Sada je: 07 kol 2026, 11:47.

DŽEM OD MANDARINA

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

DŽEM OD MANDARINA

PostPostao/la Oxyghen » 03 svi 2012, 12:51

Cca kilu mandarina operem i ogulim i dobro očistim od bijelog. Rastavim ih i svaku kriškicu još prepolovim. U lonac stavim oko 1 dcl vode i ubacim mandarine. Neki vole ubaciti i malo korice (u tom slučaju treba je sitno nasjeckati), ali ja to ne radim jer ne volim da mi je đem gorkast.

Na kilu mandarina stavim cca 400 g šećera. Ako doma imam koju dunju, onda narežem jednu veliku ili dvije manje (jer su dunje pune pektina pa se đem zgusne), a ako nemam onda jednostavno stavim đemfix. :mrgreen Štapnim mikserom malkicu usitnim ako ima većih komadića i za cca 40-tak minuta – đem je gotov!

Tko voli, može u đem staviti i malo likera ili nekog drugog alkohola. :alc

I da ne zaboravim, na kraju ispečem jedno dvadesetak palačinki jer... što je đem bez palačinki?! :kiss
slika
Oxyghen
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: ĐEM OD MANDARINA

PostPostao/la zara01 » 03 svi 2012, 17:20

Šta misliš jer može to s umjetnim sladilom???????
T&T
zara01
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Trabakulica » 03 svi 2012, 19:40

Mmmmmmmmmmljac!!! Triba ovo probat!
Jeli isti princip i za drugo voće?? Mislim možda da pokusam napravit đem od jagoda(također palačinke za prilog). :mrgreen
Trabakulica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Oxyghen » 03 svi 2012, 21:44

Nisam probala, ali vjerujem da je, jer je kod sveg voća koje je puno soka bit samo u tome da se taj sok zgusne... ako budeš radila s jagodama, javi kako je uspjelo... :)

Ja sam radila sa kupinama i malinama ali mi nije uspjelo jer nisam skužila da u ruci umjesto đemfixa imam želatinu... :ajme ... mislim, bilo je fino, ali smo morali cjelu količinu pojesti u dva dana! :hahaha
slika
Oxyghen
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.