Sada je: 17 tra 2026, 13:20.
Moderator/ica: nadicab

IRENA je napisao/la:Nakon što priča sa asistentima postoji potaknuta od civilnog društva već evo hm više od 7 godina a još je na razini projekata...ULAZAK U VRTIĆ, ŠKOLU ... POSAO ...još bez gotovo ikakvog sustavnog pomaka ...
Stoga i dalje mislim da ne zapinje na roditeljima već na sustavu.
Dinkic : ....I opet kazem kada neki od sustava i nesto pokusaju, ako nemaju nasu potporu padaju jer su drugi "pre jaki" (oni su profesionalci i oni nemeju empatija - kako rece jedan od sugovornika u Krupnom panu), a posebno kada se dotakne da treba dati i novce...

martina mama je napisao/la:Dinkic, Irena, takvih ljudi kao sto ste vi je na prste jedne ruke. Za tebe, Dinkic ja uopce ne znam kako i kad sve stignes. Vjerojatno ne spavas. Kad sam rekla da smo krivi mi roditelji, mislila sam prvo na sebe. Likovi kao sto su Dinkic, Irena, Nadica, Lidija sve vise mislim da ste likovi iz bajke.

Dinkic je napisao/la:E

DomiMama je napisao/la:Dinkic je napisao/la:E

flipper je napisao/la:Dinkic je napisao/la: To je doslo iz ZZZ pa mi nije jasno kako su ti mogli to reci u uredu kod vas.
Niti prvi niti zadnji primjer da svaki zavod ( bilo za zapoš., centar za soc. skrb., HZZO, ...) rade onako kako si oni to protumače pa zato dolazi do zavrzlama i ono što vrijedi npr. u Rijeci ne vrijedi u Zagrebu ili obrnuto...
Ali zato smo mi tu ( i po 100-ti put -blaženi forum-) da ukazujemo na to i naravno da ću se sa ovom informacijom ponovno javiti kod nas u Zavod za zapošljavanje.
Jedino je problem njima objasniti od kuda meni ta info. jer ja naprimjer dopis nisam vidjela i da mi nisi ovdje napisala ja to ne bi znala.
Javim vam što su mi rekli.

bosancero je napisao/la:Iako se udaljavamo od teme posvetio bih par rijeci sustavu i ulogi udruga u svemu tome.
Sustav nije savrsen i prilicno je ispod opceg razvoja drustva. Pod opcim razvojem drustva mislim na humaniji pristup prema osobama s teskocama izmedju ostalog. Sustav drzavne skrbi je okostao i tesko pokretljiv kao i svaki veliki sustav koji puno administrira i nema puno kontakata sa realnim svijetom. Neki pojedinci u sustavu imaju i empatije i razumijevanja i zahvaljujuci njima recimo osiguravamo opstojnost udruga.
S druge strane su roditeljske udruge jedne od kojih sam i sam predstavnik. Mi nismo zadovoljni sustavom jer zelimo za nase dijete "SADA I ODMAH" to jest tesko nam je cekati evoluciju sustava i stalno smo za vise koraka ispred sustava no nasi su napori parcijalni i nedovoljni jer ne postoji sira povezanost izmedju udruga koje su po svojim ciljevima slicne. Velika je prepreka i sam nacin financiranja udruga pri cemu smo jedni drugima konkurenti te nismo spremni razvijati medjusobno ideje i projekte nego jedni na druge gledamo s nepovjerenjem i kad se objave rezultati natjecaja pojavljuje se i zavist (naravno ne i u mom slucaju).
Pitanje je na koji nacin se moze nesto napraviti. smatram da bi prije svega trebalo doci do cvrsceg povezivanja izmedju udruga, zajednickog "ARTIKULIRANOG" nastupa to jest postaviti odredjene ciljeve i gantogram ostvarenja te zajednicki vrsiti stalni pritisak na "vlast" kako bi se nesto pokrenulo. Da bi se to ostvarilo prije svega treba promijeniti sustav financiranja da bi udruge iz konkurenata mogle postici suradnicki medjusobni odnos jer oni koji rade ne bi stalno jurili za opstojnoscu strahujuci da li ce projekat proci ili nece. S time bi stvorili jaku osnovu s kojom bi mogli postati relevantni cimbenik u guranju nasih ideja i potreba. Jer u nasoj domeni nikad nema kraja napretku nego ima samo pomjeranja granica. Ono s cime sam posebno nezadovoljan u vecini segmenata pa i u nasem je dojam kako se sve radi samo da bi se zadovoljili uvjeti postavljeni izvana a ne zato sto se to treba raditi. Takodjer sve sto se radi je parcijalizirano i nema medjusobnih poveznica, strategije i plana nego je sve prilicno zbrkano i ostavlja dojam te bi malo ovo te bi malo ono bez jasne vizije kuda i kako.
Evo ja se raspisah nadugo i nasiroko o temi koja je rubno povezana s asistentima u nastavi ali zbog problema koje sam postavio niti asistenti u nastavi ne funkcioniraju kako treba.

) a da li bi mogla upasti u ovaj program stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa, isto preko ZZZ-a, ali škola mora podnijeti zahtjev za asistenta Zavodu.

flipper je napisao/la:Projekte prema kuda? EU?Može link?

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju.