trebala bih po želji jedne bake napraviti ledeni vjetar u obliku dječje ticino torte... možda sam ju trebala u startu preusmjeriti na neki drugi izbor jer mi to i nije baš čvrsti kolač za ticino pokrivku i jer mu nije sezona, ali eto nisam

sad sam u dilemi... ne znam gdje bih uopće u ovo doba godine mogla nabaviti svježe šumsko voće (naglasak na ribizle, kupine, maline, eventualno jagode) i da li je netko pravio ledeni vjetar sa smrznutim ili konzerviranim voćem i kako to ispadne? kako izbjeći da se sok od takvog voća razlijeva po kremi i radi one ružne crvene mrlje iznutra po kolaču? kako šokirati to voće da ne pušta sok? možda sušenjem sa papirnatim ručnicima, koliko god mi se to nespretno na prvu ruku zvučalo
ne bih ga radila sa bananama i kivijem jer mi tako nije fin... a da napravim preljev od miksanog voća umjesto komada voća?drugo pitanje: budući da torta mora biti dovoljno čvrsta da na nju dođe ticino, da li da slastičarsku žutu kremu od jaja skuham sa malo više gustina i oplemenim slatkim vrhnjem pa da dobijem nešto laganiju parfe varijantu kreme i ujedno zadovoljavajuću čvrstoću ili da ipak filujem posebno i sa slojem slatkog vrhnja preko kreme, ali da onda dodam šlag fixove ili želatinu? jer sve me je strah da šlag sam za sebe neće biti dovoljno čvrst (ne biljni, nego od mliječne masti)...
kako bi vi to rješile

, a friškog sad nema.
,znači ne moraš niti isprobavati ovu varijantu.
ionako vjerojatno koštaju ko za lijek... mogla bih ih barem nasumično pobosti po tom voćnom preljevu, čisto da ima komada voća...