helou, titrlica! što tek sad?
MM28, danas am je taj neki razgovor? ajd jai kako je prošlo, baš me zanima...
ja sam jučer bila na informacijama; bio je striček, onaj novi i najmlađi, al ajde. lijepo sam ja njemu smireno objasnila što me muči, on se na neke stvari jako iznenadio, na griženje noktiju i otpor prema vrtiću. stekla sam dojam da oni tamo ništa nisu previše upratili, vrlo paušalno se priča o djeci, ono 'tuče se / ne tuče se, jede ili ne, a i to im nije baš poznato i tako. rekla sam mu da mi mali doma govori da u vrtiću ne želi raditi sve ono što doma uredno radi - plastelin, tijesto (a doma trošimo kile soli i brašna

, već smo i ukrase za bor napravili), bojanje i sl, pa ga pitam jel to istina, a on meni da ne zna (???). zna da voli jako graditi, raditi s kockama, igrat se s autićima, i to uvijek u istom kutu (a to sam i ja primjetila, kad nije pred tv-om, nađem ga uvijek na istom mjestu). pa sam mu rekla i da smatram da za homogenizaciju grupe nikako nije dobro da uvijek jedan dio njih, ako ne svi, sjedi pred tv-om; veli on meni da je to dvadesetak min dnevno. fino sam objasnila da nije, da znam jer ne dolazimo uvijek u isto vrijeme, i da to stvarno nije u redu prema djeci koja dođu rano i još ostaju kasnije od drugih. njima se najmanje tri sata na dan serviraju crtići. ajd, skužio je da M zna slova, čak i pročitati slovkanjem neke kraće riječi, možda će mu ponuditi nešto od aktivnosti vezanih uz slova i brojeve. budući mu se i računanje sviđa, ja sam se složila, on već neko vrijeme sam sebi postavlja zadatke - smiješan je, na jednoj ruci pokaže tri a na drugoj pet prstiju i onda broji tj zbraja tako da si tim prstima lupa od čelo. svako malo mi objašnjava da je 3+5=8, ili 4+4=8 (to ga malo muči, različiti brojevi, a isti zbroj

).
zamolila sam ga da od sada prati kako se M ponaša, u svim aspektima, od druženja do jela, da to isto kaže kolegicama, a da ću ja na info dolaziti svaki drugi tjedan da vidim ima li kakvih pomaka.
zahvalio mi se što sam došla

, a ja njemu što me primio bez najave. sve finjak. M jučer ni danas nije u vrtiću jer je jučer od 5.30 krenula parada s povraćanjem i proljevom (kao i prošli tjedan). danas mu je dobro, al sam ga ostavila za svaki slučaj. u grupi do njihove su desetkovani kozicama i šarlahom. on kozice još nije imao, sad čekam da ga ulove. jedna mala u grupi ima mononukleozu. nadam se da nije jako zarazna...