Sada je: 15 kol 2026, 23:37.

ideje i savjeti za ukrasavanje slastica

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Re: ideje i savjeti za ukrasavanje slastica

PostPostao/la boysmama » 23 svi 2012, 11:57

nevenera je napisao/la:meni ovo izgleda preukusno :nesvist

i meni :dada

orchid je napisao/la:Mislim da sam trebala napraviti obični buttercream sa šečerom u prahu, znam da taj mogu razrijediti sa malo vode ili mlijeka, a ovaj sa bjelancima nisam nikako uspjela razrijediti iako sam probala dodati vode. U svakom slučaju znam za sljedeći put kad budem radila smrznuti butter.

nemam ti pojma za taj obični butter, ja sam oduvijek radila sa ovim i nisam ga nikad trebala razrjeđivati :dunno samo ga ja prije pipinga (i općenito nanošenja na tortu) malo zagrijem u mikrovalki (kao i ticino) i onda je jako podatan, čak i pretekući ako se pregrije, a čim se ohladi, bude krut i može se uspješno prenositi... moja pretpostavka je da ti je bio prehladan... ali ništa zato, drugi put će biti besprijekoran
A... bebica...... 06.10.'16.
M... hrabrica... 02.07.'11.
R... mazica...... 06.10.'09.
L... mrcina ..... 21.04.'08.

"Sve mogu u Onome koji me jača" (Fil 4,13)
boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la kiki i lara » 23 svi 2012, 23:04

uuuuuuu njami njami baš bi sad jedan komad torte...izgledaju mmmm posebice onaj prvi kat od Ana cash....koja je to??
kiki i lara
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ANA CASH » 24 svi 2012, 13:22

gornji kat je torta od jagode, to sam ja improvizirala :mrgreen
stavila sam sir, slatko vrhnje i miksane jagode u jedan sloj, a komadiće u drugi, a biskvit sam radila od naranče i premazivala ga sa pekmezom od brusnica, taj sam imala doma :lol

donji kat je ova torta http://www.coolinarika.com/recept/precious-moments/
torta je fantastična!!! pogotovo ova čokoladna krema, dođe tako mekana kao neka pjenica, a finoooooo za poludit
ANA CASH
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kiki i lara » 24 svi 2012, 14:19

pretpostavila sam jer sam si isprintala taj recept ali ga još nisam nikako radila...i ovaj recept ti je bio za koji kalup.???..baš ću ga probat jer stvarno izgleda njami njami
kiki i lara
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Masha » 25 svi 2012, 18:02

aaa, prekrasne tortice :luv

ANA CASH, baš je slatka hello kity :le ja moram priznati da mene puno više mame ove načete torte, gdje se vidi presjek. sve tako slasno izgledaju :liza
Jesi li, kad si radila ovu precious moments, stavljala mlijeko u prahu u kremu ili bijelu čokoladu? jesi pekla jednu koru pa je prerezala ili svaku posebno?
Masha
dzkić više tekućine

PostPostao/la ANA CASH » 25 svi 2012, 22:32

pekla sam jedan biskvit i prerezala ga na 3 djela, pekla sam u obruču promjera 30 cm, a mlijeko u prahu nisam uopče stavila, jednostavno sam taj dio preskočila a krema je bila i bez toga stvarno fantastična!!
ANA CASH
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Madir » 26 svi 2012, 08:14

Sve redom su :5
„Sve, dakle, što želite da vam ljudi čine, činite i vi njima.“ (Mt 7,12a)
Madir
Carica od jaslica

PostPostao/la TinchiS » 26 svi 2012, 23:53

Cure, super su vam torte! :)

Evo i mojih najnovijih. Minnie i Mickey Mouse figurice i Lego Ninjago torta.

slika

slika

slika
TinchiS
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la orchid » 27 svi 2012, 09:14

TinchiS, prekrasna tortica :le a miki i mini su mi posebni :) Baš ima krasnih ortica na ovoj temi, sve ste majstorice svog zanata :kiss
03.03.2010 Moja mala ljubav
orchid
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la TinchiS » 27 svi 2012, 12:21

orchid je napisao/la:TinchiS, prekrasna tortica :le a miki i mini su mi posebni :) Baš ima krasnih ortica na ovoj temi, sve ste majstorice svog zanata :kiss

Hvala! :)
TinchiS
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la kiki i lara » 27 svi 2012, 20:50

figurice tortice ma sve je :D ...i moj sinčić hoće za 8 rođendan lego ninjago-najvjerovatnije... :dada ..
kiki i lara
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la TinchiS » 27 svi 2012, 23:11

kiki i lara je napisao/la:figurice tortice ma sve je :D ...i moj sinčić hoće za 8 rođendan lego ninjago-najvjerovatnije... :dada ..

Hvala!

A moj hoće Auti 2. :D
TinchiS
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la angel » 28 svi 2012, 00:00

Ajme meni koje savršene torte i figurice :klanja :klanja

Ja nisam ni blizu,ali opet zadovoljna sam jer je ovo moj prvi fondan :oops:
kad sam vas već mučila s pitanjima,moram i sliku staviti

slika
ja sam je jedva i prekrila a šta bi da sam i figurice pravila :ajme
angel
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la TinchiS » 28 svi 2012, 00:18

Angel, super je za prvi put! ;)

Hvala na komplimentu. :)
TinchiS
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la boysmama » 28 svi 2012, 07:44

angel, torta je odlična, nemoj dramiti :lol ne, za prvi put perfektna :klanja

Tichi, fenomelne figurice na mikija i mini, doslovno kao da su iskočile iz crtića :srca a i lego ninjago je baš fora, tako napola prekriven :zivili

evo dviju mojih od ovog vikenda:

egipatska torta

slika

i voćna torta :lol

slika

boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la TinchiS » 28 svi 2012, 11:28

Hvala Boysmama. :)

Super su ti nove tortice. Baš je jednostavna i slatka ova s trešnjicama a egipatska je skroz fora. ;)
TinchiS
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la boysmama » 28 svi 2012, 11:54

hvala, Tnchi... jako je jednostavnog dizajna ta s trešnjama, a opet baš efektna... to je mama od curki sama dizajnirala i baš je pogodila... izrada djeluje naizgled lagana, ali su me poprilično namučila ova slova :bidan nisu smjela pucati (ipak jesu na par mjesta, ali se ne vidi, zakrpala sam na vrijeme)

boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la kiki i lara » 28 svi 2012, 12:53

boysice što reći nego PREKRAAŠNOOOOOO.... :lol ...i savršena mi je ta predivna plava boja podloge,,,,super paše sa crticama na figuri... :kiss
kiki i lara
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la beammama » 28 svi 2012, 14:30

angel, lakše ti je napraviti figurice nego prekriti tortu. Figurice radiš kao da radiš s plastelinom, a za prekriti tortu prvo moraš razvaljati da ti bude jednake debljine, poslije pažljivo prenesti da ti ne popuca i zagladiti da ti bude ravno. Ja sam radila figurice, ali se nisam usudila prekrivati tortu s ticinom.
beammama
burek pod bor

PostPostao/la boysmama » 28 svi 2012, 15:10

a štojaznam, meni za set figurica treba 1 ili dva radna dana (ovisno o kompliciranosti), a za prekriti tortu pola sata :mrgreen

boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la TinchiS » 28 svi 2012, 19:14

boysmama je napisao/la:a štojaznam, meni za set figurica treba 1 ili dva radna dana (ovisno o kompliciranosti), a za prekriti tortu pola sata :mrgreen

Tak i meni. Prekrijem za čas, ništ ne puca jer sam se ispraksirala kak napravit dobar ticino, tj. da bude taman te tvrdoće/mekoće kakve treba.
A figurice radim jako dugo. Npr. anđela sam radila 6 sati. Znači za set figurica isto 2 dana. ;) Npr. Minnie i Mickey. Jedino ak su manje zahtjevne može malo kraće.
TinchiS
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la orchid » 28 svi 2012, 21:04

Meni je prekrivanje bilo noćna mora kad sam tek počinjala da se igram sa ticinom, sad mi je puno lakše i prekrijem tortu za pola sata max, sve sa glađenjem i ravnanjem. Figurice isto ne pravim dugo, zato po njima i ima često pukotina i nisu baš predetaljne, al nemam baš jako puno živaca za ravnanje figurica, i ovako u cjelokupnom dojmu ispadnu dobre, a i ne uzimam narudžbe tako da nije ni bitno :)
03.03.2010 Moja mala ljubav
orchid
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la beammama » 29 svi 2012, 13:34

boysmama je napisao/la:a štojaznam, meni za set figurica treba 1 ili dva radna dana (ovisno o kompliciranosti), a za prekriti tortu pola sata :mrgreen

Gle, mislim da smo ovdje u dvije kategorije: profesionalci i mi amateri :dunno Ja neke od ovih vaših figurica ne bih ni probala napraviti, a što veli orchid ne primam narudžbe pa ni ne moraj ubiti baš tako savršene kao vaše.
beammama
burek pod bor

PostPostao/la boysmama » 29 svi 2012, 14:15

beammama je napisao/la:Gle, mislim da smo ovdje u dvije kategorije: profesionalci i mi amateri :dunno Ja neke od ovih vaših figurica ne bih ni probala napraviti, a što veli orchid ne primam narudžbe pa ni ne moraj ubiti baš tako savršene kao vaše.

ja ne vidim u čemu sam ja profesionalnija od tebe ili bilo koje druge cure ovdje na topicu u ticinu :conf mislim da smo sve tu negdje u isto vrijeme počele raditi s ticinom, neka malo prije, neka malo kasnije :dunno

ja sam svoju prvu ticino tortu napravila prije malo više od dvije godine za 2. rođendan mog najstarijeg sina i otad sam većinu torti napravila ili svojoj djeci za rođendane/krštenja ili susjedama i kumovima... jedina razlika između nas je u tome što sam ja unatrag godinu dana počela primati narudžbe za te svoje torte jer sam skužila da mi to ide i da mi je gušt te da bi mi dobro došla i koja kuna od tog svega... nisam išla u nikakvu školu za slastičare ili bilo kakve umjetnike ili kuhare niti sam platila ikome da me nečemu nauči, kako u izradi torti, tako ni u kulinarstvu općenito, u svemu ovome sam samouka... i ne vidim kako se ja onda mogu svrstati u skupinu profesionalaca o kojima ti pričaš...

radim torte doma na isti način kao što ih radi i svaka domaćica, trudim da su mi i lijepe zbog sebe same i vlastitog zadovoljstva, a ne zbog kupaca koji bi ionako često bili zadovoljni i sa tortama iz slastičarnica koje su uglavnom na nižem nivou ukrašavanja od ovih naših, iz razloga jer ih baš rade profesionalci koji se ne zamaraju s detaljima, nego svoj posao rade serijski ko po traci jer su za količinu (a ne toliko kvalitetu) istog i plaćeni... nadam se da kužiš razliku između ove dvije skupine :D

boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la kiki i lara » 29 svi 2012, 14:20

nije to stvar samo u tome dali je netko profesijonalac ili nije ...ja sam napravila tek nekih 12 torti sa fondanom i prva mi je bila užasno komplicirana veliki zmaj preko dvorca...stvar je u tome koliko tko ima mota za te figure...i nadarenostti...nismo svi stvoreni za iste stvari....ja sam uvijek voljela crtanje,slikanje...i sve što mogu da radim sa svojim rukama bio to ženski ili muški posao...i sve što sam naučila o izradi je preko interneta...nikakva škola ni tečaj...nego moje ruke i jaka želja i volja i ljubav prema umjetnosti...to mi je hobi.... :luv i nikad ne odustajem....
kiki i lara
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la anaši1507 » 29 svi 2012, 15:15

ma cure vi ste sve profesionalke i uz to prave umjetničke duše :klanja
anaši1507
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la angel » 29 svi 2012, 23:03

Hvala cure :kiss
Ja figurice nisam ni probala praviti jer mi se sušio fondan :roll Kad sam ga počela valjati bio je super za praviti.Ali kako mi je prvi pa i drugi put puklo dok sam probala prebaciti ga na tortu :ajme Pa sam ga ponovno valjala i posipala šećerom,tada mi je postao pretvrd i još ga je teže bilo razvaljati i prebaciti.Ali uspjela sam nekako.I onda sam samo nabacila one trakice i išarala je malo :ajme Ostalo mi je malo fondana,u frižideru ga držim.Kako da ga opet vratim u pravo stanje da mogu se malo praksati sa figuricama?

Boysmama ne znam koja mi je bolja torta ova ljetna ili egipatska :klanja :klanja :klanja
angel
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la TinchiS » 29 svi 2012, 23:49

angel je napisao/la:Hvala cure :kiss
Ja figurice nisam ni probala praviti jer mi se sušio fondan :roll Kad sam ga počela valjati bio je super za praviti.Ali kako mi je prvi pa i drugi put puklo dok sam probala prebaciti ga na tortu :ajme Pa sam ga ponovno valjala i posipala šećerom,tada mi je postao pretvrd i još ga je teže bilo razvaljati i prebaciti.Ali uspjela sam nekako.I onda sam samo nabacila one trakice i išarala je malo :ajme Ostalo mi je malo fondana,u frižideru ga držim.Kako da ga opet vratim u pravo stanje da mogu se malo praksati sa figuricama?

Boysmama ne znam koja mi je bolja torta ova ljetna ili egipatska :klanja :klanja :klanja

ne bi ni smio biti u frižideru. ;) OK negdje na hladnijem, da nije baš 25 stupnjeva, ali ne i frižideru.
omekšava se tako da se stavi u mikrovalku na 10-ak sec. a možda i više. Isprobavaj pa ćeš vidjeti koliko sekundi treba. ;)
TinchiS
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la beammama » 30 svi 2012, 14:36

boysice nemoj se ljutiti. Nisam u tom smislu mislila. Mislila sam u iskustvu izrade.
Razlika je između mene koja napravim 4 torte godišnje (Uskrs, Božić + 2 dječja rođendana) i nekoga tko ih napravi puno više. Ja imam jednu priju koja ima 10 djece i ak' računaš samo rođendane i blagdane, već je napravila 3 puta viša torti od mene, a napravi ih još i za kumčad i rodbinu i naravno da je u odnosu na mene profesionalac u izradi, a ne po tome da li naplaćuje ili ne.
beammama
burek pod bor

PostPostao/la boysmama » 30 svi 2012, 17:56

ma, ne ljutim se... što bi se ljutila :zivili

istina, ja sam ih uprotekle dvije godine napravila dosta :dada

boysmama
imam neke švapske gene

PrethodnaSljedeća

Natrag na Recepti - arhiva

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.