Ajme genijalne ste!
Neznam uopče od kud bi počela
Dakle ja sam "malo ozbiljnije" počela kuhati ove godine (čitaj prije dva mjeseca) od kad mi je malac počeo ranije dolaziti iz škole pa da ima uvijek nešto za pregrijati u mikrovalki.
Ja neznam kuhati i do sada se uopče nisam ni zamarala sa time . Ma ne zamaram se ni sada ali kad sve mame kuhaju moram i ja nešto petljati i prtljati po kuhinji pa makar samo Lidlove lazanje izvadila iz pakiranja i pometala gore pola kile sira da izgleda kao da su domaće

Uz to dodam salatu od rikole i cherry rajčica i vuk sit ovce na broju
Bila je situcija u vrtiću prije 4 godine kad je teta čitala nešto i Fran je na zadnjoj stranici časopisa vidio kuhinju sličnoj nama i rekao je da je to naša kuhinja pa je teta počela ipsitivati što rade mame u kuhinji, jedan mali je rekao moja mama kuha puding, drugi je rekao moja mama peče meso, treći je rekao da mu mama pravi kolače a Fran je izjavio a moja mama otpakirava tortu od sira. Mislim sve vam je jasno. Nadobudno sam kupila i super pečnicu sa pirolizom koju nikad u životu nisam upotrijebila... ma niti neznam koje sve funkcije ima ali glavno da je imam
Ma ja kad imam neki fini recept i kad znam da je to ukusno onda se i potrudim oko tog jela ali trebam imati sve napisano do najmanjih detalje. Onda si ja ti posložim u glavi i imam vizualni prikaz svega kak se to treba napraviti ali imam naravno i 1001. podpitanje gdje god mi se nešto ne uklapa ili gdje nisam sigurna kojim redom nešto ide.
Poznato je da meni kuhinjski nazivi malo, par, nekoliko ništa ne predstavljaju i samo me bune i evo jučer sam tako uspijela zeznuti valjda najjednostavniju večeru kaj može biti
Kad znam što radim i kad znam kako to treba ispasti i izgledati dat ću sve od sebe da zadivim nepca onih koji će jesti tak da su puno puta mislili da sam naručila nešto iz restorana.
Nikad neću zaboraviti kad sam radila dagnje na buzaru
Nemam osječaj za količinu tak da uvijek svega napravim previše bojeći se da "ne sfali" pa tak da onda drugi dan svi u uredu imamo ručak
Evo sad u nedjelju sam radila sacher tortu i to po ovom receptu
http://www.crochef.com/index.php?page=recepti&id=270 na način da sam laptop sa cijelim filmičem gdje je detaljni prikaz kako se radi torta držala na keramičkoj ploći a ja sam samo stiskala play i pause kad sam došla do određenog dijela. Uz to sam naravno imala i zvuk koji me ohrabrivao da sve radim tak ko Almo Čatlak Mene kuhanje drži možda jednom tjedno...

volim kad nešto napravim pa zamrznem u 10 posudica pa onda samo vadim i topim. Najdraže mi je kad pravu domaću goveđu juhu odmrznem.
E da sad sam nakupovala na akciji ona gotova ledo jela od čufti, sarmi, gulaša, graha sa kobasicom i to mi je zakon

Ma meni je važno samo da mi malac pojede nešto toplo jer on ionako ima tri obroka u školi a ja bi prije ostala gladna nego išla nešto nakuhavati isključivo radi sebe.
Neki dan sam čak kupila i onaj pekač za belgijske waflle, ustvari volim kad mi stan miriši onak po domačemu.
Kad sam gladna meni je dosta mozarella sa paradajzom, par kapi maslinovog ulja i listići bosiljka.
I obožavam kad imam neki jednostavni i fini recept pa kad ga mogu dijeliti s drugima. btw. jeste probale onaj jednostavan Steigenberger traum... ma divota a gotov u par minuta