beammama je napisao/la:Gle, mislim da smo ovdje u dvije kategorije: profesionalci i mi amateri

Ja neke od ovih vaših figurica ne bih ni probala napraviti, a što veli orchid ne primam narudžbe pa ni ne moraj ubiti baš tako savršene kao vaše.
ja ne vidim u čemu sam ja profesionalnija od tebe ili bilo koje druge cure ovdje na topicu u ticinu

mislim da smo sve tu negdje u isto vrijeme počele raditi s ticinom, neka malo prije, neka malo kasnije
ja sam svoju prvu ticino tortu napravila prije malo više od dvije godine za 2. rođendan mog najstarijeg sina i otad sam većinu torti napravila ili svojoj djeci za rođendane/krštenja ili susjedama i kumovima... jedina razlika između nas je u tome što sam ja unatrag godinu dana počela primati narudžbe za te svoje torte jer sam skužila da mi to ide i da mi je gušt te da bi mi dobro došla i koja kuna od tog svega... nisam išla u nikakvu školu za slastičare ili bilo kakve umjetnike ili kuhare niti sam platila ikome da me nečemu nauči, kako u izradi torti, tako ni u kulinarstvu općenito, u svemu ovome sam samouka... i ne vidim kako se ja onda mogu svrstati u skupinu profesionalaca o kojima ti pričaš...
radim torte doma na isti način kao što ih radi i svaka domaćica, trudim da su mi i lijepe zbog sebe same i vlastitog zadovoljstva, a ne zbog kupaca koji bi ionako često bili zadovoljni i sa tortama iz slastičarnica koje su uglavnom na nižem nivou ukrašavanja od ovih naših, iz razloga jer ih baš rade profesionalci koji se ne zamaraju s detaljima, nego svoj posao rade serijski ko po traci jer su za količinu (a ne toliko kvalitetu) istog i plaćeni... nadam se da kužiš razliku između ove dvije skupine