Sada je: 02 kol 2026, 14:57.

Malo mozganja o pakiranju torbe za rodilište

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Malo mozganja o pakiranju torbe za rodilište

PostPostao/la Misericordia » 02 tra 2012, 14:59

Meni teče 32. tjedan, pa se pripremam na pripreme za pakiranje torbe za rodilište (ovo je zvučalo kao jedan od onih legendarnih Kosoričinih bisera, haha).

Na internetu sam naišla na više savjeta vezano uz stvari potrebne za rodilište, i moram priznati da mi se svi čine malo pretjeranim (što se količine stvari tiče). Negdje sam čak naišla na savjet da je za rađaonicu dobro ponijeti spakirati knjigu ili časopis - hello ?! I hranu, voće i čokoladice...Mislim da je to stvarno nepotrebno (kao i, recimo, zapakirati odmah 10 pari gaćica, 3 ručnika, šampon za kosu (ma dajte...), 5 spavaćica - pa zaboga dolazit će vam muž/partner ili mame/bake u rodilište u posjet, donijet će vam ono čega ponestane, a što je najvažnije - odnosit će prljavu odjeću i ručnike. Govorim iz vlastitog iskustva, kada sam rodila prije 9 godina : pazila sam da ne pretjeram s količinom stvari i veličinom / težinom torbe, ali je medicinska sestra svejedno grintala dok mi je u predrađaonici predavala torbu koju je muž dostavio u rodilište : koliko ste ovo stvari donijeli, što mislite koliko mi ovdje imamo mjesta, zamislite kada bi sve žene donijele ovoliko stvari, pa neke stvari su vam mogli donijeti naknadno, ne treba vam sve sad, itd.itd.... (za sve koje zanima lokacija rodilišta : Zadar!)

Nisam kužila u čemu je problem - gurnimo je pod krevet i gotovo ?

No dobro, ovaj put sam odlučila ne dizati tlak sestrama :D tako da mi se poslije ne bi osvetile povećim rezom od epiziotomije :D
Neću čak dovesti nikakvu pratnju u rađaonicu - vjerojatno ću biti jedina bez muža ili mame u boksu, haha.

Tako da ću stvari za bebu - pelene, mast za guzu, maramice,pumpicu za izdajanje..., i sve druge stvari koje mi sigurno u rađaonici neće trebati (poput punjača za mobitel, recimo) staviti u drugu torbu, koju će mi dostaviti tek kada budem u sobi s bebom :)

A za rađaonicu ću spakirati samo spavaćicu, papuče, kućni ogrtač, mobitel, i možda rolu WC papira, hm?

Eh da - svugdje svi navode one odurne pamučne Viro uloške ! Prošli put sam ih i ja kupila, i za rodilište i za babinje doma, ali su mi se zgadili! Pamuk mi se lijepio na rez od epiziotomije (iako su imali mrežicu!), nisu nikako stali na mjestu, a bogami nisam ni toliko krvarila, da mi je trebalo takvo pamučno sedlo među nogama!
Zato bih sada rado uzela normalne uloške, bilo koje - Always, Naturella - samo da su s krilcima...Mogu uzeti one ''noćne'', koji su deblji...Jel to stvarno ''zabranjeno'' iz nekog OPRAVDANOG razloga ?!

Na kraju jedna poruka svim Zadrankama (i onima koje nisu iz Zadra, a gravitiraju zadarskom rodilištu) : MOLIM VAS nemojte pušiti u WC-u rodilišta (pa bacati čikove u WC-školjke), to je stvarno odurno !!!
Misericordia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Malo mozganja o pakiranju torbe za rodilište

PostPostao/la mrs. eastwood » 02 tra 2012, 15:57

punjac - sa sobom - uvijek i bez iznimke

ulošci - potpuno se slažem - ti su mi ocajni ulošci zato toplo preporučam: http://shop.chicco.hr/ProductDetails/15 ... -30.wshtml s time ako prođeš bez epi - definitivno možes i sa liberss night vec drugi treci dan komotno, ali su malo grublji iako su ovi bas bas :1
nemoj se iznenatiti koliko su dugački. ali zato nema sanse da procuri ista. a to je meni bilo bitno. em ne znas kakva ces biti sivana ili ne, em da ne ne moras misliti hoces li zaleci ovako ili onako. ja nisam ni približno cijeli paket potrošila jer sam po doma nosila te nocne.

pumpica za izdajanje - ako ste u rooming inu - definitivno nepotrebna stvar.

rola wc papira - uzmi, nikad ne znas kad ce prije tebe neka koka s klistirom unerediti cije WC. ovdje bih ti savjetovala - ima u mullera i one prekrivace za dasku - kao u nekim fancy lokalima sto bude u wc-u. pakiranje je stvarno sitno - manje od paketica maramica, a zgodno jer ne moras misliti o šporkoj dasci. a i inace dobro dođe

i nisam ti sigurna da ce ti pozdraviti to nedovođenje pratnje u rađaonu. ajd, ti si vec drugorotka - ali ove na SD su najsretnije kad ti dovedu muža pa nemoraju stalno visit s tobom i još ti daju epiduralnu - i one sretne, ti sretna.

ovo drugo, dobro govoris. sve ti se moze donjeti - ako si u takvoj prilici. tusiranje - ja kosu nisam prala - izdrzala sam 4 dana i tako, a jos je i zima bila. svaki potroseni rucnik bi isti dan davala za doma i dobijala novi. casopis - ja sam surfala internetom :oops: a i ona rodina knjizica sto ti daju je super stivo :dada
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la marinela » 02 tra 2012, 17:30

mrs. eastwood je napisao/la:l s time ako prođeš bez epi - definitivno možes i sa liberss night vec drugi treci dan komotno

ne znam kako je to sa rezanjem, ja imala svega 2 šava što je samo pulo, ali te libress night koristila odmah, jedino ne one tanke (1-2mm ili tako nešto) nego one deblje (6-7mm) i bili super, krilca hoćeš nećeš zalijepit, imaju 32cm tako da ni danju ni noću ništa nigdje ne curi, i meni bili stvarno udobni za nošenje

za punjač se slažem - uvijek i svugdje,bolje da je meni pri ruci nego nekome doma :mrgreen

knjiga nije trebala, visila na forumu dok mi nisu oduzeli mob radi stalnog tipkanja po njemu :lol

wc papir obavezno!

u rađaonu samišla samo sa relativno malim ruksakom, toaletna torbica, šlapice, ručnik i mobitel

ostalo stiglo kasnije i apsolutno ništa mi nije falilo
slika
marinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la petunia » 03 tra 2012, 07:23

Ja sam nosila odmah onu malu putnu torbu u kojoj mi je bilo skoro pa sve: higijenske potrepštine (i octenisept i dezodorans i kreme isl.) i pelene za malog i robica i ručnik i wc papir itd. Muž mi je kasnije samo donio još jedan ručnik i odjeću za izaći iz rodilišta (jer mu je babica dala onu u kojoj sam došla). Svejedno toga sveukupno nije bilo puno, a i bila sam samo 2 dana u rodilištu :mrgreen pa mi nije trebalo ništa dalje.
U rađaonu nisam nosila apsolutno ništa, neznam ni što bi, imala sam pametnijeg posla ;) a i ne kužim što bi uopće u rađaoni s literaturom ikakvom, kad je, kad sam došla u rađaonu, krenulo u pune, minimalan razmak između trudova. Al dobro, i išlo je dosta brzo. Nosila literaturu jesam, čitala sam kasnije dok je mali spavao uz mene i tako. Iako mi se od euforije bilo dosta teško koncentriati na bilo što :luv
Uloške sam koristila one od DM, jessa ćini mi se, baš za poslje poroda, nisu plastićni, al nisu ni ko vir, čvrsti su. Da, i nosila sam paketić onih jednokratnih gačica (5 kom), i to mi je bilo super, da ne mislim gdje ću s njima kad se uprljaju... Spavačice od bolnice.
Ps. za torbu naravno je prigovarala samo čistaćica, al ne zbog veličine, nego samo zato što postoji, jer joj je teško bilo bilo što micati (općenito, su one u mom slućaju bile najneljubazniji dio osoblja).
L. 05.04.2010.
slika
petunia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la snowwhite » 03 tra 2012, 07:46

ne vidim u čemu je problem. spakiraš si svega za 3 dana koliko se najčešće ostaje a eventualno ako se boravak produži mogu ti tvoji donijeti. pakiranje 3 različite torbe mi se čini (bar za mene) prevelika tlaka. pa jedna torba za rađaonu, pa da mi kasnije mm donese drugu pa za bebu treću :whew
još ću se osvrnuti na šampon za kosu. imaš u dm za kupiti u onim malim bočicama vu moguću kozmetiku. stane u najmanju torbu a vjrojatno ćeš se poprilično preznojiti u rađaoni pa jedan šampon dobro dođe. kad smo došli doma s drugim djetetom nisam imala vremena oprati kosu sigurno tjedan dana...i sad kad su veći to mi spada u jedan od luksuza.

i da, ulošci. tu gdje sam ja rodila dozvoljavaju libresse, always noćne uloške a preko virove ili neke druge pamučne (ja sam uzimal lola). opravdani razlog je što su oni napravljeni od čistog pamuka dok su svi drugi plastični. za otvorenu ranu bolje je da naslanjaš pamuk nego plastiku, jel?!

čokoladu sam spremila jer zbog gestacijskog dijabetesa pol trudnoće nisam smjela slatko pa sam odmah nakon porodo slistila milku :mrgreen
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la IINA » 03 tra 2012, 08:50

Samo da nampomenem da pamučni ulošci nisu radi vas, niti radi reza,
nego se jedino na njima može vidjeti količina ii izgled krvarenja koja
je liječnicima jako bitna nakon poroda, tako da mi se čini da nije pametno
uzimati always tipa uloške. :dunno
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la marinela » 03 tra 2012, 09:42

IINA je napisao/la:Samo da nampomenem da pamučni ulošci nisu radi vas, niti radi reza,

libress niti nisu plastični, s mrežicom ili ako nešto nego su pamučni odozgo tako da se na njia krv čist lijepo vidi (barem ovi deblji)
a još su i praktičniji, meni osobno i udobniji, jer oni tipa vir su mali, uski, debeli i taman pritiskali i žuljali za sva nezgodna mjesta
slika
marinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la gilakova » 05 tra 2012, 16:05

Pitah na proljetnicama pa ću i tu: zašto krema za bebinu guzu ide u bolnicu ? pa jel se to odmah bebi maže? Zar se ne ostavi ako je sve ok, suha guza?
I još: ak imam one jednokratne gaćice jel da nosim i svoje pamučne za svaki slučaj?
slika
gilakova
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nevenera » 05 tra 2012, 16:08

IINA je napisao/la:Samo da nampomenem da pamučni ulošci nisu radi vas, niti radi reza,

moram se složiti s IINOM

gilakova je napisao/la:Pitah na proljetnicama pa ću i tu: zašto krema za bebinu guzu ide u bolnicu ? pa jel se to odmah bebi maže? Zar se ne ostavi ako je sve ok, suha guza?
I još: ak imam one jednokratne gaćice jel da nosim i svoje pamučne za svaki slučaj?

nisam nosila kremu za tina, niti mazala. samo pelene i vlažne
od gaćica sam nosila i jedne i druge
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la petunia » 05 tra 2012, 16:20

nevenera je napisao/la:nisam nosila kremu za tina, niti mazala. samo pelene i vlažne
od gaćica sam nosila i jedne i druge

Točno tako i ja
L. 05.04.2010.
slika
petunia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mrs. eastwood » 05 tra 2012, 19:47

prvih par dana jednokratne, onda kad je krvarenje bilo pod kontrolom - svoje.

na SD su trazili da mazemo guze odmah.
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la erina » 06 tra 2012, 18:46

Ajme moja torba još nije spremljena :ajme , MM već izgriza nokte do krvi, rekao mi je da mu otežavam ovaj porod, ja njemu :shock :lol
Ja imam popis koji su nam dali na tečaju u ZD bolnici, čisto je realan jedino bi ja tu ubacila još mob, punjač i fotoaparat.
Prvi put su me upozorile frendice da u sobama ne trpe ništa na podu i pridržavala sam se toga, minimum stvari spremila ali opet njima smetala veličina mog kofera u kojem sam to donijela/odnijela :whew , mislim baš mi se dalo nakon poroda nosati torbu, ja uzela koferić mali na kotače da mi lakše vući. Kao što već netko reče njima smeta samo postojanje torbe!
Kremu za guzu nisu koristili, općenito presvlačili su djecu 3 puta dnevno i to mi je bilo grozno :/
N 02/07

S 04/12
erina
B.Sc. Cicologije

PostPostao/la marinela » 06 tra 2012, 19:05

mrs. eastwood je napisao/la:
na SD su trazili da mazemo guze odmah.

i u Merkuru ih mažu...

erina je napisao/la: općenito presvlačili su djecu 3 puta dnevno i to mi je bilo grozno :/

:dada
zato ja svoju presvlačila sama ono sitno vremena što je provela samnom
slika
marinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la erina » 06 tra 2012, 19:23

Imala sam i ja dobru volju ali sestre njurgale da ne mogu presvlačiti bez da se pupak očisti a u to me bilo strah dirati sama a i nismo imali alkohol i komprese u sobi nego bi opet trebalo gnjaviti sestre da donesu pa sam stisla zube i jedva čekala ići doma. Ovaj put će biti drugačije ;)

Malo je offtopic al me zanima koliko ste vi puta dnevno tretirali pupak? Meni je s N rečeno da kod svakog mijenjanja pelene i pupak očistimo a sad mi prija kaže da su promijenili i da je dovoljno par puta dnevno ili ako se smoči. Kako ste vi?
N 02/07

S 04/12
erina
B.Sc. Cicologije

PostPostao/la silki » 06 tra 2012, 20:39

imate popis stvari za rodilište stickan na pdf-u trudnoća. editiran je pred jedno 3,5 godine dok ja svoje stvari zadnji put spremala.
osim što sam ja u svoju torbu ubacila još i jedan sendvić i nešto grickalica neposredno prije samog pokreta :mrgreen
spavaćice na sv. duh nisam nosila. ni šlafruk.
pelene, vl. maramice i kremu za guzu da jer je bio sa mnom cijelo vrijeme.

zgodno je stvari za rađaonu (voda, labelo, mob i fotić) staviti na vrh torbe u jednu vrećicu da su na dohvat ruke.
i šlape stavite na vrh torbe.

erina je napisao/la:Malo je offtopic al me zanima koliko ste vi puta dnevno tretirali pupak? Meni je s N rečeno da kod svakog mijenjanja pelene i pupak očistimo a sad mi prija kaže da su promijenili i da je dovoljno par puta dnevno ili ako se smoči. Kako ste vi?

dva puta dnevno ili ako bi se zapišao.
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la erina » 06 tra 2012, 21:50

silki je napisao/la:dva puta dnevno ili ako bi se zapišao.

Znači ipak to dovoljno. Ajme koliko smo plakanja mogli biti pošteđeni onda, pogotovo po noći :ne

Ja sam prvi put isto grickalice ponijela al ni otvorila, sad nisam mislila ih uzeti a garant će mi zatrebati baš zato što ih nemam :lol
Ja sam mislila zbog praktičnosti raspodijeliti stvari u kuferu na malu torbicu(onu od dm-a promotivnu) u kojoj će biti stvari samo za rađaonu tipa šlape, ulošci, jednokratne gaćice, voda, labelo, fotkić i to. I mislila sam staviti uloške i kozmetiku i sve što bi moglo zatrebati u wc-u dok sam u rodilištu u jedan veći neseser koji kad ponesem sa sobom imam sve pri ruci. Ostalo onako u kufer pa slagati u ormarić u sobi. Imam plan al realizacija nula :lol
N 02/07

S 04/12
erina
B.Sc. Cicologije

PostPostao/la Misericordia » 12 tra 2012, 10:59

Evo sam se ukazala nakon nekoliko dana, haha :D Connection problems ;) !

OK, onda ipak kupujem bloody Vir uloške (provjerit ću i te DM-ove, Jessa, kakve su), bar za prva 2-3 dana. Samo da ne bude epiziotomije :gaah !!!

MM neće biti uz mene jer je po prirodi paničar i neurotičar (šizi od živčanosti kada u poštanskom sandučiću dobije onaj žuti papirić o prispjeću preporučene pošiljke - a da ne zna što mu je to došlo i zašto :D ) a i meni apsolutno paše da je na pristojnoj udaljenosti. Negdje u hodniku :D Ili na poslu, još bolje, hehe. Još mi samo fali da njega zabavljam i smirujem. A pogotovo ne želim da mu se prizori porođaja toliko usjeku u pamćenje, pa da nam to doživotno pokvari seksualni život :ljubav
I prošli put sam bila sama i bilo mi je sasvim OK. Ali kako mi se čini, sada je postalo gotovo pravilo da muž / partner bude u boksu tijekom porođaja, da reže pupkovinu i sve ... Ipak, nisam nikada pomislila da osoblju paše ta ''gužva'' u rađaonici, baš sam nekako mislila da im je sve to nekako tlaka...Pogotovo kada se nađe neki pretjerano brižan tata kojem smeta svaka glupost, pa gnjavi sestre i doktore svaki put kad mu se učini da zanemaruju baš njegovu ženu, i sl. Iskreno se nadam da mi nitko neće njurgati što sam solo igračica :D Hm, vjerojatno će pomisliti da niti nemam muža / partnera, haha.

Što se tiče kreme za guzu : u Zadru je ''na snazi'' rooming in, što znači da su bebe non-stop uz mame u sobama, osim naravno kada se nose na fototerapiju zbog eventualne žutice...Dakle, mi smo u cijelosti zadužene za mijenjanje pelena i mazanje guze tijekom cijelog boravka u rodilištu. Zato, kremu protiv pelenskog osipa nosim obavezno, i vlažne maramice.

Moram nabaviti i neku dobru kremu za bradavice - prošli put su mi bile masakrirane. Čula sam da postoje vlažne maramice za bradavice, ili natopljeni jastučići, nešto takvo - uglavnom, nije potrebno uklanjati tu ''mast'' prije podoja, jer bebi ne smeta. Sad ne znam kako se zovu....

Za sve koje ne mogu otrpjeti prljavu / masnu kosu : u DM-u (i drugdje) se može kupiti prah za suho pranje kose - samo se pospe po glavi. Čula sam da je super za slučajeve kada baš ne možeš OPRATI kosu. A opet - pranje kose u rodilištu uključuje i nošenje fena - što je još jedan uteg u torbi. Nadalje, u WC-u vjerojatno nećete imati utičnice, pa ćete se morati fenirati u sobi - a time možete dobrano iznervirati ostale cimerice. Pogotovo ako su bebe s njima, kao što su u Zadru.

Još nešto : prošli put su sve moje cimerice ''odvrnule'' ton na mobitelu do daske! Mislim da je to stvarno ružno ! Pa treba imati malo obzira i staviti ga na vibraciju, zaboga ...Svaki tren pištanje SMS poruka, zvonjava...U svako doba dana i noći. To je stvarno iritantno, pogotovo kada si cijela nervozna, umorna, razdražljiva, želiš spavati, želiš da ti beba spava / bude spokojna ... Valjda ću ovaj put imati cimerice koje će imati više obzira prema drugima !

Hm, punjač za mobitel u rađaonici ? I dalje mislim da je nepotreban. Štoviše, mislim da bi me sestre ispalile iz topa kada bih u boksu tražila utičnicu za punjač za mobitel...Mislim da se može i bez višesatnog ''prijenosa uživo'' s porođaja, pogotovo ako je netko s vama u rađaonici. Osim toga, i ti razgovori se itekako čuju u susjednim boksevima, a ne žele svi stalno slušati koliko ste otvoreni i koliko su vam česti trudovi. Svi mi cijenimo malo privatnosti i tišine, ne moramo baš proživljavati sve porođaje koji se tad odvijaju...

Bar se meni tako čini, a sad ... :mah
Misericordia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la silki » 12 tra 2012, 11:03

Misericordia je napisao/la:Moram nabaviti i neku dobru kremu za bradavice - prošli put su mi bile masakrirane. Čula sam da postoje vlažne maramice za bradavice, ili natopljeni jastučići, nešto takvo - uglavnom, nije potrebno uklanjati tu ''mast'' prije podoja, jer bebi ne smeta. Sad ne znam kako se zovu....

purelan. je malo skuplji ali traje dugo i ne trebaš ga skidat prije podoja.
slika
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la Misericordia » 12 tra 2012, 11:21

Eh da - ne kužim mame koje u rodilište nose i šminku, pa ujutro kreće mazanje i trackanje :p Ma mislim, sto ljudi sto ćudi, što koga veseli ... Ali neke toaletne torbice budu, bogami, ko moja putna torba :D Pa im jedan noćni ormarić ne bude dovoljan za sva ta čudesa, pa žicaju cimericu-susjedu da im udijeli i svoj :ajme

Prošli put su prozori u sobi (prozorske daske) bili krcati stvarima rodilja koje su imale krevete do njih.

No ipak mi najviše od svega smetaju pušačice, koje svaki tren idu u WC pušiti, pa zavonjaju cijelu sobu kada se vrate. Sve mogu pretrpjeti ali to pušenje mi je stvarno odurno.

Jedno pitanje za kraj, a tiče se posjeta : kada sam 1. put rodila, bilo je dozvoljeno samo tatama da dođu u posjet. Mislim da je to bilo zbog sezone gripe, ali nisam sigurna da li je postojao i neki drugi razlog. Uglavnom - nije bilo ni baka ni djedova, ni braće ni sestara ni rođaka - samo tate. Moram priznati da mi je to bilo baš super, jer sam dijelila sobu s još 3 ili 4 žene - pa zamislite koja bi gužva i galama nastala kada bi svakoj tijekom posjeta nahrupila cijela familija ! Ja ću izričito odrediti da mi mogu doći samo MM i kćer (starija), i gotovo ! Drugi neka čekaju red (pogotovo svekrva, hahaha!)
Misericordia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Misericordia » 12 tra 2012, 11:27

purelan. je malo skuplji ali traje dugo i ne trebaš ga skidat prije podoja.

Hvala, baš ću pogledati u ljekarnama !
Misericordia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mrs. eastwood » 12 tra 2012, 11:54

gdje su bebe u roominginu - nema posjeta. mozda samo ako je stanje mame takvo da se ne moze ustati iz poslelje (carski, infuzija....) dozvole nakon poroda da je posjeti netko.

purelan 100 - potpisujem.

sto se tice sminke ili bilo cega drugoga sto mamu veseli - zasto ne. zasto mama ne bi bila ljepa - ako to zeli. ja se inace ne sminkam nesto, no.
rodilista -pogotovo odjel babinjaca bi po meni trebao izgledati ni blizu nalik nekom bolnickom odjelu.
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la viki » 12 tra 2012, 12:09

- u Petrovoj su bebe preko dana s mamama u sobi, smije doći samo tata u posjetu
viki
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Sreca najveca » 12 tra 2012, 12:21

viki je napisao/la:- u Petrovoj su bebe preko dana s mamama u sobi, smije doći samo tata u posjetu

a u slučaju da vlada kakva boleština/epidemija, onda nema nikakvih posjeta.
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la mrs. eastwood » 12 tra 2012, 13:15

pardon, onda - ovakav je režim na SD. posjete se "primaju" u hodniku ispred babinjača. bebe se naravno ne iznose van, nego pokažu na staklo, a na odjel u pravilu nema nikomu!
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la rusulica » 12 tra 2012, 13:18

Samo da vam kažem da su na mene sestre graknule ko svrake kad su vidile vir 80 uloške i bile su u pravu. Naime i vir 80 ispod ima "integriranu :lol " plastičnu traku (bar su imali prije 5 god kad sam rodila L, provjerite na sastavu) i ako imate šavove a još je i vruće u sobi to je ajme. Isključivo lola veo specijal ili vir ekstra ako mene pitate, oni su jedini čisti pamuk i spasila sam se kad sam stavila njih umjesto ovih s plastikom. kad su mi bile posjete ispod bi stavila noćni always da ne bi probilo kroz sami pamuk.

Kremu za guzu za u rodilište planiram ponijeti bepanten, ona ne zauzima puno mjesta
Zadnja izmjena: rusulica; 12 tra 2012, 13:24; ukupno mijenjano 1 put/a.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la rusulica » 12 tra 2012, 13:21

U splitu je rooming in i svak može doć u sobu dok prije dok nije bio rooming nisu smjeli ni na odjel ući. paradoks teški, ja bi to zabranila

edit: i što je najgore ljudi to sad koriste da bi vidili novo rodilište pa čim netko rodi svi prijatelji i šira rodbina dođu puhat nad novorođenčetom. već vidim da će bit skandala kad rodim :angry
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la erina » 12 tra 2012, 14:40

Čula sam da postoje vlažne maramice za bradavice, ili natopljeni jastučići, nešto takvo - uglavnom, nije potrebno uklanjati tu ''mast'' prije podoja, jer bebi ne smeta. Sad ne znam kako se zovu....

To su ti Multi-mam komprese, ima i njihov balzam za bradavice, ne ispire se,80-ak kuna košta svaki, sestra Lidija na tečaju u Zd ih preporučila pa su valjda dobre,moje još nisu isprobane.
E da, i naglasila posebno da se drži do sebe, higijene, do lijepog izgleda, kako sebi izgledaš tako se i osjećaš ;) Ja nisam nešto od šminke al nismo svi isti.
U Zadru jeste rooming in ali sestre tri puta dnevno presvlače dijete, meni su N i kupale ali sad čujem da se ne kupa više, i pupak tretiraju jer ti nije na izvolte njihov alkohol i komprese, ja ne mislim nositi još i to, eventualno ću presvlačiti je češće al pupak te prve dane ipak prepuštam njima :mrgreen

O cimericama nemam komentara, nisam imala toliko negativna iskustva zadnji put. Nadam se da će i ovaj put biti ok. Kako god, valjda bi tu sestre trebale napraviti malo reda ako netko baš toliko se pravi blesav i ometa mir :dunno

Posjete (u sobu) u Zadru dopuštene od 15-17h jedino i samo očevima djece i nikome više, ni starijoj djeci.
N 02/07

S 04/12
erina
B.Sc. Cicologije

PostPostao/la Misericordia » 13 tra 2012, 11:37

To su ti Multi-mam komprese, ima i njihov balzam za bradavice, ne ispire se,80-ak kuna košta svaki, sestra Lidija na tečaju u Zd ih preporučila pa su valjda dobre,moje još nisu isprobane.

Sestra Lidija je ona ''stara'', glavna sestra, kratke sijede kose? Sjećam je se od prije 9 godina, ona mi je bila super. Ako ih ona preporuča, onda kupujem ;) Hvala na obavijesti !

Posjete (u sobu) u Zadru dopuštene od 15-17h jedino i samo očevima djece i nikome više, ni starijoj djeci.[/quote]

Ufff, super, hvala bogu, no monster-in-law :D Već je vidim - ona bi malu odmah na ruke i počela cmakati i cmizdriti, a tati ne bi dala ni blizu :angry On bi joj virio iza ramena, haha.
Misericordia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Misericordia » 13 tra 2012, 11:52

Jučer sam malo njuškala u Mullera (u fazi sam obilazaka drogerija i uspoređivanja cijena i proizvoda) : ima li tko iskustva s Muller jastučićima za bradavice (zaštita tijekom dojenja)? Omjer cijene i količine mi se čini OK, mislim 12-13 kn za 30 komada, druge su dosta skuplje, pa ne znam da li su ove stvarno dobre?
Jednokratne gaćice - u Mulleru pakiranje od 5 komada stoji 19-20kn. Ima li gdje jeftinijih, ili je to sasvim OK? Nisam se još raspitala po ljekarnama. Koliko je komada dovoljno? Prošli put nisam imala jednokratne nego svoje rublje koje i inače nosim - a ne mogu se sjetiti koliko sam komada mijenjala dnevno. Da li te jednokratne gaćice uopće stoje na mjestu, pogotovo s debelim uloškom? Vrtjela sam tu kutiju po rukama, gledala ilustraciju, i iskreno čine mi se malo previše lagane, ko paučina...Možda je dobro imati ih za prvi dan, i drugi, a poslije se može koristiti pamučno rublje?

E da - vidjela sam da Muller ima i svoju marku pelena - imaju naravno i veličinu za novorođenčad...Isplati li ih se uzeti, jesu li kvalitetne? Što se cijene tiče nisu baš puno jeftinije od Pampersica (a imaju i neku vrstu Pampersica koju još nisam vidjela u DM-a, također za novorođenčad, 27 kom oko 45kn).
Misericordia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Misericordia » 13 tra 2012, 12:06

Još jedan update :kima

Jučer sam prala robicu za bebu - moram nahvaliti Chicco omekšivač za bebino rublje, bijeli, s mirisom baby pudera - ODLIČAN! Skoro bih i svu svoju odjeću natopila u njemu :D Ima ga u DM-a, cijena između 20 i 30 kn.... Svu sam robicu, i novu i rabljenu, već prije bila oprala i pripremila, ali mi se učinila pregruba na dodir, a ne želim da je išta žulja i grebe :luv

Super mi je i H&M robica za bebe - baš sam jučer pronašla pakiranje od 2 super kapice (za izlazak iz rodilišta) od samo 30kn :dada I to od organskog pamuka !

Još jedna dilemica za kraj : ne mogu se odlučiti da li je za bebin izlazak iz rodilišta bolja portabebe (duboka košara, od kolica, Chicco) ili autosjedalica za bebe ? :/
Misericordia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Sljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.