Sada je: 24 lip 2026, 11:06.

dvojba .... autosjedalica 2

Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.

Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

Re: dvojba .... autosjedalica 2

PostPostao/la rucho » 20 lip 2011, 22:18

zraka.... e to je i nas problem..... girica je visoki strkljo.... zato sam i uzela tu eletu jer je mm rekao da mu se nece svako sest mjeseci kupovat novu as..... a ova bi trebala drzat do 18 kg.... al ja brojim utore za pojas za sada ih imamo jos dva.... ;) .... a girica nema ni godinu.....
slika
rucho
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Mrđi » 13 srp 2011, 10:42

Trebam pomoć. Treba mi dobra a ne preskupa autosjedalica grupe I koja bi bila kao treca sjedalica u autu (dakle vazna je sirina). Sto da trazim i predlazem? (dajem preporuke pa mi je hitno i vazno)
Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo. (Mali Princ)
Mrđi
mami me el Camino

PostPostao/la MjesecevaZraka » 20 srp 2011, 21:45

Nema univerzalnog savjeta. Treba vidjeti u nekom ducanu u kojem ce vas pustiti da provjerite AS u autu.
Moja je frendica uspjesno (i ispravno) uglavila 3 AS u Renault 5.

Mozda je od sirine vazniji redoslijed kojim cete montirati AS u auto.
Life is simple. Breathe in. Breathe out. Repeat.
MjesecevaZraka
Sveta krava

PostPostao/la zeezee » 03 sij 2012, 21:08

sutra idemo u slo pa smo mislili usput ubost sjedalicu tj booster s naslonom na sniženju. u pitanju je Cybex solution. Ima li tko kakva iskustva s tom sjedalicom? M je sada težak oko 16 i nešto sitno kg, visok 104, ima 3g8mj. I kak se ta sjedalica učvršćuje u autu? dosad smo imali tj imamo maxi cosi s iso fixom...
M 22.04.2008. slika
zeezee
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la danijela81 » 03 sij 2012, 21:26

imali smo baš tu na posudbu. čini mi se puno udobnija od maxi cosi rodi koju sad ima.

edit: imaš cybex solution koji se veže samo pojasom kojim ujedno vežeš i dijete. i postoji verzija s izofixom, koji zapravo nije pravi izofix, nego služi samo zato da sjedalicu ne moraš vezati pojasom kad dijete nije u njoj. koliko sam ja shvatila, nema neke velike razlike što se tiče sigurnosti u odnosu na ovu bez izofixa
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la rucho » 04 sij 2012, 23:32

eh... od ovog gore mog posta kupili mi novu as.... jer je girica dosao i do posljednjeg utora na eleti.... pa sam sad pazarila romericu "avionski sic".... veze se pojasom od auta tezi svega sest kila a rasteze se kako uvis tako i u sirinu toliko e da i ja mogu u nj..... a i djeluje mi i dosta uska u postolju jer u seatu je sasvim na svom dijelu sica i jos se nas dvi konkretne zemske sjednemo do nje (siri se samo onaj dio di je glava i ramena).... jedina mala mana joj je onaj "kusin" koji se djetetu stavi ispred dok ne dogura do neke kilaze (pise u uputama koliko)..... cijena joj bjese 1700 kn (model s pocetka 2011 i jos imala 20% popust za keshovinu...) ... ali buduci da ove as uvijek imaju vrlodobre ocjene na testovima nije mi cijena bila bas toliko bolna.....
slika
rucho
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la zeezee » 08 sij 2012, 00:28

Danijela, hvala. nažalost, taj dan kad smo krenuli na put u svratili u brežice bio je zadnji dan internet akcije, a ona koju su na akciji imali u dućanu je bila zadnja. čekamo sljedeće sniženje, jer on još ide u ovu trenutnu sjedalicu, bar još neko vrijeme.
M 22.04.2008. slika
zeezee
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Diami » 08 sij 2012, 23:12

I ja pikiram neku cybex ili kiddy sjedalicu, slično prolaze na testovima. K ima 15,5kg i za sad još može u svoje MC Tobi/Priorifix, al je dosta visok pa neće više dugo moć. Ja bi ga što dulje u ovoj zadržala, al visina mi diktira...
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la TinkiVinki » 09 sij 2012, 00:20

Ja sam uzela Kiddy Guardian Pro (I-II-III) odmah nakon jajeta i odlična je i u upotrebi i po testovima. :dada
slika
slika
TinkiVinki
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Balu » 10 sij 2012, 02:33

TinkiVinki je napisao/la:Ja sam uzela Kiddy Guardian Pro (I-II-III) odmah nakon jajeta i odlična je i u upotrebi i po testovima. :dada

mi imamo ovu kiddy comfort pro i isto smo zadovoljni!
slika
Balu
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la rucho » 20 sij 2012, 16:09

e i mi imamo takvu al crvenu..... girica i tata vole tople boje paaa..... kusin je bio malo nugodan al naviknuo se... i nama je super jer ga brze ukopcamo i iskopcamo..... i kako mm mora cesto na put sa hrpom opreme lako se vadi jer nije na isofix.... ma mrakacha.... :mrgreen
slika
rucho
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Dudley » 29 sij 2012, 21:49

Cure, upomoć :)

Žbunki je visok negdje između 100 i 105 cm...teško mi ga je točno izmjeriti. Težina je cca 15 kg.
Imamo MC Tobi i ja nisam primjetila da mu je premala. Neki dan sreli frendicu, on je bio svezan a ona pala u nesvijest kad je vidjela da je još u toj sjedalici.
Ovaj vikend provela u bjesomučnom pregledavanju AS po shopping centrima, ali sad kad čitam ovaj topic nisam baš sigurna da ju je zaista prerastao.
Sutra ću točno izmjeriti koliko mu glava viri iznad naslona i pomno pregledati visinu pojaseva :) pa se javim.
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Dudley » 02 vel 2012, 11:33

Imam ja još jedno pitanje (a svi se potrgali da mi odgovore :mrgreen )

Sjedalice ove grupe sa isofixom...koliko se lako onda šalta iz jednog auta u drugi?
Čujem da se to da brzinski napraviti pa razmišljamo da kupimo samo jednu sjedalicu (uglavnom se vozi sa mnom, MM-ov auto za vikende).

Inače, ova Tobica koju sad imamo izgleda da nije još premala, rub naslona za glavu je viri dosta iza njegove glave, a pojasevi onako na knap, u ravnini ramena.
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Diami » 02 vel 2012, 11:53

Onda ju nije još prerastao. Ja ti nisam odgovarala jer si rekla javit što je dalo mjerenje. ;)

Moj ima 100cm, ima do ruba (isto MC Tobi) još mjesta, al s ramenima je već na knap, već je granično. A po kilaži imamo 15,5kg. Sve gledam zadnjih dana je opet počeo jesti puno veće porcije i češće traži, tako da mi se čini da bu sad napravio skok i bojim se da će onda ramenima već biti preko/iznad razine gdje izlaze pojaseve...

Mi ćemo definitivno isofix, vjerujem da je možda nešto više prtljanja nego ako ga nema, al meni se ne da uvijek vodit računa da li sam zavezala praznu sjedalicu, plus što sve sjedalice imaju bolje ocjene kad su isofix. :dada A kad se uhodaš, vjerujem da je i isofix isto lako začas promijeniti.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Dudley » 02 vel 2012, 11:56

Diami :mah istina nisam napisala...
Moj malac je skoro isti mjerama kao tvoj (sa pune 4,5 godine ;)

Znači nije nam prehitno pa ćemo još proučavati koju da uzmemo (iako i on u zadnje vrijeme ima periode u kojima jede kao prase :yess :mrgreen)
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Diami » 03 vel 2012, 14:50

Ja otprilike već znam kaj bi uzela, ili kiddy ili cybex kako sad stvari stoje, ak nekaj ne iskoči baš na novim testovima ove godine. U toj kategoriji su mnoge s ocjenom dobar (nema vrlo dobar), pa gledam koja ima najviše pluseva (i navlaku perivu u mašini, jer će ta sjedalica ipak morat duuugo trajat, tak da nek se može lako oprat).

Imam sreću da mi manja za sad još može u jaje, sitnija je nego braco joj u toj dobi. Tak da ona ne seli još u kategoriju 1 za sad, ionako još ne stoji/hoda sama.
Diami
ne stignem sanjati

Prethodna

Natrag na Odgoj djece

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.