ANA CASH, tu smo na raspolaganju, što god treba ubuduće (ako znamo), odgovorit ćemo... spiderman torte sa linka su super!
je, možda je ta zadnja malo zahtjevnija ako nisi nikad dosad pokrivala s ticinom (ili jesi, sad se više ne sjećam), ali u principu je to sve isto ako situaciju raščlaniš na djelove pa posebno obrađuješ dio po dio...
pitala si za pokrivanje torte na kat... da, torta se svaka pokriva kao da je sama za sebe i onda se pažljivo (na kraju) prenosi (poduprta lopaticama na više mjesta po dnu) jedna na drugu i dorađuju rubovi bočnim trakama (ukoliko nisu savršeno kružno odrezani)... na ovoj srednjoj plavoj torti se isto vidi tanki rub ako bolje pogledaš, dok donja torta nema ništa, što samo znači da se jako pažljivo mora rezati višak ticina (ovu tortu je radio netko iskusan)...
ja bi, recimo, ovu gornju žutu tortu naknadno oblagala crnim bočnim ticinom u obliku zgrada (nakon što se prenese na vrh) i tako dodatno prekrila neravne rubove ili obod torte, a ovu crnu mrežu na plavoj podlozi najlakše dobiješ tehnikom zamrzavanja buttercreama nakon pipinga... ovu tehniku je Liv najbolje realizirala tu na ovom topicu sa tortom štrumfete pa pogledaj kako to funkcionira... a što se tiče ovog crvenog dijela na kojem je dodatno nanesena mreža, taj dio bi posebno skupa radila mimo torte (crveni ticino + zamrznuti buttercream) i onda bi ju na kraju samo prenijela na tortu bez puno rastezanja da buttercream ne pukne kad se ticino počne širiti po torti jer je tad buttercream već u stvrdnutom stanju ili (druga opcija) prvo nanijela crveni ticino preko torte, a onda pažljivo pisala sa buttercreamom u šprici direkt na tortu po rubovima ticina... to bi bila sigurnija opcija da ne dođe do pucanja buttercreama kod prenošenja, a s druge strane, dugotrajno ukrašavanje gotove torte zna rezultirati da se ona počne topiti na sobnoj temperaturi (ako je kremasta i sočna) pa ti se može desiti da se najdonja torta ulegne pod težinom ovih dvije gornje... u svakom slučaju bi kod najdonje torte išla na neko sigurnije rješenje (što se sastava torte tiče) u smislu statike tj. više biskvita i tvrđa krema koja se ne topi jer će biti dosta opterećena...
sad sam se raspisala, sorry, ponijelo me