Bellina je napisao/la:I? Je li tko kuhao pašticadu? Dojmovi?
Evo i mene...
Jučer popodne sam ju kuhala. Probala sam fotkati, ali pri umjetnom svjetlu umak ispada crvenkast, a u stvarnosti je smeđe boje (kao karamelizirani šećer) - tako da nisam htjela staviti fotku. Pokušat ću još jednom danas fotkat ako uhvatim pravo svjetlo.
Ovako,
držala sam se recepta k'o pijan plota (stavila i celer i mrvičak čilija). Dodatno gustiti nisam uopće imala potrebu.
Umak mi je ispao fantastično (odnosno, meni i mužu se jako svidio; on, doduše, nikad nije jeo pravu pašticadu pa nije ni mjerodavan, a ja se kao sjećam okusa od prije 7 godina

).
Ono čime nisam zadovoljna je meso

.
Frkala sam se zbog umaka, a na kraju meso nije bilo onako mekano da ga možeš vilicom razdvajati. Ne znam bi li da sam kuhala u expres loncu 2 sata (na laganoj vatri) išta postigla ili mi je mesar dao neku žlondru od buta, a meni možeš prodati šta god hoćeš kad nisam od onih koji znaju probrati meso nego vjerujem mesaru

.
Bellina, šta da radim drugi puta jer ja to mislim uskoro ponoviti za društvo
.Manji problemi koje sam imala kao početnik u kuhanju pašticade su sljedeći:
-kad sam kupovala vinski ocat (mi inače koristimo jabučni

) u trgovini sam se preznojila jer ima i od crnog i bijelog grožđa, pa sam kupila od crnog jer mi je izgledao više dalmatinski
-kupila sam cca 1.30kg mesa i zaglavio mi se komad u loncu kad sam ga trebala prepeći pa sam se sva uspaničila

. ne mrda june ni tamo ni 'vamo!
-kad sam trebala izvaditi 2 lovorova listića i dva klinčića ( vodila sam računa da onoliko koliko ih stavim toliko moram izbaciti van

) - uspjela sam pronaći samo jedan lovorov list, ostatak u toj kalamuzi nisam uspjela pronaći uz sav svoj trud

, a znatno mi je otežavalo što je moj expres lonac crne boje pa što sam više zagledavala manje sam vidjela, a i vruća para mi baš nije olakšavala
U konačnici sam jako zadovoljna osim s mesom, a i razbila sam strah od kuhanja pašticade!
Pašticada rules!