Na internetu sam naišla na više savjeta vezano uz stvari potrebne za rodilište, i moram priznati da mi se svi čine malo pretjeranim (što se količine stvari tiče). Negdje sam čak naišla na savjet da je za rađaonicu dobro ponijeti spakirati knjigu ili časopis - hello ?! I hranu, voće i čokoladice...Mislim da je to stvarno nepotrebno (kao i, recimo, zapakirati odmah 10 pari gaćica, 3 ručnika, šampon za kosu (ma dajte...), 5 spavaćica - pa zaboga dolazit će vam muž/partner ili mame/bake u rodilište u posjet, donijet će vam ono čega ponestane, a što je najvažnije - odnosit će prljavu odjeću i ručnike. Govorim iz vlastitog iskustva, kada sam rodila prije 9 godina : pazila sam da ne pretjeram s količinom stvari i veličinom / težinom torbe, ali je medicinska sestra svejedno grintala dok mi je u predrađaonici predavala torbu koju je muž dostavio u rodilište : koliko ste ovo stvari donijeli, što mislite koliko mi ovdje imamo mjesta, zamislite kada bi sve žene donijele ovoliko stvari, pa neke stvari su vam mogli donijeti naknadno, ne treba vam sve sad, itd.itd.... (za sve koje zanima lokacija rodilišta : Zadar!)
Nisam kužila u čemu je problem - gurnimo je pod krevet i gotovo ?
No dobro, ovaj put sam odlučila ne dizati tlak sestrama
tako da mi se poslije ne bi osvetile povećim rezom od epiziotomije
Neću čak dovesti nikakvu pratnju u rađaonicu - vjerojatno ću biti jedina bez muža ili mame u boksu, haha.
Tako da ću stvari za bebu - pelene, mast za guzu, maramice,pumpicu za izdajanje..., i sve druge stvari koje mi sigurno u rađaonici neće trebati (poput punjača za mobitel, recimo) staviti u drugu torbu, koju će mi dostaviti tek kada budem u sobi s bebom
A za rađaonicu ću spakirati samo spavaćicu, papuče, kućni ogrtač, mobitel, i možda rolu WC papira, hm?
Eh da - svugdje svi navode one odurne pamučne Viro uloške ! Prošli put sam ih i ja kupila, i za rodilište i za babinje doma, ali su mi se zgadili! Pamuk mi se lijepio na rez od epiziotomije (iako su imali mrežicu!), nisu nikako stali na mjestu, a bogami nisam ni toliko krvarila, da mi je trebalo takvo pamučno sedlo među nogama!
Zato bih sada rado uzela normalne uloške, bilo koje - Always, Naturella - samo da su s krilcima...Mogu uzeti one ''noćne'', koji su deblji...Jel to stvarno ''zabranjeno'' iz nekog OPRAVDANOG razloga ?!
Na kraju jedna poruka svim Zadrankama (i onima koje nisu iz Zadra, a gravitiraju zadarskom rodilištu) : MOLIM VAS nemojte pušiti u WC-u rodilišta (pa bacati čikove u WC-školjke), to je stvarno odurno !!!

a i ne kužim što bi uopće u rađaoni s literaturom ikakvom, kad je, kad sam došla u rađaonu, krenulo u pune, minimalan razmak između trudova. Al dobro, i išlo je dosta brzo. Nosila literaturu jesam, čitala sam kasnije dok je mali spavao uz mene i tako. Iako mi se od euforije bilo dosta teško koncentriati na bilo što

, MM već izgriza nokte do krvi, rekao mi je da mu otežavam ovaj porod, ja njemu 
!!!

Ma mislim, sto ljudi sto ćudi, što koga veseli ... Ali neke toaletne torbice budu, bogami, ko moja putna torba