Sada je: 11 kol 2026, 12:14.

"Doručak kojem vjerujem"

Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.

Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

Re: "Doručak kojem vjerujem"

PostPostao/la anlan » 03 lis 2011, 22:34

ne mogu vjerovati da ste tako navalile na ženu, pretjerujete.

ovo su vam pritužbe na bojanu gregorić:
1. kako može reći da je to zdravo kad nije?
- tko ti kaže da ona ne misli da to jest zdravo i da stvarno, kao i mnoge forumašice u ovoj raspravi, daje to svom djetetu.

2. kako može reklamirati nestle, a unicefova je ambasadorica?
- tu se postavljaju dva pitanja - je li unicef ikada službeno odaslao barem jednu pritužbu na nestle?
- je li bojana gregorić potpisana kao unicefova ambasadorica u reklami?

3. jadna djeca priglupih majki koje gledaju sapunice, dive se bojani gregorić i sada će, nakon reklame, pohrliti u dućan po te pahuljice jer ona kaže da su zdrave, a i dijete joj izgleda zdravo, pa bit će da je istina.
- treba li takva tvrdnja, pročitana između, iznad i ispod redaka, uopće komentar?
- ajde treba - zašto niste pomislile - ako su dovoljno 'neuke' da vjeruju reklami, nisu li dovoljno 'neuke' da ionako kupuju takvu hranu svojoj djeci? ili mislite da će se prešaltati sa miso juhe na nestle jer im je tako rekla bojana gregorić?
anlan
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ivana7997 » 03 lis 2011, 22:45

anlan je napisao/la:mislite da će se prešaltati sa miso juhe na nestle jer im je tako rekla bojana gregorić?

:lol
ivana7997
Abundija

PostPostao/la melita » 04 lis 2011, 09:21

mislite da će se prešaltati sa miso juhe na nestle jer im je tako rekla bojana gregorić?

Ne, ja si mislim kak smo mi tu svi tak pametni na forumu, a ovi u nestleu su totalni bedaci jer troše pare na reklame, a u reklame nitko ne vjeruje niti je ikad itko zbog neke reklame otišao u trgovinu i kupio neki proizvod. Evo, ja nisam nikad u životu. I moja djeca znaju već sve o prljavom marketingu i uopće se ne daju upecati na foru.
žuti pojas prvi dan :sumo
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la † Volvo » 04 lis 2011, 09:24

Možeš ironizirati koliko hoćeš ali čim prije ih počneš stvarno tako informirati, bolje za njih :mrgreen
† Volvo
na solarni pogon

PostPostao/la mirbi » 04 lis 2011, 09:39

Netko je komentirao da mu dica ionako ne obraćaju previše pažnje na hranu, pa tako i na reklame za istu. :lol Mislim da moji takve reklame ne primjećuju. Primjete one vezane za igračke i slično. :mrgreen

A naučili su da salama nije dobra, hrenovke također. Tu i tamo namažu paštete, niti mogu, niti želim izolirati ih baš od svega.

Kad smo bili na GO prije misec dana, moja su dica u restoranu naručivala kiseli kupus. :ajme :lol
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
-----------------------------
S 2000 / R 2005
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PostPostao/la Vindaloo » 04 lis 2011, 09:44

U Nestleu su dovoljno pametni pa su kao zaštitno lice uzeli unicefovu ambasadoricu, a ne, npr. Alku Vuicu. Jesu li je tako potpisali u reklami ili ne, stvarno nema veze, ni Gibbo se na svoje albume ne potpisuje kao unicefov ambasador. To da je Bojana trebala pročitati sastav proizvoda koji reklamira pa razmisliti je li djeci u interesu da ih nagovara da baš to klopaju kao zdravi doručak - trebala je. I protiv nje inače stvarno nemam ništa, naprotiv, žena ima puno humanitarki u guzici i zato me ovo čudi. Stvarno sumnjam da to njena djeca jedu svaki dan za doručak kao izvor zdravlja ili da ona misli da reklamira kvalitetnu hranu. No, potpisala je pretpostavljam vrlo unosan ugovor s velikom korporacijom i to je sad to - gdje god se pojavi ne smije reći ništa protiv tih pahuljica. Al isto tako, nije da reklamira baby kašice od šećerne melase i mljevenih hrenovki. Ziher sam da ima puno klinaca koja se hrane još gorom klopom od tih pahuljica, al da je Boki trebala reći fala ne, trebala je.
Vindaloo
Vindija Westwood

PostPostao/la marsovka » 04 lis 2011, 09:46

al da je Boki trebala reći fala ne, trebala je.

x :lol
Ja bi odbila na njenom mjestu, ali zato ja nikad necu imat puno para :/
marsovka
celebrity

PostPostao/la mirbi » 04 lis 2011, 09:51

Ja bi odbila na njenom mjestu, ali zato ja nikad necu imat puno para

Bitno da znaš da si tome sama kriva. :lol
S 2000 / R 2005
Moj dućan
mirbi

PostPostao/la teutonija » 04 lis 2011, 10:10

I mene smetaju reklame ,ne samo za Nestle s Bojanom nego i hrpa drugih no nažalost koliko vidim većinom reklama prodaje proizvod :/

Mi smo odavno imali razgovor doma ,što su reklame i većinom ne padaju na te "prehrambene", na igračke naravno više.

Dotične pahuljice jako vole i jedu povremeno ,najviše jednom tjedno. Sad u zadnje vrijeme vole Musle ,naravno samo s čokoladom ,ali ajde ,K dam ujutro prije škole dvije žlice sa deci i pol mlijeka.

Jedu zdravo ,kuhano ,puno voća i povrća, tu i tam zaglibimo ,pojedu i palačinke s nutelom umjesto pekmezom ,tu i tam neš suhomesnato, npr na kakvom rođendanu,al da nam je to glavna hrana nije ni blizu.

Pingvije ,monte ,dukatina, hrenovke ,paštete... i sl gluposti ne kupujem niti ne traže ,ako žele slatko dobiju čokoladu ili kakav keks.

No nažalost puno puno mama će sad prihvatiti dotične žitarice kao zdrav doručak ,isto ko kak mi je jedna mama( fakultetski obrazovana :ajme ) tvrdila kak je Nutela super zdrava i da ju mala svako jutro jede za doručak :shock jer je napravljena od mlijeka i zdravih lješnjaka. Ostala sam :shock , samo sam ju pitala da kaj misli od čega je tak slatka? :lol
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la Adorabla » 04 lis 2011, 10:19

marsovka je napisao/la:
al da je Boki trebala reći fala ne, trebala je.

x :lol
Ja bi odbila na njenom mjestu, ali zato ja nikad necu imat puno para :/

ne, nego ti nitko jos nije ponudio dovoljno para ili ti uopce nije ponudio. Mozemo mi kakiti o nasim moralnim principima do prekosutra dok ne dodje netko s parama. Samo sto ce netko pristati tu istu stvar napraviti za manje, drugi za vise pare. Sve, apsolutno sve u svijetu je stvar cijene :mrgreen
Crazy Daisy je napisao/la:zar vam to što je osoba unicefov ambasador ima nekakvu težinu? ili da riječi djela nekog takvog vrijede više nego nekog anonimnog?

u principu ljudi vjeruju svim izjavama (poznatih i nepoznatih ako se s njima mogu identificirati), ali poznate osobe definitivno lakse postizu tu identifikaciju odnosno taj osjecaj - znam tog tipa, onda valjda on govori istinu.
Nisam ja tako pametna nego David Ogilvy ;)

A ja se isto recimo ne nerviram puno na tu reklamu. Dapace ona Nesquickova s macom koja postaje tigar mi je svaki puta uljepsala dan :mrgreen a da nisam popila nis vise Nesquicka nego prije. Mene moram priznati vise cudi da se par cura javilo da im je bolja opcija da djeca idu u skolu/vrtic bez dorucka nego s Nesquickom. Mene recimo to kao teza uzasava. Nikada, nikada, nikada to ne bih niti podrzavala niti dozvoljavala djetetu. Meni stvarno je dorucak najvazniji obrok u danu.

No kad smo vec kod nezdrave hrane Danci su uveli dodatni porez na masnoce, kako su javili u jucerasnjim vijestima. Meni se recimo to cini puno gore od reklame za nesquick jer ja osobno smatram da nije stvar u samim masnocama (koje su naravno potrebne nasem tijelu da bi se razvijalo) i da vise stete u organizmu izazivaju takozvane light verzije proizvoda. I sada se uzasavam da bi to jos nekoj drzavi moglo pasti na pamet
Adorabla
Medena

PostPostao/la mirbi » 04 lis 2011, 10:29

I opet se vraćamo na isto: šta uopće jesti?
S 2000 / R 2005
Moj dućan
mirbi

PostPostao/la dunja » 04 lis 2011, 10:36

slažem se potpuno s adorablom, naročito oko izlaska iz kuće bez doručka
toga nema, doručkovat se mora
dunja
most

PostPostao/la Nana1971 » 04 lis 2011, 10:37

al sto se danaca tiče, koliko sam shvatila taj je porez isti i na maslinovo ulje i na zimsku salamu :roll
Zemlja je smrtnim sjemenom posijana Ali smrt nije kraj Jer smrti zapravo i nema
I nema kraja Smrću je samo obasjana Staza uspona od gnijezda do zvijezda. Mak Dizdar
Nana1971
blissful reduša

PostPostao/la dunja » 04 lis 2011, 10:48

na sve što ima preko 2,nešto % masnoće, tako sam ja shvatila
dunja
most

PostPostao/la ronin » 04 lis 2011, 10:59

mirbi je napisao/la:I opet se vraćamo na isto: šta uopće jesti?

pa sve

meni ne pada na pamet djeci uskraćivati nešto što u sebi sadrži šećer i masnoću....oni imaju svoju funkciju i potrebni su im

no tu je pitanje koliko im dajemo takvih namirnica,i kakva im je prehrana općenito

mi roditelji često idemo linijom manjeg otpora i dajemo im u većoj mjeri ono što vole,iako to za njih nije najsretnije i najbolje rješenje

no,ako jedu ribu dvaput tjedno,varivo tri put tjedno,kad ne jedu varivo jedu juhu obavezno,žitarice tipa riže,graha i ječma svaki tjedan bar dvije od ovih navedenih,svaki dan dvije različite voćke...(ovo sad lupam iz svog jelovnika)

onda pahuljice koje imaju šećer i povremeni sendvič sa,ne znam,majonezom i salamom,neće napraviti rusvaj

uvijek je bit u ravnoteži,uvijek

al tu treba mijenjati zbilja prehrambene navike cijele obitelji....djeca svakodnevno gledaju što roditelji jedu :)
mr brown eyes 26 9 2002
mr Blond 19 11 2004
little miss Croatia 29 8 2008
the Miracle of Life 5 3 2013

Ima li očaj bilo gdje? Daj da nadu nosim tu!.
ronin
Zaželjeli ste - poslušajte!

PostPostao/la thalia » 04 lis 2011, 11:01

x na ronin. :dada

iako, ja bih radije mom starijem malo ukinula slatkiše, ali čini mi se da bih napravila još gore pa se tješim time da jedan žc dnevno nije takav bed.
valjda.
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
thalia
Von Trapp

PostPostao/la ZacKa » 04 lis 2011, 11:07

i mene zanima, što dati djeci ujutro prije škole npr., zanima me iskreno,

Znači salama rekli smo nije zdrava, pa onda ne može kruhić sa šnitom šunke jel,
mlijeko je navodno isto fuj, uopće nije mlijeko,
margo, nije zdravo, aj zamjena je valjda maslac, al ak nije slatko onda je masno :mrgreen ,
i ne može to svako jutro....
i kad tako gledam ostaju samo te žitarice al da nisu slatke....
što večina djece ne želi jesti jer im nije fino....

jedino mi pada na pamet jogurt....koji jogurt ? ima li i nezdravih ? negdje sam pročitala
navodno voćni .

nisam vidjela ronin post. potpisujem ga u potpunosti !
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la danni » 04 lis 2011, 11:08

slažem se s ronin.
inače što se tiče hrane malo pretjerujete :dunno
ilis te možda nutricionisti po zvanju :cool
moji jedu i nutelu, i KE, i čokoladu i suhomesnato, i salame, i hrenovke, i paštete....
ali isto tako i čorbe, i juhe, i povrće svo, i voće, ... :dunno
danni
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la melita » 04 lis 2011, 11:09

no,ako jedu ribu dvaput tjedno,varivo tri put tjedno,kad ne jedu varivo jedu juhu obavezno,žitarice tipa riže,graha i ječma svaki tjedan bar dvije od ovih navedenih,svaki dan dvije različite voćke...(ovo sad lupam iz svog jelovnika)

Djecu ostavljam u 8 sati u vrtiću i školi, dolazim po njih u pola pet, nakon toga 4 puta tjedno odlazimo na trening i vraćamo se doma u pola osam. Prije i poslije treninga pokušavam istjerati voće, a večera je jedini obrok koji pojedu doma. Trenutačno, moj utjecaj na njihovu prehranu svodi se na subotu i nedjelju. :/

Prije škole i vrtića dajem im samo voće jer doručkuju tamo pa ne vidim nikakav smisao u dva doručka pogotovo kod Z. koja je sklona kilama.
žuti pojas prvi dan :sumo
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Bubidea » 04 lis 2011, 11:11

mlijeko je stetno? ma da? odkud sad to? i zasto?

jedemo sve, zdravije pokusavamo u vecim kolicinama, malo manje zdravo u manjim, ali mu nista ne branim
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la ronin » 04 lis 2011, 11:12

što se doručka tiče...moji klinci vole i one musle Vitalis od dr oetkera s komadićima čokolade

vikendom vole pojesti svatko dvije američke palačinke...mažemo medom ili domaćim džemom

nekad im spoham i kruh

vole i Divku s nadrobljenim kruhom
mr brown eyes 26 9 2002
mr Blond 19 11 2004

ronin

PostPostao/la mirbi » 04 lis 2011, 11:16

Mogu im dati doručak samo vikendom, radnim danom R jede u vrtiću, a S uglavnom ide u školu bez marende. Ili pojede koji keksić. Marendaje na odmoru, pecivo, uglavnom.
S 2000 / R 2005
Moj dućan
mirbi

PostPostao/la ronin » 04 lis 2011, 11:20

melita je napisao/la:
Djecu ostavljam u 8 sati u vrtiću i školi, dolazim po njih u pola pet, nakon toga 4 puta tjedno odlazimo na trening i vraćamo se doma u pola osam. Prije i poslije treninga pokušavam istjerati voće, a večera je jedini obrok koji pojedu doma. Trenutačno, moj utjecaj na njihovu prehranu svodi se na subotu i nedjelju. :/

da,i mi smo u sličnom ritmu preko tjedna,samo su kod nas od 18 nadalje doma.to jest problem.

znači,tjedni meni im je ovakav:

ujutro žitarice (vikendom jači doručak) za zajutrak
škola doručak...najčešće kruh s namazom,kroasan i napitak
10 jogurt
12 30 ručak(sličan kao u vrtiću,dakle super)
15 voće

dalje se ubacujem ja:barem dvije voćke;banane,jabuke,kruške,sad mandarine.obožavaju različite vrste voća pomiješane u zdjelicama,to mi je najdraže.još ako pikaju s čačkalicama :mrgreen

oko 19 30 večera
(nekad između užine i večere dobiju sendvič.nekad čak kruh s Gavrilović paštetom...nekad)
mr brown eyes 26 9 2002
mr Blond 19 11 2004

ronin

PostPostao/la ZacKa » 04 lis 2011, 11:24

Melita isto tako i mi, ma baš u sat, muž i ja se rasporedimo po aktivnostima,
svaki dan + utakmice subotom,
kako moji jedu te kuglice :dada , kuham zdravi ručak navečer oko 21h ili u 6h ujutro.
Često za 2 dana skuham.

Kad dođemo doma svi zajedno ručamo taj ručak to kuhano u 17h-17.30h u svega pol sata
al se baš lijepo podružimo,
onda trčimo tj. juuurimo na aktivnosti....i nema nas do 20h-20.30h doma pa opet lagana večerica.....jer su glaaadni....
nekad dođemo i ranije...

a onda jovo nanaovo krenem kuhati za drugi dan ili se dignem u 6h ujutro, kažem tako ja jer želim da
moja djeca jedu kuhano ....uz vrtićki ručak, a sin sada nema boravak pa ionako mora jesti kad dođe doma...
pa onda on ne jede sendviče, nego 2x kuhano u 14h pa opet u 17.30h

a između voće....prije, poslije....
Zadnja izmjena: ZacKa; 04 lis 2011, 11:31; ukupno mijenjano 1 put/a.
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Nanoibeba » 04 lis 2011, 11:30

melita je napisao/la:[
Prije škole i vrtića dajem im samo voće jer doručkuju tamo pa ne vidim nikakav smisao u dva doručka pogotovo kod Z. koja je sklona kilama.

Ja sam obavezni doručak kod kuće uvele baš zbog loše klope u vrtiću, a sada školi. Moji su bili jasličari i u to doba njihovih jaslica na meniju doručka su bile hrenovke i pašteta. Kako se u vrtiću nisam izborila za ništa, nastojala sam h doma što bolje nahraniti da mi ne bi jeli doručak u vrtiću. I tako je ostalo.

Jedino što je vremena sve manje, pa ja koja kuham ujutro prije posla, iso često posežem za pahuljicama jer mi je najbrže i djeca ih njlakše pojedu
Nanoibeba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la anlan » 04 lis 2011, 11:35

danas je hrana veći biznis nego ikada, podjednako ona "nezdrava" i jeftina, kao i ona "eko" i skupa, svi su opsjednuti hranom, ali na različite načine. tek će se s odmakom vidjeti koliki je njezin stvarni utjecaj.

nutricionisti nikada nisu tako dobro zarađivali, kao i raznorazni kuhari, chefovi, izdavači kuharica, organizatori kulinarskih radionica...

slažem se da je najvažnija ravnoteža, ali sam sigurna i da od nutelle neću dobiti kolesterol, nego prije od stresa ako ću si je pokušavati uskratiti.

i još mi nije jasno što ste oplele po b.g. kao da je osnovala pedofilsku stranku u zgradi vrtića. ona je glumica, estradna ličnost, malo preozbiljno shvaćate njezinu ulogu u društvu.
nije trebala prihvatiti reklamu... ma da.
anlan
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mirbi » 04 lis 2011, 11:39

Mene spašava to što živim u kući svojih roditelja, pa kad S dođe iz škole, sjedne za gotov, kuhani ručak.
S 2000 / R 2005
Moj dućan
mirbi

PostPostao/la Beppa Joseph » 04 lis 2011, 11:40

ZacKa je napisao/la:i mene zanima, što dati djeci ujutro prije škole npr., zanima me iskreno,

meni je strašno žao vidjeti da su se skoro potpuno izgubili npr. žganci za doručak. Češći je gris, koji je dobar, pogotovo ako nije pšenični, ali rijetko tko ga voli nezaslađenog. Proso, zob, ječam, heljda kao da ni je postoje. A za amarant i kvinoju je čulo tako malo ljudi. Također, i drugačije obrađena pšenica, kao kus kus i bulgur se rijetko jede.

Čini mi se da je glavni problem u tome što je generacija naših roditelja umnogome zanemarila druge vrste žitarica osim pšenice i riže pa danas prvo mi nismo skloni njima, a onda ni djeca nisu naučena na te okuse. Pa dobar dio nas je jelo paštetu za doručak redovito.

Ja sve više otkrivam žitarice i dosta mi se sviđaju makrobiotički recepti koje samo prilagodim i zbog love i zbog okusa koje ne volimo pa nema algi, tofu i sejtan mijenjam sirom i mesom, pijem obično mlijeko umjesto sojinog i sl.

I nevjerojatno je koliko može biti raznolika prehrana za malo love. Npr. od skoro istih se sastojaka može napraviti i doručak na žlicu (žitarice, sušeno voće) i domaće energetske pločice koje dijete može odnijeti u školu.
http://www.coolinarika.com/recept/zoben ... -jabukama/
http://www.coolinarika.com/recept/amaranth-plocice/

Nemam djecu, ali to sam počela proučavati kad je i meni već bilo teško od peciva i sendviča, a voće mi nije bilo dovoljno na poslu.

O reklami mislim isto što i o svim drugim reklamama - to je reklama, cilj joj je prodati proizvod, a ne mijenjati prehrambene navike. Da bi se jelo zdravo, potrebno je sam tražiti odgovore. Bojana Gregorić možda nije kao ambasadorica uncefa trebala to preuzeti, no što ja znam, možda nema za kredit ili joj je stigao porez, to obično slobodnjaci umjetnici zanemaruju pa odjednom treba dati ogroman novac, ili im treba za limariju na autu. Kako god, slažem se s adorablom, mi ne bismo jer nemamo priliku. Ali i ja lektoriram tekstove s kojima se nimalo ne slažem pa ne mogu baciti kamen.
:luv Post 21,6
Beppa Joseph
normalna mama

PostPostao/la ZacKa » 04 lis 2011, 11:45

Imaš pravo Beppa, ja sam jela žgance, vole ih i moji,
al kažem meni osobno se to ne uklapa ujutro prije posla
i škole kad kuham zdravi ručak :lol
za vikend je to normalno da se raaadi doručak....
al ono jela na brzinu a da su zdrava ali ne i obilna jer
moj npr. doručkuje u školi (štogod-to ne mogu mjenjati)

a eto netko je gore spomenuo da gris nije zdrav,
a vjerojatno je nezdrav taj šećer koji se utopi
u njega, al malo slatkog nam treba zar ne ?
Zadnja izmjena: ZacKa; 04 lis 2011, 11:46; ukupno mijenjano 1 put/a.
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Beppa Joseph » 04 lis 2011, 11:46

pa možda onda koju domaću energetsku pločicu, ako voće nije dovoljno.
:luv Post 21,6
Beppa Joseph
normalna mama

PrethodnaSljedeća

Natrag na Odgoj djece

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.