Sada je: 17 tra 2026, 07:21.

Uspavljivanje djeteta u kolicima

Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.

Moderator/ica: Hajdi

Uspavljivanje djeteta u kolicima

PostPostao/la Nya » 15 tra 2012, 02:34

Pozdrav! Imam jedan problemcic pa bih molila mame (i tate i dr ) sa slicnim iskustvom da pomognu! Bilo mi je tesko sa spavanjem u pocetku,malena se budila svako malo pa plac,cicanje,nece spavati..i tako sam skuzila da u kolicima jedino odmah zaspe. Pocela sam ju tak uspavljivati doma i tako svaki dan radimo,ona protrlja okica,znaci spava joj se,ja ju stavim u kolica u jaje,malo provozam i ona zaspe. To je stvarno jednostavno i pomiglo i meni i njoj ali sad me muci kako ju nauciti na krevetic? Znam da ne moze vjecno spavati u kolicima Vec sad ima preko 6 mjeseci pa se bojim da se stvarno tvrdokorno ne navikne na kolica pa nece htjet zaspati vise nikako drugacije...i,kako ste vi navikli svoje limace na krevetic?
Nya
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Uspavljivanje djeteta u kolicima

PostPostao/la mrs. eastwood » 15 tra 2012, 08:25

a po noci kako i gdje spava?

mi smo imale fazu spavanja u kolicima, tocnije u AS u doba kada su je jako mucili grcevi - u AS bi tako ispustila vjetrova (da oprostite). ali to je bilo tu i tamo i po danu.
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la mrcinela » 16 tra 2012, 07:50

mi smo imali tu fazu kad je imao često bronhitise pa mu je lakše bilo u kolicima spavat jer mu je glava bila malo uzdignuta, onda se prebacio kod nas u krevet, pa je postao prevelik pa smo se gurali, pa sam ga na silu prebacila u krevetić i prestala uspavljivat, legnem na krevet i pjevam mu, pričam ali ne diram ga. i dalje se budio i budio i loše je spavao sve do trenutka kad sam mu sakrila sve bočice i u roku 2 dana se sve preokrenulo, ali to je bio već dosta veći, godinu i pol otprilike ak ne i više. jednostavno dijete je loše spavalo od početka, mislila sam da će vječno tako. a jel se da prebacit u krevetić kad zaspe?
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la noah » 16 tra 2012, 09:29

Ja sam se svojima isto mučila i još se mučim,stariji od početka spavao na mojim rukama a ja ga ljuljuškala na pilates lopti,znao je povrmeno i na ciki zaspat na krevetu ali ja obavezno uz njega,znala sam za vrijeme spavanja u šetnju pa bi odkrmio u kolicima,i tako do 1god..Takvo mi je i drugo djete al sam si problem olakšala uspavljivanjem u slingu,i kad ga spustim na krevet obavezno brzo cika i ležanje uz njega...oni su jednostavno takvi i ja sam im morala pomagati i još pomažem da bi odspavali dnevnu satnicu,inače od dnevnog spavanja ne bi bilo ili bi bilo 15 min.( t-4g. , n-8mj.)
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
Naše dvije zvijezde doputovale sa nebeskog svoda u mamino i tatino srce...
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Adorabla » 16 tra 2012, 15:12

Nya, dobrodosla :mah
prebacujem ovo na Djecu od 0-1 tamo ces sigurno dobiti puno vise odgovora
Adorabla
Medena

PostPostao/la Nya » 16 tra 2012, 23:01

Meni Nia cijelo vrijeme spava u kolicima,znaci nikad u kreveticu ni nigdje drugdje,samo u kolicima u jajetu :p Usred noci kad se probudi za cicanje,pojede i ja je samo lagano prenesem u kolica i zna se razbudit. Onda je opet vozim lagano naprijed-nazad i onda zaspe,nemam pojma kako bi da nema kolica :/ Mislim da bi poludila,plakala bi do besvjesti...zato me i muci kak cu ja to izvest! Ima tak lijep krevetic i stoji bezveze neiskoristen :roll
Nya
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la snowwhite » 16 tra 2012, 23:11

definitivno nije dobro da beba od 6 mjeseci isključivo i jedino spava u AS :shock
ne uopće zbog navikavanja na kolica već zbog neprirodnog položaja.

isprobavaj šta joj najviše paše. na leđima, na trbuhu, na boku, pjevaj, dragaj, ljuljuškaj, nosaj. još da po danu koji spavanac odspava u As ajde de ali cijele noći :ne
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Nya » 16 tra 2012, 23:13

Da,AS nije prirodan ali moja je u jajetu,ko u kreveticu na kotace :mrgreen
Nya
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la danijela81 » 16 tra 2012, 23:15

moj V. je jako dugo spavao u kolicima, jer je jedino tamo spavao mirno. u krevetiću bi urlao cijelu noć.
kad bi se u kolicima probudio, dovoljno je bilo samo ga zaljuljati, čak sam to mogla i u polusnu, i naspavali bi se oboje. bio je već poprilično velik kad sam ga prebacila (jer nije više stao unutra :p ).

mislim da kod vas nije toliko problem u kolicima (ionako neće moći vječno spavati u njima, morat će se naviknuti na krevetić) koliko je veliki problem to što ona cijelu noć provede u jajetu. dijete bi trebalo spavati na ravnome. čak se kod putovanja duljih od 3 sata preporuča stanka, baš zbog toga jer beba ne bi smjela biti toliko dugo u tom položaju.
mi smo imali kolica s 0. položajem, tj. položajem koji je skroz ravan, kao u krevetu ili košari. kakva kolica imate? na vašem mjestu, pod hitno bi ju vadila van iz tog jajeta
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la snowwhite » 16 tra 2012, 23:16

Nya je napisao/la:Da,AS nije prirodan ali moja je u jajetu,ko u kreveticu na kotace :mrgreen

ovo je as jaje
slika
i to definitivno nije kao krevetić jer je krevetić ravan. jedino ako misliš na košaru.
ovo
slika
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Nya » 17 tra 2012, 02:40

Azooo,imas pravo,onda sam mislila na kosaru ;) Frendica me jos prije uvjerila da se za to veli jaje i tak je ostalo :)
Nya
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Nya » 17 tra 2012, 02:46

danijela81 je napisao/la:moj V. je jako dugo spavao u kolicima, jer je jedino tamo spavao mirno. u krevetiću bi urlao cijelu noć.
kad bi se u kolicima probudio, dovoljno je bilo samo ga zaljuljati, čak sam to mogla i u polusnu, i naspavali bi se oboje. bio je već poprilično velik kad sam ga prebacila (jer nije više stao unutra :p ).

mislim da kod vas nije toliko problem u kolicima (ionako neće moći vječno spavati u njima, morat će se naviknuti na krevetić) koliko je veliki problem to što ona cijelu noć provede u jajetu. dijete bi trebalo spavati na ravnome. čak se kod putovanja duljih od 3 sata preporuča stanka, baš zbog toga jer beba ne bi smjela biti toliko dugo u tom položaju.
mi smo imali kolica s 0. položajem, tj. položajem koji je skroz ravan, kao u krevetu ili košari. kakva kolica imate? na vašem mjestu, pod hitno bi ju vadila van iz tog jajeta

Danijela,tak je meni bas! Ti si prva s istim slucajem hahaa...i ja sam planirala ako nista drugo da tak dugo spava u kolicima dok ih ne preraste :D (kosara je i ravno pajki pa nema frke jedino kaj mi kolica zauzimaju previse prostora u sobi). I kako se je bebac naviknuo na prebacivanje u krevetic?
Nya
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la noah » 17 tra 2012, 09:04

Preko noći kako kažeš da se probudi zbog cike,jesi ga probala pocikit u svom krevetu u ležećem položaju,pa bi ti možda tako zaspao uz tebe na tvom krevetu,ak si za zajedničk o spavanje?!
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
Naše dvije zvijezde doputovale sa nebeskog svoda u mamino i tatino srce...
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la snowwhite » 17 tra 2012, 09:23

Ako je kosara onda ok. Moze spavati dok stane ;)
A naviknula se vec to je sad gotovo sigurno. Odvikavanje moze biti tesko ili lako. Mozes probati u kreveticu pa i njega malo provozas ak ima kotacice :mrgreen
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Nya » 18 tra 2012, 14:43

Zaspe ona uz mene nakon cicanja ali nisam za zajednicko spavanje nikako...probala sam ali nis se ne naspavam,ne mogu se ni okrenut kak spada a da se ne probudi i uzdise i zna se i razbudit tak da nis od toga :p
Nya
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Djeca od 0 do 1

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.