Sada je: 08 kol 2026, 23:09.

KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - brbljaonica

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - talijanska brbljaonica

PostPostao/la Potica » 29 kol 2011, 17:38

Odlični recepti svi redom :5
Mene je pile oborilo sa nogu :klanja ali još nisam shvatila kako da ga odkošćam. :lol

A sad vam mogu i priznati da sam imala najozbiljniju namjeru nešto napraviti ovaj put, ali nije me baš išlo. :mrgreen
Prvo sam htjela napraviti tiramisu ali mi se nešto zbrljalo i nije se nikako stiskala krema, na viksi sam radila pa mi nije bio ni mikser koji inače koristim, ni frižder kak spada, jedva sam spasila stvar da imam što iznjeti na stol. :ajme
Onda sam napravila carbonaru i skužila da mi je prazna baterija na fotiću i da ne mogu fotkati, mislila sam je staviti punit na par minuta pa poslikati makar i hladno ali su mi dečki bili brži i pojeli sve kaj sam skuhala. :lol
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la AA » 29 kol 2011, 19:20

:joy :joy :joy nasla sam video, sad ja ne moram objasnjavati :yess :lol

jedina je razlika sto ja vise sjeckam, a on vise guli meso s kosti i sto on reze krilce na zglobu, ja odrezem iznad zgloba (i batak odrezem preko kosti, pa mi je onda lakse izvaditi je)
i samo jos napomena, vidjecete da je na jednom mjestu malo razrezao kozu, ako vam se to desi - nema veze to mozete usiti i sve ok. Jos jedna stvar, kad zasivate, nemojte samo siti kozu, vec zahvatite i meso, bolje ce se zadrzati oblik
It’s all mind over matter. If I don’t mind, it doesn’t matter
AA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la AA » 29 kol 2011, 19:22

:ajme zaboravih link http://www.youtube.com/watch?v=unIH5hk64rg&feature=related

edit: eh da on pocinje sa prsne strane, ja sa ledjne - pretpostavljam da nema neke razlike
AA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mirci » 29 kol 2011, 21:08

wow, aa, :klanja, svaka cast
bas mi je zao sto taj jedan mali bodic razlike nije otisao tebi jer si ga i vise nego zasluzila :1

ja sam isto bila trazila malo da vidim jel se to moze jednostavnije i nasla ovo - http://www.video.mediaset.it/video/cotto_e_mangiato/secondi/195649/pollo-ripieno.html. Pa sam mislila iskombinirati tvoj nadjev sa ovim pilecim prsima :). Ako iskasapim pile :loce

htjela bih jos pohvaliti panna cotu jer mi se cini ovako na slici da je rijec o odlicnom receptu. Dosad sam radila po malo drugacijem, al ovu cu svakako isprobati :up

i jednostavno moram pitati mrs. eastwood zasto joj je piccola caprese raspucana i jel to mora biti tako :mrgreen?

jako sam se dvoumila, troumila i bogme cetveroumila :gigl oko nove teme. Prvi put sam temu ispucala iz rukava bez razmisljanja, al sad nisam imala pojma sta bi. Sezona je svega i svacega, kraj ljeta, skori pocetak jeseni, pa onda vi koje trazite da jos malo ostanete u ljetu iako nam se jesen debelo smijesi... Nadam se da sam ovom temom uspjela zadovoljiti sve to :)

Nova tema je - Tikvice, tikve, buče, bundeve...

One koje zele jos malo uzivati u ljetu neka nam kuhaju sa tikvicama ili tikvama, a one koje se vec vesele jesenskim plodovima neka nas iznenade necim bundevastim ili bučastim :). Vazno je samo da se u jelu kao glavni sastojak nalazi neka tikva ili bundeva i pritom nije vazno jel zuta, bijela, narančasta ili zelena :).
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Mirci
lovac na trag

PostPostao/la mrs. eastwood » 29 kol 2011, 21:13

Mirci je napisao/la:
i jednostavno moram pitati mrs. eastwood zasto joj je piccola caprese raspucana i jel to mora biti tako :mrgreen?

ja bih isto vrlo rado odgovor :dunno

Tikvice, tikve, buče, bundeve... :yess
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la Solea » 29 kol 2011, 21:33

tema je odlična, baš kasnoljetnoranojesenska :)

nina i nika, meni se, osim recepta za panna cottu, jako sviđa i onaj za tiramisu :dada kažu da u tradicionalni tiramisu ne idu bjelanjci već baš slatko vrhnje, kako stoji i u tvom receptu. i ja takav najviše volim.
btw, ovo ljeto sam se zaljubila u tiramisu i mislila sam ga prijaviti, al radimo ga jako slično pa nije imalo smisla ;)

mrs. e, mislim da ti je ispucala jer je temperatura bila prejaka. ako u receptu i stoji 180°C, vjerojatno u tvojoj pećnici to mora ipak biti niže. a tim više što si pekla manju tortu ;)
Solea
Sveta krava

PostPostao/la TanjaMT » 29 kol 2011, 22:10

:le :le
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin

PostPostao/la snowwhite » 29 kol 2011, 22:13

odlična tema :5
obožavam ih sve :liza
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Lena » 29 kol 2011, 22:19

uuu, kako se veselim novom krugu :dada :kima
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Balu » 29 kol 2011, 22:59

TanjaMT je napisao/la:

:le :le

¨cestitke Mirci!

Odlicni recepti!
slika
Balu
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la AA » 30 kol 2011, 07:41

Mirci :luv

Mirci je napisao/la:Ako iskasapim pile :loce

neces ga iskasapiti garant, samo sjeckaj po malo, jako ostrim nozicem i okomito na kost, centimetar po centimetar - uopste ti nije bitno kako to izgleda unutra, kad se filuje i ispece nece se vidjeti milionijedan rezic :mrgreen vidjeces, na nekim dijelovima, meso se samo odvaja od kosti (na drugim, tamo gdje nema puno mesa, reckat ces vise i pazljivije)
pipljavo i prtljavo je, ali vrijedi truda :dada

Mirci je napisao/la:ja sam isto bila trazila malo da vidim jel se to moze jednostavnije i nasla ovo - http://www.video.mediaset.it/video/cott ... pieno.html.

ja ovo radim malo drugacije (i puno cesce nego cijelo pile, moram reci da je u mojoj drzavi pronaci cijelo pile ravno zgoditku na lotu, za ovaj krug sam obisla 4 trg. centra da bi tek u zadnjem pronasla jedno jedino svjeze pile u komadu :roll )
uzmem oko 1kg prsa i izrezem na tanke snicle (oko 0,5cm) izlupam da se rastanje i slazem ih na cling film da se malo preklapaju i pravim "sniclu" velicine koja meni odgovara... onda raporedim nadjev (pored ovog mesnog, recimo odlican mi je ovaj fil - zemicke potopljene u mlijeku, sunka, sir, jaja, zacini ... ponekad dodam i povrca zbog boje i raznih sjemenki da bude malo kranci) zarolam uz pomoc folije, zasijem vrhove, povezem, zacinim i pecem

Solea je napisao/la:tema je odlična, baš kasnoljetnoranojesenska :)

:dada
AA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la olja » 30 kol 2011, 08:51

:joy
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la dunja » 30 kol 2011, 08:54

nova tema je super, da malo proširimo vidike kaj se buća i tikvica tiče :dada
AA skidam kapu za pile jer nema šanse da to idem raditi, ja bi ga iskasapila garant :lol
dunja
most

PostPostao/la Mirci » 30 kol 2011, 20:32

aa, mozda si me i nagovorila da probam :D
a super su ti ove ideje za nadjeve :up

drago mi je da vam se svidja tema :joy
Mirci
lovac na trag

PostPostao/la olja » 30 kol 2011, 22:55

zaboravih - hvala na odgovoru za keksice :buket
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la † nina i nika » 31 kol 2011, 08:37

Cestitke Mirci!!! Izvrsna tema. Bas sam razmisljala kako je vec nesto teze smisliti temu i gledajuci u svoj vrt palo mi je na pamet kako sam se bas zazelila tikava i recepata s njima. I voila. Bravo!!

I moram primjetiti kako nijedan moj recept nije dobio niti jedan glas :ajme . A bas su fini :p
† nina i nika
bosoglava karmelićanka

PostPostao/la dunja » 31 kol 2011, 08:40

nin jesu, fini su, zbilja je bilo teško odlučiti kad imaš samo jedan glas na raspolaganju, pa je moj otišao slatkom
krasne su ti i slike i recepti :dada
dunja
most

PostPostao/la † nina i nika » 31 kol 2011, 08:55

Ajde ajde bildaj malo moj ego :mrgreen ....

Hvala ti dunja. Ma znam da je tesko odluciti i uvijek kad gledam koji recepti ostanu bez glasa uvijek mislim kako je steta jer izgledaju isto jako fini, a prodju nezapazeno. Hm, bas je to neobicno sto prevagne da pobijedi bas taj, a neki drugi, mozda cak i vrlo slican. Na kraju, ni sama me znam po kojem kriteriju dam glas a toliko toga mi zapne za oko. :conf
† nina i nika
bosoglava karmelićanka

PostPostao/la Solea » 31 kol 2011, 12:00

nin, vidjela si da sam se ja već očešala o tvoje recepte ;) odlični su, zbilja, i ja vjerujem da ni u ovom krugu ni od ostalih članica nisu ostali neprimjećeni :zivili
šta prevagne? ne znam, teško je reći a i vjerojatno nemamo svi iste kriterije. al sigurna sa, sigurna, iako ovo nije igra u kojoj se bira naj fotka već naj recept, da fotke ipak imaju veliku ulogu.

još dok smo imale za temu orijentalnu kuhinju mene je jako privukao jedan recept, a još više pripadajuća fotka ;) i odlučila sam to jelo pripremiti i prijaviti u igri, međutim, iako mi je uspjelo i fotka je bila kao i ona u časopisu, ja ga ipak nisam poslala jer recept, ma kako vizualno odlično izgledao, nije ispunio moja počekivanja.

pa eto, iako znamo da te fotke nekad i zavaraju opet smo dosta pod njihovim dojmom :mrgreen
Solea
Sveta krava

PostPostao/la Helena71 » 01 ruj 2011, 22:21

Mirci, cestitam :buket
Talijanska tema je bila zbilja vrlo bogata i zanimljiva, tesko se odluciti kad se ima samo jedan glas.
A i malo je demotivirajuce kad se netko potrudi i ne dobije nijedan pa pitam moderatorice jel bi se moglo ikako staviti glasanje s recimo 3 favorita?
NiN, probala sam tvoje patlidjane, samo salsu po Soleinom receptu (bez luka, samo s cesnjakom), i odlicno je, slika ne vara :D Mislila sam da ce po tvom biti blazeg okusa jer su patlidjani u tijestu pa da ce djeci biti prihvatljivije i nama je bilo fino ali djeca ce ipak morati pricekati s patlidjanima dok ne narastu :lol
Helena71
Asimilirana
Asimilirana

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - brbljaonica

PostPostao/la Solea » 02 ruj 2011, 09:06

ova brblja ide dalje s tikvicama i bundevama, nećemo otvarati za svaku temu novu ;)

pitam moderatorice jel bi se moglo ikako staviti glasanje s recimo 3 favorita?

meni je i to okej

super za miks recepata ;) a inače ni moj 13godišnjak ih još neće, mada imam osjećaj za filing da lagano popušta. zadnji put je sam tražio zalogaj. okej, jedan mu je bio dovoljan :lol
Solea
Sveta krava

PostPostao/la † nina i nika » 02 ruj 2011, 09:37

Helena, drago mi je da ti je fino. Ni moji ne jedu jos uvijek balancane, ali obicno kombiniram rucak da njima skuham pastu i onda oni imaju salsu i pastu, a mi parmigianu. I salata of course. Tako i inace radim ruckove. Uvijek kombiniram da budem sigurna da ce barem nesto pojesti, a da ipak bude raznovrsno na stolu. Poludila bi da jedem samo ono sto oni jedu. :roll

I da, hvala ti na razumijevanju ;) . Mozda izgleda da skrecem paznju samo na sebe, ali sam i prije primjecivala da ostanu recepti bez glasa i bas sam evo, kad me to i dotaklo pomislila kako ne znam da li da uopce vise sudjelujem. Iako mi je i iduca tema :up.

A fotke, sta cu, lijena sam uzeti fotic pa slikavam s mobitelom jer je onda mogu i odmah uploadat bez da prebacujem na komp pa mi je tako lakse :mrgreen .
† nina i nika
bosoglava karmelićanka

PostPostao/la Ina66 » 02 ruj 2011, 10:01

nisam u ovoj sudjelovala, ali sam guštala u receptima - većinu slanih i sama radim
zapravo, radim najsličnije ovima od n&n (s tim da je MM moj pasticcio zvao paštroć :lol)

bundeve vooooooolim
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Lena » 02 ruj 2011, 11:51

tri, dva, jedan glasanje je uvedeno za varijantu u kojem sudionice glasaju i onda nam se dešavalo da dosta recepata ne dobije niti jedan glas. :dunno ali, da, možemo uvesti da se može glasati za više recepata na pollu, ukoliko se tako odlučite.
žao mi je što si demotivirana, NiN, no smatram da to što ti recepti nisu dobili glasove ne bi trebao uopće biti razlog da odustaješ. tu nitko ne može doći do logičkog zaključka kako neki recepti dobiju puno glasova, a drugi malo. nekad nam se dešavalo da pobjedu odnese recept kojeg se napravi žmirečke, a da prava kulinarska umijeća ostanu po strani. zato stvarno mislim da ne bi trebala odustajati ukoliko voliš pripravljati to što objavljuješ i smatraš da je to ukusno jelo i vrijedno dijeljenja s forumskim pučanstvom. :zivili

inače, ja se :klanja mirci za njene srdele na sicilijanski koji mi je otkrio kako pripremiti vrhunsku srdelu bez da ukakiš cijelu kuhinju friganjem. :nokti
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mrs. eastwood » 02 ruj 2011, 14:26

Trebalo bi uvesti eurovizijski model - od 12, 10 bodova na dolje :mrgreen
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la Mirci » 02 ruj 2011, 19:20

je, i meni se cini da nam taj model ne gine :lol kad tad :gigl

tnx, lena, i meni su jos uvijek otkrice :lol

wow, pa vec su dva nova tu :shock i to odlicna :up
Mirci
lovac na trag

PostPostao/la babalu » 03 ruj 2011, 09:33

Trebalo bi uvesti eurovizijski model - od 12, 10 bodova na dolje
:yess

odlicna,odlicna tema,nisam ni sumnjala da ce biti dobra :dada
babalu
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Helena71 » 03 ruj 2011, 23:24

Znaci patlidjani su samo za punoljetne :rolf Moja najstarija ih voli ali pohane, pa cak i 4-godisnjakinja ih tako pojede.

Ni moji uradci dosad nisu dobili ni glasa a namucila sam se ne dok sam ih kuhala, nego dok sam precizno izmjerila sastojke da mogu napisati recept :znoj Mene je isto demotiviralo a kcer me pitala zacudjeno - mama, a jesu li one probale kako ti fino kuhas, rekoh - ne, pa pozovi ih - veli ona :lol
A dotad bi sigurno pomoglo da mozemo dati po vise glasova :) Inace, na ovo glasanje s talijanskom kuhinjom sam zakasnila.
Helena71
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Adorabla » 05 ruj 2011, 10:54

Mirci čestitam, cestitam
odlicna tema, prava jesenska :mrgreen
Adorabla
Medena

PostPostao/la ivana7997 » 05 ruj 2011, 11:08

helena, slazem se, trebalo bi uvesti degustiranje, i ja bih tako prikupila bodove :dada

moj jakov obozava patlidzane na sve moguce nacine.
ivana7997
Abundija

PrethodnaSljedeća

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.