVAM SE 

Činjenica da ima sigurno ljudi koji puštaju i duže malu djecu samu doma ne znači da je to prihvatljivo i normalno. Isto je tako činjenica da masa ljudi vozi djecu bez autosjedalice, nevezane, a to da vidiš djecu na prednjem sicu da i ne spominjem... što ne znači da je to prihvatljivo i da ću to raditi zato što drugi to rade

) pametan zna čemu služi. I nisu ljubičaste naočale niti je moja briga što većina ovako ili onako krši pravila koja zdrav razum podupire, ne samo mogućnost kazne.
) platiti kaznu ako ih se u prekršaju uhvati, a svakako me neće navesti da "jer je to kod nas tako" podržim nesigurnu vožnju. 

moja ljubav je napisao/la:Moja kuma svoju malu od pocetka vozi iz u krilu al eto ja joj nemogu pomoci koliko god se trudila joj objasniti kak je to opasno i takvih je na 1000 slucajeva a mi sutimo o tom zato sam burno reagirala jer sve ispada savrseno( to sam misla pod takozvane ljubicaste naocale) i svi smo savrseni roditelji koji radimo sve kak bi trebalo a znamo svi da to nije istina.

, ako si pak dobila dojam da jesmo savršene, pridruži se savršenstvu 

. Bitno je za njega da zna da je to sam obavio i jako je ponosan. Ono sto je mene strah da ne naleti neki pas, ili cigani jer ima ih sada nesto puno se muvaju tu u centru pa su jako napadni i on se boji njih. Ono dodje ti dete pa trazi ti novac, pa dovoljno da ga pipne i mislim da ce on odma poceti da vristi. Eto mene je tih stvari strah. Inace kako je bilo u nase vreme u tom istom kvartu sam i ja odrasla je neuporedljivo sa nekim davnim vremenima. A i sve zavisi od karaktera djeteta. Moj je jako plasljiv ( i ja sam bila) i treba mu puno vremena da se okurazi.

. Kako, zašto ? Tražila je nešto po ormaru i poskliznula se ...

zato i izbjegavam da je sam doma dok god ima mogućnost produženog boravka u školi.

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.