Sada je: 01 kol 2026, 15:24.

Mrvice i Mrcine - 2. dio

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Mrvice i Mrcine - 2. dio

PostPostao/la zeezee » 17 stu 2011, 15:57

helou, titrlica! što tek sad?

MM28, danas am je taj neki razgovor? ajd jai kako je prošlo, baš me zanima...

ja sam jučer bila na informacijama; bio je striček, onaj novi i najmlađi, al ajde. lijepo sam ja njemu smireno objasnila što me muči, on se na neke stvari jako iznenadio, na griženje noktiju i otpor prema vrtiću. stekla sam dojam da oni tamo ništa nisu previše upratili, vrlo paušalno se priča o djeci, ono 'tuče se / ne tuče se, jede ili ne, a i to im nije baš poznato i tako. rekla sam mu da mi mali doma govori da u vrtiću ne želi raditi sve ono što doma uredno radi - plastelin, tijesto (a doma trošimo kile soli i brašna :roll , već smo i ukrase za bor napravili), bojanje i sl, pa ga pitam jel to istina, a on meni da ne zna (???). zna da voli jako graditi, raditi s kockama, igrat se s autićima, i to uvijek u istom kutu (a to sam i ja primjetila, kad nije pred tv-om, nađem ga uvijek na istom mjestu). pa sam mu rekla i da smatram da za homogenizaciju grupe nikako nije dobro da uvijek jedan dio njih, ako ne svi, sjedi pred tv-om; veli on meni da je to dvadesetak min dnevno. fino sam objasnila da nije, da znam jer ne dolazimo uvijek u isto vrijeme, i da to stvarno nije u redu prema djeci koja dođu rano i još ostaju kasnije od drugih. njima se najmanje tri sata na dan serviraju crtići. ajd, skužio je da M zna slova, čak i pročitati slovkanjem neke kraće riječi, možda će mu ponuditi nešto od aktivnosti vezanih uz slova i brojeve. budući mu se i računanje sviđa, ja sam se složila, on već neko vrijeme sam sebi postavlja zadatke - smiješan je, na jednoj ruci pokaže tri a na drugoj pet prstiju i onda broji tj zbraja tako da si tim prstima lupa od čelo. svako malo mi objašnjava da je 3+5=8, ili 4+4=8 (to ga malo muči, različiti brojevi, a isti zbroj :D ).
zamolila sam ga da od sada prati kako se M ponaša, u svim aspektima, od druženja do jela, da to isto kaže kolegicama, a da ću ja na info dolaziti svaki drugi tjedan da vidim ima li kakvih pomaka.
zahvalio mi se što sam došla :mrgreen , a ja njemu što me primio bez najave. sve finjak. M jučer ni danas nije u vrtiću jer je jučer od 5.30 krenula parada s povraćanjem i proljevom (kao i prošli tjedan). danas mu je dobro, al sam ga ostavila za svaki slučaj. u grupi do njihove su desetkovani kozicama i šarlahom. on kozice još nije imao, sad čekam da ga ulove. jedna mala u grupi ima mononukleozu. nadam se da nije jako zarazna...
M 22.04.2008. slika
zeezee
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la titirlica » 17 stu 2011, 17:50

zeezee nisam vas prije primjetila :dunno
zar vi u vrtiću imate crtiće :shock kod nas ima tv samo u boravku , a to je soba gdje je dežurstvo i samo tamo gledaju crtiće , u grupama nema tv-a i to mi je o.k. ionako ih doma gleda i previše , pa bar nek u vrtiću provede korisno vrijeme :)
Nisam baš upratila što se kod vas dešava ...morat ću se bacit na čitanje da vas polovim i upoznam.
Kozice smo preboljeli u rano proljeće i nije tako strašno kako sam mislila ..imali smo 117 pikica :mrgreen šarlah još nismo i nadam se da ni nećemo
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mama Mia28 » 17 stu 2011, 18:40

titirlice :mah pa gdje si dosad? ;)

Eto nas s testiranja...

bilo je nekih 20-tak pitanja/zadataka tipa: (ako vam se da čitati )

na stol je stavila : krevet,šalicu,žlicu,kocku,nož -"pokaži mi gdje je krevet,pokaži mi gdje je šalica..." i tako redom-pokazao je točno sve.

na stol stavlja: žutu bojicu i kutiju, šalicu i žlicu,stolicu i bebu,tanjur i nož- "stavi bebu na stolicu,stavi žlicu u šalicu..."-sve je stavio kamo treba.

na stol stavlja: 2 ista bijela dugmeta, jedno crno dugme i jedno malo prozirno dugme-"pokaži mi najmanje dugme".e tu se počeo glupirati i nije pokazao ništa-zaradio minus.

na stol stavlja žutu malu bojicu,crvenu malo veću, i još jednu crvenu i plavu veću:-"pokaži mi žutu bojicu"-pokazao je. "pokaži mi najmanju bojicu"-ne pokazuje ništa

na stol stavlja lonac,krevet,metlu,dugme i šalicu- "gdje spavamo"-pokazuje krevet. "čime metemo"-tek nakon trećeg upita pokazuje metlu,
"čime kuhamo"-s mesom i jajima(trebao je pokazati lonac) "stavi bijelo dugme ispod žute šalice"- ne reagira nego gleda okolo

na stol stavlja: čovjeka koji nosi pušku,psa,zeca koji sjedi,i čovjeka koji nosi kantu "koga lovi lovac"-ništa ne odgovara
"tko laje"-pokazuje psa, "tko nešto nosi"-pokazuje čovjeka s kantom, "tko sjedi"-uzima zeca u ruke i okreće ga sa svih strana, gleda ga (bio je sićušan zec) ali ne odgovara da je zec taj koji sjedi i dobiva minus.

na stol stavlja bebu,muškarca,ženu,krevet,šalicu "gdje je beba"-pokaže "gdje je tata"-ne reagira "gdje je mama"-prvo pokazuje ženu lutku, zatim pokazuje na mene.

I na kraju, moramo na dijagnostiku/procjenu u Suvag i kod neuropedijatra :conf naravno ja odlučujem želim li ići.
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la titirlica » 17 stu 2011, 18:59

mama mia :mah
kakvo je to testiranje bilo ? za šta , jel to za školu ?
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mama Mia28 » 17 stu 2011, 21:33

a ne, nije za školu. A. ima sad 3,5 godine, nedavno je bila vrtićka psihologinja/defektologinja u grupi postavljala pitanja klincima a ovaj moj skoro na ništa nije odgovorio, kao da je ne čuje, ne razumije(inače takav je prema svim nepoznatima, ali doma se ne gasi) pa smo danas imali ugovoren termin samo nas troje, ona, ja i A.
Testirala je njegovo razumijevanje.
Rekla je da je danas imala test sa još dvoje dječaka iz njegove grupe.
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la titirlica » 17 stu 2011, 21:36

ma da , nisam pojma imala da tako testiraju djecu :shock
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kandy » 17 stu 2011, 22:10

A ne znam sta da ti kazem, mama mia. da takvo testiranje naprave mom D. vjerujem da im on nista ne bi odgovorio vec bi se pravio vazan i gledao okolo. A razumije sve. I tako stalno radi kad su stranci u pitanju. Stalno!

zee,neka si popricala sa nekim. Bitno da si dala do znanja da vidis da postoji problem, ti si voljna rijesiti ga, ali i oni se trebaju potruditi. Jesi malo mirnija sada?

Ja sam u laganoj komi. Bio mi je naporan ovaj dan. Jos smo i u 6 otisli na bazen pa smo se vracali po gustoj magli doma. mrzim voziti u takvim uvjetima i, da vam budem iskrena, htjela sam ostati doma, ali D. obozava ici na plivanje tako da nisam htjela biti sebicna. Sada me glava uzasno boli od naprezanja ociju! :ajme
D. 29.04.2008.
kandy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mama Mia28 » 17 stu 2011, 22:44

ah, vidit ću, sutra je moram nazvati kad detaljnije usporedi rezultate s tablicom nekom...kako ja mrzim tablice :roll

Nego zee, dobro da si popričala, bez brige sve će on njima prenjeti, i odsad više ne šuti, sve što te muči reci, valjda će se stvari popraviti :hug :kiss
Ovo gledanje crtića u vrtiću treba skroz ukinuti :protest
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kandy » 17 stu 2011, 22:53

Uh, i ja mrzim tablice kad se radi o djeci. Nije bas sve u njima, nisu djeca ista tako da ih se u biti ni ne moze usporedivati.

Kod nas u vrticu stave crtani tek ako ostanu u boravku sat vremena duze. I to samo ako vide da su jako umorni i da nemaju koncentraciju za nista. U 3 tjedna sta imaju taj boravak, vidjela sam 3 puta da gledaju crtani. Meni je to ok dok se ne pocinje zloupotrebljavati. U smislu, nemaju volje nista raditi sa njima pa je to najlaksi nacin da ih se zabavi. to nikako.
D. 29.04.2008.
kandy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la zeezee » 18 stu 2011, 09:53

MM28, ja sam uvjerena da bi ovaj moj nju odignorirao po svim stavkama, a nema šanse da ne zna sve to što si navela. on recimo već godinu dana zna pobrojati dane u tjednu, godišnja doba i sl. i pita ga susjeda neki dan da joj kaže dane (dok je mene gnjavio 'jel sutra subota pa ne idem u vrtić'), a on počne puzorak, smuzorak...i sl. Ima priličan vokabular na engleskom, ali čak i pred ocem šapće ili ne govori ništa. samo sa mnom pusti glas. slična pitanja kao ova tvoja prsihologica sam ja s njim radila već jako davno - tipa, imamo neke puzle s abecedom, svaako slovo ima neki predmet koji tim slovom počinje. i kad završimo puzzle ja pitam - pokaži mi nešto što je hladno (sladoled), nešto plavo, okruglo, jako malo, nešto što možeš voziti itd...i on to uredno radi. ali, kažem ti, sigurna sam da bi na takvom razgovoru šutio, ili se glupirao i namjerno govorio gluposti. ti najbolje poznaješ svoje dijete, ako misliš da je sve ok, nemoj ga nikamo vući, šetat ćete od nemila do nedraga kad te jednom ulove u kolo. naravno, ako imalo sumnjaš, kreni.

ja planiram s M i sama na razgovor kod vrtićke psih, ako mu se socijalna interakcija u vrtiću ne popravi. to ovisi i o zapažanjima odgajatelja u vrtiću. valjda će se sad potruditi nešto zapaziti :roll
a već sam rekla, ni meni tv i crtići ne bi smetali povrmeno, pa možda ni svakodnevno 15 mni, ali ovo je stvarno prevršilo svaku mjeru. posebno kad nakon spavanja ostaju s mlađom tetom. ja sam nju svega dva-tri puta vidjela na nogama,majke mi. uvijek sjedi ko truba i nešto jede, a njima preše crtići odmah poslije užine. kako god računam, to znači da djeca koja ostaju do 16h, prije dežurstva, gledaju tv minimalno 1h15min, a kad je dežurstvo u njihovoj grupi, onda još duže. jedan tata se već isto žalio, i rekao da će se žaliti i ravnateljici, ali ga je žena odgovorila, jer se boji da će mali imati problema. tako, svi šute i trpe.

kandy, ovdje je nevjerojatna magla danima, ja dolazim kući oko 22.30. postala sam ekspert za vožnju po magli (al ponekad se doslovno ne vidi semafor dok ne dođeš deset m pred njega)
M 22.04.2008. slika
zeezee
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la titirlica » 18 stu 2011, 13:01

evo i mene :mah zima, magla, hladno ...smrznuo mi se mozak , a moj mališa ne želi štramplice ..joooj što me to muči , na ovu zimu on ispod onih ledenih traperica ima gole noge :strah jel vaši muškići nose nešto ispod hlaća ?
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mama Mia28 » 18 stu 2011, 16:18

Eto čule smo se...po tablici A. kasni oko pola godine i smatra da bismo trebali malo poraditi na tome, da nadoknadi.
Kopka me, ponajviše zbog toga što je kasnije progovorio i ne raspolaže još tako širokim rječnikom kao neka djeca pa ne mogu ocijeniti dali se jednostavno ponekad nezna izraziti ili stvarno ne razumije :/
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mama Mia28 » 18 stu 2011, 16:20

titirlice moj još nosi štrample, bila je neka popuna na početku ove sezone ali sam ga uspjela uvjeriti da se štrample moraju nositi
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la titirlica » 18 stu 2011, 18:51

blago tebi kad si uspjela , moj neće ni pod razno :roll to čak nije ni protestiranje , deranje ili nešto takvo to je nebi vjerovali toliko tužno i jadno plakanje :/ točno se vidi da ga to toliko pogađa da jednostavno nemam srca natjerati ga na njih.
Jedan jedini dan ih je nosio (uspjela sam ga uvjeriti da je to potrebno) , ali taj dan kad je došao kući je bio toliko utučen jer su mu se sva djeca smijala da je žensko :roll i eto ga na , sad neće i gotovo . Moram smisliti nešto umjesto štrampli ...

Mama mia , a kad je tvoj mališa progovorio? Kod nas u grupi ima djece od 3 god do 5 god i jako je velika razlika , neka djeca sa 5 ne govore tako dobro i razgovjetno kao neka sa 3 ...to je stvarno individualno , kao i prohodavanje ...netko prohoda i prije prvog rođendana, a netko tek sa 14, 16mj :dunno
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mama Mia28 » 18 stu 2011, 19:14

pa počeo je sa otprilike 2,5 onako, baš da priča nešto, komentira i sl. Pričao je i prije nešto ali onako, slabo i te riječi sam samo ja mogla dešifrirati.
S tetama u vrtiću je počeo pričati tek ove vrtićke godine, dosad je šutio kao zaliven, jednostavno nije razgovarao s njima, sramio se jako, jako ali ako bi nekad nešto rekao to bi rekao jako tiho (inače doma je glasni brbljavac), s klincima je komunicirao.
Sad je glavna tužibaba u vrtiću, čim netko napravi nešto ode tužakati teti i upozorava klince da se to ne smije jer će teta biti jako ljuta :lol ,
kad teta nešto lijepi na pano hoda za njom i ispituje "a sto to radiš, to ćeš tu zalijepiti, tko je to nacrtao i sl."

A da probaš s dugim gaćama? nema stopala pa nemaju osjećaj da nose štrample
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kandy » 18 stu 2011, 19:24

Mama mia, ti si s nama ovdje odavno vec i znas da je moj sin prohodao jako rano (8 mjeseci) i unatoc tome sto je dvojezicno dijete i po svim pravilima trebao je progovoriti kasno, on je progovorio jako rano. I sada slaze recenice kao veliki. Al ponavljam, i on bi u danoj situaciji radio sve osim onoga sta treba raditi. ignorirao bi, ili bi izmisljao rijeci, ili bi se tupasto smijao. Kao da ne razumije. Ne znam, meni se sest mjeseci i ne cini kao neki preveliki zaostatak, pogotovo jer je on kasno progovorio. Al ako imas i malenu sumnjicu da bi nesto moglo biti, obavi pretrage. Tek toliko da budes mirnija.

Zee, ja ostanem :shock kad citam sta sve nasa pametna glavica M. zna!!!! Moj D. je skoro pa nezainteresiran za slova i brojeve. Njemu je najbitnija u zivotu muzika i pjesme. Ima nevjerojatnu sposobnost pamcenja rijeci pjesama, i to ne samo djecijih vec i "odraslih". I jako voli knjige. Ima ih jedno 6 koje zna napamet. Kazi mi, kako ucite vi slova, brojke? Bas bih htjela poceti i sa tim!

Titi, ovdje je danas malo ljepse vrijeme. Pogledala sam sada kroz prozor, izgleda da nema magle. na svu srecu jer ako ne, trebala bi mi duga dva sata da dodem do doma. Sto se stramplica tice, ti ih njemu stavis za u vrtic? Ja ne jer me ne bi pustio da mu ih skinem kad dodemo tamo, a unutra je jako vruce i strah me da ne pukne od vrucine. Ja mu obucem (tako sam i prosle godine radila) one tople trenerkice i obicne carape. Nekako mu je najlakse u trenerki hodat okolo, lakse se skine za popiskit i tako. A kupila sam mu i stramplice pred neki dan jer ce mu trebati akd bude isao kod mojih u Hrv jer tamo dere bura. Osim toga, i tu cu mu ih poceti stavljati kad znam da idemo vani na nekoliko sati.

E, mene je pocela polako tuga hvatat. 16.12. vodimo D. kod mojih. Prvi Bozic da necemo biti zajedno. Ja sve blagdane u prosincu radim. :/
Jeste poceli razmisljati o bozicnom poklonu?
D. 29.04.2008.
kandy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la titirlica » 18 stu 2011, 19:43

Mama mia ni meni se ne čini ništa strašno taj zaostatak od 6 mj ( ako uopče i je zaostatak)
Moj D je isto dosta rano prohodao (11 mj), progovorio je sa nekih 17, 18 mj , a sa 2 godine je već govorio apsolutno sve , cijele rečenice jasno i čisto ...čak nismo imali problema ni sa slovom R . Slova je naučio sa 3 godine u samo dva tjedna , naučio ih je uz dječji laptop potpuno sam....to mu je bilo skroz zanimljivo . Pjevati ne voli i mislim da nezna niti jednu pjesmicu otpjevati cijelu i to mi je baš :/ ...nekad ga uspijem nagovoriti da počne pjevati i onda se na pola pjesmice počne glupirati i ubacuje neke svoje izmišljene riječi :roll Trenutno su mu favoriti guzica, prdek, pimpek, drekec :roll i koliko god pokušavam to ignorirati toliko mi to ide na živce , al dobro to je valjda ta vrtićka faza :lol

edit: kandy -i kod nas je vruće u vrtiću , ali svaki dan idu van dva puta i onda mu je zima ...zato sam htjela da nosi štramplice...probat ću sa dugim gaćama
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la zeezee » 18 stu 2011, 21:47

eto ti kandy savjeta - dječji laptop za slova. mi ga nismo imali, nego smo se služili podnim puzzlama sa slovima, pa bih mu ja rekla dodaj mi A, O itd. i prvo smo naučili sve samoglasnike, pogotovo lako ti love I, O, U. onda smo imali puzzle, one kartonske, s lijepim slikama predmeta na to slovo. pa igra slovo na slovo. mi ju ne igramo, nego slažemo riječi,jer ima više primjeraka svakog slova.a isto ti svako slovo u uglu ima malu sličicu predmeta koje tim slovom počinje. trenutno ne kapira D, ne znam zašto, ova slova s kvačicama je ipak polovio, još ne kuži NJ i LJ. i kako mi nismo imali laptop, pustila sam ga na veliki komp, pa pišemo u wordu, slova mu uvećam, pa ih obojamo, smanjujemo, mijenjamo.... sad neke riječi prepoznaje odmah, tipa baka, deda, svoje ime... nekidan u pizzeriji se uhvatio boce pive i čita z l a t o r o g.pitam ga što piše, veli PIVO :lol
M 22.04.2008. slika
zeezee
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la zeezee » 18 stu 2011, 21:50

e da, za crtanje je dibidus, to mu je na mater. a od plastelina stalno radi kuglice, zmijice, eventualno zmijicu zarola pa kaže da je to puž :D . pjevat zna, pamti pjesmice, ali odbija izvoditi pred drugima, to samo preda mnom i to šaptom. pala sam na dupe kad mi je nekidan u šetnji otpjevao neku koju su učili u vrtiću, ne zato što ju zna, nego zato što je otpjevao vani, na ulici.
M 22.04.2008. slika
zeezee
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la titirlica » 18 stu 2011, 21:54

:hahaha da pivo :lol moj još uvijek nemože pročitati šta piše , slovka svako slovo , ali kad ga pitam šta piše :dunno ...vjerovatno bi isto odgovorio PIVO ...skužila sam da neke stvari prepoznaje fotografski , recimo imao je u ruci čašu u kojoj su :dunno utisnuta slova CEDEVITA i to je kao pročitao..pravio se važan kako zna , ali ustvari to je samo prepoznao :lol
zeezee ti si si fakat dala truda sa slovima kod mališe , ja nisam ništa pokušavala jer sam mislila da mu je rano , dobio je za rođendan taj laptop i samo me jedan dan iznenadio :shock
Crtanje mu nikako ne ide, a voli crtati , trudi se jadan , a nezna da mu nije u genima da zna crtati...ja nebi znala ni mačku nacrtati, domet mi je cvijetić :lol
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kandy » 19 stu 2011, 10:16

I ja sam mislila da ce mu to pomoci, ali nista od toga. On nabija samo po onim igricama gdje se moze pjevati ili slusati muzika.
Moze bit da jednostavno nije jos vrijeme da ih pocne uciti ili da smislim neku igricu (poput ove tvoje Zee) pa da malo inzistiram?
I jos me nesto muci. S obzirom da on uci sve na dva jezika, da li da odmah pocnem sa oba ili najprije na jednom pa onda na drugom?

Hhahaha, pivo me dobrahno nasmijalo!!!

Ma nije ni Dominik neki genije za crtanje. I kod njega su to neke nedefinirane crte, krugovi i slicne stvari i onda kad ga pitas sta je nacrtao, on ti sav ponosan kaze mamu. Al da sama shvatis, to ne. Cak i kad radimo one slikovnice koje treba sam obojati, nikada nije obojao da je unutar crta. Tupim mu tupim, minutu dvije boja lijepo, pazi, al onda opet pocne po svojemu. nema strpljenja! Al voli crtanje. U stanju je satima crtat i pjevat. Evo, to radi i sada. Stalno pita bojice i da mu stavim muziku! :hahaha

Kako ste mi vi, drage moje zenice? Sta ima kod vas?

Ja danas imam tako malo vremena za uzivanej sa deckima. Radim popodne, tako da mi je zeznut cijeli dan!
D. 29.04.2008.
kandy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kandy » 21 stu 2011, 10:17

Curkeeee!!
Kako ste provele vikend?
Ja sam radila.
Dominik je bio sav nikakav cijeli vikend. Mislila sam da ce dobiti temperaturu, ali na svu srecu nije. Cudno mi je bilo vidjeti ga svog nikakvog. Od kreveta bi se potegnuo do kauca i lezao, odmarao. Tuzio se da je umoran.
Ipak, danas je sav sretan isao u vrtic!
D. 29.04.2008.
kandy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la titirlica » 21 stu 2011, 11:58

došlo mu , ima valjda i on pravo na fjaku , a ne samo ti :mrgreen
Kod nas je išao glomazni otpad u ulici , ako da smo vikend proveli prazneći tavan od gluposti :loce
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kandy » 21 stu 2011, 14:26

Da fjaka! :hahaha :hahaha
D. 29.04.2008.
kandy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la boysmama » 21 stu 2011, 14:39

što moje ne zahvati malo fjaka :lol mislim, ne bolest, nego baš fjaka, da malo sjede po kauču ;) ovaj vikend bi nam se bili popeli i na glavu da su skužili kako... bilo je grozno vrijeme i nismo nikud bili, a njima ubrzo postane kući dosadno i onda udri po glupostima :ajme

u jednom trenutku sam se zabavila u kuhinji i pgledam ih, kad ono obojica zasjela na malog brata (koji je ležao pod gymom) i jašu ga điha, điha... a što je najbolje, mali se odvalio smijati :hahaha
A... bebica...... 06.10.'16.
M... hrabrica... 02.07.'11.
R... mazica...... 06.10.'09.
L... mrcina ..... 21.04.'08.

"Sve mogu u Onome koji me jača" (Fil 4,13)
boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la Mama Mia28 » 21 stu 2011, 15:02

:hahaha veselo je tebi boysmama s tvojim dečkima.

E i mi smo bili u stanu čitav vikend, ovaj vikend je mene držala fjaka, ništa ama baš ništa nisam radila osim kuhala ručak i bacila veš u perilicu (MM ga je objesio :lol ).
Ovaj vikend sam provela igrajući se :lol igrala sam se s A. izvadili smo legiće,slikovnice,vodene boje, slagalice i tako... zabavljali smo smo se, komentirao je slike iz slikovnica i objašnjavao mi tko na slici što radi... Pa smo slagali tornjeve kućice, dvorac... i slikali.
Baš nam je bilo zabavno.
Naravno, sve radove smo morali fotografirati po A. naputku, da imamo za uspomenu-kaže on :lol
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la boysmama » 21 stu 2011, 15:07

Mama Mia28 je napisao/la:Naravno, sve radove smo morali fotografirati po A. naputku, da imamo za uspomenu-kaže on :lol

srce malo :luv

boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la kandy » 21 stu 2011, 16:18

Pa naravno da sve moras fotografirati MM28!
Mi sve slikamo i onda D. gleda sta bi mogao poboljsati ili drugacije napraviti.

Drago mi je sta smo sve uzivale sa svojim deckima.

Blizi se Bozic i Sv. Nikola. Jesu vec izrazili zelju za poklonima?
Meni ej teta u vrticu rekla da se Dominik jako voli igrati sa ovim http://www.chegiochi.it/giocattoli/gioc ... tAodGmJMGQ pa smo mu mislili to poklonit za Sv. Nikolu. A za Bozic najvjerojatnije lego kocke Pit Stop od Cars 2 jer je zaluden tim crtanim!
D. 29.04.2008.
kandy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la boysmama » 21 stu 2011, 16:32

kandy, ovo mi se čini baš super poklon za njihov uzrast, L. se isto vodi igrati doktora, ali mi doma koristimo kuhinjske improvizirane alate, samo ja onda moram leći i on me pregledava :lol

kandy je napisao/la:A za Bozic najvjerojatnije lego kocke Pit Stop od Cars 2 jer je zaluden tim crtanim!

kod nas tek dolazi u kina, mogu misliti koja će to pošast biti... ali neka, bolje i to nego heroji i vojnici...

boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la kandy » 21 stu 2011, 16:53

Mi nismo gledali Cars dva. Pokusavam ga skinuti sa neta. Al imamo kolekciju svih autica koji su bili u broju jedan. Jedino ne mozemo nikako naci onaj policijski auto i onog suca jer ih u drugom dijelu nema.
Cula sam da ima jako puno pucnjave u novom dijelu. :/

Ovaj kirurg mi se cini idealan za vjezbat reflekse i mirnocu. Voli D. takve igrice. Kupila sam mu prije nekog vremena igricu u kojoj moras loviti ribe koje ti bjeze po povrsini (pokusavam je naci na netu ali ne uspjevam) i jako uzivamo igrati ju. takmicimo se ko ce vise riba uloviti.
D. 29.04.2008.
kandy
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 33 gostiju.