Sada je: 27 srp 2026, 07:44.
Moderator/ica: Diami

10.12.2006.
22.06.2008.
04.07.2010.

. Ginekolog je bio jako jako ljubazan, odmah mi je rekao da nezna dali će biti što od tih stanica, ali da će dati sve od sebe. I stvarno se čovjek potrudio, nekako je istisnuo van i zadnje ostanke stanica. Nazvala sam javnu banku i drugo jutro so došli po uzorak. Sve 5

Hajdi je napisao/la:Lenka u kojem rodilištu u slo si namjeravala roditi? Rodila si u svojem autu ili u hitnoj? Koliko ste bili udaljeni od rodilišta?
. U Postojni mi se nije baš svidjelo i nisam više htjela ić iako mi je to najbliže...ako bi išla od kuće.

)
(naravno uz napomenu doktorima za maticne stanice)
rekli su joj skoro pa da je to pohranjivanje besmisleno - ne doslovno nego u tom smislu, jer da ništa nije sigurno, da neka ne misli da će time moći izliječit dijete od ne daj bože raka i sl. OK, njena je odluka što je odustala, ali mislim, nije mi jasno zašto toliko obeshrabruju ljude, to sam htjela reći. naravno da je tu puno toga nepoznato, ali kako ja to gledam je da ipak postoje dokazane stvari za koje matične stanice mogu pomoći pri liječenju, za očekivati je da s napretkom medicine takvih stanja bude sve više. ako pohrana u javnu banku ne košta, njima trebaju uzorci pa zar nije onda logično ohrabrit ljude da pohranjuju, olakšat im to, informirat ih o tome, educirat osoblje u rodilištima i sl.
jer ako ih imaš pohranjene, imaš još jednu mogućnost liječenja više na raspolaganju, eto to je po meni suština toga. 

MON je napisao/la:marrtha, ja sam nedavno rodila u Vinogradskoj i to je zaista bilo to![]()
Donijela sam popunjene papire, rekla na prijemu da ih imam i sestra je sve preuzela dalje na sebe. Btw, bila je nedjelja, 8.5. Do sada nisam primila nikakvu obavijest od njih.

Mala Bornica je napisao/la:i ja sam htjela donirati maticne stanice, ali posto sam se lijecila od streptokoka ne mogu. bas mi je zao.

Anika30 je napisao/la:Meni su ih ipak uzeli, iako su se premišljali jer sam uzimala inzulin u trudnoći. Zapravo poslali su ih u zakladu pa ako njima ne budu odgovarali, mogu napraviti što žele, baciti ih ili za eventualna istarživanja.
imam osječaj da ih baš briga za neke stvari, cure se odluče učiniti dobro dijelo pa mislim da je i na njima red da to sprovedu, koja je razlika između donacije i privatnog pohranjivanja?? znači (kod privatnog) za velike pare ti budu uzeli, a za donaciju traže da bude sve u savršenom redu, maaah 

MON je napisao/la:Mislim da je to zato što svaka pohrana košta. Kad doniraš, onda se troškovi pohrane financiraju iz Zaklade Ana Rukavina, a kad to radiš u privatne svrhe, onda troškove snosiš sam.
E sad, Zaklada ipak ima neka ograničena sredstva, pa da se ne bi potrošila na neuspjele pohrane, stroži su sa uvjetima pohrane.
Ako je to tako kako promišljam, onda mi je to i logično.

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.