Sada je: 17 tra 2026, 19:16.

Školarci 2011/2012.

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: Školarci 2011/2012.

PostPostao/la IRENA » 13 stu 2011, 14:07

Još bih ja ( luda) i trčala po elektrikal gitar - ali upućeni vele da mi treba i pojačalo :D
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nora28 » 13 stu 2011, 15:38

IRENA, obecanje je obecanje, Jan je stvarno mudrica :srca
Majo, Eva je dobila 5 iz njemackog i engleskog (iz ispita) a iz likovnog 3 :ajme mala ce mi ostati neshvacena.
E. 2001.
L. 2012.
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MAJA Skopje » 13 stu 2011, 16:33

Nora jebem mu mater ako nesto Eva zna to je da crta. Mala je prava umetnica. Ma sto sutis, ja bi to na veliko napravila. Prvo sa nastavnicom, a posle bi ako treba i do ravnatelja.
Potrebna je jedna minuta da donesete odluku koja moze da vam promeni ostatak zivota, ali potreban je celi zivot da otkrijete dali je ta odluka bila pravi izbor.
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nora28 » 13 stu 2011, 19:15

Majo, nema sanse, ionako im idem na zivce, jos da se idem za likovni svadjati postala bi najomrazenija mama u skoli ikad :roll sigurna sam da su se spasili otkad lezim :lol , inace stalno nesto propitujem, printam, nudim na znanje i citanje, ovako su mirni do veljace ;)
to s likovnim sigurno opet ima veze sa njezinom percepcijom 3D prostora i prenosenje osobnog vidjenja na papir, isto ko i proslih godina.
E. 2001.
L. 2012.
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 13 stu 2011, 23:14

Nadice, ja stalno ispaljujem na te glupe definicije, a marta ih obozava. Njoj je definicija ko molitva. Ispali ju ko Ocenas cim ju jednom cuje.
Irena, tvoj jan ima jednu posebnu inteligenciju koju morate njegOvati. I gitaru i pOjacalo i cepice za usi!!! Meri kristmas!!
Nora, ja sam isto od Omrazenih mama. Sigurna sam da me uciteljica ne podnosi jer stalno nesto zahtijevam. Nasa se, za razliku od vase, trudi jako pa joj moram prilaziti oprezno. Jos je ljuta zbog naseg stava oko ekskurzije, al smo izgurali da grad plati asistentu. Sad samo dnevnice.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nora28 » 14 stu 2011, 19:45

al smo izgurali da grad plati asistentu

znaci popustili su, samo se treba naoruzati dobrim zivcima.
nasa nastavnica je u stvari dobra, jedna od najboljih koju smo mogli dobiti. samo kad se stalno mjesaju pedagogica, psihologica i ravnateljica a svaka ima svoje ideje kako bi sto trebalo izgledati nije ni njoj lako. ona nju dozivljava kao potpuno zdravo dijete, sto u biti i nije lose jer stalno naglasavamo da hocemo da se nasa djeca na taj nacin gledaju ali ipak ona ima svoja ogranicenja kao sto su problemi sa finom motorikom (kad pocnu s trokutima i ravnalima muka me hvata), vizualnom perecepijom i jos nekim stvarima na koje bi trebalo obratiti pozornost i malo vise se posvetiti tim problemima. inace, samo tjelesni ide po individualnom programu. kad krene terenska nastava ravnateljica predlaze kolica :ne , pedagogica misli da bi najbolje bilo da ostane doma :| i tako. a sa svima njima treba obzirno i polako, ko macka oko vruce kase. da se nitko ne uvrijedi. to sto oni nama slamaju dusu i tilo, nema veze. izgurat cemo mi to nekako, samo me najvise plasi sto ce doci dani kad necemo moci boriti se umjesto nase djece, neke stvari ce morati odraditi sami, bez nas. poznavajuci svoju Evu, ne znam koliko ce u tome biti uspjesna, tesko se izbori medju djecom i par godina mladjom od sebe, kako ce biti kasnije ne znam. bumo vidjeli.
E. 2001.
L. 2012.
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la flipper » 15 stu 2011, 08:35

nora, nama isto predlažu kolica, a nama samo treba ruka asistenta u hodu da mu pomogne, ne mora ga nitko niti podizati niti nositi - samo trebamo ruku i da uz Luku bude osoba koja će sa njim poooolako hodati a oni misle da bi bilo lakše i Luki i svima da ga voze u kolicima.
Danas imamo opet razgovor u školi oko asistenta. Krajem mjeseca prestaje ugovor koji ima sadašnja asistentica i škola je dobila 2 asistenta preko ZZZ-a (Program stručnog osposobljavanja) a škola treba 4 i plan je da jedna bude za dvoje djece ( u mom slučaju jedno dijete u prvom razredu a jedno u drugom razredu ) ista smjena a oba dvoje djece trebaju asistenta cijeli vrijeme i oni misle da bi to moglo funkcionirati sa time da su mi rekli da ćemo imati sastanak svi skupa da posložimo kako ćemo to provesti u djelo te da će biti potrebna suradnja roditelja da se uključuju u ulogu asistenta ... a mi radimo i roditelji drugog djeteta rade ... kako ćemo onda ... ma cijeli mišmaš i opet mi se nikako to ne sviđa...
Jedino što je dobro da ja nova asistentica učiteljica dakle ovim programom stažira što je velika razlika nakon osoba koje su bile putem javnih radova asistenti...
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 15 stu 2011, 10:18

tja, oni pokušavaju glumiti Isusa i nahraniti gladan narod s jednom ribom :whew ja bih baš školi prepustila da predlože kako bi to funkcioniralo; tako sam ja tražila za Denisa za 5. razred da se ne sele svaki sat iz učionice u učionicu, pa su rekli da je to nemoguće. Kada su sami uvidjeli koliko je to potencijalno opasno, sredili su nam raspored da je svaki dan u drugoj učionici, ali je cijelo vrijeme u toj učionici. Možda slijedeće godine uspijemo dobiti da to uvijek bude ista učionica na 1. katu, a ne i na 2.
Također nam šalju signale da Denisa ispišem iz informatike jer da on to ne može pratiti; naravski da ne može fizički pratiti rad na PC-u, ali ako se išta da lagano prilagoditi, to je onda PC/laptop. Vidjet ćemo kako dalje.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la martina mama » 15 stu 2011, 14:53

Zakaj, ako vidis poruku daj mi malo opisi sto se od tvog sina trazi na glazbenom i kako se ocjenjuje? Marta uci svirati sintisajzer desnom rukom, ali ide joj tako da ne moze bez pomoci odvojiti prste. Sad Ova iz glazbenog forsira Pjevanje, al marta pjeva tako da uopce ne moze ni ubosti tonalitet. Naucila je pisati i citati nOte, svu teoriju, al praksa katastrofa. Dan ima samo 24 sata. Imamo puno obaveza oko skole i meni je suludo uvjezbavati pjevanje i sviranje dok nam oni predmeti koje prati bez problema, klize radi glazbenog. Kako da razgovaramo s profom? Imas savjet? Pitanje vazi i za sve koji se u njemu pronadju.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la DomiMama » 15 stu 2011, 14:59

martina mama je napisao/la:Zakaj, ako vidis poruku daj mi malo opisi sto se od tvog sina trazi na glazbenom i kako se ocjenjuje? Marta uci svirati sintisajzer desnom rukom, ali ide joj tako da ne moze bez pomoci odvojiti prste. Sad Ova iz glazbenog forsira Pjevanje, al marta pjeva tako da uopce ne moze ni ubosti tonalitet. Naucila je pisati i citati nOte, svu teoriju, al praksa katastrofa. Dan ima samo 24 sata. Imamo puno obaveza oko skole i meni je suludo uvjezbavati pjevanje i sviranje dok nam oni predmeti koje prati bez problema, klize radi glazbenog. Kako da razgovaramo s profom? Imas savjet? Pitanje vazi i za sve koji se u njemu pronadju.

uf... ja se uopce ne sjecam svog glazbenog ili likovnog u osnovnoj ... npr... ja nemam sluha nista i nista ne znam odsvirati i ne sjecam se da je to bio problem...
po meni - ako dijete ima poteskoca sa motorikom trebalo bi dobiti postedu/prilagodjeni/ili tak nekaj za svaki predmet odnosno dio gradiva koje to uvjetuje... znaci ako dijete ima problema sa percepcijom prostora i cini mu probleme na likovnom - ne moze biti ocjenjivano na isti nacin kao i dijete koje tog problema nema...
isto i sa glazbenim - ako zna teoriju, a ima problema sa motorikom - trebalo bi dobiti ispricnicu za taj dio nastave...

bubam... ali to je u mom idealnom svijetu :D
Srecica Borna 5.3.2004.
BAOKULJG Dominik 6.9.2005.
Ljetnica Marta 18.6.2012.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nora28 » 15 stu 2011, 15:53

nora, nama isto predlažu kolica, a nama samo treba ruka asistenta u hodu da mu pomogne, ne mora ga nitko niti podizati niti nositi - samo trebamo ruku i da uz Luku bude osoba koja će sa njim poooolako hodati

flipper, bas tako, samo sto sam do sada umjesto asistenta sa Evom isla ja. dok nastavnice umiruju i trce za drugom djecom Eva i ja lagano za ruku idemo za njima ili ona ide rukom pod ruku sa svojom prijom, ja tu i tamo uskocim.
ista smjena a oba dvoje djece trebaju asistenta cijeli vrijeme i

ajme ludjaka, nadica je dobro napisala, bas me zanima kako bi oni to iskombinirali :shock
Naucila je pisati i citati nOte, svu teoriju, al praksa katastrofa

isto, isto, nemamo sluha nitko doma, oni ocjenjuju pjevanje i teoriju. pjevanje cetvorka, teorija petica. i nema sanse da se jos oko toga zamaram.
bubam... ali to je u mom idealnom svijetu

Domi Mama i u mom bi tako trebalo izgledati :dada
E. 2001.
L. 2012.
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 15 stu 2011, 23:48

Pojelo mi post:-(
Mi smo s profom iz glszbenog bili dogovorili da nece ocjenjivati sviranje. Sad trazi bOlje iz pjevanja. Sta da kazem, osim da bismo mogli samo pjevati da se pomaknemo milimetar. To mi se ne cini vaznim. Kako da to kazemo profi? Morat cu malo pitati uciteljicu. Ona je imala slican stav kao mi. Suludo mi je i necu martu tjerati da pjeva po cijele dane makar joj ova spustila ocjenu. Jos uvijek nema ocjenu iz glazbenog. A, eto ti polugodista.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 15 stu 2011, 23:52

Inace, marta voli glazbu. Slusamo mozarta odavno. Jovanottiju zna sve pjesme napamet. Tbf sve tekstove, al njen rep specificno zvuci.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la flipper » 16 stu 2011, 00:12

danas smo na razgovoru rekli da nikako ne dolazi u obzir 1 asistent na 2 djece u dva različita razreda, to tvrdimo mi roditelji, učitaljice obje i psihologica a ravnatelj nonšalantno izjavljuje da će sve biti u redu i da mi nismo niti svjesni kako se stvari mogu posložiti samo da damo tome svemu mogućnosti i vremena ... ma kavo vrijeme, nama vrijeme curi i ako nam je asistent bio potreban do sada treba i dalje...
Nadice, tražila sam da nam objasne kako su si to zamislili. Odgovor je bio da će asistentica koordinirati između jednog i drugog razreda i gdje je veća potreba i prioritet tamo će taj tren biti (jer navodno gdje jedan ima prednosti i drugi ima poteškoće) tako da će uskakati svugdje i svagdje i na kraju nigdje. Rekla sam neka mi objesne npr. veliki odmor i male odmore, e tu ne znaju jer treba i jednom i drugom. Na to sam im rekla da ne želim da moje dijete miću iz svog razreda i sele ga u razred djeteta gdje je u tom trenu asistentica i isto tako da nije dobro u drugog učenika micati iz njegovog razreda i seliti ga u Lukin razred među drugu djecu njemu nepoznatu i sl. svako dijete treba biti u svom razredu među svojim prijateljima te nikako ne dolazi u obzir da asistentica uzme obojcu i sa njima bude npr u kabinetu. Zatim sam pitala kako ćemo sa ispitima koje Luka piše uz pomoć asistentice, kako ćemo kada Luka bude trebao na WC a asistentica je u drugom razredu, kako ćemo pod satom likovnog kada budu radili sa npr. tušem i Luka zbog svoje nespretnosti pokapa/prolije tuš po cijeloj klupi, na koga će se u tom slučaju ljutiti, šta po tjelesnim ... i ne znam više niti sama samo znam da sam primjere sipala kao iz rukava......
Da me ut išaju i da pokažu kako su mislili na sve odgovor je bio da je svaki dan u školi dežurna jedna čistačica te da će ona uskakti pomoći kada god je potrebno :ajme
Šta ću ja sadasvaki dan drugoj ženi objašnjavati kako ga treba voditi, da mu je potrebno otkopčati gumb na hlačama, kak s njime pod odmoromm kako ga uključivati u igru...
Šlag na kraju da škola nije dužna osigurati asistenta na što smo :shock a on kaže je država je to propisala, dala je riješenje o potrebi asistenta ali ga ne plaća i nigdje ne stoji tko ga plaća ....
Žao mi je što to nisam tražila napismeno, ali sljedeći tjedan imamo još jedan sastanak i ako budu ovakve nebuloza zbilja ću tražiti neka mi to napišu jer ja ni sada još uvijek ne mogu vjerovati kakva riješenja nude za moje dijete...
uz sve to još i tražim, kopam, crtam, printam, čitam, pišem.... i sve ostalo što ste pisali par postova iznad o prilagođavanju gradiva i danas se zbilja osjećam iscjeđeno do posljednje kapi...
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la a zakaj » 17 stu 2011, 01:08

Martina mama, nemam bas puno pametno za napisati.
Koliko sam ja shvatila, glazbeni je predmet u kojem profesori imaju poprilicnu slobodu u tome sto ce raditi i kako ce ocjenjivati.
Od Antuna se u 4.r nije uopce ocekivalo da nesto svira niti da pjeva. Mislim zapravo da ona od nikoga ne trazi sviranje.
Sto se pjevanja tice, ja sam joj negdje na pocetku 4-og i napomenula da mislim da ne bi nikako smjela dovesti A. u situaciju da mora pjevati sam pred razredom, i to je i njoj bilo jasno.
Ove godine nisam razgovarala s prof, ali sam na zadnjim informacija vidjela da ima upisanu cetvorku iz rubrike 'pjevanje i sviranje', pa mi nije jasno otkud mu ta ocjena i kako ga uopce moze ocijeniti (nije dakle pjevao solo, nego samo skupa s razredom).
Doduse, meni je jasno da su profesori prilicno zbunjeni prilikom ocjenjivanja takvih predmeta jer nikakvih uputa zapravo nema. u HNOSu lijepo pise "ucitelj mora, osim pokazanoga (npr. znanje pjesme), uzeti uobzir i skrivene ucinke (nastave) glazbe (npr. promijenjeni odnos prema predmetu, odnosno glazbi), kao sto mora voditi racuna o pojedinacnim glazbenim sposobnostima ucenika. Stoga se nastavna podrucja izvodjenja glazbe, pjevanje i sviranje, u pravilu ne ocjenjuju. Mogu se ocjenjivati razine obrazovnih postignuca kod nastavnih tema upoznavanja glazbe te uocavanja glazbenih sastavnica (glazbala, pjevacki glasovi, glazbeni oblici i vrste, glazbeno-stilska razdoblja i sl.).", a u imeniku ipak stoji rubrika 'pjevanje i sviranje' i tu isto treba upisati neke ocjene.
Ja mislim da bi se ipak trebalo pozvati na to sto pise u HNOS-u, kao i na ono sto pise u pravilniku o ocjenjivanju, da ocjenjivanje ucenika s teskocama treba prvenstveno biti poticajno.

Antun za sada jos ima pretezno petice iz glazbenog (uglavnom zato sto mu je kajdanka uredna i jer redovno pise zadace), ali ne vjerujem da ce to potrajati, jer su petice inace rezervirane za one koji idu u muzicku ili na zbor, tako ih se nagradjuje.

Uglavnom, slazem se da je suluda situacija u kojoj su nam u skoli (a vidim ovdje da je tako vecini) najveci problemi glazbeni, likovni i tjelesni (ja jos strahujem i od tehnickog).

A sto se onog odnosa prema peticama tice, o cemu ste prije pisale, ja ne mislim da je ovo 'petice nisu vazne' rezervirano samo za nasu djecu s teskocama. Ja sam to i prije antunu govorila (dok je bio klipan bez teskoca), a i sad mu to kazem, ne toliko zato sto to iskreno mislim, nego jer ne zelim da bude pod pritiskom. Dakle, prije svakog testa mu recitiram: ok, sve znas, naucio si i super ti ide, ali znas da na testu i sreca igra ulogu, pa nemoj biti razocaran ako slucajno zeznes i ne dobijes pet. A u sebi naravno strasno uzivam kad to ipak bude pet. I, kako vrijeme prolazi, te su mi petice sve vaznije, jer u njima vidim nekakvo osiguranje za buducnost.
a zakaj
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nora28 » 17 stu 2011, 14:01

naucio si i super ti ide, ali znas da na testu i sreca igra ulogu, pa nemoj biti razocaran ako slucajno zeznes i ne dobijes pet. A u sebi naravno strasno uzivam kad to ipak bude pet. I, kako vrijeme prolazi, te su mi petice sve vaznije, jer u njima vidim nekakvo osiguranje za buducnost.

a zakaj, ovako je i kod nas, najvaznije je da joj ne nabijamo pritisak. :dada
Da me ut išaju i da pokažu kako su mislili na sve odgovor je bio da je svaki dan u školi dežurna jedna čistačica te da će ona uskakti pomoći kada god je potrebno

flipper, ovi su skroz ludi, nemam rijeci.
E. 2001.
L. 2012.
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 18 stu 2011, 01:43

Zakaj, puno ti hvala. Dala si mi smjernice za daljnje pregovore. Umorna sam pa ne mogu pisati. Hvala jos jednom!!! :-)
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 18 stu 2011, 09:55

u srijedu sam mu napravila tekst iz engleskog u Boardmakeru i isprintala zajedno sa sličicama (a i učili smo tih nekoliko rečenica 2 sata jer od ove ŠG inzistiram da zna i čitati engleski) i to mu je na nastavi jako pomoglo, tako da se zano snaći i odgovarati na pitanja i dobio je iz zalaganja 5 :yess Velika nagrada za trud i mami i njemu :bis
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la MAJA Skopje » 18 stu 2011, 19:51

Bravo Denis. :joy
Potrebna je jedna minuta da donesete odluku koja moze da vam promeni ostatak zivota, ali potreban je celi zivot da otkrijete dali je ta odluka bila pravi izbor.
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la martina mama » 19 stu 2011, 00:26

Bravo za denisa i tebe, nadice!!!
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nora28 » 19 stu 2011, 00:41

nadice i Denis, zasluzili ste odmor preko vikenda! :srca
E. 2001.
L. 2012.
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la DomiMama » 19 stu 2011, 16:07

bravo, bravo Denis & mama :mrgreen :yess
Srecica Borna 5.3.2004.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 21 stu 2011, 00:07

Kad je vec spomenut vikend, ja sam stalno nervozna jer uz krvnicki rad preko tjedna, uvijek nesto ostane za vikend. Ne mozemo skucati ni jedan dan bez ucenja. Na putu sam da to srezem naprasno. S uciteljicom nikako dogovoriti manje domace, jos to uvjezbavanje duugih testova koje je ove godine marti dala da rjesava sama pa trosimo puno vremena na radne listice i materijale sa strane. Od karte nam se povraca.
Bolje da ima slabije ocjene, nego napade ili da pukne pa odustane od svega.
Jucer bili na kontroli u zg. Jako smo se veselili sto cemo ostati i nedjelju da malo prosvraljamo po brezuljkastom kraju, zagrebu, a onda je lektira uletila ranije i morali smo sinoc putovati natrag.
Kako vi rasporedjujete ucenje? Imate li vikende za odmor ili je i kod vas kuluk? I, najvaznije, kako vam to djeca podnose?
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nora28 » 21 stu 2011, 09:50

martina mama, mi jedino petak popodne ostavimo slobodan. u subotu ujutro priustimo joj malo vise izlezavanja i malo duzi dorucak (citaj: :roll sat vremena) i polako nakon toga pocne sa pisanjem domaceg kojeg hvala Bogu ima na izvoz. popodne obicno ima vremena za igru i vjezbe a predvecer se cita lektira. nedjeljom ponavlja i uci. i ode vikend za tren.
E. 2001.
L. 2012.
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 21 stu 2011, 09:54

da, tako i mi - samo petak imamo Denis i ja slobodno od učenja, sve ostalo je samo učenje, učenje ... :roll
Jedva čekamo praznike, a onda ćemo nadoknađivati :bidan
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la martina mama » 21 stu 2011, 11:13

Mi ni petak. PetkOm se pise domaci. Subota i nedjelja su za lektire i uvjezbavanje za testove.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la DomiMama » 21 stu 2011, 11:19

joj vec me sad strah :ajme
Srecica Borna 5.3.2004.
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 21 stu 2011, 13:16

Irena,mali ti je genijalac :5

nadice...ja stvarno neznam kako bih ja to (kitice i strofe i ino) objasnila adrianu,odnosno kako budem,kad dode vrijeme.. :ajme

joj..napisala sam post a fulala sam cijelu stranicu koju sam naknadno citala..

flipper..stvarno nemam rijeci!!koji genijalci..da cistacica uleti kad bude potrebno..pa onda nam ni ne trebaju asistenti..mozemo svi imati cistacice uz djecu..joj,stvarno ti nije lako...ali svi se moramo boriti na nekim poljima vise na nekim manje..tebe je ovo zapalo...
kaj se tice ucenja i odmora...mi svaki dan cijeli dan ucimo..pokusavam urediti vrijeme tako da stigne jos u petak zavrsiti zadacu pa da ima cijeli vikend slobodno...lektiru jos nemamo iako ja posudujem u kjniznici i citam mu..pale sam na svijetu vec zna napamet..doslovno..a pocela sam mu i prepisivati na brajicu (paleta)..ima za posuditi u knjiznici slijepih ali zeli ju bas imati...

danas je bilo cijepljenje u skoli..trebali smo se potpisati na papiric..i jesam..zvala sam i pedijatricu u petak da ju pitam da li je to sve ok,jer ponekad zna dobiti malo 'bolje' cjepivo..i odobrila je..cijeli vikend ga pripremam da bude hrabar na cijepljenju i onda dodem danas po njega a on jedini nije cijepljen jer se dokica nije usudila..kao radi toga sto je imao nedavno bronhitis...i narucial nas za tjedan dana kod nje u ordinaciji..ko da mi nije dosta ovako sto obilazimo doktore jos mi treba ona dodatno komplicirati...
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 22 stu 2011, 10:13

lu, tako je bilo i nama, pa smo morali nositi kolica jer je doktorica na 1. katu DZ bez lifta :angry
Imao je blokadu, nije ništa znao, ali kada je poslije bio kod školske defektologice i kada su ga ispitivali što mu se desilo da ništa niej znao i kada su mu na pravi način postavljali pitanja, pokazao je da zna :yess
Ponovit će se test u petak s adekvatnije posloženim pitanjima :nana
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la flipper » 24 stu 2011, 16:18

danas smo imali sastanak vezano za asistenticu koju treba dobiti moje dijete i dijete u prvom razredu. Novost je ta da do kraja ovog polugodišta svako dijete ima svoju dosadašnju pomoćnicu u nastavi koja je preko javnih radova (produžili su im ugovor još jedan mjesec) a u drugom polugodištu krećemo sa ovom jednom asistenticom koja je učiteljica i zaposlena ja preko programa stručnog osposobljavanja.
Tražili su nas koje imamo radno vrijeme na poslu i kako se možemo uskladiti nas dvije mame i jedna asistentica. Da si uskladimo da jedan tjedan ima Luka asistenticu a drugi tjedan sam ja u školi i isto tako ovaj drugi dječak ili kako se dogovorimo. Rekla sam da za mene ne postoji ta mogućnost jer radim kada je Luka u školi i da od mene ne mogu tražiti da za vrijeme radnog vremena budem i na poslu i u školi. Oni kažu da to ne traže ali u momentalnoj situaciji to nam je jedina opcija i tu se trebamo snaći. I opet me traže da ima dam nekakvo svoje radno vrijeme da vide kako bi mogli uskladiti. Nisam dala ništa jer nemam šta dati rekla sam da zapišu da radim kada mi je dijete u školi i jedino rješenje je da dam otkaz ... tako su i zapisali i to sada ide ravnatelju ( na sasatanku je trebao biti i ravnatelj ali na kraju ipak nije došao)...
Osjećam je jadno, osjećam se kao da smo teret u školi...grozno...
Psihologica je rekla da u ped. standardima piše da škole može osigurati asistenta uz suglasnost ministarstva, dakle može a ne mora i toga se držala...
Katastrofa, sastanak se sveo samo na neka prepucavanja, učiteljice se nalaze u nezavidnoj situaciji jer im svako malo dolaze druge osobe u razred i uvijek su u neizvjesnosti do kada imaju pomoćnika u razredu i nemaju pomoć stručnog kadra, mi roditelji smo tražili svoja prava ze djecu a oni su bili ti koji su govorili kako je po zakonu...
Kako se tek ova cijela situacija odražava na djecu ... ne znam više šta da radim... da li znate da li ima neki pravilnik, ped. standardi koji nas štite?
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.