Sada je: 15 kol 2026, 20:30.

dođem na forum, kad ono... nisam jedina
i kiki i lara
, divne su vam torte!
baš se ponosim ovim topicom i našim noćnim trudom

ja ga nisam, doduše, ukapala, nego dobrano izlila, ali bilo je puno mase i ponašala se divno, kao i svaka druga
anđeliću fale krila koja se nisu do kraja osušila u trenutku primopredaje (a moraju se sušiti na boci jer trebaju biti zakrivljena)... torta će biti nebo sa bijelim oblacima
mrava je napisao/la:Žene drage, ovo nije za komentirati koliko je predivno! Svaka čast!
....boysice za glicerin sam ti ja rekla jedino da uz mene nije još netko al definitivno pomogne..ja sam sada nadodavala i u crvenu jer sam morala staviti dosta boje i onda odmah fondan promjeni sastav i mrvi se....tako da glicerin pomaže..iako je lakše raditi sa fondanom u koji je stavljeno manje boje.. bar meni.. 

kiki i lara je napisao/la:boysice za glicerin sam ti ja rekla
to se zove uspješna suradnja
isto vrijedi i za crvenu, svakako
ili si se snašla drugačije... odaj tajnu, za ovoliko cvjetića stvarno treba imat živaca 
jer ne znam kad bih stigla da sam ručno...
ja sam ove godine naručila tortu
kiki i lara je napisao/la:nabavila sam cvjetne kalupiće al nisu bili baš skupi mislim 55 kn
i ja sam si malo olakšala pa sam kupila ona gotova srebrna srca na vjenčiću oko glave, dobro će doći za svašta...
tin želio poštar pat ili tomicu. ma nema šanseboysmama je napisao/la:aaa, neve, razočarala si nas![]()
prvo sam mislila s butterom crtat no previše mi je detalja

meni prvi put da radim fondan
a možeš misliti kako je torta savršeno ravna

malo se kuži prijelaz, ali ništa zato, pa tek ti je to druga torta!
koje su to, jogobella i kinderica?

Malo sam "napudrala" šećerom u prahu ali opet vlaži.U čemu sam pogriješila? Gdje da držim tortu,da je stavim malo u zamrzivač

jedino ako ti ne vlaži zbog vlage izvana tj. iz frižidera, moguće je i to, ali onda ne bi trebalo biti nikakvih posljedica zbog tog vlaženja tj. ne bi se trebao baš otopiti... vjerojatno ti je fondant bio malo mekši, a frižider prepun namirnica pa je u njemu vlažna atmosfera
nažalost, nemam ti neki pametan savjet, ako ju staviš u zamrzivač bojim se da će se još više vlažiti kad se počne odmrzavati jer se onda sva ta vlaga koja se smrzla mora i otopiti
najbolje bi bilo tortu izvaditi van i ostaviti na neko suho i hladno mjesto, ali, nažalost, nisu tako niske temperature vani
meni se to jednom dogodilo, ali tad nisam stavljala buttercream i torta je bila previše namočena... pukotine sam skrila sa par cvjetića naknadno sklepanih (moja posteljica plava koju sam radila sinu za krštenje, ne kuži se na slici), u krajnjem slučaju možeš i ti tako
ova druga, to je smrznuti butter?
Ako bi je dirnula tako stvrdnutu samo bi digla sloj i morala sam opet stavljati na neka mjesta.

)i vrh švarcvaldica:

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.