Sada je: 08 kol 2026, 16:25.

šipka u kuhinji

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

šipka u kuhinji

PostPostao/la Miki » 17 lis 2011, 15:15

ona sa raznoraznim pomagalima tipa kukice, ocjeđivači, stalci za začine i sl. (da ne bi pomislili da planiram mužu plesati :mrgreen )

na kojoj udaljenosti od radne plohe ju je optimalno postaviti?
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

Re: šipka u kuhinji

PostPostao/la thalia » 17 lis 2011, 15:16

ja sam te upravo vizualizirala kak se vrtiš usred kujne :lol:

na udaljenost misliš na visinu? ili?

meni je bila malo ispod elemenata :dunno
(a jesam pomogla, to mi je u bivšem stanu :ajme . mogu zamolit svekrvu da izmj)eri. )
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
thalia
Von Trapp

PostPostao/la ivana7997 » 17 lis 2011, 15:19

svakako nije dobro da bude u blizini kuhala jer onda stalno moras prati sve to sto na njoj visi. pa je dobro da toga sto visi bude sto manje.

a sto bas trebas drzati tako dostupno pogledima i izvan ladica, ormarica i sl?

ja imam policicu za zacine samo, i to na zidu okomitom na onaj na kojem je kuhalo, trideset cm udaljeno od kuhala, na 70 cm iznad plohe. vidi na fotki. katkad objesim i one hvatalice za vruce lonce i sl. i skare za otvaranje mlijeka tamo stoje.

slika

ne prlja se izravno, ali ono nesto sto se skuplja po svim povrsinama u kuhinji se naravno skuplja i na tim bocicama pa ih treba s vremena na vrijeme prati.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la thalia » 17 lis 2011, 15:24

meni je kuhinja bila kao obrnuto U, na početku je bio štednjak pa ploha pa suđerica, onda onaj najkraći dio je bila polica, a iznad nje je bila ta šipka, onda desno ploha s ladicama i pored frižider.

bilo je lako dohvatit dok kuhaš jer je bilo s desne strane (ali to meni dešnjakinji)
thalia
Von Trapp

PostPostao/la Hope77 » 17 lis 2011, 15:25

thalia je napisao/la:ja sam te upravo vizualizirala kak se vrtiš usred kujne :lol:

i ja :lol
Hope77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Miki » 17 lis 2011, 15:34

thalia :lol

mislim da ćemo gornje elemente postaviti na visinu 140cm (mjereno od poda) pa me zanima jel tu stane onda i ta šipka

ivana, imam jako malo radne plohe pa želim izbaciti npr ocjeđivač suđa sa radne plohe i staviti jedan manji na šipku

ne mogu sad naći sliku baš tog detalja, ali ovako nešto želim okačiti:

slika

slika

i ovo si baš jako želim:

slika

osim toga, imat ću samo jedan ormarić sa ladicama širine 50cm pa hoću-neću moram "izložiti" neke stvari - a onda mi je bolje da vise nego da ih držim po vazama i teglama :ajme
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la Miki » 17 lis 2011, 15:36

thalia je napisao/la:meni je kuhinja bila kao obrnuto U, na početku je bio štednjak pa ploha pa suđerica, onda onaj najkraći dio je bila polica, a iznad nje je bila ta šipka, onda desno ploha s ladicama i pored frižider.

bilo je lako dohvatit dok kuhaš jer je bilo s desne strane (ali to meni dešnjakinji)

:dunno :oops: :ajme uopće te ne kužim :oops:

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la thalia » 17 lis 2011, 15:36

niš čudno :bidan :lol
thalia
Von Trapp

PostPostao/la ivana7997 » 17 lis 2011, 15:37

ooo, da :dada :dada :dada uvijek sam radije za vjesanje nego za stvari na plohi. a sudjericu nemas? zasto ti je nuzan taj ocjedjivac?

ako su gornji elementi na 140 cm, to je koliki razmak izmedju elemenata?
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Miki » 17 lis 2011, 15:37

eh da, znam da će mi se hvatati ona maščoba od kuhanja, ali stavit ću to povremeno u suđericu

bar si ja to tako zamišljam :dunno

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la Miki » 17 lis 2011, 15:38

thalia je napisao/la:niš čudno :bidan :lol

shvatila sam ono da si to lako dohvatila (ali nisam shvatila odakle, osim da ti je bilo s desne strane) :lol

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la Miki » 17 lis 2011, 15:42

ivana7997 je napisao/la:ooo, da :dada :dada :dada uvijek sam radije za vjesanje nego za stvari na plohi. a sudjericu nemas? zasto ti je nuzan taj ocjedjivac?

razmak je 55cm (valjda :bidan )

imam suđericu, ovo bi bilo za npr odložiti čašu, tanjur, plastične posudice i sl što mi zna osvanuti nakon što već upalim suđericu :ajme
ili mi na kraju utrpavanja svegaisvačega ne stane pa bude protjerano na ručno pranje :bidan
znači tek toliko da mi se ništa ne suši po radnoj plohi (a nemam iluzije da će to biti oprano, obrisano i odmah spremljeno :p )

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la Miki » 17 lis 2011, 15:43

Hope77 je napisao/la:
thalia je napisao/la:ja sam te upravo vizualizirala kak se vrtiš usred kujne :lol:

i ja :lol

:roll :ne

:lol :lol :lol

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la ivana7997 » 17 lis 2011, 15:45

Miki je napisao/la:
ivana7997 je napisao/la:ooo, da :dada :dada :dada uvijek sam radije za vjesanje nego za stvari na plohi. a sudjericu nemas? zasto ti je nuzan taj ocjedjivac?

razmak je 55cm (valjda :bidan )

imam suđericu, ovo bi bilo za npr odložiti čašu, tanjur, plastične posudice i sl što mi zna osvanuti nakon što već upalim suđericu :ajme
ili mi na kraju utrpavanja svegaisvačega ne stane pa bude protjerano na ručno pranje :bidan
znači tek toliko da mi se ništa ne suši po radnoj plohi (a nemam iluzije da će to biti oprano, obrisano i odmah spremljeno :p )

aaa, kuzim. ja imam iluzije :mrgreen

mi imamo veci razmak. ali imali smo sipku ispod svih gornjih kuhinjskih elemenata u dvjema starijim kuhinjama tad mi nije smetalo da sve visi jer sam imala manjak ladica i ormarica, odnosno tad nisam imala luzija :lol

vidi kolike su te stvari koje bi vjesala pa po tome zakljuci.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Miki » 17 lis 2011, 15:51

okačit ću sve što se okačiti može :mrgreen
isto bi trebala ići skoro cijelom dužinom kuhinje

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la ivana7997 » 17 lis 2011, 15:54

e da, jos nesto, ne znam vidis li na mojoj fotki onaj zid gdje je mikrovalna itd. to je nisa od 130 cm sirine u kojoj je hladnjak i lijevo od njega ormar s pecnicom i mikrovalnom. i kako to zauzime nesto vise od 160 cm, ostalo mi je cca 9 cm lufta. pa sam tu napravila visok uzak element s malim policicama. tu npr drzim neotvorene butelje vina, oklagiju :mrgreen forme za muffine, tepsije za pite i sl. zgodan nacin za koristenje prostora.

mozda mozes tako nekako iskoristiti te gornje elemente, staviti im jednu usku/nisku policu pa iskoristiti kao ladicu za te neke kuhace i sl.

i sjetila sam se jedne zgodne ladice koja se montirala na gornje kuhinjske elemente, to sam imala na bivsem poslu.

a buraz mi ima ocjedjivac unutar elementa, to je isto zgodno, skriveno od pogleda.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la ivana7997 » 17 lis 2011, 15:56

malo sam zapilila.

a nisam odgovorila na pitanje.

mislim da je optimalno na 60 cm iznad plohe, pa koji cm sim tam
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Fantasy » 17 lis 2011, 17:58

Ja sam već odavno kupila tak neku šipku, ali smo u dilemi jer treba bušiti pločice, pa mi je malo frka, da ne pukne nešt kaj ne treba. Jel ima neko kakav savjet oko toga? Ja bih ga stavila isto čim bliže gornjim elementima, a čim dalje od šparheta.
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.