Sada je: 17 tra 2026, 08:24.
Moderator/ica: nadicab

(
kratko pitaj fizijatricu tu na odjelu, ona je jaaaako ljubazna

, taman sam se poveselila s tobom. Ajde, ipak ti odi do dr Sabola.

Zašto bi bilo jednostavno kad može biti komplicirano. Neznamo još, ali sve nam nekako izgleda da se napadi vračaju. Ima neke čudne pokrete rukama i glavom, sav je u grču, glavom ide lijevo-desno i kad dođe sa glavom u desnu stranu onda snažno zažmiri, a ruke su mu stalno u nekakvom pokretu i prstima kao da nešto prima. I sve to uz neko stenjanje. To inače radi non-stop kad je budan, ali tu i tamo to zna biti malo izraženije. Ali nije ni malo slično onim prijašnjim napadima,a i kada mu s nečim zaokupim pažnju onda to prestane ili kad ga primim u naručje. Jučer je doktorica rekla da to nisu napadi da je to od sinaktena, a danas drugi doktor kaže da to njemu izgleda kao napad, ali želi prvo provjeriti krv jer mu je razina kalcija sumnjiva (niska). I sad ti znaj. I ima još jedna novost. On ima nedovoljno invertirani (nedovoljno razvijeni) hipokampus sa desne strane. Sad je jedan doktor odlučio da provjeri da li to ima kakve veze sa konvulzijama, tj. da li je taj oštečeni hipokampus kriv za konvulzije. Ja sam na netu čitala da oštećeni hipokampus izmjeni eeg sliku tako da izgleda kao da je epilepsija, ali nešto više o toj povezanosti nije opisano. Dakle nekakve povezanosti ima i oni su to trebali istražiti odmah kad su dobili nalaz magnetske jer se je to već tamo vidjelo. I onda ili isključiti ili potvrditi tu povezanost. Jer ako je stvarno on kriv za konvulzije, onda su na sasvim krivi način to sve liječili. Ali, ne preostaje nam ništa drugo nego čekati i čekati i čekati.....a kolka će biti šteta i od tih lijekova ako nisu trebali, neznamo i više nemožemo ništa učiniti. Neznam da li tko od vas ima kakvo iskustvo sa tim hipokampusom, ako ima, molim vas da mi pišete. Hvala.

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 25 gostiju.