Sada je: 02 kol 2026, 15:18.

Ljetne mame i bebe (12.dio)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Ljetne mame i bebe (12.dio)

PostPostao/la Martunjak » 18 tra 2012, 19:52

Mojoj prvoj curi je pupak otpao u bolnici tak da sam totalni tutlek po pitanju njege pupka, nadam se da će i ovoj pupak otpasti u bolnici.
Netko je gore napisao da nam ne ginu strije na cickama ako budemo dojili, ja sam dojila prvu curu 2 godine i nisam dobila niti jednu striju na cickama a to je možda kaj mi cicke nisu puno narasle možda jedan broj ako i toliko.
slika

slika
Martunjak
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MON » 18 tra 2012, 20:05

Martunjak, dobro nam došla i čestitam :zivili
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la rajvos » 18 tra 2012, 20:17

Evo samo da se javim, pregled gotov, sve ok, cerviks i dalje malo smeksan al zatvorena skroz, a nasa princeza dobila 420grama u tri tjeedna i sad ima 1073g, dr kaze da je sitna al fino napreduje,moram neke nalaze izvaditi, u vezi koagulacije, i ako su u redu za 4 tjedna na kontrolu sa uputnicom za bolnicko lijecenje i cekamo 37tt :)
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la nana44 » 18 tra 2012, 20:56

večer ljetnice :mah

Martunjak dobrodošla i čestitam :zivili

Rajvos super za zatvorenost i napredovanje, virujem da će i taj test bit dobar :kiss

Jeste se raspisale, šta se tiče strija na sisama, ja sam ih već dobila :gaah , izgledaju mi kao da ih je netko kandžama dobro ogreba, al šta ću, srića pa se ne kupam u toplesu :lol
Mažem se s Hippovim bademovim uljem za trudnice po trbuhu i sikama i super mi je, a za posli poroda ću ili njega ili Mustelu.

Ja bebu ne namjeravam odmah kupati sa šamponima, mislim ipak je tek beba izašla u vanjski svijet, treba joj da se privikne na druge uvjete, a i u ovoj knjizi od dr.Searsa koju čitam savjetuje da se kupa u vodi s kap bademova ili maslinova ulja i da se ničim dodatno ne maže.

Za pupak su mojim prijama koje su sada rodile nedavno rekli da se ne moči dok ne otpadne i da bebu okupaju tek kad otpadne, a do tada da je brišu vlažnim blaznicama, tako je i patronažna rekla kada im je bila u posjetu.
Ja sam isto gledala taj wombie, al sam onda pročitala da zbog kukova nije dobro da beba ne može mahati nogicama pa sam odustala, rađe ću kupiti tanku vreću za spavanje, tu opet ima komoda a stisnuta je.

Zaboravih šta sam još tila pistai, trudnička senilnost :nesvist
slika
nana44
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Maja D » 18 tra 2012, 21:04

jedva stignem pohvatati sve sto pisete, bas ste vrijedne :)

rajvos, super za pregled! :)
i mi cekamo 37 tt, priblizava se dan d polako!

strije imam tri-cetiri, genetika valjda jer ne trackam se bas redovno. a za ove nosiljke sam i ja u dilemi, nemam pojma koja je najprakticnija, a trebala bi mi neka cisto da ne moram uvijek tegliti kolica. sa enom sam imala neku chicco totalno neprakticnu koja se kopcala na ledjima, mucila sam se par puta i odustala od koristenja, pa pratim vase preporuke.
Ena, 22.05.2003 & Dino, 13.06.2012
Maja D
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la silki » 18 tra 2012, 21:14

rajvos, super za pregled, super :zivili

majo, ako hoćeš baš klasičnu nosiljku uzmi baby bjorn. http://www.babybjorn.com/
ona je tako jednostavna za stavljanje da je moj najstariji brata nosao u njoj.
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la crna ofca » 18 tra 2012, 21:36

Pozdrav svima,

tu sam već duže vremena, ali nikako da nešto i napišem.
Termin mi je 18.7 i nosim svoju prvu curicu.
Expresička 2012 slika zimski mirišljavko 2015 slika
crna ofca
hobitska stopala

PostPostao/la MON » 18 tra 2012, 21:37

ajde, baš mi je drago da si napisala :dada

dobro nam došla i čestitam na prvoj curici :luv
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la thinkPINK » 18 tra 2012, 22:05

Dobro nam dosle crna ofca i Martunjak, cestitke! :buket
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la danna » 18 tra 2012, 22:14

Dobro došla crna ofca :zivili , ti si dan ranije po terminu od mene ;) i čestitam na curici.

silki, gdje da nabavim tu nosiljku i koja joj je cijena i do koliko kg se može bebu nositi u njoj?

rajvos, super što je sve u redu, i taj test držim palčeve da prođe sve dobro.
slikaslika
danna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la silki » 18 tra 2012, 22:24

danna je napisao/la:silki, gdje da nabavim tu nosiljku i koja joj je cijena i do koliko kg se može bebu nositi u njoj?

babybjorn? u baby centru u sloveniji. http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=164401
možda negdje naletiš na rabljenu kao ja.

crna ofco, dobro nam došla :buket
genijalan nick moram priznat :)
silki

PostPostao/la crna ofca » 18 tra 2012, 22:32

Hvala na dobrodošlici :)

Silki tebe ću sigurno posebno gnjaviti budući da sam se odlučila za platnenopelenaštvo.
crna ofca
hobitska stopala

PostPostao/la silki » 18 tra 2012, 22:35

oooooooooooo mašala, samo opleti :zivili
imamo i platneni pdf, si vidjela? http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewforum.php?f=98
silki

PostPostao/la crna ofca » 18 tra 2012, 22:54

Čitam pdf već par tjedana i upijam (koliko trudnički mozak dopušta) :D
crna ofca
hobitska stopala

PostPostao/la rajvos » 19 tra 2012, 03:03

thinkPINK je napisao/la:Dobro nam dosle crna ofca i Martunjak, cestitke! :buket

Dobrodosle!
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la Stellina » 19 tra 2012, 07:54

crna ofca :hahaha :hahaha
Dobro nam dosle cure :joy

A jeste se vi raspisale jucer, nikako da vas pohvatam. Kak ste?
Tolko sam se nadala suncu danas, a ono opet nista.. :ne Totalno je depresivno ovo vrijeme, al opet se nadam da ako ce nam radi toga ljeto duze trajati sto znaci duze setnje sa nasim smotuljcima :luv Ovaj moj mali je totalno rasplesan od jucer-Cijelu vecer je skakako unutra, a bome ni jutros nije u zaostatku. Cak smo imali i dvije serije stucanja u sat vremena :hahaha

Danas napokon idem kod frizera, tamo se uvijek dobro osjecam :nokti

rajvos kog vraga si ti radila u dva sata u noci budna? :shock
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mamac2012 » 19 tra 2012, 09:51

Dobro dosle crna ofca i Martunjak! :buket
cestitke na curicama! :mala

rajvos dobre vijesti! glavno da je sve u redu!
mi danas imamo pregled! :mala
slika
mamac2012
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Nana30 » 19 tra 2012, 10:27

rajvos super za pregled
Martunjak i crna ofca dobro došle i čestitke :zivili
Ajmee cure jednostavno vas ne stignem sve pohvatati ni ne znam šta da komentiram koliko ste se raspisale :D
Prvo: što se strija tiće ja ih dobila samo po cickama nisam puno ali ipak,po trbuhu ih za sada nemam,a mažem se sa bademovim uljem i sa babylove kremom i dobro je,poslije poroda bi koristila kreme za celulit ako se smije dok se doji to ne znam i te musteline kreme jer vidim da sam dobila celulit na mjestima gdje ga prije nisam nikada imala a znam da nije poželjno se u trudnoći mazati sa takvim kremicama :conf
Drugo: stvarno ne znam koju bi kozmetiku koristila za bebeka htjela bih što prirodnije, nema mi druge nego uzet olovku u ruke i zapisivati vaše savjete iskusnih mama :dada
slika
Nana30
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Stellina » 19 tra 2012, 11:12

i ja sam po sisama dobila al moram priznati da kad imam grudnjak da se ne vidi nista jer su dosta zbombane :mrgreen , al zato kad ga nemam se bas vide, ko izgrebano bude.
Al to sam odmah na pocetku dobila kad su mi buknule u mjesec dana. Odjednom sam se nasla sa dvije lubenice, sad mi se cini da su se opet malo smanjile il sam se ja priviknula :cool

Zakrmila sam na trosjedu od 10 do sad. Sva sam se pokocila :angry to mi uopce nije trebalo al uz ovo vrijeme kod mene nemas ni sta pametnije za raditi :roll

Mamac sretno :grligrli
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la DesertRose » 19 tra 2012, 11:58

:mah
ajme, koliko djevojčica na ljetnicama :luv
dobrodošlicu želim crna ofca i martunjak i čestitke na curicama :zivili
evo ja jučer bila na pregledu, na plus 11 kg sam trenutno :ajme , ali dobro, bitno da je moja bebica ok. Inače nosim malo veću bebicu, već ima 1400 g i 40 cm. uffff... trebat će to rodit :mrgreen
cure, dali ćete vi široko povijat svoje bebe onako klasično sa tetra pelenom i trokutom ili ćete koristiti one široke pelene na čičak šta ima za kupit u adaxu... ne znam dal kužite na šta mislim..
DesertRose
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Stellina » 19 tra 2012, 12:04

Super za pregled i veliku bebu :luv
Ja sam zbunjena totalno. Sve vise pokusavam ukapirati ovu pricu o pelenama al mi ne ide u glavu. Kad pricate o tetra pelenama itd. jel se pod to smatra da cete koristiti platnene pelene ? Jel se to siroko povezivanje mora raditi na pocetku iako imam pampers ili sta vec? Nemojte mi se smijati :ajme
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la DesertRose » 19 tra 2012, 12:24

široko povijanje ti se radi negdje prva dva mjeseca, odnosno do prve kontrole kukova.. Znači, najprije staviš pampersicu, na nju staviš jednu tetra pelenu(imaš za kupit u dm-u) i sve to skupa pričvrstiš sa trokutom(to imaš za kupit u nekom baby dućanu).. čula sam da vani to široko povijanje više ne rade, ali kod nas se to još uvijek preporučuje.
uglavnom, imaš na netu video na kojem možeš vidit kako se to radi (probaj you tube ili na google). nadam se da sam pomogla ;)
DesertRose
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ladix » 19 tra 2012, 12:38

crna ofca i martunjak dobrodošle i čestitke na curkama

ja neću široko povijati. nisam ni prvi put, a ni na svetom duhu ne prakticiraju to.
slika
ladix
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la snowwhite » 19 tra 2012, 12:55

dobrodošle nove cure :buket

ja isto neću široko povijati. za prvog sam imala par komada tih gaćica pelena na čičak al sam nakon par dana prestala to stavljati. eventualno po noći i to isto kratko. s drugim nisam uopće, a bome neću ni ovom trećem pogotovo ne usred 7. mjeseca. kombinaciju tetre i švedske pelene nisam niti pokušavala. uostalom kažu da je dokazano da široko povijanje ne pomaže :dunno. to se još samo prakticira na brdovitom balkanu. kao i d kapi :roll
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la DesertRose » 19 tra 2012, 13:07

ma da, meni isto to nema smisla.. a ne znam, u Rijeci još uvijek to prakticiraju tako da nisam pametna... :dunno
DesertRose
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la rusulica » 19 tra 2012, 14:23

Maja D je napisao/la:j sa enom sam imala neku chicco totalno neprakticnu koja se kopcala na ledjima, mucila sam se par puta i odustala od koristenja, pa pratim vase preporuke.

Nemoj zezat, koju si imala? Meni rečeno da ću dobiti neku na posudbu, mislim da je soft and dream nisam sigurna. isto sam imala neku no name s laurom i baš zbog kopčanja na leđima nije mi poslužila.

Ja razmišljam da si dam iskrojit neku maramu, nešto za na brzinu - ne za duža nosanja. znam da će mnoge preporučit sling ali men baš ne oduševljava. radije pouch ili sašiti maramu tipa moby wrap samo me strah da je ona komplicirana za stavit bebu s nogu i preduga pa se vuče po podu dok ju namjestiš
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la silki » 19 tra 2012, 14:40

evo par rabljenih bjornica na njuškalu
http://www.njuskalo.hr/oprema-bebe-osta ... as-4890299
http://www.njuskalo.hr/oprema-bebe-osta ... as-3527167
nju stvarno možeš zakopčat jednom rukom

na sv. duh se ne preporuča široko povijanje tako da srednjeg nisam povijala, neću ni ovog malca.

desertrose, super za pregled :zivili

edit:
Nana30 je napisao/la:Drugo: stvarno ne znam koju bi kozmetiku koristila za bebeka htjela bih što prirodnije, nema mi druge nego uzet olovku u ruke i zapisivati vaše savjete iskusnih mama :dada

već smo pisali pa da se ne ponavljam, što manje kemije to bolje. u početku ti je dovoljan neki blagi sapun (weleda, urtekram, babylove), šampon za kosicu (mustela ima super pjenu protiv tjemenice) i krema za guzu. kad kupaš bebu i prije nego je izvadiš iz kadice kapneš kap, dvje maslinovog ulja i koža bude prekrasno mekana.
nikakve kupke, losioni, mlijeka i ostali bakarači.
silki

PostPostao/la danna » 19 tra 2012, 14:55

curke, ne povijajte bebu široko dok vam pedijatar ne savjetuje isto odnosno ortoped, ne na svoju ruku, a glede kozmetike - prvih mjesec dana - voda i blazinice, kasnije kap bademovog ili maslinovog ulja u vodu za kupanje, uljem namazati samo pregibe i glavicu zbog tjemenjača, te krema za guzu, ništa drugo vam za bebu ne treba za higijenu.
slikaslika
danna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Azzul » 19 tra 2012, 15:17

da vas malo pozdravin :mah

novima dobrodošlica :buket

sutra mi je pregled i već san se oboružala sokom od naranče da beba bude aktivna pa možda ovi put bude više sriće u saznavanju spola

kupila san krevetić i posteljinu za sad da se maknem s nulte točke
za kolica san se zapisala jer nisu stigli ovogodišnji modeli a oni od prošle godine se rasprodali (razlika je samo u bojama)
a ostalo ću pomalo - još ima vrimena

šta se tiče širokog povijanja ja se vodin onim šta vidim oko sebe - u više primjera onih koji to nisu prakticirali došlo je do nekih deformacija kukića pa si ne želin ditetu još one remenčiće navuć - iako bi volila vidit pročitat studiju koja je dokazala da široko povijanje ne pomaže
snowwhite vidin da si ti to spomenila pa imaš možda nekakav link?
slikaslika Little miss July of 2012. & Little miss October of 2013.
We're sharing one eternity, living in two minds, linked by an endless thread impossible to break
Azzul
rozo-ljubičasti po ebay-u

PostPostao/la rusulica » 19 tra 2012, 15:21

A ja čujem da su se pojavili neki noviteti o spavanju beba. Navodno da se opet savjetuje spavanje na leđima, ma odakle sad to :roll
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.