Sada je: 02 kol 2026, 20:57.

Ljetne mame i bebe (10.dio)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Ljetne mame i bebe (10.dio)

PostPostao/la mamac2012 » 01 tra 2012, 18:35

ajme bojala sam se da vas necu stic procitat kad me nije bilo par dana, ali nekako ne pisete bas....pa di ste! setnjice pretpostavljam po sunceku... :proljece
kod mene nista novog...moja beba :mala aktivna neprestano :rodj
po noci smo ok, ne budim se sad previse, ali po danu ju non stop osjetim...:D
slika
mamac2012
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mamac2012 » 01 tra 2012, 18:36

uh sad vidim! 77 dana jos! :joy
maloooo
slika
mamac2012
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la rusulica » 01 tra 2012, 21:29

a tek ja :strah jel sad već mogu reć da brojim sitno
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la snowwhite » 01 tra 2012, 22:37

rusulica je napisao/la:a tek ja :strah jel sad već mogu reć da brojim sitno

nego :mrgreen
sad će to svima proletiti....

meni su počele ruke trnuti. tako su mi i u prvoj trudnoći, još i više zapravo. a tada su mi i noge. u drugoj ništa a evosad opet ruke :dunno
uskoro očekujem i oticanje nogu. ovaj ljetni finiš bi mogao biti pakleni :znoj
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la rajvos » 02 tra 2012, 07:17

Jutro
Ne znam kako vi al ja nocas nikako se namjestiti, ovo spavanje na boku me ubija, dok se namjestim i razbudim se
Blago vama sto brojite sitno, al ajd idu i meni dani, ticker pokazuje u 7 mjesecu sam :)
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la Stellina » 02 tra 2012, 08:20

Jutro mamice :alc
Rajvos u dvoje smo :ne
Ja sam nocas ko na jajima spavala , budilo me sve i svasta, te mali sto se micao, te bolovi u kukovima, pun mjehur, crijeva, misici, plus jos ovi moji bolovi...jaooooo...mislila sam da jutro nikad nece doci :znoj
Cestitke za sedmi mjesec :joy

Pitam se gdje nam je jos kraj.

Ja sam danas slobodna pa cu vjerojatno malo srediti kucu i uvesti malo uskrsnjeg ugodjaja :mrgreen al naravno sve laganini jer jednom kad se zalaufam neznam vise stati i onda se dogodi da se nadjem u krevetu bas slomita i u bolovima.

Ja zaista cudno osjecam malog. Vise ne osjecam udarce na povrsini ko sto je bilo do prije proslog tjedna vec nekako unutra i zaista nisko, nisko...imam osjecaj da mi bas udara u stidnu kost i moram priznati da je zaista neugodno. Svaki put kad me udari imam osjecaj ko da cujem na vlastite usi -Tup! :shock

Hvala Bogu, sutra kontrola pa sam sva sretna i :luv iako cu morati sjediti tamo cijelo jutro radi mjerenja secera ali nema veze. Veseli me sto cu vidjeti nase malo sunce :luv

Jucer smo kupili i pelene jer narednih dana mislim spremiti i torbu za bolnicu. Uzela sa Huggies newborn sa izrezom za pupak. Nisam znala koliko uzeti pa sam uzela na kraju dva veca paketa tek toliko da imam dok mu pupak ne otpadne , a onda cu uzeti druge.

Jeste vi vec spremile torbu? Ja sam prosli put zabpravila pitati babicu sto mi treba za bolnicu, pa mislite da bi bilo ok da pitam doktoricu da mi kaze il da list? Jer ja zaista neznam sto moram ponijeti :dunno Malome sam kupila cijeli set za izlazak iz bolnice (dekicu, carapice, kapicu, body kratkih i dugoh rukava-ovisi o vremenu...) . To je sve u jednoj kutijici tako da cu to tutnuti u torbu, al neznam sto ostalo ponijeti, pogotov za sebe.

Cure ja se polako bojim...et... :whew
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la PeekABoo » 02 tra 2012, 09:29

Ladix - možeš pokušati u Centru za prirodno roditeljstvo, a mislim da ih ima i kod Ive Kolić (kod nje cure idu na vježbanje - googlaj Vitalizacija Kolić), što je jeftinija varijanta, a vjerujem isto kvalitetna!

BTW imam update: još jedna ljetna curicaaaaa! :joy :joy :joy :joy :joy

Uh, čitam vas koje ste u sedmom mjesecu (mi tek dolazimo do 5.) pa se pitam kako ćemo mi koje trebamo roditi u kolovozu preživjet ljeto? :drink
Zadnja izmjena: PeekABoo; 02 tra 2012, 09:43; ukupno mijenjano 1 put/a.
PeekABoo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la rusulica » 02 tra 2012, 09:41

Prvo čestitke za nove curetke

Ja sam ušla u 8 mjesec i još nisam spremila torbu. Jesam samo jednu malu toaletnu koja je baš za prvu ruku a za ostalo mislim da nije priša do 9 mj.Ok ja živim 100 metara od bolnice a i mama mi i sveki isto tako da mi mm i one mogu sve donijeti bilo kada ako bi slučajno beba uranila. Počela sam prati robicu polako.

Stelina ti si bome požurila. ja kupila samo jedan mali pak pelena, a ti već kamion stvari pripremila. :D I mene je pinku struh guzda al jučer me moja petogodišnjakinja nasmijala izjavom:"mama ne boj se, to ti je ko da se ideš malo pokakat :ajme :lol "

Jel još tko s ovog topica ide roditi u splitsko rodilište? Ja sam prva na redu pa vam javim dojmove :) Veseli me raj rooming in nemate pojma kako. Te šetnje po hodnicima noću i dizanje sa masu šavova na plač svake bebe da vidim jeli moja me umelo. Blažen onaj ko je uveo rooming in

Ja sam isto prije par dana počela noću trniti u rukama i osjećati grčeve u nogama. također mali edemi su mi se pojavili na nožnim zglobovima al samo uvečer kad pretjeram s aktivnošću a ja sam takva. hodam, trčim, nosim biciklu na 5 kat, čistim ko munjena... ne znam drugačije. tako sam i s laurom i rodila brzinom speedi gonzaleza . bolno ali brzo. u ovoj trudoći ipak puno manje otičem bar zasad
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la PeekABoo » 02 tra 2012, 09:45

Znam cure koje su rodile u splitskom i bile su zadovoljne, o detaljima baš i ne znam... ali recimo sve je novo, oprema je vrhunska, sobe imaju svoj wc... o osoblju ne znam :dunno
PeekABoo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Roza » 02 tra 2012, 11:34

Da malo upadnem, ja san sad rodila u splitskome rodilištu, sobe su super samo užasno ali užasno vruće, drže sve zatvoreno, ja i cimerica smo jedine u cilom rodilištu stalno otvarale prozor jer se to neda izdržat, a šta se osoblja tiće to ti je kako koja smjena, neke sestre možeš pitat bilo šta a neke ti je bolje ni da ne vidiš ni da ne čuješ. E i zna in ponestat svega, moj je dobio jednu benkicu i molila san boga da se je ne ukaka jer nisi siguran oće li ti dat drugu.
slika slika

Neka boli preboljet ću, stiskam zube, izdržat ću...

L. 20.03.2012
Roza
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ladix » 02 tra 2012, 11:40

ja sam isto u zadnjem krugu za porod i nemam pojma kako ću preživjeti ljeto :ajme
prvi malac je rođen u 6. mjesecu i sjećam se da sam i tada umirala od vručina cijeli 5. i dio 6. mjeseca, a sada treba dočekati sredinu 8og.
kada neke od vas rode ja ću još uvijek biti na moru daleko od priprema za porod :D

za prvi porod sam torbu spremila nekih 3 tjedna prije. sada planiram sve pokupovati do 6. mjeseca, onda mjesec dana na more i vratiti se mjesec dana prije da mogu sve oprati i pripremiti. nadam se da neće biti iznenađenja! :)
slika
ladix
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nana44 » 02 tra 2012, 12:10

:mah

Ja sam isto sinoć grozno spavala, desna mi strana trne samo tako u kuk me desni boli, al doduše malo sam i ja kriva jer se zalaufam i radim sve i svašta i tek onda kad me prisiče sitim se da sam trudna i da bi tribala usporit.

Imate li vi noćne more, ja zadnje dvi noći sanjam užasne snove, preksinoć sam sanjala da mi žele otet bebu, pa sam vikala u noći, to mi je dragi prepričao pa sam se naknadno sjetila?! :place Čitala sam da je to normalno, kao zabrinutost i briga oko novog člana pa se manifestira kroz snove. :conf

Ja još ništa nisam ni kupila ni počela spremat, svi viču da mi je još rano, a i kako ne znam još spol ne znam ni šta da kupim. Stellina nema veze što ćemo roditi u ljeto za izlazak bebu treba obući u body benkicu dugih rukava jer su bez svoje temperature neko vrime bebe.

Rusulice ja idem rodit u St, i nadam se da me neće uhvatit gužva u Omišu dok budem dolazila iz Makarske, od toga me hvata paranoja, :znoj , rekla sam dragome da ću se od 1.7 proiselit u stan u St jer ipak mi je bliže s Ravnih njiva do Firula nego iz Makarske, al kažu ne ide to tako brzo kako ja mislim.
Šta se tiče vrućine, nadam se da neće biti ko prošlo lito, a u rodilištu ću valjda imat cimi koja će tit provjetravat sobu, a izdržat ćemo ta 3 dana (ako bude prironi porod, a nadam se da hoće :moli ). Sve za naše bebače.

PeekABoo čestitam na curici :joy

Vi koje već imate jedno dijete, kakva su vam iskustva s "jajem" od kolica, koliko ste dugo vozile bebu u njemu?
Jer se premišljam između troja kolica koja za kupiti, a dvoja imaju čini mi se nekako malo to "jaje" pa zato pitam, većina mi ih kaže da su im bebe bile rijetko u njima, koristile su ih više ko AS, a i onaj treći dio ionako ima 4 položaja. Ajde iskusne pomozite, i ima li itko iskustva s Jane kolicima ili Tako jumper x?!
slika
nana44
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la PeekABoo » 02 tra 2012, 14:03

Ladix, tako nekako i ja! Međutim, iako sam na početku trudnoće bila time jako oduševljena, sad sam svjesna da ću na plaži izgledat ko nasukani kit (u 8. mjesecu trudnoće) :ajme pa nisam sigurna jel me još uvijek veseli taj odlazak na more ko na početku planiranja... BTW ti i ja smo tu negdje po terminu ;)

Nana, thnx ;)
PeekABoo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamac2012 » 02 tra 2012, 15:14

Cestitke za nove curetke :kiss
Bit ce na kraju ipak zenska sezona :D

Je, vidim da nas je malo koje broje sitno, ali bar nisam ni prva po redu jer bi inace dizala paniku jos vecu :D
Lagano sam pocela nabavljat robicu i prati i bas se veselim i kombiniram sve cijele dane!
Moram smisliti sto cu za izlazak iz rodilista....nemam bas iskustva s time :D
Da li ste vi koje ste radale oblacile i neku jaknicu ili tako nesto? Odnosno sto je najudobnije a da bude u stilu jaknice? Ak me shvacate :D

Zasad ne oticem, ali grcevi dodu tu i tamo i ruke trnu tu i tamo po noci..
Leđa i dalje rasturaju redovito!
Namjestam se preko noci malo lijevo, malo desno...ali nekako vec par noci ne spavam najbolje...
Zadnja 2-3 dana opet me pocelo hvatat trcanje na wc ...eh....valjda se bebica namjestila nekako da mi je na mjehuru trenutno.... :alc
slika
mamac2012
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Azzul » 02 tra 2012, 15:34

PeekABoo je napisao/la: Međutim, iako sam na početku trudnoće bila time jako oduševljena, sad sam svjesna da ću na plaži izgledat ko nasukani kit (u 8. mjesecu trudnoće)

:hahaha

ja još neman percepciju kolika ću bit na lito al bome ne planiran se odreć brčkanja odkad dovoljno zatopli pa do tjedan dva prije poroda, samo neznan koji bi mi kupaći bia najpraktičniji

kad ste već kod splitskog rodilišta - znan da nesnosno griju sad a oće li se grijat i usrid lita? to već neznan kako ću izdržat
slikaslika Little miss July of 2012. & Little miss October of 2013.
We're sharing one eternity, living in two minds, linked by an endless thread impossible to break
Azzul
rozo-ljubičasti po ebay-u

PostPostao/la rajvos » 02 tra 2012, 17:56

nana44 je napisao/la: ja idem rodit u St, i nadam se da me neće uhvatit gužva u Omišu dok budem dolazila iz Makarske, od toga me hvata paranoja, :znoj , !

ne brini se,imamo mi dr.daskalovica,i prošlo lito je porađao u putu
:rolf :rolf

malo šale
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la snowwhite » 02 tra 2012, 19:14

cure ako su u bolnici i bebe s mamama u sobi naravno da nema luftanja. bebe su jako osjetljive na propuh. trpiš vrućinu. ja sam iako rodila u 12 mjesecu vrijeme u bolnici provela u grudnjaku i laganoj ljentoj spavaćici....

tko je pitao za kolica s jajetom. ja svojih dvoje u jajetu ako sam vozila na kolicima ukupno 10 puta. jaje je autosjedalica i stoji u autu za prijevoz bebe. kad ideš u šetnju voziš bebu ili u košari ili u kolicima s nultim položajem. as mi je bio baš ono za nuždu ako je zaspao u autu i idemo negdje na kratko pa da ga ne budim.

meni je moj termin baš zeznuo ljeto. nekako prije će još biti prerano iako ćemo otići krajem 6. na tjedan dana a onda bi eventualno išla kad maleni napuni mjesec dana. a to oko 15.8 ovim starijima više neće biti ono pravo :dunno
bilo bi idealno da rodim već oko 1.7. :cool
mada sam nedavno spomenula pedici kako bi otišla s malenim na more prije nego napuni mjesec dana, ipak sam ja sad već iskusna mama ;) ionako idemo u svoju kuću nije daleko od zagreba a i rijeka je ful blizu za nedaj bože. ona nije niš komentirala tak oda ću još vidjeti.
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Stellina » 02 tra 2012, 20:34

Bome i ja uvijek u razgovoru kazem da cu biti ko nasukani kit sa celulitom do koljena ko must have ovog ljeta :mrgreen Al Boze moj i to ce proci :dada

Mi ovo ljeto nista more. Cak ni za Uskrs ne mogu ici mojima iako sam uzela par dana slobodno. Jednostavno se bojim ici na put. Inace nam treba 8 sati da stignemo u HR , a sa svim guzvama sad za Uskrs ne gine nam 9-10 sati, a to uz sve ovo sto trenutno imam mislim nebi mogla izdrzati. Onda kakva sam ja, mislim da bi lagano otisla u paniku. U paniku odem svaki put kad se maknem od granice jer se vise ne osjecam sigurno...cak i kad sam zdrava..kamo li sad :nesvist
A zaista sam zeljela maknuti negdje, na neki mali odmor prije nego klinac dodje ali nazalost nista od toga sve mi se cini.
Al ok, ima jos vremena naravno...
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ladix » 03 tra 2012, 08:46

PeekABoo čestitam na curici i da, mislim da imamo isti termin. moj je 15.8.

a kaj se tiče nasuklanog kita, ooooo da, ja se već sad osjećam kao kit :) i u ovoj trudnoći sam prekrdašila sam kilama i već vidim da ću kraj dočekati sa preko 20 i savršenim trudničkim celulitom. ali šta sad, planiram se kupati jer nema šanse da preživim, a badiće sam vidjela u h&m-u na normalnom odjelu, ne trudničkom

jaje - nama je koristrila kao AS više od godinu dana, a i vozila sam malca u njrmu puno. prvo košara - kratko, onda kombinacija košara-jaje i na kraju sportski dio. ja sam ga baš voljela voziti u as kad smo bili u šetnji i bilo mi je ful praktično jer smo mogli i u auto/taxi bez problema

putovanje - ja se ne bojim. čeka me ikea u austriji sljedeći mjesec, vikend negdje na moru te pravo more u 6. i jedva čekam. prošao mi je i išijas pa se baš veselim :dada

mamac2012 mislim da ti neće trabti jaknica za tek rođenu bebu. skuhat će se u njoj. za poslije možeš kupiti neku deblju majicu na cif koja se lako skida. ja već imam ljetno dijete i koliko se sjećam imala sam samo 2 bodića dugih rukava i sve ostalo sam mu oblačila kratki rukav, a i bodiće bez rukava jer je bilo pakleno ljeto i stvarno je bio nervozan od vrućine
slika
ladix
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la zara-ciara » 03 tra 2012, 09:44

Bok svima i veliki pozdrav,pročitam vas povremeno ali jednostavno nestignem pisati,kod mene stalno nešto.
Kontrola u srijedu prošla ok,jedan prst i dalje otvorena ali sve pod kontrolom kaže dr!!! :yess samo neka tako i ostane,nebi baš voljela još do kraja tamo ležat,a da su mi djeca doma bez mene.
ja se pripremam poslje uskrsa na krečenje i uređenje dječiji soba a i ostatka stana tako da sam u punom poslu.
18.tog sam bila naručena na pregled i uvz a danas sam za taj isti dan dobila termin za op. fimoze kod Ivana tako da sad sebi moram za jedan tj odgodit. Još to snjim obavim i onda se nadam da se mogu opustiti i u miru isčekivat porod. :luv
Dobrodošlica novim curama,pozaboravljala sam imena....... al kad ima ljetnica........
:mah :mah :mah :mah
ANTONIA-Rujan 2004
IVAN-Kolovoz 2010
slika
zara-ciara
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la rusulica » 03 tra 2012, 10:24

nana44 je napisao/la::mah

Rusulice ja idem rodit u St, i nadam se da me neće uhvatit gužva u Omišu dok budem dolazila iz Makarske, od toga me hvata paranoja, :znoj , rekla sam dragome da ću se od 1.7 proiselit u stan u St jer ipak mi je bliže s Ravnih njiva do Firula nego iz Makarske, al kažu ne ide to tako brzo kako ja mislim.

uh šta ja skačem na ovakve izjave. svaka trudnoća je za sebe i ne znaš oće li ići brzo ili neće. Jel vam dovoljno da kažem da je meni muž vozio ko munja ovih 100- 200 metara koje imam do rodilišta ako i toliko. Naime ja sam čitavu večer imala lagane bolove u leđima. išla sam mjeriti razmak i to nije imalo nikakve veze s onim što čujem o trudovima tako da sam bila uvjerena da me samo malo muče leđa ili da su ventualno lažni trudovi pa sam čitavu večer peglala. u ponoć ipo mi je odjednom pukla plodna voda i od tog trena sam dobila užasne trudove koji su bili svako minutu. otuširala se brzinski, obukla i u jedan sam bila na bolničkom stolu s potpuno spojenim trudovima, bez razmaka uopće. u 2 i 20 sam rodila
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la Stellina » 03 tra 2012, 11:25

Evo nas sa pregleda :)

Sve ok, nema traga seceru tako da su mi samo izvadili krv, pogledali koliko je i odmah sam mogla ici tako da nisam morala ni piti nista ni cekati dva sata :dada

Mali ima 800 gr i sve je ok. Ako tako nastavi imat ce tri i pol kile do kraja:luv

A ja :ajme u plusu skoro 8 kila i posto se moja gin vodi da kod nje ni jedna ne smje dobiti vise od 12 kila, naravno da mi je rekla da moram izbaciti ugljikohidrate i slatkise. Da se prezderavam nebi mi zao bilo. :gaah Svaku kaloriju brojim i svaki gram, a griznje savjesti imam cim nesto stavim u usta jer sam vec od prije skolna nakupljanju kila . :roll

Tak da mi je rekla da nek racunam da ce mali imati tri i pol kile, a sto znaci da do kraja trudnoce smijem jos jednu kilu dobiti. Ma mars, mislila sam si u sebi :roll
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la snowwhite » 03 tra 2012, 11:53

stellina vidiš ovo "obično" vađenje krvi ni meni ne pokazuje visoki šečer nego samo to pod opterećenjem.
zato to i rade u trudnoći jer to je ono što njije doro za bebu, ubrzani rast šećera. no nema veze s obzirom da ti je ionaok preporučila laganiju prehranu tako je najsigurnije.
ja se trudim paziti i stvarno ne jedem slatkiše ali bez kruha ne mogu :dunno
salata i meso su mi preprazan obrok i stalno sam gladna.
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Azzul » 03 tra 2012, 12:08

Stellina - vjerojatno nemaš šećer al i mene čudi da je apropo prvog vađenja bez opterećenja glukozom zaključeno da nema šećera :conf
jel to neka novitada?
We're sharing one eternity, living in two minds, linked by an endless thread impossible to break
Azzul

PostPostao/la nana44 » 03 tra 2012, 12:43

Pozdrav cure

Ladix i Snowwhite hvala na odgovorima za jaje. Ma mislim se između kolica pegperego i tako jumper x, takova su mi super šta se tiče kola, jer ja imam šta uzbrdo pičit do kuće i vozala bi i po neravnom terenu, al imaju nekako po meni malo jaje ako beba bude velika i malu košaru za ispod kolica al to se može rješit(košara), a pegperego mi imaju od svih kolica nekako najbolje to jaje a i prva su mi se oduvik sviđala. Razlika je oko 1000kn u cijeni, a hvale i jedna i druga pa sad čekam otić u St da uživo isprobam sa dragim, jer ja sam vozala oba dvoja od prijateljica i ok su mi.

Rusulice to i ja govorim svima, da je sve individualno, nekome krene brže nekome sporije, al eto dušebrižnika ima na svim stranama, zato ću se ja osigurat da sam u St pa šta bude, uvik mogu nazad kući kad prođe vikend ( strah me smjene gostiju) :ajme

Ja ne jedem slatkiše, digod pojedem duplo ili kašiku nutelle ( da čujem bebača) jer je to jedino na što mi se želudac u trudnoći diže, na slatko pa sam opet +8, a dosta šetam i zdravo se hranim, jedem kruh jer bez njega ne mogu al ne pretjerujem pa mi se kile skupljuju, tako mi je oduvik, sklona sam tome, malo i genetika i štaš. A to šta ti Stellina dr kaže da ne smiš dobit više od 12 kg, pa najbolje da onda živiš od zraka, koje sklon tome njemu se prima jeo il ne jeo, uostalome sada nosimo i težinu bebe, plodne vode, posteljice. Meni je prija dobila +16 i otišlo joj 10 s porodom, a 6 skinila kasnije i sad je na kilaži ko prije, a jela je ko i uvik.
slika
nana44
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ladix » 03 tra 2012, 13:03

ja nisam sklona debljanju i od uvijek sam mršava, ali u trudnoći se grozno udebljam. u prvoj sam dobila 27 kg i otišle su mi same od sebe u roku 3 mjeseca, a sad sam već na +8, tako da ja na ovih +12 kaj je preporučila stellinina dr mogu samo :hahaha
slika
ladix
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Azzul » 03 tra 2012, 13:07

kad ste na hrani
ja ne mogu jest kruh, nikakav biskvit, krumpire, tjesteninu a ni voće baš jer mi nakon nekih pola sata od konzumacije stvara tako gadan okus u ustima da su mučnine u prva tri miseca mačji kašalj - ima ko slične probleme, i kako ih ublažit?
Azzul

PostPostao/la rusulica » 03 tra 2012, 13:27

Ma dajte pa nećemo u trudnoći valjda na stroge djete, nemojmo ići iz krajnosti u krajnost. A to za 12 kila se meni čini malo previše s obzirom da sam nedavno čitala negdje da je normalan - optimalan prirast u trudnoći između 13 i 17 kg što bi značilo da je 12 malo. Istina je da većina toga ode na plodnu vodu, posteljicu, krv bebu..... Ja se ne bih toliko opterećivala. S laurom sam bila čak previše opuštena pa sam natukla 22 kl i rodila bez problema i imala savršeno urednu trudnoću. Osim toga nekima se prima nekima, ne i ne može se očekivati da će svatko osobno tako precizno regulirati prirast da ne prijeđe 12 kg, meni je to apsurd. kod mene se prima i kad jedem i kad ne jedem i onda se jedan period ne prima pa onda opet je... ko će ga znat. uopće se ne optetrećujem. Ne jedem junk food osim kad se baš zaželim ali si ne dopuštam ni da gladujem. Inače imam prijateljicu koja je cijeli život ko štapić mršava i u trudnoći isto dobila 27 kg. trudnoću je izgurala odlično, izgledala je super i kad je rodila bila je baš svježa i šesna. ubrzo je opet smršavila na veličinu štapića
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la nana44 » 03 tra 2012, 13:36

Rusulice potpisujem sve rečeno! :dada

Kad mi se jede jedem i gotovo, da ne bi gladovala, onda samo nervozu činim sebi i bebi. A moj dragi ionako kaže "Bolje da ljulja nego da žulja"!!! :hahaha
slika
nana44
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Azzul » 03 tra 2012, 13:41

bome kad hrana čini ono šta meni trenutačno čini moran prilagodit prehranu (dakle - dijeta ne kao smanjenje količine hrane, nego kao prilagođena prehrana u obliku vrsta namirnica)
kile me uopće ne zabrinjavaju (ja san već na +10), nego cjelodnevne mučnine nakon konzumiranja namirnica koje san navela u prethodnom postu

ako koga još zanima na netu san našla - LCHF prehranu koju ću definitivno počet uvodit jer su točno izbačene namirnice koje meni štete, a i nazivaju ih praznim ugljikohidratima
Azzul

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 0 gostiju.