Sada je: 26 kol 2026, 17:41.

Proljev, povracanje-molim pomozite

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Re: molim pomozite mamice...

PostPostao/la musaikarlo » 31 sij 2012, 21:27

evo, treci proljev danas...
kad se smijes mili sine smijat ce se s tobom svi, al' kad budes zaplakao plakat cemo ja i ti...
musaikarlo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la † Sanika » 31 sij 2012, 22:08

musaikarlo je napisao/la:evo, treci proljev danas...

jesi mu dala probiotik?
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la musaikarlo » 31 sij 2012, 23:38

jesam...dr.je rekla pola prolifea...i tako sve dok stolica ne dodje u normalu... Moze pitanje off topic? On sad skoro samo siki, a bas su mekane, kao prazne, i bas jako moram pritisnut da krene mlijeko. I ne osjetim let down, inace jesam, jer tad me zaboli malo...valjda necu bez mlijeka ostat...a ono ga i spasava...

:conf :/
kad se smijes mili sine smijat ce se s tobom svi, al' kad budes zaplakao plakat cemo ja i ti...
musaikarlo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la musaikarlo » 31 sij 2012, 23:44

valjda ce ovi minusi vani pobit sve te bestije...
Zadnja izmjena: musaikarlo; 03 vel 2012, 15:35; ukupno mijenjano 1 put/a.
musaikarlo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IINA » 01 vel 2012, 09:26

Ne znam je l ti netko napisao da ako dojiš dok ima proljev
prestaneš uzimati mliječne proizvode.
I proljev kod nekih virusa primjerice rota može potrajati.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la musaikarlo » 01 vel 2012, 11:18

dobro jutro svima....jucer nismo povracali, i dalje jaaako slabo jede, doslovno 3 zlice, pa cekamo da se apetit vrati...danas jos nije imao stolicu, pa cekam da vidim sta ce biti...nadam se da ide nabolje cim je prosao cijeli dan bez povracanja... :mah
musaikarlo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Diami » 01 vel 2012, 11:32

Ajde super, dakle ipak ima napretka. Kod nekih virusa to stvarno može potrajati na žalost.

Nećeš ostati bez mlijeka ako ti on puno doji, samo će ti se kroz 2, 3, 4 dana povećati ponuda mlijeka pa kad se vrati na staro budu dojke par dana punije nego inače. Al će se i to opet vratiti u normalu kroz koji dan uobičajenog ritma.

Što se tiče hormona i prestanka dojenja, to je tvoja odluka. Ovisno o tome koliko ti je problem "opasan" za zdravlje, pa ti je pametno ili nije odugovlačiti s prestankom dojenja. Ok, sad dok vam ovo ne prođe stvarno nije trenutak za prestanak ak nije pitanje života i smrti, al čim se to smiri - mogla bi ako misliš da je to bolje za tebe. Više od dojenja djetetu je bitno da ima zdravu mamu, tako da i to uzmi u obzir. Al shvaćam te da ti je teško.... Ja sam isto nešto bila bolesna i stalno mi se motalo po glavi "samo da ne moram zbog lijekova prestati dojiti..." :ajme Hormoni i tu igraju ulogu... :hug
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la musaikarlo » 01 vel 2012, 21:36

evo nas....danas, kao i jucer nismo povracali....ali proljev 2 puta, obilno...ajd danas je pojeo 6 zlica pa sam sretna...inace, vagali ga, izgubio je 300g u 4 dana, ima 9,7 kg sada. Rekla nam dr.da je to slucaj lake dehidracije, jer je gubitak 3 postotni...tako nesto i pise na hipp ors bocici...kako cesto ste im vi davali hipp? :conf
musaikarlo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la snowwhite » 02 vel 2012, 08:36

probaj dat što više. mislim da bi trebala bočica dnevno. ali ne znam niti jedno djete koje to uspije.
zato mene uvijek spašava onaj rehidromix kojeg sam ovdje spomeula nekoliko puta pa više neću :)
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la musaikarlo » 02 vel 2012, 09:29

nama u ljekarni nisu dali rehidromix, kazu da je on za djecu od godine dana, a Karlo ima 10mj...pa nam dali taj hipp.... I za njega nam rekli po zlicicu svakih 3 sata, po potrebi svakih sat vremena...

Jutros napola proljevasta stolica, sa granulicama nekakvim...ide na bolje.
Jos jednom Vam hvala na svemu sto ste mi rekli. Zaista je pomoglo. :kiss
musaikarlo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la musaikarlo » 03 vel 2012, 00:32

Danas opet tri proljeva....jaaakoo cesto se budi u snu, valjda ga pupa muci...sve cekam da svane taj dan kad ce mu biti bolje...da se fino najede i naspava, i on i ja...pozdrav, lijepo mi spavajte :mah
musaikarlo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la tratinčica1711 » 03 vel 2012, 10:16

ja sam svog jučer odvela kod doktorice jer se često budi i stenje u snu, prducka stalno.. Kaže dr. da vlada neki virus, može a i ne mora biti proljev, ali kao grčevi se javljaju pa ih to pati. Ja sam sinoć dala linex baby i odmah bolje. Ali moj ima 3 god. Probaj malo masirati pupu da prducka, možda će mu biti lakše :dunno
F- 2009. :belji
L- 2012. :mali
tratinčica1711
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la musaikarlo » 03 vel 2012, 11:04

Tratincice, ma to je kod nas neki Lapovacki virus:) mi naravno i danas vec 2 puta proljev...i bas kao sto kazes, cijelu noc jadnicak stenje, cujem kako mu crijeva rade i prducka. Najlakse mu je kad spava na meni, na stomacicu.

Jedva cekam da prode sve to. :place
musaikarlo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la tratinčica1711 » 03 vel 2012, 11:35

pa da... zato što mu malo pritisneš stomačić. :hug da brže prođe
F- 2009. :belji
L- 2012. :mali
tratinčica1711
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Carlito » 03 vel 2012, 11:50

Meni nije jasno zasto djete jednostavno ne odvedes pedijatru na pregled? Toliko panicaris, a ne vodis ga doktoru. :roll
Dijete je knjiga iz koje čitamo i u koju bismo trebali pisati...
Carlito
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la snowwhite » 03 vel 2012, 14:21

Carlito je napisao/la:Meni nije jasno zasto djete jednostavno ne odvedes pedijatru na pregled? Toliko panicaris, a ne vodis ga doktoru. :roll

i ja mislim da bi sad već trebali otići. dosta dugo traje, možda ima kakav pametniji savjet a i možeš tražiti uputnicu za analizu stolice. običan virus baš ne traje tako dugo :dunno
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la IINA » 03 vel 2012, 14:37

Rota virus itekako traje.
Jesi li izbacila kravlje mlijeko???
Osim rote u pitanju može biti i adenoviroza, a ta tek traje i do dva tjedna...
Ne vidim potrebu dijete voditi pedijatru ako nije dehidrirano, jer
za virusne upale probavnog trakta inako nema lijeka, nego se liječi simptomatski.
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Diami » 03 vel 2012, 14:53

A i zvala je doktoricu i rečeno joj je da ne dolazi. :dunno

Bit će bolje. Ja bih probala s nekim probiotikom definitivno, ako još niste. I dalje što više cicanja i proći će to.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la musaikarlo » 03 vel 2012, 15:01

Kravlje mlijeko ne pije, niti ja takoder... Doktoricu smo zvali, i to prvi dan. Nakon treceg dana proljeva i mm je isao kod nje, oba puta nam je rekla ako dijete nema temp.koja ne pada, te ako bude krvi u stolici, tek tada da ga vodimo, jer antibiotika nema, nego davati prolife, dojiti, i ne masnu hranu, to nam je rekla.

Carlito, ne panicarim, jednostavno mi nije ugodno i zao mi je djeteta. Mislim da nije potreban takav ton...ovdje su mi se javile krasne mame, koje su isto to posavjetovale, ali na ljepsi nacin.
musaikarlo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la musaikarlo » 03 vel 2012, 15:07

Draga Diami, uzima prolife vec 4 dana...
Njemu to traje 5 dana, prva 2 ili 3 je povracao 2 do 3 puta na dan, ostale dane nije, a proljev ima takoder 2 do 3 puta na dan...

Kod nas sve nesto 2 do 3, malo je smijesno citati, ali tako je bilo.
musaikarlo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IINA » 03 vel 2012, 15:16

Rota virus ti traje prosječno tjedan dana, ali kod dojenčadi može i duže.
Adeno virus prosječno tjedan do dva, ali opet kod dojenčadi može i duže.
Ne pij mlijeko, jogurt, ne jedi sir ako ga dojiš. Nedaj mu svježe voće, a ti isto
izbjegavaj.
Kuhano posno meso, povrće, kuhani krumpir, tijesto to neka vam bude hrana dok ne prođe.
A proći će ne brini, ne traje to nipošto duže od uobičajenog, pogotovo što se radi
o maloj bebi.
Drži se ove lagane prehrane, bez ičeg mliječnog, doji ga i sve će proći
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Diami » 03 vel 2012, 15:56

Nekako nisam upratila, zašto mliječno ne davati kod proljeva? i svježe voće? :conf

Super onda, sad jednostavno onda treba vremena, da se sve to izbaci, da se sluznica opet oporavi. Nije ugodno, no srećom prolazno je. Još je dobro ako je dobre volje i ok raspoloženja, pa se možete i zabaviti tijekom dana.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la IINA » 03 vel 2012, 16:07

Sveže voće pogoduje proljevu, a kravlje mlijeko je
pogotovo kod Rote zabranjeno, jer hm, ajmo reći "hrani" virus
i upaljeno crijevo ga ne podnosi.
Od voće je jedino jabuka i banana dozvoljena.
Može kuhano voće.
edit: evo malo bolje o mlijeku i Roti:
"....prvenstveno zato što rota-virus (a i neki drugi infekcijski uzročnici) privremeno oštećuju resice tankog crijeva gdje se nalazi i enzim laktaza odgovorna za razgradnju mliječnog šećera laktoze."
Odgovor sa Cybermeda.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Carlito » 03 vel 2012, 16:57

musaikarlo je napisao/la:Kravlje mlijeko ne pije, niti ja takoder... Doktoricu smo zvali, i to prvi dan. Nakon treceg dana proljeva i mm je isao kod nje, oba puta nam je rekla ako dijete nema temp.koja ne pada, te ako bude krvi u stolici, tek tada da ga vodimo, jer antibiotika nema, nego davati prolife, dojiti, i ne masnu hranu, to nam je rekla.

Carlito, ne panicarim, jednostavno mi nije ugodno i zao mi je djeteta. Mislim da nije potreban takav ton...ovdje su mi se javile krasne mame, koje su isto to posavjetovale, ali na ljepsi nacin.

Oprosti, molim te. Panicaris i te kako, pises saki tren kao da je viroza ne znam sta..... :whew Ako ti je zao djeteta odvedi ga doktoru neka ga pregleda, napravite nalaze pa ces znati sta je. Ne razumijem zasto je toliko tesko otici kod pedijatra?
Carlito
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la musaikarlo » 03 vel 2012, 17:51

Bilo bi glupo zapoceti temu, i odjednom nista, zato pisem kako kazes svako malo...nitko ne kaze da je problem odvest dijete pedijatru, ali ako zena kaze ne, onda ga i ne vodim...zasto da ga navlacim po bolnici ako ne moram. Ne daj Boze da se pogorsa ili oduzi, istog trena bih na odjel... Vidim da je sve krivo shvaceno, i da ide u krivom smjeru, tako da vise necu pisat, hvala na svemu i pozdrav
musaikarlo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Tomijev i Larin tata » 04 vel 2012, 18:51

Carlito, boga ti, zasto ovako? Panicari zena kao i skoro svako ko voli svoje dijete. Zvala doktora, veli nek ne dolazi, sve poznato... I dalje joj trebamo. Pa 'ajmo onda! Jesi ikada panicarila zbog gluposti? ;)
Tomijev i Larin tata
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tomijev i Larin tata » 04 vel 2012, 18:52

I nemoj ti mene musa gurat' medju "krasne mame"... :D da mi raja s posla cuju... uf uf uf
Tomijev i Larin tata
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la musaikarlo » 04 vel 2012, 23:56

pardon krasni tata:) kriva sam!

Inace, Karlo je nase prvo dijete, i mislim kako ne panicarim zbog viroze, nego strasno brinem. Prvo i osnovno zato sto je sa 5 tj prebolio upalu oba bubrega, i imao predsepsu. Ako tad nisam panicarila, onda stvarno...jest da sam umirala od straha, tuge i bola, ali panici pogotovo tada nema mjesta. Sve u Bozje ruke.

Vjerojatno sam zbog toga na njega jako osjetljiva.
musaikarlo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Carlito » 05 vel 2012, 13:17

Tomijev i Larin tata je napisao/la:Carlito, boga ti, zasto ovako? Panicari zena kao i skoro svako ko voli svoje dijete. Zvala doktora, veli nek ne dolazi, sve poznato... I dalje joj trebamo. Pa 'ajmo onda! Jesi ikada panicarila zbog gluposti? ;)

Jesam, panicarlila sam. I trazila savjete na forumu. Ali i odvela djete doktoru svaki put kad je za to bilo potrebe.
Mislim da je pretjerivanje svako malo pisati sad je povratio, sad je imao proljev, sad se igra, sad spava, sad je opet povratio..... Ok, svi smo mi panicari jer svi volimo svoju djecu. Ali moje misljenje je da je djete trebalo otvesti pedijatru na pregled, a ne kukati po forumu koliko puta je povratio. Mozete pisati sad sta hocete al morala sam reci sta mislim. A i naslov topica je malo too much! Kad sam vidila pomislila sam ko zna sta je..
Carlito
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la musaikarlo » 05 vel 2012, 13:50

Carlito, ok, imas pravo reci svoje misljenje...ali mislim kako nema potrebe za takvim tonom.
musaikarlo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PrethodnaSljedeća

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.