Sada je: 17 tra 2026, 08:42.

TORCH i PCR na CMV

Podforum posvećen prvoj godini života vašeg djeteta.

Moderator/ica: Hajdi

Re: TORCH i PCR na CMV

PostPostao/la Pacifika » 10 tra 2012, 12:13

uh...drzi se :grligrli

mi cemo pokupit rezultate ovaj tjedan :moli
"Majčinska ljubav se ne dijeli, nego se množi."
>>>> IVA '09 <<<<
>>>OLIVER '11<<<
Pacifika
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Pacifika » 10 tra 2012, 12:17

nestao mi je post

RasteBusa...drzi se :grligrli

mi po nalaze tek moramo krajem tjedna :kima
>>>> IVA '09 <<<<
>>>OLIVER '11<<<
Pacifika
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Miki » 10 tra 2012, 13:02

RasteBUša, već sam ti sve napisala u PP, ali evo i ovdje

nemoj mučiti samu sebe ovim pitanjima

RasteBuša je napisao/la:Tužna sam neopisivo.Naravno,po glavi mi samo idU pitanjA:zašto,zašto,kako,kada??
Pola sam trudnoće preležala doma,jela zdravo,pila folnu,vitamine,kuhala...pazila se....i eto...Uhhh,znam da mi to sad neće pomoći,ali eto.Idem zvat Sabol

neke stvari se jednostavno dogode

sad, s odmakom od 6 godina, koji god razlog bio, teški početak života naše mlađe kćeri nas je nepovratno promijenio - i nas i naše poimanje sreće/ljubavi/važnosti karijere... a onda sam se pitala slična pitanja kao ti sada, i mučila samu sebe grižnjom savjesti ...jesam li mogla napraviti više... što sam napravila krivo... trabala mi je godina dana da shvatim i prihvatim činjenicu da si nemam što oprostiti, da nisam ja kriva
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la IINA » 10 tra 2012, 13:31

Buša :hug
Ovako kako ti Miki piše.
Uz to, nalaz ne mora značiti ništa.
Držim fige. :hug
edit: da dodam. Ne treba vam infektolog, CMV je virus, no koliko
znam ne liječi se osim simptomatski.
Mislim da vama treba neuropedijatar koji će dijete pregledati i uočiti
eventualna neurološka odsupanja koja bi mogao prouzročiti taj virus.
Ostalo može i vaša pedijatrica.
Zadnja izmjena: IINA; 10 tra 2012, 13:51; ukupno mijenjano 1 put/a.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la † Sanika » 10 tra 2012, 13:47

Raste Buša :hug
Držim fige da sve bude u redu!!!!
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Miki » 10 tra 2012, 13:58

IINA je napisao/la:Buša :hug
Ovako kako ti Miki piše.
Uz to, nalaz ne mora značiti ništa.
Držim fige. :hug
edit: da dodam. Ne treba vam infektolog, CMV je virus, no koliko
znam ne liječi se osim simptomatski.
Mislim da vama treba neuropedijatar koji će dijete pregledati i uočiti
eventualna neurološka odsupanja koja bi mogao prouzročiti taj virus.
Ostalo može i vaša pedijatrica.

nas je neuropedijatar poslao infektologu, bili smo na jednom pregledu, i zahvaljujući nalazu infektologa imali smo besplatna cjepiva koja su se u to vrijeme plaćala (komisija HZZO-a odobrila)
mislim da sad sva djeca imaju pravo na ta cjepiva
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la IINA » 10 tra 2012, 14:01

Dobra informacija :zivili
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la RasteBuša » 10 tra 2012, 19:06

Napisala sam još oko 14 h post i nema ga...

Ugl.u četvrtak idemo kod infektologa na zaraznu,zvala sam ja neuropedijatricu s kojom sve nalaze iz Klaićeve prolazim (kod nje smo radili 1.uzv mozga i nakon onog kontrolnog prije 3 tjedna,opet je ona radila uzv i pregledala našu curku)...Ona nam je svakako savjetovala infektologa jer ipak je njegovo područje.Ona misli da se taj broj kopija ničim ne liječi.

Zvali smo zaraznu i doc.nam preko telefona ništa nije htio reći,nego lijepo s bebom i svim nalazima u četvrtak k njemu.Spominjao je eventualno provjeru sluha,vida,jetrene probe.Vid ionako idemo sutra pregledat jer ona trepče već neko vrijeme na jedno oko i ja to jedina već duže vidim.Naravno,svi su mi govorili da fantaziram,al sad je i mm primjetio,pa eto..idemo.A moja pedijatrica.. :/ :/ nisam s njom općenito baš zadovoljna.Slatka i simpa,al ne ulijeva povjerenja,zbunjena je i još više zbunjuje mene....Ona mm-a s ovim nalazima poslala doma i rekla da se smirimo.Nalaz ne razumije,al ne pošalje nas nekom tko se razumije??? :/ :/ Mene to ljuti,jer moram biti sama sebi doktor i uvijek korak ispred nje.Tako da sutra opet moramo k njoj po uputnicu.

Više me brine dopler za 2 tjedna i ono ,,nešto,, na mozgu...jedna doc.misli da ima veze s virusom.Druga da nema.Uhhhhh.moram gibat,sunce mamino plače....hvala vam puno!!!!!!!!!!!! :kiss :kiss
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la alexandra » 10 tra 2012, 21:13

ne znam puno o infekciji cmv kod malih beba. ali ti mogu reći da je najbitnije da odete u zaraznu, oni su za to eksperti i sigurno će tvom djetetu pružiti sve što je medicinskoj mogućnosti.
ja sam prebolila infeciju cmv kao odrasla i prvo je trebalo 4 mjeseca da uopće ustanove što je, a kada sam konačno zavšila u zaraznoj spasila sam se. naravno, nije usporedivo, ali uz odmaranje sam dobila hrpu vitamina, ali ne ovako kako ih mi inače odokativno pijemo, nego svaki odvojeno, točno dozirano i minerala za stabiliziranje imuniteta pa sam se nakon mjesec dana izvukla.
sigurna sam da i za bebe postoji način podizanja imuniteta koji je najbitniji u borbi organizma s cmv.

a što se tiče mogućih oštećenja, uzv-a mozga i ostalog, zapamti jedno, uvijek gledaj samo bebu, njenu sliku, a ne ono što se vidi na uzv ili ct ili magnetu. svako dijete je priča za sebe, loš nalaz ne mora značiti puno, značit će da ćete morati vježbati s djetetom, posvetiti mu više pažnje i sve može biti u najboljem redu.
prošla sam te mjesece sulude brige i plakanja gdje sam u potpunosti zaboravila na ljubav i veselje, pretvorila sam se u hodajuću brigu. znam da je nemoguće izbiti to sve iz glave, ali probaj što više.
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la RasteBuša » 10 tra 2012, 22:07

alexandra hvala ti.Drago mi je da si ti ok. :kiss :kiss

Čut ću sve u četvrtak,a mene baš zanima mogu li išta napravit za bebin imunitet??? Jedem zdravo,redovito,ne pijem,ne pušim,uzimam vitamine...ne znam kako bi tako maloj bebi trenutno mogla radit na imunitetu.....Vjerujem da sad nije ni potrebno jer ona nema nikakvih problema (bar ne znamo,ne primjećujemo)....super je bebač (ima zaležan vrat i neke druge probleme koji nemaju veze s cmv-om)....promjene na mozgu sam odmah shvatila tako-ok,izvježbat ćemo...Nego,ima ona kao još neku sjenu za koju ne znaju šta je....I tog se bojimo...Citiram ,,Može bit svašta i ništa,,.Super...i pošalju te doma. :angry
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la alexandra » 10 tra 2012, 22:38

ti ne možeš raditi ništa više od ovog što radiš.
ako je ona ok, nije boležljiva i slično, neće joj ništa davati ni u zaraznoj.
ja bi je malo više pazila od dodatnih infekcija, ne bi dala rodbini da slini po njoj pretjerano :mrgreen i zabranila bi posjete šmrkavima i kašljućima. al to vjerojatno isto već radiš. :mrgreen

sjena koja je viđena stvarno može biti svašta i ništa. koliko god to nama grozno zvučalo. uvijek možete ponoviti uzv mozga, raspitati se gdje imaju najbolju mašinu (vrlo bitno) i uz to naći nekog tko dobro čita uzv (još bitnije) pa da vas taj, ukoliko nađe za potrebno pošalje na ct. kažem, ukoliko procijeni da je potrebno.

glede mog cmv, naravno da sam dobro, odrasli to odrade relativno lako, samo što su me razvlačili po pretragama, cijelo vrijeme sam radila i dodatno se izmarala, umjesto da mirujem. da su me odmah poslali u zaraznu cijela priča bi trajala mjesec dana, a ne 5 :whew
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la Pacifika » 11 tra 2012, 10:02

RasteBusa,
drzi se...sutra ce ti doktor sve objasniti...ja sam slucajno sa Olijem bila u cetvrtak (cekala sam da se popiski) tamo jako dugo tako da sam upoznala roditelje i malisane sa CMV-om koji su cekali doktora. Mnogi od njih nisu imali nikakvih posljedica samo se moraju kontrolirati. Jedan deckic je bio gluh, ali su mu vec u rodilistu okrili gluhocu.

Mi jos nismo pokupili PCR :kima

edit: nama PCR nije gotov...ni neznaju kad ce biti jer nemaju reagensa :ajme
>>>> IVA '09 <<<<
>>>OLIVER '11<<<
Pacifika
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la RasteBuša » 11 tra 2012, 14:06

nema reagensa??? Lijepa naša Hrvatska..Nedaj Bože da je hitno doznat nalaz, da je neka beba u teškom stanju....Onda bi ga valjda povukli od nekud?

Pacifika,jako mi je žao,znam kako ti je i koliko je teško to neznanje i iščekivanje.Ali ja od početka imam osjećaj da je kod vas sve negativno,a kod nas pozitivno...kako se i postavilo,no digla sam glavu gore i vjerujem da to ništa ne mora i neće značit.Držim vam fige da je sve ok i da što prije dobijete nalaz.
A kako to da je opet Oli piškio??Zar nije prije 3 tjedna još?DRŽIM VAM FIGE!!!!!!!!!

Mene ljuti jer me i neuropedijatrica,a i dr.Knezović sa zarazne pitali zašto bebi nisu radili i pretrage dal ima Cmv u krvi :conf :conf .Ja ostala zbunjena,kako je ovaj u Klaićevoj dr.napisao,pedica napisala uputnicu i tako su nam napravili.Sad ispada da zbog nečijeg propusta moramo dijete opet mučit s vađenjem krvi :place , pa čekat očito i više od 3 tjedna jer nema reagensa. :angry

Al dobro,napravit ću sve šta treba,samo nek je ona meni zdrava i vesela curica.
Bili smo jutros kod oftalmologa-vid super.Nakon toga na vježbama,ajme....sat vremena teškog vrištanja.Od kad smo došli,spava....Srce mi puca što je stalno natežemo,vježbamo,istežemo..Pa je doktori pikaju,bodu,gledaju....Srećom,sve će zaboravit.I nadam se ostat ovako preslatka,zdrava curka.Ima puno gorih i težih stvari,pa pokušavam bit zahvalna što smo prošli ovako...Uz puno truda i ljubavi vjerujem da će sve biti dobro. :le :le
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Miki » 13 tra 2012, 08:08

jeste bili kod infektologa?
što vam je rekao?

:hug

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la RasteBuša » 13 tra 2012, 09:43

baš nemamo sreće....Čekali jučer 2 h,a nije bilo ni Tešovića ni Knezovića.Opet neki mladi,namrgođeni tip-neću imenovat,bit ću fer. :angry

Uzeli joj opet krv,za jetrene probe i kks,i svašta nešto.U utorak u Suvagu kontrola sluha pa će nakon toga vidjet dal je potrebno liječenje.Taj sirup koji slažu je kaže on i mame koje smo tamo upoznali grozan,jako težak i toksičan :place :/ ,pa se iskreno nadam da neće bit potrebe.
Kaže da sam virus mogla pokupit bilo kad,kako i gdje.On pretpostavlja da sam je zarazila ja,al mogla se i u rodilištu,mogla se doma,baka,deda,tata,susjed.....Tko će ga znat.Ja evo sad gibam na zaraznu dat urin,mlijeko i krv da vidimo dal ga ja imam.Pametnjaković mi je rekao da ne zna baš bi li smjela dojit????Na što se moja doc.nasmijala jer kakve to ima veze kad je dijete nažalost zaraženo???A ja možda i nisam.A i ako jesam,ona virus ima tako da ne vidm kako bih joj pomogla u podizanju imuniteta s AD?jA SAM MALO IZGUBLJENA I RAZOČARANA NJEGOVIM NEZNANJEM. :/ :/ Ne znam kome vjerovat.

U slij.čet.idemo opet tamo s nalazom sluha i bit će gotovi i njeni nalazi krvi,pa se nadam da će dr.Tešović biti tamo.Ovaj dr.je jedva usta otvarao.Ništa sam nije rekao,sve sam morala pitat i za svo to vrijeme je gledao kroz prozor,telefonirao i pričao sa sestrama.Ne znam,ja sam očekivala da ću doznat nešto više.Sve što sam pročitala interenetu-to je to što znam.I nije mi jasno,pitala sam ga dal se može nekako saznati kad je zaražena tj. ima li samo virus ili je aktivan??? On je rekao ,,Da,da infekcija je u tijeku...,,
Ne znam kako to zna i šta to znači.Eto,ukratko.I ono što me dodatno u tom našem zdravstvu ljuti je činjenica da se zna za ovaj virus,koliko može bit opasan u trudnoći i da nas ginekolozi ne šalju pod obvezno na te pretrage!!!!!I on mi jučer kaže ,,Prenosi se krvlju,urinom,slinom....Transfuzijom krvi se zaraze mnoge bebe jer se krv ne testira na cmv,,.Zar je to normalno u 21.stoljeću????? Gdje je tu pamet,moral,etika,H.zakletva????Ne znam... :conf

Nažalost,jučer u čekaoni naša je beba bila skoro pa jedina bez posljedica.Vidjeli smmo nažalost svega.Upoznali prekrasne ljude kojima su bebice nažalost jako nastradale. :place :place .Tužna sam i ljuta.Zahvalna jer smo ipak dobro prošli kad vidim kako je moglo bit.
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Sreca najveca » 13 tra 2012, 10:20

RB, žao mi je što se uz sve mučite i s tupavim doktorima. Nadam se da će ova ružna epizoda uskoro biti iza vas :grligrli
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la IINA » 13 tra 2012, 10:32

Brša, žao mi je kaj vam se sve ovo uopće događa. :hug
Doktor zna da je infekcija u tijeku, jer je vjerojatno Igm pozitivan, a
to je pokazatelj trenutne, aktivne infekcije, za razliku od Igg koji
pokazuje antitijela preboljele, prošle infokcije.
Ginekolozi ne šalju na testiranja, jer infekciju možeš
pokupiti bilo kada i ne možeš je spriječiti. Kao i običnu prehladu, tako da to ne bi imalo smisla.
Dršte se.
:hug
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Pacifika » 13 tra 2012, 10:45

RB, zao mi je.
Nadam se da ce sve biti OK, i da ce te doci kod nekog normalnog infektologa koji ce vas u sve uputiti.
Da, bili smo kad i vi, ali Oli se nije popiskio pa smo tamo bili u 10 h kad su dosle bebe sa CMV-om na kontrolu kod dr.-a T.

Gin ne salju trudnce na TORCH jer se smatra da je populacija prokuzena...na zalost, ja sam znala da ja nisam jedna od tih 70-90% i zato me sad strah. A sto sam mogla napravit...bubble-trudnica? Kako se zastitii od sveprisutog virusa, a jos k tome imam jaslicara doma? Nikako, samo mi je preostalo da se molim i nadam da nece bas u tih 9 mj. :ajme

Istina je da se bebe mogu zaraziti prje poroda, za vrijeme poroda i nakon poroda. Mislim da bi jos u rodilistima trebalo napraviti probir na CMV bas radi "kongenitalnog" CMV-a jer taj zna uzrokovati puno problema (cesce ne). Tko zna koliko beba ima taj CMV, ali eto...nisu testirane jer ih doktori nisu poslali na testiranja.
Ali, trebalo bi svasta, a ovi u zaraznoj nemaju ni reagensa :ajme

Mi se nadamo da ce nam taj PCR biti negativan radi negativnog TORCH-a (tako bi trebalo biti)
Mi smo dobili uputnicu za TORCH i PCR na CMV iz seruma i urina...dakle, mislim da je i krv u pitanju kod nas.

Eto, ne preostaje mi nista drugo nego cekati taj PCR i moliti se da nisu krivo napravili TORCH

RasteBusa, drzi se :hug
ja sam jos u neznanju i pokusavam biti cool
>>>> IVA '09 <<<<
>>>OLIVER '11<<<
Pacifika
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la † Sanika » 13 tra 2012, 10:47

Raste buša :hug

Ne mogu sad pronaći svoje postove vezane uz IGG i IGM, a kako to bilo prije više od 3 i pol godine, malo sam zaboravila detalje.
Uglavnom, kad se osoba zarazi kao reakcija na zarazu prvo raste IGM, i on može biti vidljiv (pozitivan) do cca 6 mjeseci, ubrzo nakon IGM, rastu i antitijela odnosno IGG.

Ono što je meni bilo predlagano od strane jednog ginekologa je da kontroliram raste li IGM ili pada (ako raste IGM infekcija je u zamahu, ako pada, infekcija odlazi iz tijela). Nisam radila jer su vrijednosti bile niske, pa je i infektologica rekla da ne treba.

Evo vidi što sam našla za CMV:

Anti-CMV IgM
–Pojava 3-4 dana nakon infekcije
–Pad nakon nekoliko tjedana i dalje sporo kroz 4-6 mjeseci
–Trajanje do 8 mjeseci, a u transplantiranih do 2 godine

Anti-CMV IgG
–Pojava 1 tjedan nakon pojave IgM

http://www.bfm.hr/uploads/19_serologija_PDS.pdf

Znači ako te zanima u kojoj je fazi infekcija, trebalo bi ponoviti nalaz.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Miki » 13 tra 2012, 13:07

RasteBuša :hug

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la RasteBuša » 13 tra 2012, 22:18

Cure,od srca punoooo hvala.Baš ste :le :luv :kiss .Prave virtualne prijateljice.
Bila ja danas u zaraznoj.Pitala sam lijepo jučer od kad do kad i gdje ja mogu napravit pretrage.2 puta mi rekli od 8-15,šalter 2.Meni bilo čudno kako od 8-15,al valjda ljudi znaju.2 put smo pitali....I uglavnom došli danas oko 11:30,naravno da labos ne radi,a ona teta na šalteru meni lijepo :,,O dušo to ste vi nešto krivo razumjeli.,,A ja kako sam neispavana i prilično tankih živaca već 3 tjedna,nisam mogla izdržat pa sam joj vrlo glasno da svi čuju :ajme rekla kako nisam ja ništa krivo shvatila nego oni svi skupa nemaju pojma u ovoj bolnici gdje se ,kako i kada šta radi (jučer su nas s bebom 4 puta šetali iz jedne zgrade u drugu jer nisu znali gdje je doktor,gdje karton, tko je dežuran :ajme ) i da mi je dijete zaraženo i ne idem doma dok mi netko ne izvadi krv.Jučer sam nakon zarazne po najvećem pljusku bez kišobrana trčala po uputnice,doktorica mi na godišnjem,pa sam čekala drugu...sve ne bi li što prije napravila pretrage i shvatila smijem li i dalje dojiti...Na kraju mi je ta teta sa šaltera izvadila krv :dada jer je rekla da me se sjeća od jučer,urin mi nisu uzeli jer kaže to se odraslima ne gleda (infektolog rekao da se gleda),a mlijeko mi nije htjela uzet jer mi doc.nije za to napisala uputnicu.A tražila sam je...i naravno mislila da mi je dala.Molila sam da uzme i mlijeko ,da ću donijet uputnicu u ponedjeljak,no nije htjela.tj. ne smije....Ja sam bila toliko nesretna da sam se rasplakala,pa sam malo tamo i odsjedila da se smirim i ne izađem među ljude takva. :place Skupilo mi se, samo trčimo po doktorima,bolnicama,vježbama....a sve kao da se urotilo protiv nas.Ahh,vikend...Napokon,jadno dijete ne uspije spavati po danu,hranim je u autu i kojekakvim wc-ima,pa kad popodne dođemo doma ona odspava 2,3 sata i čak je mogu na bok stavit koliko je umorna (to do neki dan nikako nije dala,čula ju je cijela zgrada).

Eto,raspisala sam se ja.Još jednom vam hvala od srca na pomoći i podršci.Ja sam nekako bolje.Imam puno više vjere da će sve biti ok.I da naiđemo na još problema,riješit ćemo ih....Jer ona je preslatka,potpuno normalna,aktivna,vesela i zdrava beba.I zato vjerujem da je sve u redu.

Pacifika-meni su danas rekli da su mi nalazi gotovi za 14 dana tako da valjda imaju reagensa.Nadam se da će i vaš nalaz bit što prije gotov.Jesi li ih probala zvati????Dala sam ti br.od labosa,probaj u ponedjeljak.Imam nekako osjećaj da će sve bit ok kod vas.NEGATIVNO!!!!Držim fige i šaljem veeeelike puse!!!
p.s.Ja i dalje mislim da bi se sve trudnice trebale testirat jer čitala sam po forumima da su neke bile pozitivne u trudnoći i pile nešto da se virus drži pod kontrolom,jedna je žena iz Rijeke rekla da je kod njih praksa testirat trudnice na TORCH, nekoliko ih se konstantno kroz trudnoću testiralo jer su bile pozitivne-češće išle na uzv.kako bi se sve na vrijeme uočilo jer bi se teški deformiteti završavali abortusom ( naravno,svako ima pravo izbora..)
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Pacifika » 14 tra 2012, 08:36

RB, grozno...da poludis radi njihove neorganiziranosti. Koja glupost da ti nisu mogli napraviti pretragu bez uputnice, naime...ti mozes i na svoj zahtjev to napraviti, a kamoli ako je to njihov doktor zatrazio :ajme

Nama su na salteru rekli kad da dodjemo (kad smo pokupili TORCH) i kad je MM dosao po nalaze, onda su mu samo dali broj laboratorija jer oni nista neznaju. Zvat cu opet u ponedeljak.
NEGATIVNO...to nam je cilj :) Hvala. Pa ako nisu sprckali TORCH onda bi taj PCR trebao biti negativan :)

Drzi se, odmori se preko vikenda i puno grli malenu :hug
>>>> IVA '09 <<<<
>>>OLIVER '11<<<
Pacifika
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la RasteBuša » 14 tra 2012, 14:41

vrag mi neda mira pa čitam.Pronašla sam dosta toga o cmv-u i piše da kod 50-70% beba zaraženih cmv-om dolazi kasnije kroz život do problema sa sluhom.Nagluhost i gluhoća. Tek sad sam u komi.
Vrtim se u krug i nikako se smirit.Ona sad super čuje.Može li čovjek išta učinit...?Kako sjedit doma i razmišljat hoće li što poći po zlu....Miki-jesu li i vama takvo što govorili??? Uhhh.
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Miki » 16 tra 2012, 11:16

nitko nam nije ništa rekao :dunno

ali ne opterećujem se time, što se dogodi, dogodit će se, nema vajde od živciranja unaprijed
s time sam nam upropastila prvu godinu, ne želim više provesti ni dan živcirajući se oko stvari na koje nemam utjecaj a mogle bi se možda dogoditi u budućnosti - radim na onome na što imam utjecaj

MM-ova mama nosi već preko 15 godina slušni aparat, moja tata ga ima zadnjih godinu dana ( a oboje su imali problema sa sluhom gooodinama prije nego su si to priznali) - ako i budemo imali problema sa sluhom, tko će moći reći što je uzrok - je li to genetski, je li to zbog CMV-a, jel preglasno slušala muziku u tinejđerskim godinama ....

moj savjet ti je da prestaneš guglati i uživaš u bebi - jedina stvar zbog koje JA žalim i zbog koje bi nekad voljela vratiti vrijeme - je to što mi je prva godina sva protekla u grču i brizi i što sam zbilja počela uživati u bebi ( a nažalost čini mi se da je to i ona osjetila) - tek u drugoj godini njenog života

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la RasteBuša » 17 tra 2012, 10:07

Hvala ti Miki!!!! :kiss

Jučer je dan loše počeo,ali je super završio....Ona je bila veselija no ikad,cijeli smo se dan igrali,smijali,ljubili....A predvečer me razgovor s jednom divnom osobom iz struke skroz umirio.Objasnio mi je da ne može sluh naknadno stradati,mogu naravno normalno dojiti,vjerojatno će sve bit bez posljedica koje da igrom slučaja nismo radili uzv mozga ne bismo nikada ni otkrili....Sve ja to znam i sama,al lakše je kad ti kaže netko tko se time bavi već skoro 40 godina....Objasni ti i umiri te kao čovjek,otac,djed......

Sad je pokušavamo održat budnom do 13 h.....zbog pregleda.

Pacifika-jeste li zvali labos? Držim vam fige i šaljem puno pozitivne vibre.Bit će to kod vas sve ok,sve negativno. :dada :dada :dada

:mah :mah
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Pacifika » 17 tra 2012, 12:37

Hvala :)
Zvala sam labos, savjetujem ti da ih i ti nazoves jer ce tek sutra dobiti reagense pa imaju groznu guzvu. Nama su obecali da ce u petak biti gotovi :)
>>>> IVA '09 <<<<
>>>OLIVER '11<<<
Pacifika
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la RasteBuša » 19 tra 2012, 21:31

Napokon smo ulovili prof.Tešovića!! :dada Čekali smo 3,5 h al eto...imali smo dobru ekipu pa smo lijepo razgovarali na zraku čekajući.I danas je sve to išlo jako brzo,nisam puno toga stigla pitat,al mislim da je i ovako ok.Bitno da smo dobili nalaze,ima povišene malo jetrene probe i još nešto što ne znam ponovit,kao blagi hepatitis al kaže dr.mr.sc......da je to sve ok.Blago i samo će se izregulirat.Bitno da ne bljucka previše i dobiva na težini.

Oni zapravo ne znaju dal je riječ o konatalnoj infekciji jer bi joj za to trebao vadit neku karticu ali citiram:,,Mi nemamo novaca.Nemamo reagense koji koštaju 10 000 kuna pa ćemo pretpostavit da je riječ o konatalnoj infekciji.Ako i nije,još bolje,,. :basnecu :basnecu

Dojit naravno mogu normalno,isto se nasmijao-kakve to ima veze kad je dijete već zaraženo???!! I jedino što je i on rekao da sluh može do 3.godine oštetit virus.Trebamo na kontrolu za pol godine,godinu pa opet k knjemu.Isto tako prije nego napuni 3 godine.Al nama neće ništa bit!!!!! ;) ;) ;) i kaže dato nije nikakav bed u slij.trudnoći :dunno :dunno to mi je malo čudno ...Al dobro,ipak je on docent.Lakše mi je ,završilo smo 1. poglavlje cmv-a.Sad se moram skulirat za ponedjeljak,Klaićevu i ,,ono nešto na mozgu,,.Držte fige da je to NIŠTA!!!!

Pacifika-tebi sutra sva sreća svijeta!!!!Bit će sve ok!!!!!Puno pusica i javi nam se!!

Još jednom hvala svima na pomoći!!! :kiss :kiss
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Pacifika » 19 tra 2012, 21:59

Odlicno, jako mi je drago da ste dosli do normalnog doktora. Sto se tice sluha...a gle, ako ni u suvagu nisu bili ziher...valdja se to bas i ne dogadja...drzim vam fige da taj CMV bude samo dijagnoza kod malene i nista vise :)
Hvala :)
Potpuno sam zaboravila na sutrasnje nalaze :kima

da, cula sam da je CMV opasan za bebu ako se mama prvi put zarazi u trudnoci
cistica je pola zdravlja...druga polovica je sporkeca (kao, bolje da pokupis toxo i ostale bolesti kao klinac)
>>>> IVA '09 <<<<
>>>OLIVER '11<<<
Pacifika
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Pacifika » 20 tra 2012, 09:41

dogodilo se cudo...u zaraznoj mi preko telefona rekli da su oba nalaza NEGATIVNA (iz urina i krvi) :yess
cudo se odnosi na to da su rekli telefonski rezultate
>>>> IVA '09 <<<<
>>>OLIVER '11<<<
Pacifika
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la RasteBuša » 20 tra 2012, 10:51

:D :D :D :D :D :D :D :D :D
eto,jesam ti rekla????????????Bogu hvala!!!!!! Drago mi je da ste negativni..........Super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
RasteBuša
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca od 0 do 1

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.