Sada je: 18 tra 2026, 16:01.

INVALIDNINA

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: INVALIDNINA

PostPostao/la alexandra » 15 ožu 2012, 21:02

zmijac, mogu mislit da si poludila. i da, idi odvjetniku i odmah piši žalbu. mislim da se radi samo o prerevnim procjenama nadobudnih službenika i uputama o štednji.
naravno, ne mogu vjerovat sve to što čitam. :ajme
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la mamashnita od noje » 15 ožu 2012, 21:21

i ja citam i ne vjerujem :shock
n. je na kraju dobio i sluzbenu dijagnozu asperger sindrom i psihijatrica nas je uputila na pokretanje postupka za ostvarivanje prava na invalidninu.
sad citam taj famozni clanak 38. i vidim da je naglasak stavljen na nesamostalnost, odnosno ovisnost o tudjoj pomoci. koliko znam aspergerovci su, barem do sada, bez dvojbe ostvarivali pravo na invalidninu, ali daleko od toga da bih mogla reci kako se n. ne moze sam obuci, oprati, umiti, jesti.... sve to radi samostalno, ali dijagnoza je ta koja je. sto bi to sad znacilo? da nema pravo na invalidninu? :conf

i koliko cekate na poziv pred prvost. tijelo vjestacenja, a nakon sto ste primili rjesenje o pokrenutom postupku?
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la alexandra » 15 ožu 2012, 22:11

na listi sam za otkaz

i jedno direktno pitanje zmijac u vezi ovog. zašto pod hitno ne tražiš skraćeno radno vrijeme?
ako je situacija takva kakva pišeš, ja više ne bi imala puno obzira za specifičnost posla i firme i tražila bi srv na koje imaš pravo, s obzirom na članak 38. i zaštitila se od otkaza. bar to.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la MBee » 15 ožu 2012, 22:20

A SRV bi ti automatski dao pravo barem na DD.
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la danijela81 » 15 ožu 2012, 22:45

jel ja gubim pravo i na uvećani DD ako izgubim invalidninu?
ne radim, pa ne mogu ni kristioti pravo na SRV ili dopust radi njege.
kak to onda ide?
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la alexandra » 15 ožu 2012, 22:52

danijela, to ne znam, mi smo od prve godine dobili dd uvećani, a od treće invalidninu i ništa joj do sada nije mijenjano.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la MBee » 15 ožu 2012, 22:55

U postupku ostvarivanja prava na doplatak za djecu, postojanje težeg oštećenja zdravlja djeteta može se dokazivati:

a) nalazom i mišljenjem tijela vještačenja socijalne skrbi odnosno nalazom i mišljenjem nadležnog vještaka Zavoda za zdravstveno osiguranje kojim je utvrđena vrsta i stupanj oštećenja zdravlja djeteta prema odredbama Zakona o doplatku za djecu
b) rješenja donesena u postupku ostvarivanja prava iz socijalne skrbi
• o pravu na osobnu invalidninu,
c) rješenjem nadležnog tijela Zavoda za zdravstveno osiguranje
• o pravu roditelja na dopust do osme godine života djeteta i
• o pravu na rad s polovicom punoga radnog vremena zbog njege djeteta s težim smetnjama u razvoju te

Ja ostvarujem preko C pa mi oduzimanje invalidnine ne mijenja ništa. Ako je A uvjet za invalidninu onda pretpostavljam da gubitkom B znači da si izgubila i A a time i pravo na DD.
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la danijela81 » 15 ožu 2012, 23:05

zvuči mi totalno nelogično, jer njegovo oštećenje zdravlja je teže i trajno, samo što valjda nije "dovoljno teško" za invalidninu, tak nekak sam ja njih shvatila na vještačenju.
da radim, imala bih pravo na SRV ili dopust, tj. imala bih ovo pod c), a s tim i dječji.
i zvuči mi skroz nelogično da zato što ne radim, i zato što ne mogu koristiti ta prava, da onda nemam ni dječji. kao da mi dijete ima manja oštećenja zato što ne radim :dunno
vidjet ćemo...
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la nadicab » 15 ožu 2012, 23:30

nazalost, ako je on visokofunkcionirajuci autist (a je jer ide u redoovnu skolu) zahvaljujuci tvom ulozenom trudu, on moze donekle samostalno funkcionirati i za drzavu je on "donekle" OK.
to je ono sto su vec neki roditelji osjetili - ulozis puno truda i novaca i drzava ti proglasi da je dijete puno bolje i ukine ti SVA prava i financijsku pomoc :ajme
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la † zmijac » 16 ožu 2012, 09:32

Alex,
SRV mi nije po pravilniku dozvoljen zbog radnog mjesta- ne ulazim sad više u to dal je to bilo pošteno
a otkaz će mi dati jer zatvaraju poslovnicu a s tim i radno mjesto :bidan
inače jučer sam odvjetniku dostavila nalaz- ali veli mi da čekamo poštom da stigne rješenje sa rokom žalbe
nije više AKO,već KAD !
† zmijac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 16 ožu 2012, 10:51

SRV je pravo dano po zakono i zato je iznad bilo kojeg pravilnika - stoga, razmisli malo i o tome.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la mamashnita od noje » 16 ožu 2012, 11:07

danijela81 je napisao/la:zvuči mi totalno nelogično, jer njegovo oštećenje zdravlja je teže i trajno, samo što valjda nije "dovoljno teško" za invalidninu, tak nekak sam ja njih shvatila na vještačenju.
da radim, imala bih pravo na SRV ili dopust, tj. imala bih ovo pod c), a s tim i dječji.
i zvuči mi skroz nelogično da zato što ne radim, i zato što ne mogu koristiti ta prava, da onda nemam ni dječji. kao da mi dijete ima manja oštećenja zato što ne radim :dunno
vidjet ćemo...

danijela, je, glupo je. ja sam puno pisala ovdje o tome kako n. ukidaju uvecani dd zato sto sam ja na rodiljnom dopustu pa ne koristim srv. ali radi se samo o tome da mirovinski priznaje vjestacenja iskljucivo dvaju tijela - jedno je ovo od czzs (kojim ostavrujes pravo na invalidninu), a drugo od hzzo (kojim ostvarujes pravo na srv). dakle, ako si invalidninu izgubila, a ne mozes traziti pravo na srv, ne postoji trece tijelo koje bi vjestacilo iskljucivo zbog dobivanja prava na uvecani dd :/
ja sam se s njima mjesecima natezala i dopisivala, sto sa hzzo, sto sa hzmo, na kraju mi je tek gospodja pap iz hzzo rekla da bez obzira na rodiljni, a prije isteka rjesenja o srv, uputim dijete na komisiju hzzo na vjestacenje radi srv, ali da to onda nekako stavim u mirovanje do povratka na posao, a dijete ce ipak dobivati uvecani dd. tako nekako :ajme
kako god, u svibnju cu je ponovo zvati i sve to aktualizirati, ako nam odbiju invalidninu :ne
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la danijela81 » 16 ožu 2012, 11:33

sjećam se da si pisala o tome, katastrofa.

ne kužim, zbilja ne kužim, zar ne bi bilo jednostavnije da postoji jedna jedinstvena komisija, pa onda na temelju tog papira nadležne institucije odlučuju o pravima - dječji, SRV i sl.
manje petljancije za nas, manje papirologije za njih, manje članova komisije za njih, samim time jeftinije za njih, bolje za nas.
ne kužim, kako razmišljaju ljudi koji pišu te pravilnike i zakone, jel uopće imaju pojma kako to izgleda u praksi, jel se s ikim konzultiraju :dunno
stalno nešto mijenjaju, a stalno se vrte oko jedne te iste priče koja ne funkcionira :gaah

sve mi se čini da ću se i ja iznatezati s njima, samo, ti si barem bila zaposlena, i mogla si pokrenuti komisiju za SRV. ja čak ne mogu ni to.
a zaposliti se negdje i odmah krenuti na SRV - ne pada mi na pamet. bit ću presretna da negdje uopće i dobijem posao, obzirom na stanje u državi, obzirom na to da tako kasno završavam fax.
kako je to sve nepravedno. fax mi je itekako trpio radi poteškoća s V. nije mala stvar u njegove 3 godine života proći 9 operacija, 25 hospitalizacija, vježbe svaki dan minimum 3 sata, kojekakve komisije, procjene, preglede minimum jednom mjesečno, da ne govorim o pojedenim živcima i okupiranosti samom problematikom, sumanutim čitanjem kojekakve literature jer si sam sebi prepušten, i nitko ne radi s tvojim djetetom jer je, opet, radi njihovih propisa, izvan svih sustava... i cijelo to vrijeme ne mogu studirati kako treba, ne mogu ni pomisliti na posao jer ne mogu dijete nigdje uključiti, i nigdje ne bi dobivao odgovarajuću skrb, nemam nikakve naknade, i onda još ukinu i dječji na koje dijete zapravo ima pravo, ali ne dobije jer ja nisam zaposlena :gaah
da ne govorim o invalidnini, visoka slabovidnost uz blaža neuromotorna odstupanja za njih nije invalidnost. za državu, kad treba dobiti invalidninu ili odgovarajuću skrb, da ne govorim o naočalama/lećama bez kojih je slijep, moje dijete je valjda zdravo. ali npr., kod upisa u vrtić, nije zdravo, i tu nailazimo na milijun i jednu prepreku.
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la mamashnita od noje » 16 ožu 2012, 11:36

u medije :dada
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la nadicab » 16 ožu 2012, 12:02

ne kužim, zbilja ne kužim, zar ne bi bilo jednostavnije da postoji jedna jedinstvena komisija, pa onda na temelju tog papira nadležne institucije odlučuju o pravima - dječji, SRV i sl.
manje petljancije za nas, manje papirologije za njih, manje članova komisije za njih, samim time jeftinije za njih, bolje za nas.

radi se na tome, ali kako se trebaju dogovoriti razna ministarstva, ide sporo i ima otpora jer - biti u komisiji, donosi financijsku dobit. Ukineš li trostruke komisije, nekim ljudima si maknuo izvore prihoda.
Ja sam član jedne radne podskupine za definiranje načina vještačenja djece predškolske dobi i sada testiramo američke skale funkcionalnosti djece na djeci iz udruge. Ako je netko zainteresiran, šaljem meilom tu skalu i čekam ju popunjenu :mrgreen . Nakon toga ćemo usporediti koje benefite donosi takav vid testiranja djece jer nam treba instrument s kojim ćemo najbolje opisati FUNKCIONIRANJE djeteta, a ne gledati samo njegovu dijagnozu. U skladu s potrebnom pomoći u funkcioniranju djeteta, odredit će se i odgovarajuća potpora.
Cijela priča traje već neko vrijeme, ja sam u nju uključena cca pola godine.
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la danijela81 » 16 ožu 2012, 12:10

može meni na mail? pošaljem ti pp

nadicab je napisao/la:FUNKCIONIRANJE djeteta, a ne gledati samo njegovu dijagnozu. U skladu s potrebnom pomoći u funkcioniranju djeteta, odredit će se i odgovarajuća potpora.

zvuči kao utopija za ovu našu državu :mrgreen
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Annamama » 19 ožu 2012, 17:22

Moj sin je prije 5 godina izgubio pravo na osobnu invalidninu , iako se njegovo zdravstveno stanje nije uopće poboljšalo a ni promjenilo .
Već sam pisala o tome na forumu na topiku za njegovatelja .

Djete je i dalje u invalidskim kolicima , nepokretno , sa poremečajem govora , deformacijom donjih ekstremiteta i lakom mentalnom retardacijom .
Školuje se u školi za djecu sa pp .

Nema toga što nisam napravila , od silnih žalbu , molbi , komisija , pa čak u Upravnog suda čija je presuda donešena u sinovu korist , međutim nakon izlaska na prvostupanjsku komisiju u CZSR gdje su mu trebali dati konačnu ocjenu za osobnu invalidninu kao što je i sam sud donio odluku , oni su ga ponovo srušili i dodjelili pomoć i njegu u punom iznosu od 500 kuna .

Pošto ja ne radim , automatski je gubitkom osobne invalidnine izgubio i pravo na uvečani DD !
Tako da smo sad na 300 kuna mjesečno kao za svu ostalu zdravu djecu , a djete mi je vezano za invalidska kolica .
Nikad nije bio sam vani , jede sam , ali si ne zna uzeti tj pripremiti , kupam ga ( sad ima 16 godina ) , brišem nakon wc , vodim liječniku , uvijek je netko kod kuće s njime , ne zna se sam obući tj ne može ... Ovo nam je zadnja godina u školi , ( 8 razred) i dalje ne može jer mu niti jedno zanimanje ne odgovara ( škola za pomoćne radnike pekar , kuhar , mehaničar krojač , frizer itd ) . Za računala nemaju odjel našem gradu .

Drugo škola u koju bi trebao ići je poznata po problematičnim učenicima , iako bi njegovo odjeljenje bilo odvojeno , ali u istoj školi ( tučnjave , maltretiranje drugih učenika itd ) , u školi nam savjetuju da ga ipak damo u školu pa nek završi bilo što . A ja se pitam koliko će dugo tamo izdržati s obzirom da je djete sa pp i da će biti na tapeti ovim problematičnim klincima ..znate kakva su djeca , tj to više nisu djeca !
Ja se njega bojim pustiti u tu školu jer se bojim da će mu netko nešto napraviti , a i drugi roditelji djece su istog mišljenja ( sinov razred) , drugo on nema znanje s kojim bi mogao pratiti nastavu za srednju školu , matematika , fizika , kemija , zemljopis , povijest . Zaboga on jedva da zna brojati do 1000 . U ovoj školi koju sad još polazi ipak su imali non stop nekog ko je pazio na njih , ali i to nije bila garancija da neće napraviti neku glupost ...pa su mu za vrijeme velikog odmora ( nastavnik je otišao na wc ) dva učenika uspjeli nabiti na glavu najlon vrećicu na glavu !!
Da se nastavnik zadržao dulje od tih 5 minuta , ko zna što bi se desilo ... ne želim ni znati .
Kako da ja uopće zaštitim svoje djete ?

Za državu nije dovoljno bolestan , a za druge bolestan je i previše ...
Drugo zanima me sa HZMO komisijom gdje se utvrđuje stupanj tjelesnog oštećenja , ne komisija od CZSR ..da li je moguće dobiti na osnovu postotka oštećenja 80% dječji dodatak ? Ili to samo vrijedi za cestarine i znak pristupačnosti ?
Annamama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MBee » 19 ožu 2012, 17:29

Mogu samo reći :gaah

Strašno, tužno, van pameti...
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamashnita od noje » 19 ožu 2012, 20:50

mozete li mi odgovoriti KAKO, KAKO je moguce da se srusi pravo na invalidninu nekome kao sto je dijete annamame??? temeljem cega??? sto je sluzbeni razlog, crno na bijelo?
ne mogu vjerovati :ajme
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Fantasy » 19 ožu 2012, 21:13

Ni ja ne vjerujem da je to moguće??? Pa tko je onda invalid, ako osoba u kolicima nije?
A u kojem ste centru to odbijeni?
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Annamama » 20 ožu 2012, 11:38

mamashnita od noje je napisao/la:mozete li mi odgovoriti KAKO, KAKO je moguce da se srusi pravo na invalidninu nekome kao sto je dijete annamame??? temeljem cega??? sto je sluzbeni razlog, crno na bijelo?
ne mogu vjerovati :ajme

Koji je razlog ? Po njima on nema dovoljno oštećenje organizma za famozni članak 38 !
Vjerovatno zato što ne nosi pelene ...nema veze što ga ja sa 55 kg nosim na wc , brišem poslije nužde itd
Isto vrijedi i za osobnu higijenu ...kupanje /tuširanje .
Ajde to je još izvedivo dok je djete "malo" tj manje tjelesne težine , a vidjet će te kasnije da to baš i nije tako jednostavno kad narastu .
Prvo zbog njegove same intimnosti , jer je on ipak već "dečko" sa 16 godina , dlačice i ostalo jel ...a drugo zbog same težine .
Jede samostalno , ali mu se sve mora prirediti ..
Nastavnica koja mu predaje tehnički , tj tzv tehnički jer to nije pravi tehnički već više eto crtanje crta ravnalom mi je rekla , da bi on mogao bez problema ići za pomoćnog krojača ili pekara ( pekar ? znate li šta pomoćni pekar radi ? nosi vreće brašna od po 30 kg na radnom mjestu , čisti radno mjesto itd ili pomoćni krojač ..možda ..ali ovdje kod nas nemate gdje raditi jer su sve firme koje su radile sa tekstilom ...zatvorene ! Osim toga sa lakom mentalnom retardacijom kako on može raditi sa pilama i noževima kojim se iskrajaju hrpe materijala i još u invalidskim kolicima ) Osim toga on ne želi za pomoćnog krojača , jučer mi je došao plačući kući , jer mu je "teta" nastavnica rekla da on nikad neće biti vozač vlaka .. crtali su na satu što žele biti kad završe školu ... Ok istina ne može , ali daj pobogu pusti dečka da bar sanja o tome što želi biti . Osim toga zadatak je bio "što želi biti " A ne " što može biti " :ajme I da još jedan biser iste nastavnice ..." pa može vam on ići u tu školu za pomoćno zanimanje tramvajem !" ..dovraga kako će tramvajem ići u školu , kad nikad nije izašao sam bez pratnje i kreće se uz pomoć invalidskih kolica :gaah

Evo Vam još jedan biser administracije ... ovaj put HZZO . Ortoped nam je izadao doznake za nova 2x invalidska kolica , pomoćnu hodalicu , cipele .
I konačno nakon mjesec dana potvrde doznake i mi lijepo s sinom u trgovinu . Kad vidi ...djete ne stane u dječja kolica već treba kolica za odrasle .
Ajde ponovo u HZZO kod pravnika i napiši žalbu , stigla žalba nakon 15 dana , odbija se pravo na kolica za odrasle jer djete nema 18 godina ( po pravilniku jedino može dobiti kolica za odrasle kad napuni 18) . Ok opet pravac pravnik i žalba ponovo ali na to rješenje , ovaj put sve je poslano u ZGB HZZO na vještačenje . Nakon 6 mjeseci stiže pozitivno rješenje za kolica i antidekubitalni jastuk , ajde ponovo kod ortopeda po nove doznake pa na potrvdu u HZMO . Kad iznenađenja sluđbenica kaže .." ja to vama ne mogu potvrditi , računalni sustav mi ne da ?!" nazovite me za par dana pa čemo vidjeti što ćemo dalje ... Zovem nakon par dana , žena kaže poslali ponovo sve papire za ZGB da oni to naprave pa će mi javiti kad stignu . I nakon 2 tjedna zovu iz HZZO ..dođite po doznake odobreno vam je .. Za mjesec dana stigla kolica i jastuk . Sad ganjam papire za ova druga standardna jer ima pravo na dvoja kolica pošto se još školuje ..
Annamama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Annamama » 20 ožu 2012, 11:45

Fantasy je napisao/la:Ni ja ne vjerujem da je to moguće??? Pa tko je onda invalid, ako osoba u kolicima nije?
A u kojem ste centru to odbijeni?

Pa on je invalid , oštećenje je trajno ali nije dovoljno za članak 38 !
Zbog svega onog što sam gore napisala , a i zbog toga što baš nisam u dobrim odnosima sa CZSR , ne želim navoditi točnu lokaciju .
CZSR se nalazi u jednom večem gradu ... Istočnoj Slavoniji ..eto samo toliko .

Moj bolesni sin ima pravo na 500 kuna pomoći i njege i 310 kuna DD , a i tih 310 DD će prestati dobivati ako se ne bude mogao dalje školovati .
Annamama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Fantasy » 20 ožu 2012, 17:21

Stvarno nevjerojatno, znači najbolje da ne pokušavamo djecu skinuti iz pelena i da ju ne učimo da jedu sama...
Žao mi je, nadam se da će netko uvažiti tvoje žalbe, valjda ih moraš baciti u novine da se pokrenu :(
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nora28 » 20 ožu 2012, 21:33

nama su takodjer ukinuli invalidninu zbog famoznog clanka 38 ali kad ovo citam neugodno mi je sto smo se uopce isli zaliti kad djeci poput tvog decka ukidaju invalidninu. ovo je nazalost slucaj za tv i novine, samo na taj nacin izgleda da se nesto pokrene. :(
E. 2001.
L. 2012.
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 21 ožu 2012, 00:06

Annamama, strasno!!! Nemam rijeci!!! Koja igra s vasom sudbinom!!
Zmijac, i ja sam sad bila na listi za otkaz iako sam na srv. Prebacila sam razgovore i korespodenciju na odvjetnika. Za sada su me postedili.
Aktiviraj srv i bori se. Nema veze sto zatvaraju poslovnicu. Moraju ti naci zamjensko radno mjesto dok si na o srv, bar u teoriji. Naravno da u praksi svasta rade da zaobidju zakon.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la hellokitty » 21 ožu 2012, 15:36

Čitam, i ne vjerujem da su vas odbili... Mi smo dobili na 2,5 godine, a poznajem neke sa više-manje istom (sličnom) dijagnozom, koji su dobili na više. To valjda ovisi od grada do grada, ili kako- neznam. ali vi se za to morate boriti, jer je to vaše pravo, tj. pravo djeteta. U svakom slučaju 1250kn invalidnine je premalo, s obzirom koliko se vremena i truda ulaže u dijete, a plus toga razni ''rekviziti'' puno koštaju.... ako ikako mogu pomoći javi mi se. sretno!
hellokitty
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la hellokitty » 23 ožu 2012, 15:05

AKo ste friški, možda tek od idućeg mjeseca dođe, ali ćeš svakak dobiti i zaostatke od datuma predaje zahtjeva.

Evo moram se i ja požaliti. Nakon dugo išćekivane invalidnine, danas smo dobili zajedno sa zaostacima, ali ne od predaje zahtjeva, nego od datuma kad je rješenje izdano. Ja sam zahtjev predala 30.09.2011., nalaz i mišljenje PTV-a od 02.12.2011. , rješenje je ''napisano'' 16.01.2012.. Invalidninu smo dobili za razdoblje od 19.01.2012-29.02.2012. Zar ne bismo trebali onda dobiti zaostatke od 30.09.2011.? ako griješim, ispravite me
hellokitty
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamashnita od noje » 28 ožu 2012, 11:30

cure, mozete li mi ukratko opisati kako izgleda taj postupak vjestacenja? sto pitaju mene, a sto dijete, koliko traje sam pistupak, tko sve sjedi u komisiji...
danas idemo.
:/
hvala!
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Fantasy » 28 ožu 2012, 11:50

Mi smo u manjem gradu, dijete maltene nitko nije ni pitao ni pogledao uopće. Gledali su papire i ispitivali svašta, oko anamneze (a imali su papire pred sobom), oko stanja djeteta, što može sama napraviti, oko imovinskog stanja, i sl. Nije bila komisija, nego smo prvo razgovarali sa soc. radnicom, a zatim u drugoj sobi sa psihologom koji je ispitivao o porodu a ne o djetetu i njenim sposobnostima kaj mi nikako nije bilo jasno, ali to su bila dva-tri pitanja od njega i gotovo. Inače, naručili nas 3-4 istovremeno pa čekaš, tak da budi spremna i na to.
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamashnita od noje » 28 ožu 2012, 11:54

hvala.
mene muci to sto ce me pred njim ispitivati.
kao i to sto smo naruceni u 18,15h, a imam bebu koja doji i koja je u 19h vec komirana od pospanosti.
mamashnita od noje
Muza

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.