corazon, evo receptića - to je iz onih malih kuharica iz makronove,a li ja sam ih prilagodila nemakrobiotičarima:
knedle od karfiola i prosa1 šalica prosa
1 šalica cvjetića karfiola
3 šalice vode
- proso oprati i staviti kuhati zajedno s vodom i karfiolom i kad zakuha posoliti i na lagano kuhati poklopljeno 20 minuta. u još toplu smjesu, dodati kockicu maslaca i malo naribanog sira (ili tofua) i promiješati. kad se još malo ohladi oblikovati knedle i uvaljati ih u krušne mrvice popržene na maslacu ili ulju.
- ja nekad popržim i malo slanine na kockice pa dodam u smjesu, a u brzoj varijanti se jelo može samo posuti mrvicama, ali ljepše je kad su oblikovane knedle.
popečci od budeve i prosa1 šalica prosa
2 šalice bundeve na kockice
3 šalice vode
- proso se opere i stavi kuhati zajedno s bundevom, kad zakuha posoli se i kuha se oko 20 minuta
- pred kraj dodati šalicu kukuruza
- zatim u smjesu dodati nasjeckani mladi luk (2 komada), 1 režanj češnjaka, 1 žlicu nasjeckanog kopra (od ostalih začina u originalnoj verziji ide i žličica gorušice, žlica majoneze i žličica umeboshi začina - ja stavim ako imam, ako ne - ne fali mi)
- sve promiješati i oblikovati male popečke, uvaljati ih u sezamove sjemenke i popržiti
dobar tek
ina - i meni složenac zvuči super, mogla bi baš probati